τα μανιταρια τα καθαριζουν ή τα πλενουν κ ειναι ετοιμα? ναστε καλα κοριτσια, πολυ καιρο τα βλεφαριαζω αλλα φοβομουν να τα παρω κ η μανα μου δεν ξερει απο μανιταρια...
Printable View
τα μανιταρια τα καθαριζουν ή τα πλενουν κ ειναι ετοιμα? ναστε καλα κοριτσια, πολυ καιρο τα βλεφαριαζω αλλα φοβομουν να τα παρω κ η μανα μου δεν ξερει απο μανιταρια...
Τα μανιταρια δε τα πλενουμε απλα τα σκουπιζουμε με υγρη πετσετουλα η χαρτι κουζινας.Εγω τα περνω απο μεγαλο σουπερμαρκετ που παω (μην κανω διαφημιση) και ειναι ετοιμα συσκευασμενα σε κεσεδακι σκεπασμενα με ζελατινη.Δε χρησιμοποιω κονσέρβας γιατι χανει σε γευση η σουπα.Βραζω πρωτα την πατατα (σε αλλο νερο οχι σε αυτο που θα κανω τη σουπα)τη λιωνω να γινει σαν πουρες.Ψιλοκοβω τη γαλοπουλα και τη σωταρω με ελαχιστο λαδι το οποιο αμα θελετε μετα μπορειτε και να το στραγγιξετε τελειως και να βαλετε μονο τη γαλοπουλα χωρις το λαδι.Τριβω κρεμμυδακι, ψιλοκοβω μαιντανό και μανιταρια και τα βαζω στην κατσαρολα μαζι με τα υγρα (γαλα και νερο).Μολις παρει βραση το νερο βαζουμε μπαχαρικα και κορν φλαουρ.Αν δεν εχετε κορν φλαουρ βαλτε αλευρακι.Τη γαλοπουλα μπορειτε να τη βαλετε και προς το τελος αν τη θελετε πιο τραγανη.
ωχ τι? ωχ κριμα κι εχουν λιγες θερμιδες. παω να παρω υλικα να κανω τη λαχανοσουπιτσα μου σημερα ναχω να τρωω ουφ αηδιασα με αυτο που βρηκες χωρις να το εχω ακουσει ακομα...Quote:
Originally posted by Constance
Τις ετοιμες σουπες τις εκοψα τελείως απο τότε που ειχα μια καπως δυσάρεστη εμπειρια με κατι που βρηκα μεσα...
σημερα θαναι η μερα της μαγειρικης, θα κανω σπανακορυζο, λαχανοσουπα αλα bad και μια τεραστια μαρουλοσαλατα με διαφορα μεσα. Η κουζινα εχει εκκενωθει κ ειμαι ελευθερη να κανω ο,τι θελω αχχαχα
Συνταγη λαχανοσουπας αλα bad:
6 μεγαλα κρεμμυδια
3/4 λαχανο
3 μεγαλες πιπεριες κιτρινες, κοκκινες
3 ντοματες
2 κυβους κοτοπουλο (ζωμο κοτας)
1 ματσακι σελινο
λιγο μαιντανο
αλατοπιπερο (εβαλα κ κοκκινο πιπερι που αυξανει το μεταβολισμο, προτιμηστε να δοκιμαζετε κ να βαζετε λιγο λιγο ωστε να σας αρεσει μετα)
Κοψτε τα λαχανικα σε μικρα κομματια και βαλτε τα σε κατσαρολα μαζι με τις ντοματες και τους κυβους. Γεμιστε την κατσαρολα με νερο.
Βραστε την σουπα μεχρι τα λαχανικα να γινουν αρκετα μαλακά.
Ισως κανω ομως την εξης συνταγη που εχω ργαψει στην αρχη του ττοπικ :
Σε κανονικη κατσαρολα που γεμισα μεχρι τη μεση με νερο, οταν αυτο εβρασε, εριξα μεσα: 2 κυβους χορταρικων, 2 καροτα, 1 ντοματα, 4 πολυ μικρα πατατακια, 1κρεμμυδι μικρο, 1 μεγαλο κολοκυθι, 2 πιπεριες πρασινη κ κιτρινη, 1 μεγαλο κολοκυθι, ολα ψιλοκομμενα και με αρκετο μαυροπιπερο...
Κλασσικα δε μπορω ναποφασισω τι θα μαγειρεψω απτα δυο χαχαχαχα ζυγος παιδι μου αναποφασιστος!
ΑΣ ΒΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΤΕ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!!!!
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
ΑΝΑΝΑ (ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΜΠΟΛΙΚΟ)
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ).ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΕΓΓΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΕΓΓΥΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΓΥΟΥΜΕ.....ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ!!!
Quote:
Originally posted by ΣΟΦΗ
ΑΣ ΒΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΤΕ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!!!!
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
ΑΝΑΝΑ (ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΜΠΟΛΙΚΟ)
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ).ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΕΓΓΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
εχω δοκιμασει παρομια συνανταγη που ειχαν γραψει τα παιδια στο WW ειναι καταπληκτικο.. καλα που μου το θυμισες να την ξανακανω! :D
Ειχα βρει ενα μικρο μαμουνακι και απο τοτε σιχαθηκα και δεν εχω ξαναπαρει και ουτε προκειται.Δε θα πω τη μαρκα αλλα ηταν μια απο αυτες τις ετοιμες σουπες.Quote:
Originally posted by badgirl
ωχ τι? ωχ κριμα κι εχουν λιγες θερμιδες. παω να παρω υλικα να κανω τη λαχανοσουπιτσα μου σημερα ναχω να τρωω ουφ αηδιασα με αυτο που βρηκες χωρις να το εχω ακουσει ακομα...Quote:
Originally posted by Constance
Τις ετοιμες σουπες τις εκοψα τελείως απο τότε που ειχα μια καπως δυσάρεστη εμπειρια με κατι που βρηκα μεσα...
σημερα θαναι η μερα της μαγειρικης, θα κανω σπανακορυζο, λαχανοσουπα αλα bad και μια τεραστια μαρουλοσαλατα με διαφορα μεσα. Η κουζινα εχει εκκενωθει κ ειμαι ελευθερη να κανω ο,τι θελω αχχαχα
αχ ασε και εγω τρελενομουνα για αυτες τις σουπες... αλλα τελικα τις εκοψα γιατι ξεροντας πως εχουν λιγες θερμιδες δεν ετρωγα μονο μια .... οποτε στο τελος μαζευοντουσαν αρκετες θερμιδες....
αρκουμαι πλεον στο να παιρνω τα αναμεικτα λαχανικα ... τα βραζω βαζοντας λιγο κυβο κνορ και ετοιμη η σουπιτσα... αλλες φορες την κανω και βελουτε περνοντας την και απο το μουλτυ... και οταν εχω περιθωριο απο θερμιδες κανω μια πιο ΄πλουσια' εκδοχη βαζοντας μεσα στη βελουτε σουπα λιγη κρεμα γαλακτος και ροκφορ τυρι ...!!! και απο πανω κρουτον..!!
α εκτος απο τα αναμεικτα που εχει το σακουλακι εγω προσθετω και μια μικρη πατατουλα
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!!!!!!!
ΕΧΩ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΑΡΑΚΑ ΟΠΟΤΕ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ...
ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΟΥΠΙΤΣΑ....ΒΡΑΖΩ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΡΙΧΝΩ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΩ ΜΕΣΑ ΟΤΑΝ ΣΕΡΒΙΡΩ ΛΙΓΟ ΦΕΤΑ....ΜΙΑΜ!ΜΙΑΜ!ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ....
μμμ κουςκους.. ποτε δεν εχω δοκιμασει.. ευκαιρια να παρω να κανω... και σιγουρα γινοντε πιο χορταστικες ετσι!! τελικα εχω πολλα να αγορασω απο το μαρκετ!!! :p
ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΑΦΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΕΝΩ ΕΧΩ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΩ,ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!
ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΨΑΧΝΩΝ.
πολυ ωραια συνταγη σευχαριστω πολυ! καταγραφεται στο μενου! οσο για τον ανανα μαζι με πρωτεινη ειναι λιποδιαλυτικος!
Μακαροναδα με καπνιστο σολωμό.
Υλικα
Μακαρόνια (ποσότητα για δυο πιάτα)
2 κουταλιές σουπας τριμμένο τυρι για μακαρόνια light
Καπνιστός σολωμός μια μικρή συσκευασία
Ενα κουταλάκι λάδι
1 σφηνάκι βοτκα
1 κρεμμυδάκι
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Βραζουμε τα μακαρονάκια μας σε αλατισμενο νερο και μολις γινουν τα βαζουμε στην ακρη.Περνουμε ενα βαθυ τηγάνι και βαζουμε τα λαχανικα να σωταριστουν στο λαδι, αφου τα εχουμε ψιλοκόψει ή τρίψει σε τριφτη.Μολις γινουν προσθέτουμε το σολωμό που τον εχουμε κοψει σε κομμάτια και προσθέτουμε επίσης και τα μπαχαρικα (οση ποσότητα θελουμε).Μολις ο σολωμός παρει χρώμα βαζουμε τη βοτκα.Οταν δουμε οτι εχει εξατμιστεί, τότε προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατέβουμε.Ριχνουμε και το τυρι κανουμε ενα τελευταίο ανακατεμα κι ετοιμο για σερβίρισμα.Καλή επιτυχία.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ...ΘΑ ΠΑΡΩ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΦΑΡΦΑΛΕΣ,ΣΟΛΟΜΟ,ΜΠΡΙΚ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΩ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΙΑΤΟ!!!!!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το πιατο ναι κανονικα το βρισκουμε με κρεμα γαλακτος αλλα η γνωμη μου ειναι οτι αμα βαλεις ωραια μυρωδικα οπως το μοσχοκαρυδο , και λαχανικα ψιλοκομένα ειναι εξίσου γευστικό.Μολις το εφαγα και ειμαι πολυ φουσκωμενη και ικανοποιημενη οτι εφαγα κατι καλο.Παντως το τοπικ αυτογενικα ειναι πολυ χρησιμο,γιατι αλλο να τρωμε μια μαρουλοσαλατα κι αλλο να τρωμε κατι που το μαγειρεψαμε με τα χεράκια μας.Ξεφευγεις ετσι απο την αισθηση της μιζεριας.
Μετά από λαϊκή απαίτηση(δλδ μόνο ένα άτομο μου το ζήτησε:)) γράφω μια ωραία σαλάτα που φτιάχνω 1-2 φορές την εβδομάδα.
Μαρούλι, λάχανο, καρότο, μαιντανό
Ντρέσινγκ: 1 κουταλιά μπαλσάμικο, μισή κουταλιά μέλι, μισή κουταλιά μουστάρδα, μια κουταλιά ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο πολοτοποιημένη (το τελευταίο παραλείπεται αν έχετε καυτό ραντεβού)
θεικη συνταγη του σολωμομακαρονιου! σευχαριστω πολυ! να δω τι θα πρωτομαγειρεψω οταν το ξαναπαρω αποφαση...δε βολευομαι σαυτο το σπιτι...
Συνταγη για πρωινο (2 μεριδες)
απο βιβλιο διαιτολογου
~1 κοφτη κουταλια απο 4 απο τα παρακαττω:
νιφαδες κριθαριου, νιφαδες ρυζιου*, νιφαδες σικαλης, νιφαδες βρωμης, νιφαδες φαγοπυρου*, νιφαδες κεχριου* (* δεν περιεχουν γλουτενη)
~4 κουταλιες αναμεικτους ξηρους καρπους οπως: φουντουκια κασιους αμυγδαλα ή καστανα
~6 κουταλιες αναμεικτα αποξξηραμενα φρουτα οπως:
σταφιδες μαυρες, σταφιδες ξανθες, μηλο
(αποφυγετε τα πολυ γλυκα φρουτα οπως ανανα, μανγκο, παπαγια)
~2 γεματες κουταλιες αναμεικτους σπορους οπως:
κολοκυθοσποροι, λιναροσποροι, ηλιοσποροι, σουσαμι
~2 κουταλιες γιαουρτι
~120 mL γαλα (οποιο θελετε, χωρις ζαχαρη)
Ανακατεψτε καλα ολα τα υλικαα κ μοιραστε τα σε 2 μπολ. Προσθεστε 1 κουταλια γιαουρτι κ το γαλα της αρεσκειας σας.
Για να κερδισετε χρονο το πρωι μπορειτε να ετοιμασετε μεγαλλυτερη ποσοτητα κ να τη φυλαξετε σε αεροστεγες δοχειο μεχρι 4 εβδομαδες.
Κοριτσια θα ηθελα να ρωτησω, στα ελιοπιτακια της Barb, μπορω να βαλω ξηρη μαγια, η θελει αποκλειστικα φρεσκια?
Ευχαριστω!!!!!!!!!!
Παιδια αγορασα ενα τεραστιο γυαλινο δοχειο κ επειδη δεν βρηκα ολα αυτα που εχει η συνταγη το γεμισα με τα περισσοτερα απο αυτα, στην αρχη μετρουσα τις αναλογιες πχ ολα επι 7, αλλα επειδη μου φανηκαν πολλα τα εβαλα με το ματι οσο εκρινα εγω. Τελικα προεκυψε ενα υπεροχο βαζο γεματο με υγιεινο πρωινο μειγμα! Θα ρωτησω το διαιτολογο ποσα γρ. πρεπει να τρωω κ τα το παιρνω μαζι μου στη δουλεια!!! Θεικο, ανυπομονω να ξημερωσει να το δοκιμασω! Και στολιζει πολυ ωραια την κουζινα!Quote:
Originally posted by badgirl
Συνταγη για πρωινο (2 μεριδες)
απο βιβλιο διαιτολογου
~1 κοφτη κουταλια απο 4 απο τα παρακαττω:
νιφαδες κριθαριου, νιφαδες ρυζιου*, νιφαδες σικαλης, νιφαδες βρωμης, νιφαδες φαγοπυρου*, νιφαδες κεχριου* (* δεν περιεχουν γλουτενη)
~4 κουταλιες αναμεικτους ξηρους καρπους οπως: φουντουκια κασιους αμυγδαλα ή καστανα
~6 κουταλιες αναμεικτα αποξξηραμενα φρουτα οπως:
σταφιδες μαυρες, σταφιδες ξανθες, μηλο
(αποφυγετε τα πολυ γλυκα φρουτα οπως ανανα, μανγκο, παπαγια)
~2 γεματες κουταλιες αναμεικτους σπορους οπως:
κολοκυθοσποροι, λιναροσποροι, ηλιοσποροι, σουσαμι
~2 κουταλιες γιαουρτι
~120 mL γαλα (οποιο θελετε, χωρις ζαχαρη)
Ανακατεψτε καλα ολα τα υλικαα κ μοιραστε τα σε 2 μπολ. Προσθεστε 1 κουταλια γιαουρτι κ το γαλα της αρεσκειας σας.
Για να κερδισετε χρονο το πρωι μπορειτε να ετοιμασετε μεγαλλυτερη ποσοτητα κ να τη φυλαξετε σε αεροστεγες δοχειο μεχρι 4 εβδομαδες.
μπορείς, αλλά δε ξέρω σε ποια αναλογία, πρέπει να μας πει η BarbQuote:
Originally posted by vasiliki67
Κοριτσια θα ηθελα να ρωτησω, στα ελιοπιτακια της Barb, μπορω να βαλω ξηρη μαγια, η θελει αποκλειστικα φρεσκια?
Ευχαριστω!!!!!!!!!!
απο ενα βιβλιο με διαιτολογια κ συνταγες για υγιεινη διατροφη κρατησα κ σας γραφω 3 διαφορετικες σουπες που περιεχει η διαιτα.
Ειναι πολυ χορταστικη diaita αλλα δεν ειμαι σε φαση μαγειρεματος οποτε θα κανω μονο τις σουπες κ θα συνοδευω τα φαγητα...της μαμας! ή του εστιατοριου :D οποιος θελει λεπτομερειες ας δει εδω: "Σωστη διαιτα χωρις πεινα" Ian Marber dip ion
Απλος διαφανης ζωμος:
Αποτελει τροφη που καθαριζει τον οργανισμο και συμπεριλαμβανει πολλα μεταλλικα στοιχεια, συμβαλει στη βελτιωση της λειτουργιας του πεπτικου οσο γινεται γρηγοροτερα.
Υλικα:
3.5 λιτρα νερο
4 χοντροκομμενα καροτα
1/2 χοντροκομμενο σελερι
1 μεσαιο κρεμμυδι κομμενο στα 4
2 σκελιδες πολτοποιημενο σκορδο
2 φυλλα δαφνης
4 κλωναρακια φρεσκο θυμαρι ή 1 κουταλακι ξερο
4 ολοκληρα γαρυφαλλα
6 κοκκους πιπερι
6 κλωναρια μαιντανο
1 μεγαλη χουφτα χοντροκομμενο σπανακι
χυμο 1 λεμονιου
1 κουταλακι μουσταρδα
φρεσκοτριμμενο πιπερι οσο θελετε
2 φακελακια τσαι λεμονιου κ πιπεροριζας (προαιρετικα)
Ριξτε ολα τα υλικα (εκτος απο το χυμο λεμονιου, τη μουσταρδα, το μαυρο πιπερι, τα φακελακια τσαγιου) σε μια μεγαλη κατσαρολα και αφηστε τα να βρασουν σε χαμηλη φωτια για 30'.
Στραγγιστε το υγρο σε μια κανατα και πεταξτε τα λαχανικα. Ξαναριξτε το ζωμο στη κατσαρολα και προσθεστε τα υπολοιπα υλικα.
Αν χρησιμοποιησετε τα φακελακια του τσαγιου αφηστε τα 1-2', μετα βγαλτε τα και πεταξτε τα. Διατηρηστε τη σουπα στο ψυγειο καθολη τη διαρκειατης διαιτας (1 εβδομαδα).
Τα φακελακια του τσαγιου ειναι προαιρετικα, αλλα προσθετουν φρεσκαδα στη γευση, ενω η πιπεροριζα κανει καλο και στο πεπτικο συστημα.
Στηριζεται στα λαχανικα, δινει στον οργανισμο υψηλο επιπεδο θρεπτικων ουσιων που απορροφονται ευκολα ενω παραλληλα περιχει ινες και υγρα.
Υλικα:
1 μεσαιο κρεμμυδι, κομμενο σε κυβους
2 κλωναρια ψιλοκομμενο σελερι
1 καροτο σε κυβους
1 μεγαλη σκελιδα πολτοποιημενο σκορδο
1 κονσερβα 400 γρ. ψιλοκομμενη ντοματα
1 κλωναρι φρεσκο δενδρολιβανο
1 κοφτο κουταλακι σκονη μανγκο ή χυμος απο 1/2 λεμονι
1 λιτρο ζωμος απο φρεσκο κοτοπουλο ή λαχανικα ή προσθετετε 1 κουταλια ζωμο, χωρις μαγια, σε 1 λιτρο νερο
50 γρ. σπανακι
Ζεστανετε σε τηγανι 2 κουταλιες ελαιολαδο. Ριξτε το κρεμμυδι, το σελερι, το καροτο και το σκορδο και αφηστε τα σε χαμηλη φωτια μεχρι να αρχισουν να μαλακωνουν. Προσθεστε τις ντοματες, το δενδρολιβανο, την σκονη μανγκο ή το χυμο λεμονιου. Αφηστε 5' σε χαμηλη φωτια κ μετα προσθεστε το ζωμο κ σιγοβραστε αλλα 15'.
Προσθεστε το σπανακι και αφηστε το για λιγο στη φωτια μεχρι να μαραθει. Αφαιρεστε το δενδρολιβανο κ βαλτε λιγο τριμμενο πιπερι. Φυλαξτε στο ψυγειο.
Υλικα
1 κ. σπορους κυμινο
1 κ. σπορους καρου
1 μετριο κρεμμυδι σε κυβους
1 σκελιδα πολτοποιημενο σκορδο
200 γ. κολοκυθα καθαρισμενη κ κομμενη σε μικρους κυβους
1/2 μικρο πρασινο λαχανο σε κομματια
1 μικρο μπροκολλο κομμενο σε μπουκετακια
1 κλωναρι σελερι σε κομματακια
1 μικρο καροτο σε κυβους
1/2 μεσαιο ψιλοκομμενο πρασο
1,5 λιτρο ζωμο απο φρεσκο κοτοπουλο ή λαχανικα ή προσθεσετε 1 1/2 κουταλια σκονη ζωμου, χωρις μαγια, σε 1,5 λιτρο νερο
1 φυλλο δαφνης
Καβουρντιστε τους σπορους σε τηγανι μεχρι να παρουν χρωμα..
Ζεστανετε λιγο 2 κ. ελαιολαδο κ καβουρντιστε ελαφρα το σκορδο και το κρεμμυδι μεχρι να μαλακωσουν. προσθεστε τα υπολοοιπα λαχανικα κ τους σπορους.
Αφηστε τα 5' με το λαδι κ μετα ριξτε αρκετο ζωμο για να τα καλυψετε.
Αφηστε σε σιγανη φωτια για 10'.
Προσθεστε τον υπολοιπο ζωμο κ τη δαφνη, και πιπερι και σιγοβραστε για 20'. Φυλαξτε στο ψυγειο ή την καταψυξη.
Στις παραπανω σουπες προσθετει διαφορα κ τις κανει γευματα στο αψε σβησε! ειναι απιστευτη διαιτα. του χρονου το χειμωνα ναμαστε καλα που θαμαγειρευω μονη θα την κανω! Εχει πολυ φαγητο αλλα κ πολυ συγκεκριμενο επισης...ολα ειναι μαγειρευτα αλλα ευκολα φαγητα.
Επισης εχει κ στα 2 βιβλια του που πηρα, το ενα για διαιτα το αλλο για διατροφη, ωραιες προτασεις για πρωινο απογευματινο κτλ. επισης εχει κ τις ποσοτητες που πρεπει να τρωμε οπως κ τις αντιστοιχιες. Κατι σε ξενο διαιτολογο μου θυμισε!
badgirl μια χαρα σε βρισκω σουπερ οι σουπες οτι πρεπει για χειμωνα!
λατρευω τις σουπες...κ τωρα που αρχισα να μαγειρευω δικες μου μου φαινεται μια αηδια η κνορ...
θα σας γραψω τα μπιφτεκακια που εκανα σημερα και ενθουσιαστηκα!!η συνταγη ειναι της ντινας νικολαου απο τους νηστικους πρακτορες:
250 γρ κιμας κοτοπουλο απο στηθος
1 καροτο τριμμενο
1 πιπερια φλωρινης τριμμενη
1 ψιλοκομμενο ξερο κρεμμυδι
ψιλοκομμενος μαϊντανος (κατα βουληση)
1 ασπραδι αυγου
λιγο ξυδι
1/2 κ.σ. τριμμενη φρυγανια (εγω εβαλα κουακερ)
αλατι,πιπερι,καρυ,ριγανη
γινονται πολυ μυρωδατα και νοστιμα!!επιτελους μια νοστιμη συνταγη για κοτοπουλο γιατι ειχα βαρεθει το ψητο..
poly vraia συνταγη! να ρωτησω κατι...πως μπορω να φτιαψνω κιμα απο κοτοπουλο? ο χασαπης μας εδω δε κανει...
βασικα μπορεις να φτιαξεις μονο αν εχεις μηχανη κιμα στο σπιτι σου η οποια ειναι καπως ακριβη (μην πω και αχρηστη).βεβαια μπορεις να βρεις κιμα κοτοπουλο και στο super market....
Σεξ
χαχαχαχα σεξ αλα κρεμ παχαινει ε...
χμμμ...μαλλον...για να μην πω για το sex au chocolat....δραμαααα
καλα, μεχρι αν το δω ή σου εφυγε η ορεξη να τα κανεις ή αυτοσχεδιασες...Quote:
Originally posted by Lily
μπορείς, αλλά δε ξέρω σε ποια αναλογία, πρέπει να μας πει η BarbQuote:
Originally posted by vasiliki67
Ευχαριστω!!!!!!!!!!
τελος παντων. 1 φακελακι σε μισο κιλο αλευρι βαζω οταν τα κανω με ξηρη μαγια
βρε badgirl με ξελιγωσες παλι. φανταζομαι τι καλα θα ετοιμαζεις τον αντρουλη σου οτσαν με το καλο θα εισαστε συνεχεια μαζι...και διαιτητικα παντα!!!!
παλι καλα που πιανεται το σεξ για τροφη μπαρμπ...ειδαλως νηστικος θαμενε χαχαχαχα
Εφτιαξα εχθες μια παντζαροσαλατα διαφορετικη απο τις συνηθισμενες!
Πριν χρονια μετα απο μια στερητικη διαιτα μαζι με τον καλο μου σιχαθηκαμε τοσο πολυ το παντζαρι που δεν ξαναφαγαμε για 3, 4 χρονια!!!
Βρηκα ομως καινουριο τροπο και φαγαμε και μας αρεσε πολυ και ετσι το μοιραζομαι μαζι σας!
Τριβουμε στον τριφτη 2 βολβους παντζαριου (ωμους) και 2 ξινομηλα. Τα ανακατευουμε και προσθετουμε αλατι λαδι μπαλσαμικο καρυδια και αλλο θελετε εσεις! Ειναι πολυ νοστιμη, γευστικη και υγεινη! (αν θελετε προσθετετε λιγο γιαουρτι 2% ή λιγη μαγιονεζα λαιτ)
καλη ορεξη!
πωπω νεκκυ σουπερ φαινεται... αμα γυρισει η μανουλα μου θα τις πω να κανει πατζαρια οπωσδηποτε! ωπα, ωμους? πως στο καλο? τα παιρνω τα πλενω κ τα καθαριζω μονο???
εχεις δικιο κακο καλο κοριτσι
εχουμε κατι στο μυαλο μας αλλα δεν γραφουμε και λεπτομερειες για να καταλαβει και ο αλλος! χεχε
Λοιπον πλενουμε τους βολβους απο τα παντζαρια και τους ξεφλουδιζουμε οπως τις πατατες. Το ιδιο και με τα μηλα. Τα ξεφλουδιζουμε και βγαζουμε και τα κουκουτσια. Μετα τα τριβουμε στον τριφτη που κανουμε και το κρεμμυδι. Τα ανακατευουμε και προσθετουμε ολα τα παραπανω που εγραψα! (λαδι, αλατι, μπαλσαμικο και οπωσδηποτε καρυδια!) Προαιρετικα λιγο γιαουρτι 2% ή λιγη μαγιονεζα λαιτ.
Νομιζω οτι καλυψα ολες τις λεπτομερειες! χεχε