χαχα δικιο εχεις...κοιτουσα τωρα να δω σε κανα site τι να τρωω γιατι εχω παρει φορα και θα παρω καμια 30 κιλα...
Printable View
χαχα δικιο εχεις...κοιτουσα τωρα να δω σε κανα site τι να τρωω γιατι εχω παρει φορα και θα παρω καμια 30 κιλα...
θελω και εγω να γινω μανα. ποιο παιδι θα με αντεξει δεν ξερω. να χαρεις την εγκυμοσυνη σου κοριτσι μου και μην σκεφτεσαι τιποτα.
υγιεινή διατροφή...μεσογειακή
ποιος μιλάει;;;; 33 κιλά στην πρώτη εγγυμοσύνη και σέ ένα χρόνο ήμουν 57 κιλά πάλι
16 στη δεύτερη και ακόμη (πέντε χρόνια μετά)παιδεύομαι...συμπέρασμ α <δικό μου): Η εγγυμοσύνη σε νεαρή ηλικία γρήγορα βοηθάει στην αποκατάσταση, η εγγυμοσύνη στην ηλικία της Σάρας, που ήμουν εγώ, ίσως τα δυσκολεύει...άρα, εσύ μη φοβάσαι!
pennou!!! πολυ χαρηκα με τα νεα σου!! Ευχομαι ολα να πανε καλα και να επικεντρωθεις στην υγεια σου τωρα και στην καλη διατροφη σου!! Τα κιλα αστα για μετα...
Φιλια!
μακαρι να πανε ολα καλα....και μετα που θα μαι στο τρεξιμο θα τα χασω χωρις να το καταλαβω
Mπράβο Πεννου μου, συγχαρητήρια! τι ωραία νέα, !
μη σκέφτεσαι καθόλου τα κιλά, θα φύγουν νεράκι μετά, αν προσέξεις λιγάκι.
Ομως τώρα μη ζαλίζεις το μυαλουδάκι σου, να είσαι χαλαρή για να είναι και το μωράκι σου χαλαρό.
Αν τηρήσεις τα απαραίτητα που γνωρίζουμε όλες, δηλαδή όχι σε λιπαρά , γλυκά, παχυντικά δε θα έχεις κανένα
πρόβλημα τρώγοντας κανονικά!
φιλιά πολλά
pennou!!!!!!!!!!!συγχαρητηρια!!!!!!!χ αρηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για σας!!!!!αχ τι τελεια!!!!!!!!!!!
ευχαριστω ζουζουνες μου...και σεις οτι επιθυμειτε
ΠΕνουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υQuote:
Originally posted by pennou
οχιιιι....θα γινω μαμα....
πωπω εχω ανατριχιασει συγκορμη!
χθες σκεφτομουν χαλια φαση περνω εγω ακομη, αραγε τι να κανει το πενουδακι μας...
ειχα μερες να σε παρατηρησω να γραφεις αλλα δεν ημουν σιγουρη αν μπαινεις ή οχι...
κ τωρα ειδα τα μηνυματα κ εχω ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ!
μπραβο κοριτσαρα μου, μη σε τρομαζει τιποτε,
ναι ολα τα κιλα μαζι μετα θα τα χασεις,
εσυ εχεις περιθωριο, να μην ανυσηχεις για τιποτε!
Τωρα να σκεφτεσαι μονο το μωρο σου κ εσενα!
ειστε πλεον αλληλενδετοι!
μη διανοηθεις για διαιτα κ να πας σενα καλο διατοροφλογο σε παρακαλω να σεπιβλεπει!
να τρεφεσαι σωστα κ οχι βλακειες!
νασαι καλα κ να το καμαρωσεις στν κουνια του!
κ μετα να δουμε φωτογραφιες απο το γαμο νασαι ρεγγα :D
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!πολύ ευχάριστα νέα.συγχαρητήρια!
πεννου μου κοιταζω τις φωτο σου και πιστευω πραγματικα οτι θα εισαι μια κουκλα εγκυος!!!!
Τα καλύτερα εύχομαι! Να μιλήσεις με διαιτολόγο,να μη σου λείψουν βιταμίνες και τα σχετικά
ευχαριστω κοριτσια μου....πραγματικα χαιρομαι που ειστε κοντα μου...
και ηξερα και οτι θα χαρειτε γι αυτο και σας το πα αν και ειπαμε να το πουμε σε πολυ δικα μας ατομα για παν ενδεχομενο και ετσι σας νιωθω εγω...σας ευχομαι τα καλυτερα να ερθουν σε σας κ πραγματικα οτι επιθυμειτε
Mε το καλό!Να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη!!!
pennou συγχαρητηρια κι από εμένα!! Να εχεις μια υπεροχη εγκυμοσυνη... κ με ενα γερό κ χαρούμενο μωράκι εύχομαι!!!!
Όσο για τα κιλά.... έμεινα εγκυος στα ιδια κιλά με εσένα... με την ίδια ψυχολογία.
Με λίγη προσοχή κ ενώ ακολούθησα διατροφή απο διαβητολόγο... μια απλή υγιεινη διατροφη , πήρα μόλις 10 κιλά συνολικά...
Πήγα να γεννήσω 82 κιλά ...και βγηκα απο το μαιευτηριο 77!!!!
Κι όλα αυτά παρολο που πριν, δε μπορουσα να ακολουθησω καμια διαιτα!!!
Ο φόβος μου μη πάθει κάτι το μωρο (απο δικό μου φόβο για υπερταση ή διαβητη λόγω κακής διατροφης)
με έκανε να τηρησω βασικους κανονες κ τελικα όλα πήγαν καλα..
Όλα στο μυαλό είναι...
Η καλη διατροφη σε αυτη τη φαση μονο καλο θα σου κάνει, σε εσενα κ στο μωρό σου!!!
Και μην ακούς αυτους που λένε... ''τωρα τρως για δυο!!!! Φάε ό,τι θες!!!!''
Καλα να πανε όλα κοριτσάκι μου!!!! Από καρδιας!!
ρια μηπως σου βρισκεται η διατροφη να παρω μια ιδεα γενικα τι τρωμε στην εγγυμοσυνη? ευχαριστω πολυ!Quote:
Originally posted by ria
pennou συγχαρητηρια κι από εμένα!! Να εχεις μια υπεροχη εγκυμοσυνη... κ με ενα γερό κ χαρούμενο μωράκι εύχομαι!!!!
Όσο για τα κιλά.... έμεινα εγκυος στα ιδια κιλά με εσένα... με την ίδια ψυχολογία.
Με λίγη προσοχή κ ενώ ακολούθησα διατροφή απο διαβητολόγο... μια απλή υγιεινη διατροφη , πήρα μόλις 10 κιλά συνολικά...
Πήγα να γεννήσω 82 κιλά ...και βγηκα απο το μαιευτηριο 77!!!!
Κι όλα αυτά παρολο που πριν, δε μπορουσα να ακολουθησω καμια διαιτα!!!
Ο φόβος μου μη πάθει κάτι το μωρο (απο δικό μου φόβο για υπερταση ή διαβητη λόγω κακής διατροφης)
με έκανε να τηρησω βασικους κανονες κ τελικα όλα πήγαν καλα..
Όλα στο μυαλό είναι...
Η καλη διατροφη σε αυτη τη φαση μονο καλο θα σου κάνει, σε εσενα κ στο μωρό σου!!!
Και μην ακούς αυτους που λένε... ''τωρα τρως για δυο!!!! Φάε ό,τι θες!!!!''
Καλα να πανε όλα κοριτσάκι μου!!!! Από καρδιας!!
ΥΓ να σου ζησει το μωρο σου!
πολυ συνειδητοποιημενη μανα σε βρισκω, ακομα κ πριν γεννηθει!
κοραλάκι μου, μάλλον κατι τετοιο θα ηταν φαουλ απο μέρους μου αν το έκανα.
Κάθε κοπέλα έχει διαφορετικές ανάγκες σε περίοδο εγκυμοσυνης...
αλλες έχουν θέμα με το σακχαρο, αλλες με το ασβέστιο , αλλες με το σιδηρο, αλλες με την υπέρταση κτλ κτλ κτλ...
καλό είναι η διατροφή να είναι εξατομικευμένη... εγώ έκανα διατροφή διαβητικου για παραδειγμα , γιατι είχα προδιάθεση....
svsth apantisi, ομως το ιδιο δεν ισχυει κ στις διαιτες?
απλα απο περιεργεια περιπου τι ετρωγες...πχ αυξανονται τα γαλακτοκομικα>?
φυσικά ισχύει...
οσο για τα γαλακτοκομικά, εγώ επειδη δεν μπορούσα να πιω το συμπλήρωμα ασβεστίου (μου εφερνε αναγούλα) δε ξεχνούσα ποτε να πίνω το γαλατακι μου :)
αντε να δω τι θα μου βαζει να τρωω εγγυος στα 70 κιλα ο διαιτολογος!
μου εχει πει παντως θαναι πλουσιο οτ μενου!
αντε ρε γαμωτο ας αδυνατισω ναποφασισω να κανω κ ενα μωρο.
ΣΩΣΤΗ!Quote:
Originally posted by riaδε ξεχνούσα ποτε να πίνω το γαλατακι μου :)
ευχαριστω ρια μου για τις ευχες σου να σου ζησει και το μωρακι σου...και γω προσεχω πολυ να φανταστεις αντικατεστησα τον καφε με καρπουζι και παγο στο μπλεντερ και γενικα πιο υγιεινες και θρεπτικες τροφες με κυριο στοχο τα καλυτερα για την σωστη αναπτυξη του εμβρυου...γιατι ειτε παρεις πολυ λιγα ειτε πολλα επιβαρρυνεται...οποτε σωστη διατροφη
pennou μπορείς να συνεχίσεις να προσέχεις τι τρως,να αδυνατίσεις κιόλας,όσο είσαι έγκυος?
Χωρίς να στερηθείς πολύτιμα συστατικά?
μα καθε αλλο ειπα...καταρχας δεν εκανα διαιτα ουτε πριν...ετρωγα βλακειες πιτες πιτσες και τετοια...απλα αυτα δεν θα χρησιμευσουν στην αναπτυξη του εμβρυου και απο οτι ειδα στο νετ ειναι καλο να τρως φρουτα λαχανικα και γενικα οτι μπορει να σου προσφερει βιταμινες και καλα συστατικα...σαφως θα τρωω και τις βλακειες μου αλλα θα κοιταζω κυριως να τρεφομαι καλα και υγιεινα...κακο ειπα?
μια χαρά πεννου μου,να προσέχεις και να ακους τι σου λεει ο γιατρος σου.το βασικο ειναι να εχεις ενα υγιές μωράκι.
πιο πολυ με ενδιαφερει να παιρνει οτι χρειαζεται το μικρο παρα το αν θα παρω εγω κιλα αλλα οπως και να το κανεις το να τρως ετοιμα φαγητα δεν σου προσφερει τιποτα...
πεννου μου με το καλο και με ενα πονο!!!!!!
πο πο πολλες υποψηφιες μανουλες μαζευτηκαν!
μπραβο κοριτσια!!!!!!! :)
αυτο ακριβως!Quote:
Originally posted by pennou
πιο πολυ με ενδιαφερει να παιρνει οτι χρειαζεται το μικρο παρα το αν θα παρω εγω κιλα αλλα οπως και να το κανεις το να τρως ετοιμα φαγητα δεν σου προσφερει τιποτα...
pennou εννοούσα άλλο πράγμα,δεν ήταν κατηγορία για σένα,συγνώμη αν αυτό κατάλαβες...
απλά πάντα έλεγε ο γιατρός μου ότι σε αυτά τα κιλά που είμαι,μια εγκυμοσύνη θα είναι δύσκολη και ρωτάω αν ξέρεις κάτι σχετικό,αν μπορεί κάποια να προσέχει και να αδυνατίζει,όσο είναι έγκυος
απο οτι ξερω το να κανεις διαιτα την περιοδο αυτη δεν ολοκληρωνει την αναπτυξη του εμβρυου...το να προσεχεις ομως την ποιοτητα των τροφων ειναι αλλο θεμα...αυτο κανει καλο...απο κει και περα μπορεις να συμβουλευτεις τους ειδικους...εγω αυτο θα κανω...
απαγορευεται δια ροπαλου να κανεις διαιτα κατα τη διαρκεια της εγγυμοσυνης,
προ αυτης καλο ειναι να εχουμε συνηθισει σε ισορροπημενη διατροφη.
αυτα απο διαιτολογο οταν προκειται για "προγραμματισμενη εγγυμοσυνη".
οσο για το οταν τυχει, σταματαμε καθε διαιτα κ ενημερωνουμε απευθειας τον διαιτολογο μας για να μας βγαλει διατροφη.
Σε αρθρα εχω διαβασει οτι οι διαφορες διαιτες γρηγορης απωλειας που "τρελαινουν" το συστημα μας επηρεαζουν αρνητικα κ καλο ειναι να μην πειραματιζομαστε με τετοιες εαν θελουμε μετα απο μηνες μωρο.
Η ισορροπημενη διατροφη βοηθα κ στην συλληψη.
Penoydaki τι κανει το μωρακουλακι σσου?
το εχεις συνηδειτοποιησει?
αχ θα γινουμε "θειες" σε 8 μηνες?
η αληθεια οτι δεν το εχω πολυσυνειδητοποιεισει...
ειναι τεραστια αλλαγη...
αλλαζουν οι ευθυνες...τα παντα...και ενας τεραστιος φοβος για την γεννα...δεν μπορω και τους πονους....αχ...
ελα ολα καλα θα πανε κ το ξερεις!
οι αλλαγες ειναι δυσκολες, σαμπως ειναι κ τιποτε ευκολο? κι ομως ολα τα κανουμε!