Παυλο πως παει?
ολα καλα?
χαθηκες απο το φορουμ...
εγω καπως καλυτερα.
προσπαθω να μην ξεχναω-οπως εχουμε πει-να "χαμογελαω":)
Printable View
Παυλο πως παει?
ολα καλα?
χαθηκες απο το φορουμ...
εγω καπως καλυτερα.
προσπαθω να μην ξεχναω-οπως εχουμε πει-να "χαμογελαω":)
Αμελί καλά είμαι. Έχω αρχίσει να βάζω τα πράγματα σε μια τάξη. Ανέβηκα Αθήνα και τακτοποίησα κάτι χαρτιά και τελειώνω το κείμενο της εργασίας με τη βοήθεια που έχω. Επίσης διαβάζω και τα σήματα για το δίπλωμα. Αυτοδιαψεύδομαι πάλι. Θα κανονίσουμε όταν πάρω το δίπλωμα και αυτοκίνητο να σε πάω μια βόλτα :). Ελπίζω και προσπαθώ να διορθώσω δύο πράγματα. Να μην αφήνω το συναίσθημά μου να με επηρεάζει ολόκληρο και να γίνω πιο αποφασιστικός και τολμηρός. Μπορώ να το κάνω αλλά θέλει αρκετή δουλειά. Καληνύχτα και καλό αγώνα σε όλους.
πολυ ομορφα τα νεα σου!!!
χμμμ....και γω προσπαθω να μην αφηνω το συναισθημα να με κυριευει και να ειμαι πιο τολμηρη.....ειμαι βεβαια στην προσπαθεια ακομα αλλα οκ που θα παει θα τα καταφερω!
καλη συνεχεια στον αγωνα σου/μας!!! :)
Καλησπέρα σε όλους μετά από πολύ καιρό.
Έχω να αναφέρω ευχάριστα νέα. Χτες δόξα τον Θεό πέρασα τις θεωρητικές εξετάσεις για το δίπλωμα του αυτοκινήτου και τη Δευτέρα πιάνω τιμόνι. Γι' αυτό να προσέχετε :p. Στα σοβαρά τώρα η ζωή πιστεύω μου έχει δώσει ένα καλό μάθημα. Κάποιες φορές το ξεχνάω Αλλά ειλικρινά προσπαθώ να καλυτερέψω αλλάζοντας συμπεριφορές και τρόπους σκέψης ώστε να αντιμετωπίζω καλύτερα τις διάφορες περιστάσεις. Όπως μου είπε και ο γιατρός με την ανεξαρτητοποίηση και σιγά σιγά θα γίνουν όλα πολύ καλύτερα. Και το πιστεύω αυτό. Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Όχι βέβαια σε όλον αλλά σε κάποια κομμάτια του ειδικά σκέψεις. Ευχαριστώ όμως τη ψυχολόγο για τη βοήθεια της να τα δω αυτά και το κυριώτερο να βρίσκει πάντα ένα τρόπο για να με κάνει να προσπαθώ όλο και για καλύτερα. Τα σημαντικότερα που έχω κρατήσει είναι ότι χρειάζεται (εδώ μπορεί να πάει και η λέξη πρέπει αλλά δεν τα πάω και τόσο καλά μαζί της :)) να τη ξεχάσω σαν πρόσωπο αλλά να θυμάμαι αυτά που μου έχει πει και να τα εφαρμόζω καθώς επίσης ότι κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του και αν αφήσουμε τη ζωή, με λίγη υπομονή από μέρους μας, κάτι που στην αρχή το βλέπουμε κακό και μας πονάει τελικά μπορεί με την πάροδο του χρόνου να αποδειχτεί καλό και να μας ωριμάσει. Γι' αυτό όπως είπε και μια πολύ καλή μου φίλη "αν χτίζεις μια οικοδομή μην αρχίσεις από την αρχή να σκέφτεσαι που θα βάλεις την καφετιέρα! Κάνε ότι μπορείς σε κάθε τι και να αντιμετωπίζεις κάθε πράγμα με τη σειρά του". Πάλι νομίζω ότι πλατειάζω και κουράζω. Κάλη συνέχεια στον αγώνα του καθενός και εύχομαι τα καλύτερα.
πολυ ομορφα τα νεα σου Παυλο μου και πολυ σοφες και ψαγμενες οι συμβουλες τοσο της ψυχολογου σου οσο και της φιλης σου!
ευχομαι ο,τι καλυτερο και σε σενα!:)
Καλημέρα σε όλους. Χτες πήρα το βάπτισμα του πυρός στο τιμόνι και ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Βέβαια εγώ έκανα και τα δικά μου λάθη συμπεριφοράς αλλά ο δάσκαλος έδειξε κατανόηση και με δύο τρεις σωστές κουβέντες με έβαλε στη θέση μου. Από μια μικρή ανασφάλεια :) για να πετύχω και να γίνω καλός άρχισα να μπλέκομαι σε λεπτομέρειες και να βιάζομαι για να είμαι στην εξέταση έτοιμος. Ο άνθρωπος μου είπε ότι αν από τώρα σκέφτεσαι την εξέταση δεν θα κάνουμε τίποτα (είναι όπως τα λάθη που ανέφερα παραπάνω) και με τη βιασύνη και τις λεπτομέρειες δεν θα μπορέσει να μου μάθει αυτά που χρειάζεται να μου πει. Σαν να έχει ένα δίκιο :D. Επίσης επειδή είμαι και εγώ λίγο μαζεμένος μου είπε κοίτα η οδήγηση είναι ευχάριστο πράγμα. Υπάρχουν κοπέλες 18 - 19 χρονών που είναι μούτρα και έχουν τσαγανό υπάρχει και η αντίθετη κατάσταση αλλά βέβαια αυτό είναι και στο χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αργότερα θα χρειάζεται να αναλάβεις πολύ πιο μεγάλες ευθύνες και πρέπει να σταθείς. Εγώ βέβαια το ξέρω αυτό - ότι δεν έχω λίγη αυτοπεποίθηση - αλλά πιστεύω ότι τώρα προσπαθώ να το διώξω αυτό και να βρω τον εαυτό μου. Όπως μου είπε κάποιος η ζωή δεν πρέπει να στα φέρνει όλα δεξιά για να σε κάνει ξυπνάς που και που από το λήθαργό σου και να σε βελτιώνει σαν άνθρωπο. Καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη.
χμμμμ.....επιασες τιμονι Παυλο μου στα χερια σου και κυκλοφορεις στους δρομους?
εμ!μετα μην απορεις που δεν βγαινω απο το σπιτι :P
περα απο την (κρυοκωλη) πλακα, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
ολα θα πανε καλα!!!! :)
εισαι σε πολυ καλο δρομο!!!! :)
amelie με το καλό όταν πάρω το δίπλωμα και το αυτοκίνητο να ξέρεις ότι θα είσαι το πρώτο άτομο που θα πάω βόλτα :).
Σήμερα δεύτερο μάθημα και πάλι ήμουν σφιγμένος. Δεν το φοβάμαι αλλά κάνω 2 λάθη. Πρώτο ότι βιάζομαι και δεν έχω υπομονή. Δεύτερο είναι ότι αγχώνομαι - όχι τρελά - για να μην κάνω λάθος και να φανώ καλός και σωστός (ξέρω ακούγεται λίγο όσο πατάει η γάτα χαζό). Κακά τα ψέματα έχω ένα θεματάκι με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Θα προσπαθήσω όμως.
περιμενω λοιπον βολτουλα με το αυτοκινητο! :)
Καλησπέρα σε όλους. Μάλλον θα βαρεθείτε να με ακούτε αν δεν με έχετε βαρεθεί ήδη :). Σήμερα έκανα και το τρίτο μάθημα. Ο δάσκαλος ακόμα με βλέπει λίγο ψαρωμένο αλλά οκ κάνω ότι μπορώ. Άφησα τον εαυτό μου να αγχωθεί λίγο μετά το μάθημα και αμέσως ένιωσα σαν να κόπηκαν τα γόνατά μου. Το άγχος είναι ότι χειρότερο. Με κουράζει πνευματικά και δεν βλέπω σωστά τα πράγματα. Να πω την αλήθεια με πειράζει να με βλέπουν οι άλλοι σαν φοβισμένο, αντικοινωνικό, παράξενο αλλά προσπαθώ να το διώξω αυτό. Είμαι αυτός που είμαι όμως (τι είπα πάλι :p). Μπορεί να φανεί και σαν αστείο αλλά μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που έζησα κλείστηκα στον εαυτό μου και απομονώθηκα από τον έξω κόσμο. Τον υποβάθμισα εγώ ο ίδιος. Έμαθα από μικρός ότι είναι τρομερό να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, να διασκεδάσεις και γενικά να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Αλλά αλλάζει αυτό. Χρειάζεται να κλείσω τα αυτιά μου και να αντιμετωπίσω αυτά τα πράγματα που τα βλέπω φοβερά και τρομερά αλλά μάλλον από ότι βλέπω δεν είναι και έτσι ακριβώς τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους.
Παυλε χαιρομαι πολυ για τα μαθηματα οδηγησης !! Ειναι κ ενα μαθημα παραλληλα για να προχωρησεις στη ζωη σου! Οσο για το αγχος, δεν φανταζεσαι ποσο σε καταλαβαινω, παντα οταν θελουμε κατι να κανουμε ειναι εκει να μας επιβραδυνει κ να μας αναχαιτισει την προσπαθεια, αλλα στο χερι μας ειναι αν κ κατα ποσο θα το αφησουμε να μας καταβαλλει εντελως.. κι εγω στην προσπαθεια ειμαι, μην νομιζεις, με κρισεις πανικου στο ακυρο ,αλλα το παλευω κ θα συνεχιζω να το παλευω για οσο χρειαστει κ οσο αντεχω.. καλη συνεχεια Παυλο κ καλη δυναμη !!
(Περιμενω κ εγω βολτα με το αυτοκινητο!!!!) :)
Ώρα να πω τον πόνο μου. Αρχή μετάδοσης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κοντινοί σου άνθρωποι - με καλό σκοπό πιστεύω - θεωρούν ότι χρειάζεται να σου πουν τι πρέπει να κάνεις τονίζοντας τα ελαττώματά σου. Καλώς ή κακώς τα ξέρω αυτά ( έλλειψη αυτοπεποίθησης, αποφασιστικότητας, τόλμης... ). Όμως δεν θέλω κάποιον που να μου λέει τι πρέπει να κάνω αλλά κάποιον που με εμπιστοσύνη και κατανόηση στα λάθη μου να με βοηθήσει να το κάνω. Δεν νομίζω ότι απλώς θέλω να μου χαϊδεύουν τα αυτιά αλλά δεν θέλω να μου υποδεικνύουν τα λάθη μου συνέχεια. Εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν κατάκριση αυτό και με ρίχνει συναισθηματικά. Άλλωστε είμαι και συναισθηματικός βράχος ( εδώ κάνουμε πως δεν ακούμε και σφυρίζουμε αδιάφορα :) ). Νιώθω ότι χρειάζεται να κάνω κάτι ώστε να αποδείξω ότι γίνομαι καλύτερος. Αλλά με ποια έννοια καλύτερος; Αυτή που νομίζουν οι άλλοι για εμένα ή εγώ; Εντάξει είμαι 27, δεν έχω πάρει τη ζωή στα χέρια μου αλλά δεν γίνεται να βγάζεις λύση στην εξίσωση χωρίς να ξέρεις τους συντελεστές της. Κάποια θετικά έχω και εγώ δεν γίνεται να ακούω συχνότερα τα αρνητικά. Όπως μου είχε πει και η ψυχολόγος μπορούμε να καθήσουμε και να λέμε συνέχεια για τα λάθη όσο καιρό θέλεις. Εμένα δεν με πειράζει καθόλου. Ίσα ίσα, αλλά δεν νομίζεις ότι θα ήταν καλύτερο να κοιτάξουμε να τα αφήσεις στην άκρη και να προχωρήσεις κάνοντας πράγματα; Τα είπα και ξεμπούκωσα. Με το αυτοκίνητο καλά τα πάω έκανα και τις πρώτες βόλτες μου στην πόλη :). Πάντως ειλικρινά δεν νομίζω να υπήρχε καλύτερος δάσκαλος για την περίπτωσή μου. Χαλαρός τύπος με πλάκα, όχι φωνές αλλά σου λέει μια κουβέντα σοβαρά και σε φέρνει στα ίσα σου. Είναι ακόμα λίγο παράξενα αλλά μου λείπει ο συγχρονισμός. Άλλωστε αυτός αποκτάται και είναι θέμα εμπειρίας. Lacrymosaμε το καλό όλα θα γίνουν και θα πάμε όσες βόλτες θέλεις. Όπως λέει ο δάσκαλος χαλά και υπομονή. μη βιάζεσαι και άσε να κυλίσουν τα πράγματα. Τέλος μετάδοσης.
Παυλε χαιρομαι για την ανταποκριση!! Κοιτα ισως νιωθεις μια πικρια για τα ελαττωματα σου που σου υπενθυμιζουν συνεχως οι δικοι σου ανθρωποι, αλλα δες το κ σαν μια ευκαιρια να καταλαβεις κ πως φαινεσαι στους αλλους κ ετσι να στοχευσεις στη βελτιωση , καθως ενα τριτο ματι κρινει συνηθως καλυτερα κ πιο αντικειμενικα. Σιγουρα ολο αυτο σε γεμιζει πικρια, αλλα μην το βαζεις κατω!
Ευχομαι καλη συνεχεια με τα μαθηματα οδηγησης κ ολα να βαινουν καλως !!! :)
Lacrymosa σε ευχαριστώ για τα λόγια σου. Να σου πω τη αλήθεια την πρώτη φορά που τα διάβασα με ενόχλησε κάπως. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι το νόημα αυτών που έγραψες είναι να δω το πράγμα από την καλή του μεριά (όπως σου είχα πει και παλιότερα πιστεύω ότι θα γίνεις καλή δασκάλα και το έχεις και για ψυχολόγος). Ξέρω βέβαια ότι είναι ουτοπία και δεν πρέπει να περιμένεις από κανέναν άνθρωπο να σου πει και να σου συμπεριφερθεί όπως εσύ θέλεις. Σε ένα όμως πράγμα πικραίνομαι. Όταν αρχίζουν να μου λένε να είσαι πιο δραστήριος να βγεις έξω να γνωρίσεις ανθρώπους να ξέρεις να μιλήσεις. Εκεί πέφτω. Δεν μπορώ όμως να πάω από το 0 στο 10 γρήγορα. Και σίγουρα όχι όπως θέλουν αυτοί. Γιατί έχω και το άλλο κακό ότι είχα μάθει να κοιτάω να μετασχηματίζω τον εαυτό μου ώστε να γίνεται όπως το απαιτεί το περιβάλλον που βρίσκομαι κάθε στιγμή για μένα. Να πω και το κλασικό ότι το περιβάλλον που μεγάλωσα δεν μου έδωσε σε κάποια θέματα τα εφόδια και τις εμπειρίες που χρειαζόμουν και στον αντίποδα με έκλεισε σε ένα κλουβί για να γίνω όπως αυτοί θεωρούσαν ότι έπρεπε. Βέβαια και εγώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις κρατάω μέσα μου τις απόψεις μου και τα συναισθήματά μου. Κακό αυτό. Είναι και αυτές οι μεταπτώσεις στο συναίσθημα. Λοιπόν καληνυχτίζω γιατί από το πήξιμο έκανα να το γράψω αυτό 2 ώρες :p. Κράτα γερά :).
Σήμερα έκανα το χειρότερο μάθημα οδήγησης. Τελείως ασυντόνιστος. Ξέρω βέβαια το λόγο :). Άφησα αυτά που μου είπανε να με επηρεάσουν, με έριξαν και μαζεύτηκα. Πήρα τα πράγματα σοβαρότερα από όσο πρέπει και σαν αποτέλεσμα αποσυντονίστηκα. Άρχισα να αμφιβάλω για τον εαυτό μου. Επίσης χτες δεν κοιμήθηκα καλά και έδεσε το γλυκό. Τώρα ανασύνταξη και να πάρω πάλι μπρος. Άλλωστε το το έχω κάνει πρόσφατα. Ελπίζω. Όπως μου είπε και η ξαδέλφη μου θάρρος.