Originally Posted by
Boltseed
Εμένα πάντως μου αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας , οι αστικοί θρύλοι και όλα τα συναφή. Μου αρέσει να τους μελετάω , να τους ψάχνω, να βλέπω το νόημα τους. Και σίγουρα κάποιες από τις θεωρίες συνομωσίας δεν θα είναι απλά θεωρίες αλλά μπορεί και γεγονότα. Πχ αυτό με την μασσωνία που έχει εισχωρήσει σε πολλές κυβερνήσεις/θέσεις εξουσίας με μεγάλα ονόματα δεν είναι θεωρία συνομωσίας, είναι γεγονός, ρωτήστε όποιον γνωστό σας μασώνο θέλετε ακόμα και άμα ανήκει σε χαμηλή βαθμίδα. Το θέμα είναι ότι συχνά μεγαλοποιούμε τα πράγματα , ασυνείδητα ίσως, και έτσι γίνονται πιο ενδιαφέρον αλλα και πιο.. περίεργα. Για παράδειγμα όταν ο άλλος ακούει για μασώνους θα σκέφτεται άτομα με κουκούλες και πυρσούς στο 53ο υπόγειο όροφο ενός ουρανοξύστη να συνεδριάζουν για την κυριαρχία του κόσμου. Δεν είναι έτσι όμως (ή τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι έτσι!). Πρόκειται για απλούς ανθρώπους που ακολουθούν μια παράδοση από τον μεσαίωνα με ιππότες κτλ. Κάποιοι από αυτούς σε υψηλότερες βαθμίδες τυχαίνει να έχουν και μεγάλη εξουσία στον κόσμο , αλλά μέχρι εκεί. Να πω σε αυτό το σημείο ότι υπάρχει η φήμη ότι ακόμα και η "φιλική εταιρεία" , το όργανο της επανάστασης του 21 , οργανώθηκε από μασώνους που θέλανε να φέρουνε την αλλαγή στην τουρκοκρατούμενη ελλάδα. Τίποτα το εξωγηίνο, τίποτα το παραφυσικό, απλά οργανώσεις ανθρώπων.
Τώρα όσον αφοράν τις προβλέψεις γεγονότων , για κάποιο περίεργο λόγο πάντα βγαίνουν αφού έχουν συμβεί. Ειδικά για καταστροφές όπως τσουνάμια , σεισμούς και συναφή , εκεί μια μέρα αφού γίνει το κακό βγαίνουν χαρούμενοι τύποι στις τηλεοράσεις και λένε "το είχα προβλέψει!!!" , "και γιατί δεν το είπες σε κανέναν?" , "γιατί κανένας δε θα με πίστευε, αλλά το είχα προβλέψει! χοχο"