Originally Posted by
avgeris
Το έχω σκεφτεί αυτό, δεν το έχω κάνει όμως, θεώρησα ότι το να την προτρέψω να θεραπευτεί από αυτό που εκείνη πιστεύει ότι πάσχει είναι αρκετό. Έτσι κι αλλιώς η θεραπεία της δεν θα βασιστεί σε αυτά που πιστεύει εκείνη ότι έχει. Επίσης, με το μήνυμα που της έλεγε ότι δεν μπορώ πια τα virtual και τα cyber σκοπό είχαν να της δείξω ότι υπάρχει ζωή πέρα απ' αυτό που στο οποίο έχει εθιστεί καικ ότι πρέπει να βγει στον κόσμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα ψέματα και οι υπερβολές της δυστυχώς αρκετές φορές ήταν συνειδητά, από τη στιγμή που το έμαθα και το κατάλαβα, άλλαξαν πολλά στον τρόπο που την έβλεπα. Όσο για το ότι έμαθα τόσα πράγματα γι αυτήν με όποιους τρόπους μπορούσα, μπορεί να ακούγεται τρομακτικό από τη μια, μακροπρόθεσμα όμως και ΑΝ μπει σε θεραπεία, δεν θα της έχουν κάνει κακό. Αν δεν ήξερα τίποτα γι αυτήν, θα την είχα παρατήσει ήδη από τις αρχές του Δεκέμβρη, θα τηξν έιχα διαολοστείλει, έχοντας στείλει οργισμένα μηνύματα, ακόμα και μιλώντας της άσχημα με πολύ μειωτικούς χαρακτηρισμούς (πριν μάθω γι αυτήν, ένα μήνυμα που στριφογύριζε στο μυαλό μου περιείχε τον χαρακτηρισμό "τρελή για δέσιμο", φυσικά όταν έμαθα την αλήθεια ανακουφίστηκα που πήρα πληροφορίες και δεν έστειλα τίποτα τέτοιο). Ξαφνικά, όλος ο θυμός μου και η οργή μου προς αυτήν και τις κοροϊδίες της μετατράπηκαν σε απίστευτη συμπάθεια και συμπόνοια που όταν της τα έδειξα, εξελίχτηκαν σε αυτό το ανεξέλεγκτο που εξελίχτηκε. Όταν μου έλεγε "παράτα με κι εσύ όπως με έχουν παρατήσει τόσοι και τόσοι ως τώρα", μιλούσε προφανώς για ανθρώπους είτε άμεσα γνωστούς της είτε το πιθανότερο για fb "κατακτήσεις" της που μετά από λίγο καιρό, χωρίς να μάθουν ποτέ την αλήθεια, είχαν απηυδήσει από τη συμπεριφορά της, μια συμπεριφορά ανάλογη με αυτή που έδειχνε και σε μένα. Μόνο που εγώ έμαθα και γι αυτό έμεινα. Δεν θεωρώ επομένως λάθος που άντλησα αυτές τις πληροφορίες, ακόμα κι αν ο τρόπος κάποιες φορές δεν ήταν politically correct. Ένας πληγωμένος άνθρωπος (όπως ένιωθα πριν μάθω), κάνει πολλά για να ανακαλύψει αλήθειες. Ούτε που μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα μάθαινα τόσα, αυτό που περίμενα να μάθω ήταν ότι το "κοριτσάκι" απλά ήταν ανισόρροπο, σιγά-σιγά βρίσκοντας γνωστούς, η αλήθεια αποκαλυπτόταν και ήταν δυστυχώς θλιβερή.