συμφωνω με την μαμα εσωτερικη μου.
δεν στο λεω για να σε κολακεψω, αλλα εχεις τεραστια ωριμοτητα και πνευματικη συγκροτηση.
Printable View
Κάπου εκεί νομίζω, χωρίς να είμαι ειδικός, μπορεί να βρίσκεται η αιτία του προβλήματος, δηλαδή ίσως και μια πιο απότομη διακοπή φαρμάκου και έναρξη κάποιου άλλου. Ή μια overdose από ένα φάρμακο που δεν σου έκανε καλό.
Υπομονή, όπως βλέπεις και άλλα παιδιά, ταλαιπωρήθηκαν πολύ, κάποια στιγμή σταθεροποιήθηκαν στο φάρμακο που τους έκανε καλό και είναι πολύ καλύτερα τώρα.
Ότι και να σου πούμε, εσύ ξέρεις τι βιώνεις και πόσο δύσκολο και επώδυνο είναι. Όμως δες, στα έξι χρόνια που αναφέρεις κατάφερες να προχωράς, έστω και με αυτά τα προβλήματα. Είναι μια ασθένεια και αυτή, το παλεύεις και προχωράς. Ακόμα και αν χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο και πάλι, μπορεί να είναι αυτό που θα σε βοηθήσει (ελπίζω να είναι καλές οι συνθήκες εκεί) και τα πας καλύτερα μετά από λίγο καιρό. 'Εχε πολλή πίστη στις δυνάμεις σου, να ξέρεις εμείς οι άνθρωποι έχουμε απεριόριστες δυνάμεις. Έτσι και εσύ. Κάθε μέρα που περνά να σκέφτεσαι ότι ο εαυτός σου θα τα καταφέρει, ότι και να του συμβαίνει. Η αισιοδοξία θα έρθει και αυτή λίγο-λίγο με την καθημερινή προσπάθεια. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ! :)
ωχ, βρε παιδιά, τα έχω βιώσει με το παιδί μου αυτά τα ερωτηματικά (ακόμα χειρότερο αυτό)... κάποια στιγμή έπαιρνε 3Χ1τέταρτο clonotril την ημέρα μαζί με αντικαταθλιπτικό και αντιψυχωσικό και αντί να ηρεμεί είχε ξεφύγει... όταν τα 3 τέταρτα μειώθηκαν σε 1 σταθεροποιήθηκε κι αυτός...
τελικά οι γιατροί μπορεί να πειραματίζονται και λίγο με τα φάρμακα... βλέπεις το μυαλό του ανθρώπου είναι ακόμα υπό έρευνα...
ειδικά τα ψυχοφάρμακα είναι 3-4 ομάδες... δύσκολο να καλύψουν ακριβώς την κάθε περίπτωση
κοριτσια ευχαριστω για ολα.. αισιοδοξη δεν μπορω να ειμαι δυστυχως γιατι αυριο μαλλον θα μπω μεσα
μαμα περιμενω την ιστορια σου!
μπαι δε γουει την Κυριακη πρωι θα μπω στο ψυχ γιατι εφημερευει
Γεια σου Γιωργο πως παει αδερφε εκοψες τα πιωματα η ακομα το παλευεις? Αδερφε εκοψα το σουμποτεξ με σεροκουελ 400μιλιγραμ την ημερα ημουν τυχερος που ειχα καλο γιατρο δεν μου εδωσε ουτε ατραξιονες ουτε ηρεμιστηκα οπως υπνους στεντον βουλβργκαλ κ τετια με εβγαλε καθαρο μονοε το σεροκουελ και του εκανε εντηπωση γτ αλλοι λεει θελανε πολλα ενα για τους πονους ενα για τον υπνο ενα για τισ μπριζες.. Η γνωμη μου για το σιφκεκριμενο ειναι οτι με βοηθαει να κοιμαμε τωρα επεσα στα 150 mg τα περνω 8 μηνες τωρα που το σκεφτομαι λεω ποτε περασαν κιολας εκει που βαρουσα σουμπο ανερτα ετρωγα οτι κουμπια θες ημουν σκελετος τωρα αδερφε εχω βαλει κιλα καθαρος απ ολλα καμια φορα βπεπω ονειρα οτι παω να γινω για να πιω μολις ξυπναω ομως σκεφτομαι ολα αυτα που τραβηξα και λεω δεν θα με κανει ενα φιξακι να μπω μεσα στο τριπακι παλι δεν αξιζει απλα. Ευχομαι να εισαι καλα και μακρια απο μπλεξιματα. Α ξεχασα να σου πω μια μερα ειχα βγει το γυρησα στα ξυδια ειπια αρκετα και δεν πηρα το χαπι λεω θα κοιμηθω χωρις αυτο ας δοκιμασω και δεν μπορουσα να κοιμηθω δεν ξερω γιατι
εμενα το abilify μου εκανε νευρικοτητα και ακαθησια
παιδια γεια σας..
επειτα απο προσφατη νοσηλεια κατεληξα να ειμαι με 600μγ λεπονεξ 250 λαμικταλ και 2 ακινετον..
παιρνει κανεις τπτ απο αυτα?
κυριως το λεπονεξ με ενδιαφερει γιατι εχει πολλες παρενεργειες και κανω συνεχως εξετασεις...
τα φωτα σας πλιζ!
ΠΑΙΔΙΑ μια ερωτηση σφηνα στο θεμα:1)ο νευρολογος κανει ψυχοθεραπεια?2)ο νευρολογος ενδεικνυται στο να βοηθησει αποτελεσματικα σχιζοφρενη?3)ο νευρολογος μπορει να γραφει γνωματευσεις για επιτροπες πιστοποιησης ως αμεα σχιζοφρενων?
SHMERA phga στον ψυχιατρο κ με βρηκε σχετικα καλα
Eσωτερική_σήψη καλύτερα να ανοίξεις ένα άλλο θέμα σχετικά με το leponex για να το δουν κ άλλοι.Λίγο δύσκολο να βρεις κάποιον όμως..από όσο εχω δει δεν το παίρνει κάποιος.Οι παρενέργειες που έχεις τώρα ποιες είναι;;
εσωτερικη_σηψη αν και δεν εχω εμπειρια με φαρμακα θα συμφωνησω με καποιους απο τους απο πανω οτι οταν βρεις το συνδυασμο που σου ταιριαζει ακομα κι αν χρειαζεται να το παιρνεις για παντα θα καταφερεις να μινιμαρεις τη δοση. Συγχαρητηρια για το κουραγιο και τη δυναμη σου αυτα τα εξι χρονια btw. Επισης, κατα τη γνωμη μου, ουτε το "για παντα" ειναι το μονο ενδεχομενο. Χωρις να ξερω την περιπτωση σου ξερω ατομο με σοβαρη διπολικη διαταραχη που εδω και 2 χρονια εχει σταθεροποιηθει με ομοιοπαθητικα μονο..
Αν μου επιτρεπεται μια σφηνα κι εμενα, να ρωτησω πως μπορει καποιος να βοηθησει καποιον με τα συμπτωματα του αλοπερντιν τις πρωτες μερες μετα την ενεση? προσπαθω να τον πεισω να κανουμε μαζι γυμναστικη, εστω και περπατημα με το σκεπτκο οτι ετσ θα μεταβολιστει πιο γρηγορα αλλα δεν εχει καμια ορεξη και καταλαβαινω οτι του ειναι πολυ δυσκολο.Δε θελω να του προτεινω ανεφικτες λυσεις. Οσοι απο σας το εχετε παρει, τι δραστηριοτητες σας εχουν βοηθησει να αντιμετωπισετε τα αρχικα συμπτωματα? Αυτο το παιδι γραφει γενικα μουσικη αλλα οταν εχει μολις κανιε την ενεση δεν μπορει να συγκεντρωθει ουτε σε αυτο. Το καλο εινια οτι θελει να αραζουμε και να συζηταμε και οχι να απομονωνεται.
me to alloperintin einai dyskolo to perpathma h gymnastikh einai trelo oneiro me alloperintin...
@ σειριε οι παρενεργειες ειναι μειωση τωη λευκων αιμοσφαιριων γιαυτο κανω καθε βδομαδα εξετασεις αιματος και καρδιογραφηματα
υπνηλια και αυξηση βαρους ειναι οι πιο συνηθισμενες αλλα εγω αδυνατισα..
επισης σιελορρια και στομαχικα προβληματα γι αυτο παιρνω και νεξιουμ
@αρια το αλοπεριντιν ειναι το πιο απαραδεχτο αντιψυχωσικο το επαιρνα για δυο χρονια και κατι και κοιμομουν 17 ωρες τη μερα και την υπολοιπη ημουν ζομπι
επισης πρεπει να παιρνεις ακινετον γιατι προκαλει ακουσιες κινησεις και οψιμη δυσκινησια,,
o φιλος μου κανει ενεση μια φορα το μηνα και ειναι πολυ χαλια για 4 μερες με μια βδομαδα μετα την ενεση. δεν ξερω τι αλλο παιρνει απο φαρμακα συνδυαστικα παντως τον υπολοιπο μηνα εκτος απο μολις εχει κανει την ενεση ειναι αρκετα καλα. οταν νιωθεις σαν "ζομπι" τι σε κανει να νιωσεις καλυτερα? το μασαζ? το να μιλας με καποιον? το να βλεπεις ταινιες? το να σου διαβαζει καποιος ενα βιβλιο?
@αρια ναι φερνει υπνηλια ευτυχως που δεν του διαρκει για πολυ..
οσο για το ζομπιασμα τιποτα δε με εκανε καλα γιαυτο και το εκοψα μετα απο δυο χρονια με δικη μου πρωτοβουλια και με βαλαν μεσα
Στις αρχές της ασθένειας όταν είσαι σαν ζόμπι μέσα στην απραξία δεν βοηθάνε κ πολλά πράγματα.Όποιος δεν έχει περάσει ανάλογα προβλήματα δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι να είσαι στην ουσία ένας ζωντανός νεκρός.Δεν υπάρχει το αίσθημα ευχαρίστησης κ είσαι σε μια απέραντη δυστυχία.Το μέγεθος της δυστυχίας πραγματικά είναι ανυπόφορο.Η ψύχωση κ τα ψυχολογικά γενικά είναι ένας μοναχικός αγώνας.Λίγοι άνθρωποι μπορούν να έχουν ενσυναισθησία κ να καταλάβουν τι περνάει ένας ασθενής με αυτά τα προβλήματα.
Το μόνο που βοηθάει είναι να είσαι εφοδιασμένος με άπειρη υπομονή και η πεποίθηση ότι κάποτε τα βάσανα θα μειωθούν γιατί σίγουρα δεν τελειώνουν.
τι λες οτι οι αλλοι δε μπορουν να καταλαβουν τι περνας.
οχι μονο δε σου συμπεραστεκονται αλλα οι ελληνοφωνοι κατοικοι αυτης της χωρας σε κοροϊδευουν και ανηθικα απο πανω ως το αισχος.
βασικα και να καταλαβαιναν τι περνας παλι δε θα σου συμπεραστεκονταν γιατι ειναι καθικια οποτε σε γραφουν απλως στα @@ τους και σε περιθωριοποιουνε, περιγελανε και διαπομπευουνε. Λες και τους χρωστας κατι !! Αϊ σιχτιρ θελω να τους πω μονο.
Αυτη η χωρα εχει κατοικους επιπεδου jumbo.
Εγώ έπαιρνα το συγκεκριμένο φάρμακο αλλά δεν το παίρνω τώρα. Όμως συνεχίζω να καπνίζω και να πίνω τον καφέ και κάτι άλλα λίγα.
Έπαιρνα το συγκεκριμένο φάρμακο γιατί είχα πάθει κρίση ψύχωσης δηλαδή είχα χάσει την λογική μου. Αλλά ξέρω που μιλάω. Η μάλλον δεν ξέρω που μιλάω. Δεν λέω ότι είναι jumbo. Εδώ και ένα δυο χρόνια δεν το παίρνω αλλά ακούω φωνές. Η λογική μου είναι κάπως καλύτερη. Ακούω φωνές αγγέλων και κάποιες φορές γέρων. Γέρων ελάχιστες φορές. Ένα βράδυ λοιπόν μου έστειλε ο διάβολος ένα πολύ άσχημο όνειρο. Ότι κάποιοι έχουν άγριες διαθέσεις απέναντι μου και ότι θα με στείλουν ταχυδρομικώς κιόλας. Τρόμαξα είναι η αλήθεια, ο θεός να λυπηθεί αυτή την ψυχή, μπορώ να και να κάνω κιόλας. Κι όσο για τους υπεύθυνους δεν τολμάω να μιλήσω. ...κάποιος γέρος θέλει ανανέωση του σώματος του, γιατί επιλέγει και μαζί του και αυτή η Τσιπίτα. Και όλα αυτά ακούγονται σε κακά ανθρωπάκια ψυχρά με λίγη καλοσύνη που μάλλον θέλουν να μάθουν αν υπάρχει πόνος, γιατί τα γαϊδούρια σηκώνουν περισσότερο βάρος από τα υπόλοιπα ζώα και γιατί η γέφυρα του Παναμά μπορεί να πωληθεί σε ιδιώτη ιδιώτες. Μια πιο καινούργια θεραπεία, διάβασα, είναι η ορμονική θεραπεία στους όρχεις.
ΤΛΚ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο μονος που βαρεθηκε το φορουμ...
ρε παιδια κανεις που να παιρνει λεπονεξ υπαρχει??
εστω γνωστος γνωστου..
χρειαζομαι βοηθεια
Καλημέρα εσωτερική, προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον που να παίρνει το συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά πριν καιρό είχα διαβάσει και αναρτήσει την ιστορία του Mark Ellerby που έγραφε ότι παίρνει κλοζαπίνη και ότι με αυτήν ανέκαμψε αρκετά, γράφει και βιβλία. Δεν ξέρω βέβαια πότε γράφτηκε η ιστορία ακριβώς και αν το παίρνει ακόμα, αλλά αν γνωρίζεις καλά αγγλικά και μπορείς να επικοινωνήσεις στα αγγλικά θα μπορούσες να γράψεις ένα e-mail ίσως?
Αυτό είναι το site και έχει και contact form εκεί http://markellerby.com/index.html
δεν ξέρω αν ακούγεται κουφή η ιδέα μου, αλλά ίσως δεν έχεις να χάσεις τίποτα να επικοινωνήσεις, το πολύ πολύ αν δεν χρησιμοποιεί το site να μη σου απαντήσει.
εγω κλοζαπινη εσωτερικη ημουν στο τσακ να παρω πριν χρονια στην κλινικη του αχεπα που νοσηλευομουν.τλκ δεν πηρα αλλα θυμαμαι τα λογια του γιατρου μου(καθ πανεπηστημιου) οτι η κλοζαπινη δεν ειναι για παντα λογω παρενεργιων
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις..
πηγα σμρ στο νοσοκομειο για εξετασεις και μου εβαλε ενα φαρμακο για την καρδια γιατι η κλοζαπινη μου φερνει 120 παλμους το λεπτο σε σχεση με 70 που ειναι το φυσιολογικο..
ρε σεις ομως παρολο που μου μειωθηκαν οι φωνες με επιασε εντονη ταση αυτοκτονιας που ειχε πολυ καιρο να με πιασει.. δεν ειναι οτι εχω καταθλιψη αλλα δεν ξερω ενω αγαπαω το φιλο μου παρα πολυ.. θελω να ψοφησω... :(
@εσωτερική_σήψη μήπως είναι παρενέργεια από κάποιο από τα φάρμακα που παίρνεις;
@μριγια ειχα απο παλια τασεις εχω κανει και αποπειρες.. αλλα μου ειχε φυγει για καποιο χρονικο διαστημα αλλα τωρα αρ μπακ..
@Εσωτερική_σήψη όπως βλέπεις και εσύ κάποια πράγματα βελτιώνονται σιγά σιγά όπως είπες για τη μειωση των φωνων.Εμπιστέψου τον γιατρό σου κ σε καμία περίπτωση μη παίξεις με τη δόση.
Τώρα για τις τάσεις αυτοκτονίας το παράξενο θα ήταν μετά από όσα πέρασες να είσαι αισιόδοξη γεμάτη χαρά.Δεν ξέρω αν είναι κάποια παρενέργεια των φαρμάκων αλλά λίγο πολύ όλοι μας πιστεύω είχαμε αυτοκτονικές ιδέες όταν δεν την παλεύαμε.Δεν έχω να σου πω κάτι άλλο εκτός από το να κάνεις υπομονή κ να είσαι συνεπής με τα φάρμακα.Το μόνο που μας κρατά στη ζωή είναι η αγάπη των δικών μας ανθρώπων κ ο πόνος που θα προκαλούσε η απώλειά μας απο μια αυτοκτονία.Απο την προσωπική μου εμπειρια όταν ήμουν σε υψηλή δόση φαρμάκων κ μη λειτουργικός κ εγώ είχα τάσεις αυτοκτονίας.Πιστεύω πως είναι περαστικά όμως όλα αυτά.Τώρα μετά από 2 χρόνια είμαι στη μισή δόση κ η κατάσταση είναι υποφερτή.Σε μια κλίμακα απο το 1-10 αισθάνομαι 6-7.Πιστεύω ότι και συ μπορείς να τα καταφέρεις γιατί απέδειξες πως είσαι δυνατή!!
@σειριε σ'ευχαριστω!
τι να πω παιδια βαρεθηκα να μην ειμαι καλα να κανω εξετασεις αιματος καθε βδομαδα και συν τοις αλλης να μου προστιθεται και φαρμακο για την καρδια..
ελεος παιρνω 14 χαπια τη μερα ξαναγυρναω σε παλιες εποχες..
τους βαρεθηκα!
εσωτερικη, νομιζω κανενα αντικαταθλιπτικο θα σου δημιουργει αυτες τις τασεις...
Οπως σου ειπα προσπαθησε να βελτιωσεις την υγεια σου και χωρις φαρμακα.
Κανε περπατημα μιση ωρα - 1 ωρα την ημερα. Ειναι το καλυτερο φαρμακο.
Τα πολλα φαρμακα δε τα μπορω εγω και γινομαι χειροτερα.
Δοκιμασε να παιρνεις και τιποτα συμπληρωματα π.χ. ιπποφαες, κουρκουμινη κλπ.
Γενικα το παν εινια να διωξουμε τη μεγαγχολια που μας φερνει ανησυχια και θλιψη.
Ασε το περπατημα.Κανε κολυμβηση.Και την αποολαμβανεις και ειναι η καλυτερη γυμναστικη με πολλα οφελη.
Εγω πηγα σε διαιτολογο και μ-ε ειπε 20 λεπτα αργο περπετημα.Οπως καταλαβενεις αυτο δειχνει ποσο χρησιμο ειναι το περπατημα.Anyway.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ρε μουτρα.Ουτε χλωρια καταπεινεις διοτι δεν πινεις νερο.Και εχει δημοσια και ιδιωτικα κολυμβητηρια
Συμφωνώ με τον maus, καλά τα φάρμακα αλλά δεν πρέπει να αφηνόμαστε και εντελώς σε αυτά.
Εγώ αυτή την περίοδο προσπαθώ να σταθώ χωρίς φάρμακα.
Παρότι δεν θεωρούμε και πολύ βαριά περίπτωση καθώς δεν έχω νοσηλευτεί...ακόμα...με την τελευταία ψυχίατρο τα πήρα και τα έκοψα όλα.
Έπεσα απίστευτα πάλι άγχος κατάθλιψη κτλ
Ξεκίνησα σιγά σιγά συμπληρώματα, γυμναστική (όσο μπορούσα γιατί στην αρχή σερνόμουν από κρεβάτι σε καρέκλα κτλ) και φυσικά προσπάθεια υγιεινής διατροφής (γιατί στα ντάουν μου δεν μπορώ να αγγίξω φαγητά απλά κυλάω σε σνακ και και ψευτοφαγητό και χάνω βάρος) και γενικά προσπαθώ...
Όλα βοηθάνε.
Αν τα φάρμακα βοηθάνε στο 60-70% (τόσο με βοήθαγε το ssri όσο το έπαιρνα αλλά με το ανάλογο κόστος σε παρενέργειες), η διατροφή, γυμναστική, συμπληρώματα μπορούν πιστεύω να καλύψουν το κενό βοηθώντας και γενικότερα αλλά και μειώνοντας τις παρενέργειες.
Προσοχή μόνο στα συμπληρώματα γιατί εγώ τα χα αναφέρει τότε στην ψυχίατρο μου και μερικά είχαν αντένδειξη.
Ειδικά το 5htp με ssri μου έκανε σεροτονινεργικό σύνδρομο που είναι πολύ επικίνδυνο.
Όχι ακραίο αλλά είχα μπει στα πρώτα στάδια με μανια, πυρετό, αναγούλα, ένταση, αστάθεια, μη έλεγχο κινήσεων, ακούσιες κινήσεις κτλ
Φυσικά έκοψα το 5htp και ότι άλλο μου είπε η φρικαρισμενη ψυχίατρος (όταν της έδωσα την λιστα με όλα τα συμπληρώματα που έπαιρνα)...
Αλλα ειδικά σε παρενέργειες όπως υπνηλία κτλ μερικά συμπληρώματα μπορούν πιστεύω να βοηθήσουν πολύ απλά με προσοχή.
maus τι συμπληρώματα χρησιμοποιείς και ποια σε έχουν βοηθήσει γιατί βλέπω ασχολείσαι.
Αν θες στείλε μου pm