Quote:
Originally posted by Aphelia
Έχω κάτσει τώρα και σκέφτομαι πως θα μου άρεσε η μοιρασιά στις δουλειές.
Υπάρχουν οι καθημερινές δουλειές όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο των πιάτων (και το στρώσιμο των κρεβατιών αλλά σιγά μην ασχοληθεί κανένας με αυτό), οι εβδομαδιαίες και οι εποχικές.
Θα μου άρεσε να μαγειρεύω εγώ και να πλένω τα πιάτα αν ο άλλος έστρωνε και σήκωνε το τραπέζι, έφτιαχνε τη σαλάτα και έκοβε το ψωμί. Χίλιες φορές να έχω να πλύνω 2 στοίβες πιάτα από τα να πηγαινοέρχομαι.
Από την άλλη ξέρω πόσο σιχαίνονται οι περισσότεροι να αλλάζουν σακούλες απορριμάτων. Δε θα είχα πρόβλημα να το κάνω αρκεί ο άλλος να κατέβαζε τα σκουπίδια.
Τα ψώνια της εβδομάδας θα μου άρεσε να τα κάνουμε μαζί αλλά φαντάζομαι εγώ θα έβαζα τα πράγματα στη θέση τους.
Για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο και το άπλωμα θα προτιμούσα να το κάνει αυτός και ο καθένας να σιδέρωνε τα δικά του, ενώ τα κοινόχρηστα όπως σεντόνια και πετσέτες θα μπορούσα να τα κάνω εγώ. Πλύσιμο στο χέρι ο καθένας τα δικά του αλλά συνήθως οι γυναίκες έχουν ρούχα για πλύσιμο στο χέρι.
Για την εβδομαδιαία καθαριότητα έχω μια αδυναμία να κάνω το μπάνιο και τα τζάμια. Θα μου άρεσε να αναλάβει σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και εγώ να αναλάβω συγύρισμα.
Στις εποχικές δουλειές φαντάζομαι εγώ να οργανώνω τις κούτες και αυτός να τις βάζει στο πατάρι, τις κουρτίνες να τις κατεβάζει και να τις ανεβάζει αυτός κι εγώ να τις σιδερώνω.
Για πέστε καμιά άλλη δουλειά να σκεφτώ πως θα μου άρεσε να γίνει.