πολυ ενδιαφερον σεναριο, εγκρινω!!
δε γνωριζω ποια ειναι η θεση σου, δεν αναφερθηκα σε εσενα ομως, και δε καταλαβαινω τι σε προσβαλλε συγκεκριμενα ? στειλε μου PM και πεσμου μη γαμαμε το θεμα του ανθρωπου...
Printable View
Με κορόιδεψες και δεν μου άρεσε. Τι άλλο θες να σου πω?
σε ποιο ποστ ακριβως ? εκτος αν νομιζεις οτι εισαι ο μοναδικος στο πλανητη γη που παιζει το πουλι του...
ΚΕΝΟ κ καροτο: Λολ ;ρΡΡρ
Πυθαγορα: Συγγνωμη.Τερμα τα σπαμαρισματα απο εμενα
Pythagora isos tha eprepe na yparxei kai mia erotisi gia tous amfixeires giati ap' oti vlepo sto internet einai megalo pososto, gyro sto 6%.
μονο οι αριστεροχειρες θελω να δω ποσοι ειναι ....
οι αριστεροχειρες εχουν παντα μια ταση αμφιχειριας ζουμε σε κοσμο που ολα ειναι φτιαγμενα για δεξιοχειρες.....
Και οι αμφιχειρες συχνα μια ταση δεξιοχειριας, για τον ιδιο λογο. Εχει τετοια πλαστικοτητα ο εγκεφαλος τα πρωτα χρονια της ζωης, υπαρχει τετοιο περιθωριο για προσαρμογη... Πολυ θολο το τοπιο στον ενηλικο πληθυσμο οταν πλεον συνηθειες και κυκλωματα εχουν "κλεισει".
πολυ δυσκολα ενας δεξιοχειρας μπορει να γινει αμφιχειρας ...κοιτα λιγο γυρω σου....του μεσου δεξιοχειρα ετσι και του κοψεις το αριστερο....μπορει να μην το καταλαβει...με εξαιρεση τους μουσικους δεξιοχειρες ....οι αριστεροχειρες αναγκαζονται θελουν δεν θελουν να χρησιμοποιουν το δεξι τους χερι....ολα ειναι αναποδα για τον αριστεροχειρα γι'αυτο και στατιστικως πεθαινουμε και πιο νωρις...απο ατυχηματα...
εγω κενο πιστευω να ξερεις οτι σε παω, μεχρι ενος σημειου παντα, καθως δε σε ξερω πραγματικα, αλλα και παλι ειναι δυσκολο να πηγαινεις καποιον 100%, και καταλαβαινω οτι ο τροπος που γραφεις που ενοχλει καποιους, το μονο που δειχνει ειναι οτι θες παρεα, συντροφια, προσοχη, γκομενα, σεξ. και εισαι οριτζιναλ και σε παραδεχομαι, γιατι και πολλοι αλλοι εδω μεσα τα θελουν αυτα, αλλα ειναι υπουλοι, διπροσωποι, πουλανε παραμυθια, καλοσυνες, ταζουν παπαδες και με μια λεξη αυτοι για μενα ειναι πραγματικα εμετικοι, και επικινδυνοι. Κι επισης δεν υπαρχουν βρωμικες λεξεις, υπαρχουν βρωμικα μυαλα, και το λεω εγω που μεγαλωσα σαν κοπελα του σαλονιου.
Εννοουσα οτι ο εκ γενετης αμφιχειρας εχει πολλους λογους να εξελιχθει σε δεξιοχειρα ακριβως λογω της προσαρμογης σε ενα δεξιοστροφο πολιτισμο. Παντως δεξιοχειρας μπορει να γινει αμφιχειρας - ειναι η λεγομενη αμφιδεξιοτητα Penwald. Αν και σπανια, θεωρειται πολυ πιο συχνη απο την "καθαρη" εκ γενετης αμφιχειρια. Penwald ειμαι κι εγω =Ρ Μεχρι σημερα δε εχω βρει κατι που να μη μπορω να κανω και μετα δυο χερια η ποδια εξισου καλα, με δεδομενη βεβαια λιγη εξασκηση για τη δεξιοτητα που το ενα η αλλο χερι δεν ειχε μεχρι τοτε αποκτησει. Ειναι σουρρεαλιστικο να μαθαινεις να ξαναγραφεις με το αριστερο... (Και να διαβαζονται κιολας τα γραμματα σου, σε αντιθεση με αυτα του δεξιου χεριου! =Ρ)
Γνωρίζω ότι το δεξί ημισφαίριο είναι κυρίως για τα συναισθήματα ενώ το αριστερό για τη λογική.
Νομίζω δεν έχει σημασία η δεξιότητα που αποκτά κάποιος (π.χ. ένας αριστερόχειρας να γράφει με το δεξί), αλλά η ουσία είναι πως είσαι αριστερόχειρας.
Αναφέρεται ότι οι αριστερόχειρες έχουν κάποιες διαφορετικές δεξιότητες εξαιτίας της διαφορετικής χρήσης του δεξιού ημισφαιρίου του εγγεφάλου.
Υπάρχουν και διαβαθμίσεις. Έχω παρατηρήσει ότι αν και είμαι δεξιόχειρας κάποιες δουλειές τις κάνω με το αριστερό χέρι όπως θα τις έκανε ένας αριστερόχειρας.
Φύλαξα ένα άρθρο για το θέμα (είναι σε word) http://www.megaupload.com/?d=EPVBYH0B .
Προσθήκη: Επειδή είναι πολύπλοκο το θέμα, έχω κρατήσει στο μυαλό μου ότι το αριστερό ημισφαίριο είναι κυρίως για τη λογική και τις καθημερινές λειτουργίες, ενώ το δεξιό ημισφαίριο για το συναίσθημα και τη διαίσθηση.