οταν βλέπω αυτην την ανθρωπια εδω μεσα..παιρνω κουραγιο για το εκει εξω. κουτς - κασσανδρα ... με γεμιζετε με τοσο ομορφα συναισθηματα ..ευχαριστω!!
Printable View
οταν βλέπω αυτην την ανθρωπια εδω μεσα..παιρνω κουραγιο για το εκει εξω. κουτς - κασσανδρα ... με γεμιζετε με τοσο ομορφα συναισθηματα ..ευχαριστω!!
Ένα πράγμα που δεν μπορούν να καταλάβουν μερικοί άνθρωποι είναι οτι η ψυχική ασθένεια είναι πραγματική ασθένεια και όχι μια ιδιοτροπία.
Και το να λες οτι δεν μπορεί να έχει κατάθλιψη κάποιος που δεν έχει βιαστεί ή πεινάσει ή ψοφήσει από τη δουλειά είναι σαν να λέει π.χ. ο γιατρός σε κάποιον καρκινοπαθή οτι δεν μπορεί να έχει πάθει καρκίνο αφού δεν κάπνισε ποτέ και τρεφόταν υγιεινά. Μα αφού έπαθε καρκίνο! Ή οτι δεν έχεις δικαίωμα να έχεις γρίπη αφού δεν βγήκες έξω στο κρύο.... Μα, από γρίπη αρρωσταίνεις με διάφορους τρόπους,
δεν ειμαι πλουσια..κανονικοι μικρομεσαιοι ειμασταν ...ειχα καποια προνομια που αλλα παιδια δεν ειχαν ..αλλα εχω στερηθει πολλα απο αλλα παιδια που ειχαν απλωχερα... ετσι πάει με ολους τους ανθρωπους.
δυστηχως οι περισσοτεροι σκεφτοντε οπως ο συμφορουμίτης μας..υποθετω οτι το χρειαζονται ..για να νιωσουν οι ιδιοι καλυτερα η μεγαλυτερη φυγη απο ολες ειναι η αρνηση...
rea ! Ισως δε καταλαβες , η ισως δεν το γραψα κατανοητα, δεν ξερω εαν εχεις κακοποιηθει απο τους δικους σου και ποσο εχεις κακοποιηθει! ,αυτο που λεω ειναι οτι για εμενα κακοποιηση δεν ειναι το απλο χαστουκι που μας εδιναν οι γονεις μας! αυτο το λεω κι το πιστευω!
Συγνωμη αλλα πρωτιμω να γινομαι οφελημος κι ταυτοχρονα μη αρεστος παρα να "γλυφω" η να λεω καλα λογια για να κερδισω την παρεα καποιου! προσωπικα προτιμω να γραφω αυτο που πιστευω, να γραφω αυτο που εαν το καταλαβει αυτος που απευθυνομαι να τον βαλει σε σκεψεις! , να τον "μπριζοσει" η ακομα νευριαζωντας τον να κανει κατι προς το καλητερο για αυτον! διοτις εαν μας λενε συνεχεια ομορφα λογακια δεν μας κανουν παντα κι καλο, μπορει να μας κανουν να ξεχναμε η να καλυπτουμε το προβλημα μας! απεναντιας αυτος που χτυπα εκει που ποναμε! στο προβλημα μας! ισως καποιες φορες μας κανει καλο!
Τελος εδω, ειναι φορουμ! κι οπως σωστα ειπες πρεπει να εισαι ετοιμη κι για μηνυματα που δεν ειναι ομορφασ, μηνυματα που μπορει να μην συμφονουν με εσενα! ετσι παει! συγνωμη εαν δεν ειμαι αρεστος , κι η προσπαθεια σου να πεις κατις ωστε να με προσβαλεις , ειναι η αποδηξη οτι κανεις ακριβως αυτο που κατηγορεις! λυπαμαι εαν δεν ειμαι αρεστος! αλλα ετσι κατα την γνωμη μου ειμαι πιο οφελημος!!
κασανδρα! δε θα ασχολιομουν αλλα ειλικρινα με τιμα κι με κανει χαρουμενο ότι οι αποψεις μου είναι αντίθετες από ατομων όπως της δικια σου! Το τι θα γραφω! και που ευτυχως ζουμε σε μια κοινωνια οπου μετα από αγωνες κερδισε το δικαιωμα να εκφραζει ο κάθε ενας μας την γνωμη του ελευθερα! - όταν αυτή δε προσβαλει,δεν βριζει καποιον άλλο βεβαια- ! ετσι λοιπον θα γραφω ότι θελω χωρις την αδεια σου!
kutchunie! μαλον φιλε μου καταλαβες άλλο πραμα! Δεν εχει καποια σχεση αυτό που λες με οσα ειπα! Στο μηνυμαμου τονιζω την πρωτα το λαθος που κανει για εμενα η ρια με το να χρεωνει στους γονεις της τοσες κατηγοριες!! ναι!! για μενα είναι λαθος να φταινε οι γονεις της για την οποια καταθλιψη εχει! ,το αν πασχει από καταθλιψη δεν εχει να κανει με τους γονεις της συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει από το στορυ της.!!
Τελος, οσο για αυτά που γραψα αναφορικα με κοπελες που ζουν σε αθλιες συνθηκες ,κοπελες που ζουν στην ιδια κοινωνια με εμας , ε ΝΑΙ!! μου κανει κακη εντυπωση που κανεις δεν αναφερετε σε τετοια ατομα! κανενας φορεας του κρατους δεν εχει ασχοληθεί με αυτή την οικογενειακη βια! ,την συγκριση που εκανα με την Ρια την εκανα για να τονισω αυτό το πραμα! Τι να κανουμε, προσωπικα δεν μπορω να είμαι αδυαφορος για τους συνανθρωπους μου που παιρναν ασχημα! προσωπικα θελω εκτος από το να στεναχοριεμαι κι το να αναφέρομαι απλος θελω να κανω κι πραξεις προς την βοηθεια αυτων των κοινωνικων ομαδων! κι προσωπικα νιωθω υπερήφανος που εχω κανει πραξεις για αυτους! Αυτό ηθελα να πω με το μηνυμα μου! τωρα το τι καταλάβατε η δε καταλάβατε είναι άλλο θεμα, εξαλου είμαι δυσλεκτικος! !αλλα κι παντα προτιμω να μην γινομαι αρεστος! μου αρεσει αυτά που λεω να προβλιοματιζουν παρα να "χαιδευουν" τα αυτια η τα ματια!
.
Δεν καταλαβαίνω γιατί σε τιμά και σε χαροποιεί το να είναι οι απόψεις σου αντίθετες από τις δικές μου. Είναι σαν να λες οτι είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ δεν με γνωρίζεις καθόλου. Επίσης, λες οτι η γνώμη σου δεν προσβάλει, ενώ μόλις πρόσβαλες εμένα και πιο πριν τη Ρέα.
Τέλος, να σου δώσω συγχαρητήρια που βοηθάς ανθρώπους φτωχούς, έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν βοηθάς καθόλου φίλε Πάνο. Με την κατάκριση ποτέ, κανείς δεν βοηθιέται. Δεν είδα να προτείνεις κάτι καλό στη Ρέα, δηλαδή. Είδα μάλλον οτι θες να ντροπιάσεις και να μειώσεις, δεν διέκρινα κάτι θετικό. Το μόνο θετικό ήταν αυτό που είπες για τον εαυτό σου.
Δεν είναι πως εγω κατάλαβα άλλο πράγμα, είναι πως εσύ διάβασες τα μισα και ούτε απο όσα γράφτηκαν κ έριξες ελαφρα τη καρδία 10 σειρες. Δεν είμαι φίλος, είμαι φίλη και το λέω μέσα στο ποστ. Επίσης, δεν φιτιλιάζω κανέναν λέγοντας πως οι γονεις φταίνε γιατί είμαι ευθυνόφοβη ούτε προτρεπω κανένα να είναι. Εχω βιαστεί και κακοποιηθεί απο τους γονεις μου και το αναφέρω στο ποστ το πως με παράδειγμα. Το να αποδώσεις ευθύνες στους γονείς σου κ να αντιληφθείς τις λάθος συμπεριφορές που σου εμφύσησαν, μεσω της κακοποίησης, όποια μορφή κι αν είχε αυτή, είναι απο τα πιο σημαντικά κομμάτια της ψυχοθεραπείας που έκανα εγω και απο τα πιο σκληρά. εσυ με πιο τρόπο αναιρείς τη σημαντικότητα της κακοποίησης, πραγματικά δεν καταλαβαίνω.
Επίσης, κανενα κράτος δεν βρέθηκε να με βοηθήσει, μόνη μου επρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου. Ουτε καν συγγενείς ή φίλοι του στενού περιβάλλοντος. Δεν ήρθε να με πάρει κανεις απο το χερι να μου πει πάμε να σε κάνω καλά. Λυπάμαι που υπάρχουν άτομα που πέρασαν όσα εγω ή χειρότερα πράγματα, αλλά δεν λυπάμαι που συνεχίζουν να τα περνάνε ως ενήλικες επειδή οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται να καλυτερέψουν τη ζωή τους. Υπάρχουν δομές ψυχικής υγείας που μπορουν να προσφέρουν βοήθεια. Το κράτος μπορεί να μην έχει σουπερ παροχές, αλλά αν θελεις να γίνεις καλά, γινεσαι. Αυτό έχω μάθει όπως το βίωσα. Τωρα μη θαρρείς πως μπαίνουμε για να κάνουμε κ παρέες εδω μέσα. Κανένα δεν ενδιαφέρει να τον συμπαθούν, όλοι για να πάρουμε μια δεύτερη οπτική σε ίδια θέματα που μας βασανίζουν μπαίνουμε
kutchunie! ζητω από βαθος καρδιας μου ΣΥΓΝΩΜΗ! , και ξανα συγνωμη! ξερω ότι μαλον δε σε ενδιαφερει κι πολύ εάν σου ζητω εγω συγνωμη η γενικως τα αισθηματαμου ! μαλον κατις παραπανω από αδυαφορια , αλλα εγω οντως μετανιωσα κι λυπάμαι εάν εχω γραψει κατις οπου εσενα προσωπικα να σαι εχει ενοχληση!
Δεν γνωριζω πως είναι να εχεις βιαστει, απλος ειμουν πριν αρκετα χρονια με μια κοπελα που ειχε περασει αυτόν τον εφιαλτη κι θυμαμαι ότι τη βασανιζε απίστευτα! θυμαμαι ότι ετρεχε χρονια σε γιατρους κι θεραπευετες,θυμαμαι ότι υπηρχαν πραματα που την ενοχλουσαν ,πραματα τελειως αδικαιολόγητα, κινησεις μου που αντιδρουσε σαν δεμονισμενη σε αντιθεση με οποιαδυποτες άλλη κοπελα! δυστυχως δε μπορουσα να την καταλαβω ,ισως ειμουν ανορημος να τη καταλαβω ισως ηταν υπερβολικη! ισως, ισως, το θεμα είναι ότι συγουρα μια κοπελα που εχει περασει κατις τετοιο θα το κουβαλα για πολλα χρονια στη ψυχη της!
χαιρομαι για εσενα που κατορθοσες να ξεπεράσεις σε μεγαλο βαθμο αυτό που περασες! ευχομαι κάθε μερα να γινεσε κι ολο καλητερα! μακαρις να βρεις την γαληνη κι την ηρεμια μεσα στη ψυχουλασου! μακαρι να είναι κι ο ανθρωπος σου ανταξιος των απετισεων σου ώστε να κανετε μια χαρουμενη οικογενεια!
Που σαι γιωργακη κι εμενα μου τον καρφωσάνε αλλα το παιζω μαλακασ κ κανω μπουλινγκ σε ολουσ δυο σουβλακια εφαγα κ με ανελαβε η μαφια τωρα απο το να με σκοτωνανε πλεον δε φαινεται τιποτα με δωσανε ουσιεσ κ στανιαρισα συν κατι βασανιστηρια αλλα δεν τα λεω τι να στα πω να με πεισ μπραβο καναν τη μεγαλυτερη αλητεια που εγινε ποτε
Καποιοι την ξερουνε τη θεραπεια οποιοσ θελει να παει να ρωτησει εμενα με τα βαζουν στο καφε
Ειλικρινα!, δε μπορω να καταλαβω γιατι νευριάζετε καποιοι-ες εδώ μεσα! γιατι ? επειδή δλδη δε συμφωνω μαζι σας? δλδη μοναχα όταν γραφουμε πραματα που αρμοζουν με τα "θελω"σας ειμαστε αποδεκτοι? εάν υπαρχει δυαφορα στην αντυληψη πρεπει να μην γραφουμε δλδη?
Ουτε μπορω να καταλαβω τον ορισμο που βαζετε στον ορο της προσβολης!! Δεν νομιζω ο τροπος κι τα οσα γραφω να χροματιζοντε από "μαυριλα" ουτε να είμαι ανθρωπος χυδαίος! απεναντίας προσπαθω να βοηθω!
Βοηθεια όμως δεν είναι να λες γλυκόλογα κι μονον! δεν είμαι εδώ περα για να βρω γκομενα! ουτε νομιζω ότι είναι "βοηθεια" να λες λόγια παρηγοριας! βοηθεια είναι να κανεις τον ανθρωπο που εχει καποιο πρόβλημα να τον κανεις να βρει την "εκριξη" μεσα του ώστε να δρασει! , να τον κανεις να σκεφτει!να παψει να είναι αδρανεις! αυτό για μενα είναι βοηθεια! Επισης μεσα από τις δυαφονιες κι από τις αντιπαραθέσεις ξεπροβαλουν οι λυσεις και οι πρακτικες προς αυτην! μεσα από την υπερβολή των γλυκόλογων συνηθως ο άλλος ξεχνιετε, ξαπλονει κι παραμενει εκει που είναι!
Καλα ειναι αυτα που λεσ οντωσ καποιοι λειτουργουν με γλυκολογα κ καποιοι λειτουργουν κανονικα εγω τα γλυκολογα τα κοψα απο πεντε χρονων κι ολεσ μου οι παρεεσ το ξερουν αυτο αν κι εχω περασει διαφορεσ φασεισ αλλα τα γλυκολογα δε μ αρεσουνε πιο ωραιο ειναι να σ πω μια μαλακια μπασ κ γελασουμε λιγο κ το κανω σε ολουσ
Δεν νομίζω να νευρίασε κανεις μαζί σου. Απλώς απαιτήσαμε λιγάκι σεβασμό. Οχι γιατί έχουμε κακοποιηθεί, η κακοποίηση δεν είναι κατόρθωμα. Αλλά γιατίτο χάσιμο της επαφής με μερος της πραγματικότητας που απορρέει απο την κακοποίηση, δεν είναι κουβέντα καφενίου τύπου πόσα γκολ θα μπουν στη ημίχρονο που και να γινει λάθος το πολύ να κλαις τα 10€ που επαιξες στοιχημα. Αντιλαμβάνεσαι πως χρίζει πιο σοβαρής αντιμετώπισης απο αναθεματισμούς, πιστεύω.
Το να έχει κανεις μαυρα μεσάνυχτα για το τι σημαίνει κακοποίηση δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα. Μαλλον δεν έχει κακοποιηθεί και δε μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του ψυχικού πόνου που κηνυγά τον κακοποιημένο ανθρωπο σε όλη του τη ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται κι αυτό ειναι καλό απο μόνο του. Κακό είναι η ασχετοσύνη να γίνεται αποψάρα, τη στιγμή μάλιστα που είναι καταγεγραμμένη η αλήθεια και δεν έχει κάνει τον κοπο να ασχοληθεί κάποιος για να την σχολιάσει, απλώς λέει τα δικά του. Ε αυτό ναι φίλε μου, είναι κακό. Λυπάμαι που στο λέω αλλά είναι.
Και τέλος, ο κακοποιημένος άνθρωπος πίστεψε με δε χρειάζεται ραπίσματα για να αντιδράσει. Δεν είναι μουλάρι που του δίνεις μια στα πισινά και αρχίζει να τρέχει. Ισα ίσα τα ραπίσματα τον έκαναν αδρανή με καμιά πίστη στον εαυτό του και ανήμπορο να αντιδράσει κ να πάρει όπως λες την ζωή στα χέρια του. Δεν είναι δηλαδή πως τα έχει όλα και απλώς κάθετε και ξύνεται και τρώγεται με τα ρούχα του. Είναι πως έχει χάσει κάθε πίστη στον εαυτό του, πιστεύει πως δεν του αξίζει τίποτα άλλο από την τιμωρία και δεν υπάρχει κίνητρο να πετύχει το οτιδήποτε. Γι αυτό συμπεριφέρεται αυτοκαταστροφικά, αν ήταν τεμπέλης και του άρεσε δε θα παραπονιόταν.
Ενας διάλογος με συγκρουσιακά στοιχεία πάντα έχει τουλάχιστον κάποια συμπεράσματα, αρκεί το γνωστικό πεδίο του θέματος που πραγματεύεται να είναι γνωστό κ κοινώς αποδεκτό, αλλιώς είναι χάβρα, όχι διάλογος
Γινεσαι σκατομυαλοσ κ αυτοκαταστροφικοσ περαν τ πονου οταν εισαι καλα μιλαμε εισαι σκατομυαλοσ αμα γινει κ κατι αναποδο εκει αλλαζεισ πλανητη στο πα μαλακα γ να μη σε πληγωσω
Ο δικοσ σου ο τροποσ αν ακουσεισ για κακοποιηση φυγε μακρια κι εσυ κι ο γουαι δεν κανετε κ οι δυο για κακοποιημενουσ κ τον ειπα τον αλλο το μαλακα κι ουτε χαμπαρι πηρε δεν κανετε για εδω εσυ καπωσ ενταξει ο αλλοσ με καμια παναγια εδω ειναι ναοσ για μερικουσ για αλλουσ ειναι παιχνιδι ειναι κ ζωη ομωσ
Ειναι ατσαλοσ ο τροποσ που εκφραζεσαι να ξερεισ
Ελις ηρεμα.βρε νταξη θα διαβασει τα μνμ σου .....εχεις ένταση μαλλον σημερα ελα πμ
Ρέα μου παλεύω με το Θηρίο (Χρηματαγορά),γι'αυτό και έχω χαθεί!!
Εχω ξαναβρεθεί σε δύσκολη θέση και προσπαθώ να το <γυρίσω>!Αισιοδοξώ,αν και φύσει απαισιόδοξος,πως θα τα καταφέρω!
Θα επιστρέψω σύντομα για να ασχοληθώ με την περίπτωση σου!!!
Το καλοκαίρι θα είσαι καλά!Στοίχημα!
ελις ραβω νυφικο και σου ρχομαι!! τελος!! :p..θα τα παρατησω ολα και θα παω να γινω πριγκηπισσα ρε!!!!
rea να σε ρωτησω κατι; εχεις και πόνους στους μυς; γιατι εγω όταν περασα καταθλιπτικό επεισόδιο ειχα πολυ εντονους πόνους στους μυς.
Επισησ αν πηγανε σε καφετρια να ξερεισ οτι με ξερουν ολοι απο θεσσαλονικη παντου σε ολεσ τισ περιοχεσ εχω παει εκτοσ απο δυτικα εκει οχι πολυ
Αν εγινε αυτο θα παθει τα ιδια να ξερετε ολοι σασ μη με πει κανενασ δεν ηξερα