Δεν με πηρανε τηλεφωνο ποτε... Ισως και να με ανακουφισε κατα βαθος αυτο...Quote:
Originally posted by ferro
εσυ πως εισαι?
επιασες τελικα δουλεια στα goodys?
Printable View
Δεν με πηρανε τηλεφωνο ποτε... Ισως και να με ανακουφισε κατα βαθος αυτο...Quote:
εσυ πως εισαι?
επιασες τελικα δουλεια στα goodys?
Είναι πολύ κουραστικά,το ξέρω.Κι εμένα με έχουν κουράσει πολύ και κάθε φορά που πέφτω λέω ότι δεν αντέχω άλλο και δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω πάλι.Αλλά τουλάχιστον ας ελπίσουμε και ας προσπαθούμε τα διαστήματα που είμαστε πάνω να κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι περισσότερα από τα διαστήματα που είμαστε κάτω.
me ti douleia ti ta kanoume re paides,de mporo me tipota ntrepome na bgo apto spiti,oles oi sxeseis mou eginan cyber
το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης
matrix30, σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς γκρήκλις.
ευχαριστώ!
Και τελικά το ίντερνετ ίσως και να είναι το μεγαλύτερος εχθρός των ανθρώπινων σχέσεων. Γιατί αν matrix30 δεν είχες την επιλογή της cyber επικοινωνίας ,ίσως να προσπαθούσες περισσότερο να ξεπεράσεις τον εαυτό σου ....και εσύ και εγώ και όλοι μας. . .Αλλά με το ίντερνετ έχουμε την ψευδαίσθηση ότι επικοινωνούμε ....ενώ στην ουσία είναι σα να μιλάμε με τον τοίχο.
ledzep, δυστυχώς δεν είναι έτσι. Πολλά άτομα βρίσκουν παρηγοριά στο ίντερνετ και με τον καιρό αποκτούν την δύναμη να ξαναβγούν στον έξω κόσμο. Όταν έχεις καεί από τις σχέσεις σου, το ίντερνετ είναι κάτι σαν νοσοκομείο... μπαίνεις μέσα, σου περιποιούνται τα εγκαύματα και μετά παίρνεις εξιτήριο... είναι και άλλοι βέβαια που πεθαίνουν μέσα στο νοσοκομείο. Συμβαίνουν αυτά... και ειδικά σε εγκαύματα 4ου βα8μού.
Εμένα πάντως με βοήθησε να εκφράζω τις επιθυμίες μου χωρίς ενοχές και ντροπές. Στο pc και σε αγνώστους ήταν πιο εύκολο και σιγά σιγά βρήκα το δρόμο να το κάνω και face to face...
Βέβαια για κάποιους μήνες είχα πεσει στη λούμπα της ταύτισης ιντερνετικής και πραγματικής ζωής, αλλά ξεπεράστηκε
ακριβώς αυτό εννοώ imagine...
ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ,ΔΕ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΓΩΙΣΤΕΣ....ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΤ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ.....
Βεβαίως. Έτσι είναι ...Αλλά το κυριότερο είναι η ανωνυμία...και ότι όταν λέμε ανοιχτά τα προβλήματα μας, δε μας απασχολεί το πως θα μας βλέπουν αυτοί που ξέρουν τις αδυναμίες μας, γιατί πολυ απλά δεν μας βλέπουν.
Εντάξει, στην τελική προσφέρει και κάτι καλό το ίντερνετ ,απλά θέλει προσοχή να μην πέσουμε στην παγίδα της ταυτοποίησης με τον έξω κόσμο όπως προανέφερε ο/η φίλος/η μας imagine:)
Δήμητρα, εγώ νομίζω ότι η συμπεριφορά σου στο ίντερνετ είναι ακριβώς η ίδια με την συμπεριφορά σου έξω. Δηλαδή όταν είσαι εγωϊστής στην ζωή θα είσαι και εγωϊστής στο φόρουμ. Όταν είσαι χαζός το ίδιο, κτλ κτλ. Έτσι κρατούνται οι ισσοροπίες... αλλιώς εφόσον θέλουμε ΟΛΟΙ κάποιον να ακούσει τα προβλήματα μας, πρέπει αυτός ο κάποιος να μην είναι εγωϊστής. Συνεπώς εάν ήμασταν όλοι εγωϊστές δεν θα είχαμε κάποιον να μας ακούσει... και όμως έχουμε. Πολύ απλά γιατί οι ρόλοι των ανθρώπων δεν αλλάζουν στο ίντερνετ... μερικοί προσπαθούν να προσποιηθούν όμως αυτοί οι μερικοί προσποιούνται πάντα στην ζωή τους... ίσως στο ίντερνετ ο ρόλος τους να είναι ευκολότερος.
ΜΑΝΟ ΜΟΥ,ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ...Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ \'\'ΕΞΩ\'\' ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ,ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ...
Και σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με την Δήμητρα. Είναι εντελώς προφανές αυτό, εφόσον μπορώ και έχω αναπτύξει μακροχρόνιες σχέσης συχνής επικοινωνίας με ανθρώπους μέσω ίντερνετ ενώ παράλληλα δυσκολεύομαι απίστευτα να το καταφέρω στον έξω κόσμο.
Δεν είπα αυτό δήμητρα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μια καλή κουβέντα με ολόκληρη την διαδικασία του να κρατάς κάποιον κοντά σου. Εκτός και αν στην ζωή σου, με μια απλή κουβέντα μπορείς και παρηγορείς ανθρώπους... Στο ίντερνετ είπα είναι ευκολότερος ο ρόλος του καθένα. Δηλαδή είναι πιο εύκολο, στο ίντερνετ, να είσαι εγωϊστής και να μιλάς συνέχεια για σένα... όμως αυτός που σε ακούει εάν (σύμφωνα με την θεωρία σου ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩΪΣΤΕΣ) ήταν πραγματικά εγωϊστής θα σου λεγε ένα ναι ναι σε καταλαβαίνω και πάμε μετά στα δικά μου... Στην ζωή αυτό δεν είναι καθημερινότητα;;;; Πόσες ιστορίες υπάρχουν εδώ μέσα \"κατανόησης\" και σάπιας φιλίας; ΑΠΕΙΡΕΣ. Απλά στην ζωή αργείς να \"καταλάβεις\" τον εγωϊστή και όταν τον καταλάβεις, έχεις ήδη επενδύσει σε σε αυτόν με αποτέλεσμα όταν πραγματικά δεις τι άτομο ήταν, θα είναι αργά και θα χεις ήδη πληγωθεί. Στο ίντερνετ η επένδυση είναι ηλεκτρονικής φύσεως και απλά κατεβάζεις τον διακόπτη.
Λοιπόν, ενώ εδώ μέσα ίσως να μην μπορεί κάποιος σε αγγίξει και ίσως να μην σου προσφέρει την παρηγοριά του έξω κόσμου, όμως επίσης δεν θα σε πληγώσει και ποτέ τόσο πολύ. Επιφανειακές οι σχέσεις βέβαια, που όμως λειτουργούν σε μερικά άτομα και όταν δεις πόσα άτομα έχουν παντρευτεί(!!!!) από το ίντερνετ θα φρικάρεις. Ίσως για μερικούς το ίντερνετ είναι μια απλή ψευδαίσθηση για να ικανοποιούν τον εγωϊσμό τους. Τέτοιου είδους άτομα όμως δεν έχουν καταλάβει ότι η ίδια τους η ΙΔΕΑ για τον δικό τους εαυτό είναι μια ψευδαίσθηση και αυτό τους οδήγησε να μπούν εδώ μέσα και να συνεχίσουν τον ρόλο του εγωϊστή. Ο εγωϊσμός τους οδήγησε εδώ αλλά η ψευδαίσθηση του ότι \"οι άλλοι φταίνε\", \"απλά έχω πολλά προβλήματα\" κρατεί γερά και εδώ μέσα και έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη καταλάβει ΓΙΑΤΙ μπήκαν εδώ μέσα. Το ξέρω καλά γιατί και γω έτσι είμαι.
Ένας σημαντικός λόγος αποτυχίας της πραγματικής ζωής απο την ζωή εδώ στο διαδίκτυο νομίζω πως είναι οτι δεν βγάζουμε τόσο εύκολα τον αληθινό μας ευατό έξω οσο εδώ μέσα. Είτε είμαστε εγωιστές είτε είναι οι άλλοι εγωιστες...δεν έχει τόση σημασία. Εκει έρχεται και βοηθάει το διαδίκτυο ώστε να εκφραστούμε πιο ελεύθερα και να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας χωρίς σημαντικές συνέπειες/επιπτώσεις στην \'πραγματική\' ζωη.
ledzep, η αποτυχία εκλαμβάνεται από τον καθένα μας διαφορετικά... αποτυχία στην πραγματική ζωή; δηλαδή; εγώ π.χ. δεν θεωρώ ότι θα είμαι αποτυχημένος αν στα 40 μου δεν έχω κάνει ακόμη οικογένεια ή αν δεν έχω βγάλει λεφτά. Αυτά τα δύο μου είναι αδιάφορα όμως σε μια τεράστια μερίδα ατόμων, αυτά τα δύο αποτελούν λόγους ύπαρξης...
Άρα με το \"αποτυχία στην πραγματική ζωή\" τι εννοείς; ΚΑΠΟΥ θα αποτύχεις και ένας υπολογιστής δεν νομίζω να είναι η αιτία.
Όμως παιδιά ισχύει και το ανάποδο...γνωρίζω ανθρώπους που πλασάρονται στο διαδίκτυο όπως θα θελαν να είναι και όχι όπως πραγματικά είναι, προς ικανοποίηση εγωισμού και προσωπικών απωθημένων.. πχ είμαι χοντρή και κακάσχημη και πλασάρομαι ως θεογκομενάρα απολαμβάνοντας το θαυμασμό που μου έλειψε στην πραγματική ζωή. Ή είμαι καταπιεσμένος παντρεμένος που η γυναίκα μου μου χει βάλει τα 2 πόδια σ ένα παπούτσι και δεν τη χωρίζω γιατί είμαι φτωχός, εκείνη έχει τα λεφτά και βαριέμαι να ζοριστώ, και στο νετ το παίζω ο άντρας ο πολλά βαρύς ... χιλιάδες τέτοιοι στο νετ
To internet σε κάποιον που έχει τάση προς τον εθίσμο μπορεί να γίνει εθιστικό, σε κάποιον που έχει τη τάση να φοράει προσωπείο θα γίνει ένα έυκολο μέσο για αυτό το σκοπό, σε κάποιον που ψάχνει σεξουαλικές εμπειρίες θα το χρησιμοποιήσει για ψωνιστήρι, σε κάποιον που χρειάζεται συμπαράσταση θα το χρησιμοποιήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, σε κάποιον που αναζητά γνώση θα το χρησιμοποιήσει για έρευνα, σε κάποιον που το βλεπει σα μέσο διασκέδασης θα το χρησιμοποιήσει για να βρει μουσικη ή videos και ουτω κάθ\'εξης. Όσοι διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν και έξω τόσοι διαφορετικοί ανθρωποι υπάρχουν και στο internet και τρόποι/λόγοι χρήσεις του.
εννοείται ρε συ imagine εμείς όμως μιλάμε για άτομα που μπαίνουν για παρηγοριά όπως αυτοί με κατάθλιψη και με διπολική διαταραχή που είναι και το βασικό στοιχείο του θέματος. Μιλάμε για άτομα που ΘΕΛΟΥΝ να πουν το πρόβλημά τους... άτομα που δείχνουν ποιοι είναι... αυτό που λες εσύ είναι τελείως άλλη περίπτωση.
+1000 Kater1na.
Βγήκα λιγάκι εκτός θέματος, δεκτόν, λάθος μου.
Το ανέφερα απλώς επειδή είναι η συνήθης πρακτική των χρηστών που συνομιλούν. Επίσης δεν λέω ότι γίνεται πάντα συνειδητά. Δλδ, κάποιος έχει ανάγκη την αναγνώριση που δεν του παρέχεται στην πραγματική ζωή και τη λαμβάνει μέσω νετ. Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημά του αλλά προσποιείται πως είναι κάποιος άλλος χωρίς αυτό το πρόβλημα.
Σε άτομα που ψάχνουν στήριγμα και βοήθεια, τις περισσότερες φορές το νετ λειτουργεί θετικά
imagine, ακόμα και αυτός δεν θα κοροϊδεύει τον εαυτό του για πάντα. θα πάρει δυνάμεις από το ίντερνετ και μετά θα ξαναγυρίσει πίσω στην ζωή του για να μπορέσει να την φτιάξει... πολλά άτομα θα έκαναν κακό είτε στον εαυτό τους είτε σε άλλους εάν δεν υπήρχε το ίντερνετ να μπουν ώστε είτε να προσποιηθούν όπως λες και συ κάποιον άλλον είτε να βρουν παρηγοριά...
Εδώ είναι το θέμα που ήθελα να θίξω. Αυτός που προσποιείται, παίρνει δυνάμεις για ν αντιμετωπίσει την πραγματική ζωή ή βολεύεται με την διαδικτυακή και δεν προσπαθεί??? Δεν ξέρω.
Όμως το θέμα είναι η διπολική διαταραχή και δεν θέλω να συνεχίσω να εκθέτω άσχετες σκέψεις εδώ πέρα.
Να πω και ένα τελευταίο άσχετο? (σόρι).
Όποιος λέει ψέμματα, όχι μόνο στο νετ, αλλά γενικότερα για τον εαυτότου, το μόνο που καταφέρνει είναι να μισεί ακόμη περισσότερο την πραγματικότητα του, ακριβώς γιατί δεν την αποδέχεται.
Οπότε μιλάμε για την απόλυτη δυστυχία.
Όσο για την επιτυχία, Μάνο88, έχεις δίκιο. Επιτυχία δεν είναι αυτά που σου σερβίρει η κοινωνία προκειμένου να μπεις στον όχλο, αλλά το να ζεις έτσι όπως σε κάνει ευτυχισμένο.....
Θεοφανία, δεν πιστεύω να υπάρχουν πολλά άτομα που στην πραγματική τους ζωή να είναι απόλυτα ειλικρινής και στο νετ να είναι υποκριτές. Τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία, δεν ξέρω κανέναν. Ασυνείδητα καθένας μας είναι εδώ μέσα ότι είναι και απέξω... νομίζω...
imagine, το thread είναι για την διπολική διαταραχή όμως το εξιδανικεύσαμε σε αυτήν την περιθωριοποίηση που πολλά άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν με αποτέλεσμα να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο και να χρησιμοποιούν το ίντερνετ ως υποκατάστατο αυτού. Άρα νομίζω μπορείς να εκθέσεις σκέψεις σου σχετικά με το θέμα...
Αυτός που προσποιείται νομίζω αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει και θα αλλάξει τακτική. Αν όχι έχει χάσει το παιχνίδι. ΝΟΜΙΖΩ.
Άς μην δαιμονοποιούμε το ίντερνετ.....Θα συμφωνήσω και με τον Μάνο και την Κατερίνα....Η αλήθεια είναι ότι είναι μια εναλλακτική προσέγγιση ενός μέρους της πραγματικότητας και άρα μια επιλεκτική προσέγγιση ( φιλτραρισμένη απ τους φραγμούς που επιβάλλει το ίδιο το νέτ) αυτής.Στην χειρότερη περίπτωση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μας έχει σε μια στασιμότητα (αποφεύγω την εξωτερική πραγματικότητα και επιλέγω μόνο την φιλτραρισμένη πραγματικότητα του νέτ) αλλά μπροστά στο πλεονέκτημα της όποιας επικοινωνίας μας χαρίζει ή πληροφόρησης....νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι μικρότερης σημασίας.
Βεβαίως μέσα στο νέτ θα μπούνε διάφορες προσωπικότητες και κάθε μια απο αυτές θα εκφράσει την ιδιαιτερότητα της.Ωστόσο ακόμα και αν δεν υπήρχε το νετ η ιδιατερότητα αυτή πάλι θα έβρισκε τρόπο να εκφραστεί και ούτως ή άλλως εκφράζεται και στην εξωτερική πραγματικότητα.Ά ςτο δούμε λοιπόν σαν ένα μέσο έκφρασης και μόνο και τίποτα παραπάνω.....Ο λόγος που εκφραζόμαστε έτσι όπως εκφραζόμαστε είναι πολύ βαθύτερα και μακρύτερα απ το ίντερνετ.Άν κάποιος λχ βρίζει συνέχεια όταν μιλάει (ανεξήγητα χωρίς προφανή λόγο) δεν θα λέγαμε ποτέ ότι φταίει η γλώσσα του ή το στόμα του γι αυτό.Σίγουρα θα κάναμε κάποιους συλλογισμούς σχετικούς με το περιβάλλον(εμπειρίες) που μεγάλωσε,τις ιδιατερότητες του ψυχισμού του και πως αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.Άν του κόβαμε τη γλώσσα....την επιθετικότητα αυτή μπορεί να την εξέφραζε με άλλους τρόπους πχ με άφωνες κραυγές ή με επιθετικές κινήσεις.Την επιθετικότητα αυτή την γεννάει το \"μέσα του\" και αυτή εκδηλώνεται με όποιο μέσο της είναι πρόσφορο.
Ωραίο θέμα πιάσατε . Αλλα δεν μπορεις να το συμπεράνεις απο τον τίτλο .
Υπάρχουν άτομα , που νιώθουν μεγαλύτερο θάρρος να εκφραστούν στο νετ απο οτι στην πραγματική ζωή .
Ισως να μην είσαι και έτοιμος για το μεγάλο βήμα της πραγματικής ζωής και να είναι ενα στάδιο προσωμοίωσης της πραγματικότητας και πειραματισμού .
Ισως ειδικά σε αυτό το χώρο , ξέροντας οτι μπορείς να περιμένεις κατανόηση , να είναι πιο εύκολο να ανοιχτείς .
Στο κάτω - κατω αν κατι παει στραβά , απλά εξαφανίζεσαι και δεν χρειάζεται να βιώνεις τις συναισθηματικές συνέπειες καθημερινά .
Λίγες σκέψεις ..........
Βέβαια συμφωνώ και με την Κατερινα ...... η ποικιλία υπάρχει ........
Σωστά Κλειώ.....και αυτό που αναφέρεις έχει μια θετική απόχρωση....
Quote:
ο γιατρος μου μου ειπε οτι οσο περνω το αντιψυχωτικο μου(ζυπρεξα) δεν εχω φοβο να παω στο αλλο ακρο.
τι ενοεις στο αλλο ακρο?