εισαι μεγάλη γυναίκα θα ξέρεις ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι τη ζωη με τα δικα σου ματια
Printable View
αυτο ειναι σχετικο ισως και να τα εχει συρρικνωσει
Νομίζω ότι πολλοί έχουμε επηρρεαστεί από τον τίτλο του θέματος. Όπως έχει τεθεί, είναι σαν να διαχωρίζει την ελπίδα από την ψυχολογική υποστήριξη, και μετά να εξισώνει την ελπίδα με προσπάθεια καλυτέρευσης, και τον ψυχολόγο με την παράδοση και την εγκατάλειψη.
Εγώ πιστεύω ότι όσοι αναζητούν βοήθεια ψυχολόγου έχουν οι ίδιοι πρώτα ελπίδα να βελτιώσουν την κατάστασή τους. Εξίσου, κάποιος που προσπαθεί και έχει ελπίδα ότι θα βελτιωθεί μόνος του, δεν είναι σίγουρο ότι δε θα εγκαταλείψει.
Τέλος, θεωρώ το γενικό θέμα άτοπο. Ακόμα και όταν δέχεσαι ψυχολογική υποστήριξη -για να μην πω, ιδιαίτερα οταν παρακολουθείσαι από ψυχολόγο- η προσωπική σου ελπίδα και προσπάθεια είναι που σε ωθεί να γίνεις καλύτερα. Ο ψυχολόγος μπορεί να σε καθοδηγεί και σε υποστηρίζει, αλλά εσύ ο ίδιος είσαι που μαθαίνεις να στέκεσαι στα πόδια σου.
Άσε και το άλλο... ποιος είπε ότι όλοι όσοι παρουσιάζονται σε αυτά τα βίντεο ΔΕΝ έχουν δεχτεί ψυχολογική υποστήριξη; Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρη ότι έχουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη δική τους προσπάθεια και ελπίδα.
Μα ούτε τα video clips, πόσο μάλλον το thread μου, απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ!!!
Mπορείς να εγγυηθείς πως έτσι συμβαίνει για όλους;
Ακριβως!
Ναι φυσικά. Οχι μόνο είχα πολύ κοντινό μου άνθρωπο που πέρασε απ' αυτή την δυσκολία η οποία προκλήθηκε από ατυχημα (και τελικά δεν τα κατάφερε), αλλά έχει τύχει να δουλέψω με παιδιά και ενήλικες οι οποίοι ήταν βυθισμένοι στην μελαγχολία. Κάποιοι το ξεπέρασαν χωρίς συμβουλο ψυχικής υγείας, κάποιοι όχι και επισκέφτηκαν ειδικό.
Από που ορμόμενη έχεις βγάλει το συμπέρασμα πως το κάθε μέλος του φόρουμ είναι καταθλιπτικός; (!!!) Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που απλά να είναι μελαγχολικοί ή πληγωμένοι ψυχικά ή να έχουν παραιτηθεί για όχι και τόσο σημαντικούς λόγους;
A K Ρ Ι Β Ω Σ. Αρα προς τι η τόσο αρνητική αντιμετώπιση;
Τι δεν κατάλαβες;
Ο σωστός τίτλος θα έπρεπε να ήταν: "Προτροπή επίσκεψης σε σύμβουλο ψυχική υγείας για το κάθε τι (!) η περισσότερα μηνύματα αισιοδοξίας και παραίνεση σε θετική στάση και νικηφόρα διάθεση μαζί με έκφραση και παροχή ΕΛΠΙΔΑΣ;"
Eίναι κάτι όμως, που εξηγώ στο thread.
@ γιώτα2 κοίτα εγώ προσωπικα έχω κάποια μεγάλα οικογενειακά θέματα υγείας. παλαιότερα που δεν τα είχα μου φαίνονταν όλα πολύπλοκα και δημιουργούσα θέματα στον εαυτό μου όπως ποιό αμάξι να αγοράσω, τι να κάνω για να εντυπωσιάσω τους άλλους, πως θα πετύχω τα μέγιστα στην δουλειά μου, γιατι μου είπαν αυτο, γιατί δεν είπα το άλλο...τελος πάντων όλα αυτά πλέον μου φαίνονται πραγματικά για γέλια. έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχω για να λύνω τέτοια ζητήματα. για εμένα αυτό είναι μεγάλο πράγμα εχω λύσει πολλά υπαρξιακά. θα μου πείς έπρεπε να σου δημιουργηθούν άλυτα προβλήματα για να λύσεις τα απλά? μάλλον...
Όχι, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα για κανεναν.Εδώ αναφέρομαι μόνο σε προσωπικά βιώματα και απόψεις...Φαντάζομαι κι εσυ το ίδιο...
Μια -ίσως και υπεραπλουστευμενη ή αφελής- σκέψη μου είναι πως η παραίνεση για επισκεψη σε ψυχολόγο μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε αισθημα ενοχής και ανικανότητας, αλλά και η απουσία αυτής της παραίνεσης μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ χειρότερο....
Anyway, οχι γενικευσεις και μάλιστα που έχουν να κάνουν με ανομοια πράγματα....
και ποιος εισαι εσυ σενταξιον που κρινεις τους λογους για τους οποιος καποιος παραιτειται?πως κρινεις πισω απο ενα πισι ποιος εχει σοβαρους λογους?
ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ.
απαντησε μου χρυσε μου οταν σε ποναει το δοντι βλεπεις τα βιντεο και το ξεπερνας?
αν αναρτουσες αυτα τα βιντεο σε ενα φορουμ αλλης θεματολογιας θα πηγαινα πασο..εδω ομως χρυσε μου οι περισσοτεροι εχουν σοβαρα προβληματα και την δυναμη δεν θα την λαβουν απο ενα βιντεο!ειπες δεν αναφερεσαι σε ολους βεβαια..αν αναφερεσαι σε καποιους εδω που γραφουν"δεν μπορω να τελειωσω" "με παρατησε ο γκομενος" κ.α τοτε οκ μπορει να την δουν λιγο αλλιωτικα!εγω ομως που ειμαι καταθλιπτικη και εχω πανικους θα πω μπραβο στους ανθρωπους αυτους για την δυναμη τους και μετα θα γυρισω στις μιζερες σκεψεις μου,γιατι?γιατι ειναι η ασθενεια μου τετοια!
φανταζεσαι να χρησιμοποιουσαν την μεθοδο σου οι ψυχολογοι?θα ειχαμε αυτοκτονησει ολοι!ειναι σαν μας λες τα βλεπετε ρε αχρηστοι?αυτοι μπορουν και εσεις οχι?
Aκριβώς. Και αναφέρομαι σε κάτι πολύ απλό που είναι η άποψή μου. Εχει την σημασία του, κάποιος που μπαίνει εδώ, να εισπράττει κυρίως και πρωτίστως μνμ αισιοδοξίας και θέτικής στάσης.
Σε ποιό ακριβώς σημείο έκρινα εγώ κάποιο μέλος ότι παραιτείται; Διαβάζεις Ελληνικά;
.Quote:
ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ
Θα σου απαντήσω ακριβώς με τα "λόγια σου", για να καταλάβεις τουλάχιστον το διφορούμενο της λογικής σου
"και ποια εισαι εσυ dora που κρινεις ποιο θέμα ειναι άκυρο;"
Καταλαβαίνεις;
Ακριβώς.Quote:
ειπες δεν αναφερεσαι σε ολους βεβαια..
Y.Γ. Την επίθεση και την αρνητική στάση της sofias στο post3 μπορεί να την εξηγήσει κάποιος/α, μιας και η ίδια, παρ΄όλο που της απάντησα στα όσα έθεσε, δεν έπραξε αναλόγως; (!)
"Από που ορμόμενη έχεις βγάλει το συμπέρασμα πως το κάθε μέλος του φόρουμ είναι καταθλιπτικός; (!!!) Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που απλά να είναι μελαγχολικοί ή πληγωμένοι ψυχικά ή να έχουν παραιτηθεί για όχι και τόσο σημαντικούς λόγους;"
αντε καληνυχτα ρε σενταξιον μην απαντας περιμετρικα!στο ψητο μπες οχι αερολογιες!σε ολους αλλα των αλλων λες!τις συμβουλες σου στους οικειους σου οχι εδω μεσα.
Βασικά αναφέρεσαι σε όσα μέλη τρέχουν σε ψυχολόγους για τα μηδαμινά (κατά την γνώμη σου) προβλήματα που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.