Κανεις ακομα ψυχοθεραπεια δηλαδη?
Δε λεω για τον ψυχιατρο που πας για να σου γραφει φαρμακα.
Εννοω την ωριαια συνεδρια ψυχοθεραπειας
Printable View
Κάνω σε αυτόν που μου γράφει τα φάρμακα αλλά τα πρωσοπικα μου δεν τα λέω συνήθως λέμε για τις δυσκολίες με τη δουλειά πρακτικά πράγματα
Μάλλον φαίνεται αυτό δε χρειαζόταν διευκρίνιση
Όχι τα φάρμακα δεν τα αλλάζουμε σπάνια απλά του τα λέω κ κάποιες φορές μου λέει τη λύση ή μπορεί κ να μην μου την πει πιο πολλή σα φιλική συζήτηση με ένα γιατρό φαντάσου κάπως έτσι
Ρε παιδιά φιλική συζήτηση βρήκα κοπέλα δεν βρήκα βγαίνω εκεί κάνω αυτό νιώθω σκατά τέτοια φιλικά είναι αυτά όχι λεπτομέρειες όπως τα λέω κάποια κ στους φίλους μου
Καλα κάνεις. Δεν ειναι κακό. Απλώς μαλλον δεν ειναι ψυχοθεραπεια αυτο ελις. Μαλλον σε παρακολουθει ο ανθρωπος μηπως υπάρχει καποια βελτιωση επιδεινωση κτλ. Καλο ειναι που εχεις καλη σχεση με τον γιατρο απλως δεν ειναι ψυχοθεραπεία μαλλον :)
Εστάλη από SM-G3815 στο E-Psychology.gr Mobile App
Αυτα δεν ειναι φιλικα. Ειναι αυτα που σε απασχολουν. Το θεμα ειναι ο ψυχιατρος να μη λεει τα δικα του φιλικα.
Εστάλη από GT-S7580 στο E-Psychology.gr Mobile App
Καθε ποτς πηγαίνεις έλις;
Α όχι τέτοια ποτέ δεν ξέρω σε άλλους σε μένα ποτέ
Η ιατρικη επιστημη εχει κανει λαθη πολλα και σοβαρα, αλλα ακριβως επειδή είναι επιστημη, μαθαινει από αυτά τα λαθη και προχωραει. Πχ φαρμακα που όταν ανακαλυφθηκαν θεωρηθηκαν πολύ καλα, στην πορεια αποσυρθηκαν ή χορηγούνται με φειδω.Φερνω το πολύ γνωστο παράδειγμα με τοη στατινη, ένα φαρμακο για την υψηλη χοληστερινη. Επισης πολύ γνωστο είναι το θεμα με το προζακ που δεν θελω να μπω σε λεπτομέρειες.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ η ψυχολογια εφόσον δεν εχει μετρήσιμα αποτελέσματα, δεν μπορει να υπαχθεί σε ένα αντικειμενικο ΕΛΕΓΧΟ. Νομιζω ότι αυτό που λεω είναι κατανοητο.
Τωρα το να πεις ότι πχ
''εμενα ο ψυχολόγος μου με βοηθαει πολύ, δειχνει κατανοηση και αλλα τετοια, (σου γεμιζω 100 σελιδες με τέτοιες γενικότητες ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
(ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΗΛΙΘΙΕΣ (ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ) ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ.
Και βεβαια επιφυλάσσω για τον εαυτο μου το δικαίωμα να απαντησω ως εξης:
''και εμενα η μασεζ μου, είναι πολύ καλη, μου ριχνει την πιεση, εχει κληρονομικο χαρισμα, μου βελτιωνει και τον υπνο....'' και χρεωνει και λιγοτερα. Εχει φερει και κατι ανθοιαματα που κανουν θαυματα.
Επισης τα ψυχοφάρμακα που δεν είμαι εναντιον, υπαρχουν οι αυτοκτονικοι χαρακτήρες, οι σχιζοφρενεις και τοσοι αλλοι που τα χρειαζονται, δεν εχουν ισχυριστεί ποτε ότι θεραπευουν , αλλα μειωνουν τα ενοχλητικα και επικινδυνα συμπτώματα της σχιζοφρένειας, της μανιοκατάθλιψης.
Και αυτοι που τα χρησιμοποιουν γνωριζουν και τις παρενέργειες τους, δεν είναι ότι καποιος τους εξαπατα, αλλα κρινουν ότι υπερτερουν τα θετικα.
Από την άλλη εχουμε μια πρακτικη αυτος είναι ο σωστος ορος
μια ΠΡΑΚΤΙΚΗ λοιπον που ισχυρίζεται και διαφημιζει
'ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ'
Είναι μια λεξη, δυο ψεμματα.
1 γιατι την ψυχη δεν την θεραπευει ανθρωπος εκτος αν είναι ιερεας ή σοφος και 2 θεραπεια δεν προσφερει ουτε στα συμπτώματα σε αντιθεση με καποια φαρμακα και βοτανα.
Αντι λοιπον να ονομάζονται συμβουλοι συμπεριφορας, ή πρακτικοι ψυχολογοι, ή κατι τετοιο, ισχυρίζονται ότι είναι ψυχοθεραπευτες.
Και μπαχαλάκιδες να τους ελεγαν ή κουτουρατζίδες, ποια θα ήταν η διαφορά αν εκαναν ακριβώς τα ιδια πραγματα; και ο καρκίνος δε θεραπεύεται αλλά η χημειοθεραπεία θεραπεια θεωρήται ενω ειναι ακρως τοξικη χημεια. Δεν μιλησε κανεις για τελειοτητα αλλα για βελτίωση. Εκανα μισο πραγμα την ημέρα πχ κ τωρα κανω 10 κι εχω στοχο τα 20. Με χαπια μονο δε γίνεται χωρις να αλλάξεις τα στραβα σου, κι αν ηξερες πως να φτιαξεις το στραβο του χαρακτήρα σου απο μόνος σου,δε θα ειχες νοσησει καν. Τουλαχιστον σε κάποιες ασθένειες
SPOILER ALERT
Θες να μιλήσουμε για τις "ψυχιατρικές" χρήσεις της κοκαίνης (δια χειρώς Sigmund Freud) ή μήπως για τα πόσα άλλα ψυχοφάρμακα τα οποία δεν βλέπω να έχουν θεραπεύσει έστω και έναν ψυχικά ασθενή...
Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε για τις διάφορες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές (CBT, DBT, Gestalt, ψυχοδυναμική και δε συμμαζεύεται) τα οποία ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ δεν έχουν θεραπεύσει κανέναν.
Στην τελική, ακόμα και αν η ψυχιατρική / ψυχολογία ήταν επιστήμες (που δεν είναι), θα έπρεπε κάπου να βλέπουμε τα αποτελέσματα τους. Που είναι αυτά; Τι σκ*** κάνουν στην Ελλάδα 54 χρόνια τώρα; Τι έχουν επιτύχει; Η στατιστική παρακολούθηση του πληθυσμού από ψυχιατρική / ψυχολογική σκοπιά και σε ότι αφορά "τους καρπούς των προσπαθειών τους" είτε δεν τους ενδιαφέρει [οπότε διαπιστώνουμε ψευδοεπιστήμες] είτε δεν τους συμφέρει [οπότε και διαπιστώνουμε ΑΛΛΕΣ σκοπιμότητες τις οποίες πρέπει να αναζητήσουμε στα φαρμακεία, τα ψυχιατρεία, τον ΕΟΦ και το υπουργείο υγείας].
Εγώ μπορεί στα μάτια σου να είμαι "νεαντερταλ" που κυνηγάω βίσονες, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι είσαι βουτηγμένη ως τα ματάκια σου στις αντιφάσεις. Εάν τα όσα έλεγα ήταν απλά ψεύδη, είτε επειδή δεν κατανοούσα για τι μιλούσα, είτε επειδή ήμουν κακόβουλος, θα έβγαινε ΕΠΩΝΥΜΑ ένας εκπρόσωπος της ψυχιατρικής / ψυχολογίας και θα με διέψευδε με τρόπο ο οποίος θα ήταν ελέγξιμος από τον αναγνώστη, προκειμένου εκείνος να μπορεί να διασταυρωσει ότι είμαι είτε "φελλός" είτε κακεντρεχής είτε και τα δύο.
Αντί αυτού όμως, είναι ΠΟΛΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ με το να κάνουν μόκο. Επίσης η ΕΨΕ έχει ανακοινώσει κάτι τελευταίου τύπου μεταπτυχιακά με τίτλους "Εφαρμοσμένη Νευροανατομία" και "Ψυχοπαθολογία" σε μια προσπάθεια να ενδυθούν με "ιατρικό κύρος" τώρα που έχει αρχίσει να ξηλώνεται η ποδιά τους και νιώθουν ότι "μπάζει".
Γιατί λοιπόν - κατά την άποψη σου - δεν βγαίνει κάποιος επώνυμα να με διαψεύσει - σύμφωνα με σένα - εμένα τον "νεαντερταλ"; Με λυπούνται ή δεν θέλουν να έρθουν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά;
Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι των παραπάνω κλάδων ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. Μισές αλήθειες και στημένο θεσμικό πλαίσιο φάγανε στη μάπα. Όμως δεν βλέπω τους "επαγγελματίες" τους να εξεγείρονται. Δεν βλέπω να διαμαρτύρονται. Δεν βλέπω να κάνουν οτιδήποτε να βελτιώσουν την κατάσταση. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, απουσιάζει ο ψυχικά ασθενής και το τελικό αποτέλεσμα της ψυχοθεραπείας από οποιαδήποτε προσπάθεια ή στόχο τους.
Κάτι για την "ταυτότητα της ψυχοθεραπείας" μαράθηκαν και κάνανε ημερίδα...
Κάτι για την "αποζημίωση τους στις συμβάσεις δημοσίου" διεκδίκησαν...
Αλλά ενώ "ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι", για τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου τους εφαρμόζουν στάση ΧΨ&Α.
Στην τελική KaterinaP, εσύ όπως και το kutchunie (βλέπε και τη σελίδα 5 και 6) ζείτε στην κοσμάρα σας. Απ' τη μια θέλετε να πιστεύετε σε παραμύθια χαλιμάς στυλ "Ελληνική δικαιοσύνη" [γέλιο πικρό μέχρι δακρύων] και από την άλλη σε "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" με ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης και ακέραια ηθική υπόσταση όταν ακόμα και οι πιο μαχητικοί [σε υπερβολικά παρεξηγήσιμο σημείο] από τους υποστηρικτές τους αναγνωρίζουν ότι τα κίνητρα αυτών έχουν πολλά περισσότερα να κάνουν με την τσέπη τους, παρά με το όποιο όφελος του ψυχικά ασθενή.
Ιντα διαολου μελιντακοι πεφτουνε στο τσικαλι σου κι εθεομπουντάλεψες; ιντα;;
Συντεκνοι ειναι αθτοι που μοιραζουνται το ιδιο παιδι, δλδ ο γονεας κ ο νονος του παιδιου
Συγχωρεμένος τέκνο μου. Απλώς το λένε νομίζοντας πως οι συντεκνοι είναι οι κρητικοι γι αυτο το διορθωσα, για να το μάθεις.
Ρε αντε από κει ασχετοι
Ολους μαζι μας λες άσχετους? Γιατι? Εγω σου απαντησα τι πιστευω. Αμα σε πω εγω τωρα μανουσο θα φταίω;
Εισαι βλαμμενη που θα πεις ότι δεν ισχυουν, εσυ που ολες σου οι κταχωρησηεις είναι διαφημησεις.
Manoyso na peiw ton patera soy
Να τα. Μας την πέσανε. Μα για μένα δεν ισχυει το ότι μόνο με φαρμακα εισαι οκ. Εγω δεν ημουν με ζαναξ σεροξατ κτλ καλα. Ήμουν σε καταστολή και δεν εβοιωθα. Με την ψυχοθεραπεια αρχισα να γινομαι καλα. Σε ενοχλει που με την ψυχοθεραπεια εγινα καλα και εκοψα και τα χαπια; ε πες το μου κι αυτο.
Δεν το λέω για κακό. Το λέω γιατί το πιστεύω αφου αυτο βιωσα και εαν μπορεσα εγω να ζω χωρις χαπια και λειτουργικά με τα προβλήματα που ειχα, γιατι κάποιος αλλος με ανάλογα προβλήματα να αποκαρδιωθει και να μην το ψάξει; δεν ειναι αναγκη να πληρωσει για ψυχοθεραπςία κάποιος,ας πάει σε ΚΨΥ , να δοκιμάσει. Ολοι θα ηθελα να είναι καλα και να μην υποφέρουν. Και αφου τα καταφερα εγω που δεν ειχα και βοηθεια καμία γιατί να μην τα καταφέρουν κ αλλα παιδια; δεν ειμαι ο υπερανθρωπος,το αντιθετο. Θεωρεις βλακεία το όνειρο μου να γινουν καλα ολοι;
Μανουσο τον εχω πει τον πατέρα μου και του χω πει και χειροτερα jim7 γιατι ηταν ενα ον που μονο οξυγονο καταναλωνε οσο ζουσε. Ευχαριστω παντως για την προτροπή, να σαι καλα
Esy eisai korh toy manoysoy.
Ε καποιου κορη θα έπρεπε να είμαι. Μακαρι να ημουν τριανταφυλλο να είχα φυτρωσει αντι για τους γονεις που ειχα. Αλλά, μπορεί να με γεννησαν βιολογικα καποιοι ανθρωποι, αλλά την ζωη μου την επέλεξα και την εχτισα, δεν μου την ορισε κανενας μανουσος. ;)
Επισης το πρόβλημα σας είναι ότι οι ελλειψεις σαν δεν καλύπτονται με τιποτα, και αυτό ΕΙΝΑΙ πρόβλημα.
Αποθανε. Δε θα τον επαιρνα κι αν ζουσε. με βιαζε και με κακοποιουσε μεχρι μεγαλη κοπέλα. Η ψυχοθεραπεια κ τα χαπια κ η προσπάθεια με καναν να μην αυτοπροαδιοριζομαι ως κορη μανουσου και να ζω ετσι. Οσο κακο κ να σου εκανε καποιος ψυχολογος κι εαενα και αλλους και σε μενα μεχρι να βρω σωστο ανθρωπο να με βοηθησει, δεν αξιζει να το βαζεις κατω κ να καταριεσαι. Προχωρα και πιασε τον ταυρο απο τα κέρατα. Μονο αν προσπαθεις θα επιτυχεις κάτι. Δεν αξιζει οι ασχημες εμπειριες να σου χαλανε τη ζωή. Γι αυτο λέω, ειμαστε τρελοι,ολοι ετσι μας αντιμετωπίζουν. Η μεγαλυτερη δικαίωση του τρελου ειναο να ζει πιο ηρεμα απο τον φυσιολογικό και πιο αξιοπρεπως. Εγω την απαντηση ςκει την βρηκα. Στον καλό γιατρο και στην προσπαθεια, αλλά την βρηκα αποδεδειγμένα και αφου δεν ξερω αλλον τροπο αυτο θα λέω