Originally Posted by
λιλιουμ
Δε μιλαμε για κανεναν καταναγκασμο, μιλαμε για διαλογο και θεματα-αιτηματα προς συζητηση και ενδεχομενη συμφωνια ή διαφωνια. Αν πω στον συντροφο μου οτι θελω να ειναι λιγο πιο εκδηλωτικος, και αυτος με ακουει και εχει κατανοηση και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ θελει να με κρατησει διπλα του και να ειμαι ευτυχισμενη, θα δουμε πως μπορει να γινει λιγο πιο εκδηλωτικος. Αν δε μπορει, οκ, μπορει και να μου αρεσει και ας μην ειναι τοσο πολυ εκδηλωτικος οσο θα ηθελα, αλλα μπορει να θελησει και ο ιδιος να το κανει, αυτο το καταναγκαστικα δεν παιζει, αν κανεις κατι καταναγκαστικα δε θα κρατησει για πολυ, θα ξεφουσκωσει και θα φανει. Υπαρχουν βεβαια ψυχαναλυτικες θεωριες οι οποιες υποστηριζοντας την μαθηση μεσω μιμησης λενε οτι ο ανθρωπος μπορει να μαθει ναι ΕΙΝΑΙ τρυφερος, αρχιζοντας να υποκρινεται οτι ειναι, ή λεγοντας το, και ακολουθως ερχεται και η πραξη. Δεν υπαρχει καποιος καταναγκασμος σε αυτο, δεν μιλαμε για εκβιασμο η κατι τετοιο, και αν λεω και παλι το κανει καποιος καταναγκαστικα, αργα η γρηγορα θα φανει.