Κοριτσια (και αγορια :wink2:)λεω να ξεκινησω για 1 βδομαδα να μην τρωω υδατανθρακα μηπως και ξεφουσκωσω,αρχιζω απο αυριο.
Ειδωμεν!:smirk:
Printable View
Κοριτσια (και αγορια :wink2:)λεω να ξεκινησω για 1 βδομαδα να μην τρωω υδατανθρακα μηπως και ξεφουσκωσω,αρχιζω απο αυριο.
hello girls! ξέρει καμία να με πει πως να φτιάξω μουσλί.???:P
καλημερα onelifeonechance :smilegrin:Quote:
Originally posted by onelifeonechance
so? πως παεί?? το τηρείς??
για κοιτα αυτοQuote:
Originally posted by bouliana
hello girls! ξέρει καμία να με πει πως να φτιάξω μουσλί.???:P
http://www.star.gr/index.php?ID=mageiriki&Rec_ID=34203
thanks alexandrita:thumbup:
:shocked2: δεν μπορω να ζησω χωρις υδατανθρακες. απλα αδυνατο!Quote:
click μου,τζιφος..δεν το εκανα..μαλλον ουτε εγω μπορω να ζησω χωρις!
μμμμ.......Quote:
click μου,τζιφος..δεν το εκανα..μαλλον ουτε εγω μπορω να ζησω χωρις!
επειδη συμπασχω στο θεμ δυσκοιλιοτητα νομιζω οτι ναι μεν οι υδατανθρακες φουσκωνουν(φρουτα-λαχανικα) αλλα ειναι ο,τι πρεπει για τη δυσκοιλιοτητα.
απεναντιας,οι πρωτεινες χορταινουν περισσοτερο και δεν πρηζουν αλλα προκαλουν δυσκοιλιοτητα και γενικα 'στουμπωνουν'.
προσωπικα με εχουν σωσει τα ακτινιδια,3-4 το πρωι (με αδειο στομαχι δλδ)
και τα χορτα,κυριως τα βλητα...
βλητα,που τα εχουμε και φρεσκα στο μποστανιμ τρωω συχνα.
και οντως βοηθανε..
τωρα αυτες τις μερες ειναι δραμα η κατασταση..θα παρω το πρωι ακτινιδια μηπως γινει τιποτα,σε περιπτωση που δεν πιασει και το exlax!:sniff:
Quote:
Originally posted by Marry Poppins
συμφωνω απολυτα!ο,τι εχει ζαχαρη η γλυκαντικα και εμενα μου ανοιγει τρελα την ορεξη!ακομα και το ρυζογαλο!λενε επισης οτι η κετσαπ και η μουσταρδα ανοιγουν πολυ την ορεξη.με το κετσαπ το εχω παρατηρησει αλλα για την μουσταρδα δεν ξερω...Quote:
Originally posted by click
επισης, σχετικα με το πρωτο ποστ εδω με τις αποριες. τα παγωτα light 0% εμενα μου κανουν πεινα τελικα.
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν τυχαιο.
Τη δευτερη φορα, δεν πεινουσα και ειπα να φαω το παγωτο για μεσημερι, με το που το εφαγα αρχισα να πειναω. πραγματικη πεινα οχι συναισθηματικη.
Λεω συμπτωση....?
3η φορα ξανα το ιδιο.
Εχω την εντυπωση οτι δημιουργουν πεινα τελικα (?)
εγώ αυτό το παρατήρησα με τα ζελέ! και τα light και τα κανονικά!! ανοίγουν την όρεξη νομίζω!!
ναι να παρεις!αλλα να φροντισεις να ειναι ωριμα,δλδ μαλακα,να ζουπιουνται!!και τα συκα ειναι πολυ καλα!!!και να τρως πολλα τη μερα,να σε πιασει.λενε και για τα δαμασκηνα αλλα εμενα δε με πιανουν,μονο ο,τι εχει σπορια με βοηθαει...Quote:
βλητα,που τα εχουμε και φρεσκα στο μποστανιμ τρωω συχνα.
και οντως βοηθανε..
τωρα αυτες τις μερες ειναι δραμα η κατασταση..θα παρω το πρωι ακτινιδια μηπως γινει τιποτα,σε περιπτωση που δεν πιασει και το exlax!:sniff:
Ακομη τιποτα το ex-lax. Θεε μου δωσε μου δυναμη,γιατι πραγματικα θα σκασω!!!
Τα δαμασκηνα καποτε με επιαναν,τωρα τιποτα..Οπως και το ακτιβια,οπως και το μελι.Δεν παω καλα!!
Aπορια κοριτσια μου,που την εχω απ'την αρχη της διαιτας και ξεχναω να ρωτησω και τη διαιτολογο!
Λεει πχ στο διαιτολογιο,σαλατα με 1 κ.σ. λαδι.
Εγω βαζω 2 ντοματες και 3 αγγουρια.Ειναι μεγαλη ποσοτητα;
εμενα μου ειχε πει να τρωω οσα λαχανικα θελω,
απλα οχι υπερογκη ποσοτητα ωστε να μην ανοιγει το στομαχι υπερβολικα
πχ να φαω μια γαβαθα δεν τον ενοιαζε αλλα οχι 2 (ναι μπορουσα κ 2 παλια!)
Και εμενα ετσι μου ειχε πει "τρωγε οσα θελεις" και κατα τη διαρκεια της μερας αμα ηθελα.
Απλα λεω μην τυχον και ειναι πολυ μεγαλη η ποσοτητα.
Ευχαριστω κοραλακι :tumble:
κοιτα καλο ειναι να κανεις γευματα ωστε μετα που δε θα τρως σαν κατσικακι σαλατες
να μην τρως αλλες τροφες.
κ λεω μετα δεν θα τρως τοσες γιατι λιγοι κραττανε τετοιες καλες συνηθειες κ μετα τη διαιτα...
παλια ειχα παντα σαλατα στο ψυγειο
τωρα με το ζορι κοβω γιατι πρεπει να φαω...
θα ξαναρχισω που θα παει.
κ με φρουυτα το ιδιο προβλημα...
η ποσοτητα που λες μου φαινεται νορμαλ, το αγγουρι σκετο νερο ειναι...
εφαγα 3 μερες σερι το μεσημερι κοτοπουλο και δεν παω τουαλετα!! ελεος
πρωτη φορα μου συμβαινει απο οταν ξεκινησα τη διατροφη
και μιλαμε για τιγκα στους υδατανθρακες η διατροφη μου.
τι κανει αυτο το κοτοπουλο????:shocked2:
σημερα εφαγα all bran με γαλα, οποτε αυριο πιστευω να εχουμε επιτυχια στο #2
onelifeonechance υπομονη τι να πω....?
μια χαρα ακουγεται η σαλατιτσα σου, και μικρη μη σου πω. μην ανησυχεις :starhit:
φυτικες ινες εχεις στο διαιτολογιο?
Απ'οταν ξεκινησα διαιτα,7μιση μηνες πριν,δεν ειχα ποτε προβλημα!!!
Φυτικες ινες εχω,ναι!
Αλλα ευτυχως σημερα ολα καλα!
Ειναι βασανιστηριο παντως να μην πηγαινεις τουαλετα!!
Δεν μπορω να θυμηθω με τιποτα...
μετα απο γαλακτομικο προιον, ποση ωρα αφηνουμε για να πιουμε καφε?
μιση? μια ?
αν επινες ντεκαφεινε, μηπως δεν υπαρχει προβλημα με το ασβεστιο?Quote:
Δεν μπορω να θυμηθω με τιποτα...
μιση? μια ?
α, κ σχετικα με την τουαλετα, με 3 φρουτα + 2 σαλατες την ημερα κ οχι υπερβολικη πρωτεινη, θα τα πας μια χαρα. τα φρουτα ειδικα με αδειο στομαχι το πρωι κανουν ΘΑΥΜΑΤΑ. φαε 2 μηλα ή 2-3 ακτινιδια το πρωι, πιες ενα ποτηρι νερο. απλα με αδειο στομαχι το φρουτο περναει γρηγορα στο εντερο. αν εχεις καποιο βασικο γευμα για πρωινο, περιμενε κανα 20΄ να κανουν διελευση τα φρουτα και φατο(το πρωινο γευμα εννοω) μετα.
επισης πολυ καλο γιαουρτι ειναι το daily active (το σκετο ειναι χωρις ζαχαρη!) της δελτα ειναι φανταστικο (με 3% λιπαρα), εχει 8 γρ. φυτικων ινων στο κυπελλακι!!!!
ευχαριστω σα-μι :starhit:
δεν εχω δοκιμασει ποτε ντεκαφεινη, ειναι καλη ιδεα ομως.
θα παρω σημερα μια μικρη συσκευασια να δοκιμασω.
υποθετω οτι δε θα υπαρχει προβλημα με το ασβεστιο αν ειναι ντεκαφεινε.
για την τουαλετα με βοηθανε και τα all bran plus. εχω πολλες μερες να φαω κοτοπουλο, και δεν ειχα θεμα με τουαλετα, μια χαρα
heeeeeeeeeelp!!!
εχω βαλει στο φουρνο μια μπριζολα με πατατες και λαδι, και μεσα στο ταψι εχω βαλει μεσα σε ασημοχαρτο αλλη μπριζολα με 4 κομματακια πατατας.
πειραμα ειναι, δεν το ειχα διαβασει καπου. αλλα ηθελα η μπριζολα μου να μην ακουμπησει στα λαδια και στο αλατι.
ειναι μοσχαρισιες, λεπτες, απο σπαλα.
μηπως ξερει καποια αν θα καταφερει να ψηθει μεσα στο ασημοχαρτο? αν ναι, θα παρει περισσοτερη ωρα απο αυτην στο ταψι? οι πατατες ειναι μικροκομμενες, θα ψηθουν η θα βγουν ωμες?
σορρυ, εχω φιλοξενουμενο και πειραματιζομαι στη μαγειρικη.
εμπειρες μαγειρισσες βοηθηστε αλλη μια φορα την καραασχετη κλικ:smilegrin:
μιση? μια ?
Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούριο σε αυτό το φόρουμ. Κλικ μου επειδή πρώτη φορά το ακούω γιατί πρέπει να γίνεται αυτό?
Ρωτάω επειδή καμιά φορά το πρωί θα φάω λίγο τυράκι μαζί όμως με τον καφέ μου. Να υποθέσω ότι μαζί με τον καφέ δεν απορροφούνται τα όποια θρεπτικά συστατικά;
δυστυχως κι εγω κανω πολυ συχνα κακους συνδιασμους.
καλο ειναι να υπαρχει αποσταση 2 ωρων μεταξυ καταναλωσης ασβεστιου και καφεινης.
Επισης, μεταξυ ασβεστιου και σιδηρου.
Δες και αυτο
holistic-greece.comQuote:
Βελτιστοποίηση της απορρόφησης του σιδήρου ? Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου έως και 72%, γιατί μετατρέπει τον τρισθενή σίδηρο σε δισθενή, δημιουργώντας ένα απορροφήσιμο σύμπλεγμα. ? Οργανικά οξέα: Όπως το κιτρικό οξύ (στα λεμόνια), το οξικό οξύ (στο ξύδι), και το γαλακτικό οξύ αυξάνουν μέτρια την απορρόφηση σιδήρου. ? Ζωικά προϊόντα: Τα ζωικά προϊόντα αυξάνουν την απορρόφηση του φυτικού σιδήρου (ο μηχανισμός είναι άγνωστος). ? ʼσκηση: Μέτρια άσκηση μετά το γεύμα αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου (οι παράγοντες δεν λειτουργούν αθροιστικά). Ελαχιστοποίηση της απορρόφησης σιδήρου ? Φυτικό οξύ: Το φυτικό οξύ εμπεριέχεται στα όσπρια, τα δημητριακά και το ρύζι και μπορεί να μειώσει την απορρόφηση σιδήρου φυτικής προέλευσης έως και 50%, φτάνοντάς στο 2% σε άτομα που δεν έχουν έλλειψη. ? Πολυφαινόλες: Οι πολυφαινόλες, που εμπεριέχονται στα φρούτα, τα λαχανικά, τον καφέ, το τσάι, το κρασί και τα μπαχαρικά μπορούν να εμποδίσουν σημαντικά την απορρόφηση του σιδήρου φυτικής προέλευσης. Η βιταμίνη C μπορεί να μετριάσει την κατάσταση. ? Σόγια: Η πρωτεΐνη της σόγιας μειώνει την απορρόφηση σιδήρου ανεξάρτητα από το φυτικό οξύ. ? Φυτικές ίνες: Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες μειώνουν την απορρόφηση σιδήρου.
και
preventionmag.grQuote:
Είναι γεγονός ότι η καφεΐνη, οι φυτικές ίνες και το ανθρακικό προκαλούν δυσαπορρόφηση του ασβεστίου κατά 50-70%, συνεπώς καλό θα ήταν να μην καταναλώνουμε τις τροφές αυτές μαζί με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Αν αφήσουμε ένα χρονικό περιθώριο 2 ωρών μεταξύ της κατανάλωσης του ασβεστίου και των προαναφερόμενων τροφών τότε δεν κινδυνεύουμε από δυσαπορρόφηση ασβεστίου. Οι ουσίες που ευνοούν την απορρόφηση του ασβεστίου είναι η βιταμίνη C (που τη βρίσκουμε στα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τις πιπεριές και τις φράουλες) και η βιταμίνη D (την συνθέτουμε από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα). Επιπροσθέτως η άσκηση με αντιστάσεις ευνοεί την πυκνότητα των οστών και την διατήρηση των επιπέδων του ασβεστίου στο σώμα. Για την απαιτούμενη πρόσληψη ασβεστίου κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό θα ήταν να καταναλώνετε 3 μικρομερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων (ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι ή 30γρ τυρί αντιστοιχούν σε μια μικρομερίδα) την ημέρα και άλλες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και οι σαρδέλες 1-2 φορές στην εβδομάδα.
αχά μάλιστα σε ευχαριστώ πολύ κλικ μου. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Τώρα κατάλαβα γιατί όταν έπινα σίδηρο η διαιτολόγος μου χε πει να τον πίνω μία ώρα πριν φάω το πρωινό μου και ιδιαίτερα αν περιλαμβάνει κάτι γαλακτομικό.
Εν τω μεταξύ εγώ με τα γαλακτοκομικά μεγάλη τρέλα. Η μάνα μου για αστείο μου λέει πως πρέπει να παντρευτώ τυρέμπορα:smilegrin: Αλλά από ότι βλέπω δεν κάνω πάντα τον σωστό συνδυασμό.
Α κλικ μου να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Είδα σε πρηγούμενο ποστ σου ότι σου αρέσει το κάρυ. Επιτρέπεται ελεύθερα η κατανάλωση του;
Ένα από τα προτεινόμενα βραδυνά που έχω είναι γιαούρτι με 1-2 φέτες γαλοπούλα, ψωμί, μαιντανό και κάρυ.
Να σου πω στην αρχή μου φαινόταν θεόκουλη επιλογή άσε που εμένα το γιαούρτι μάλλον με πεινάει περισσότερο αλλά τελικά κάτι μέρες τώρα το χω καθιερώσει μέρα παρά μέρα. Το δοκίμασα και το λάτρεψα μόνο που βάζω αρκετό κάρυ. Πέρα από τους εφιάλτες που βλέπω το βράδυ προκαλεί κάτι άλλο;
Επίσης και για την κανέλα να σε ρωτήσω την οποία προσωπικά την βάζω ακόμα και στον καφέ!!
κλικ επειδή πίνω ντεκαφεινέ, ΜΗΝ πάρεις τον ελληνικό ντεκαφεινέ με τίποτα-όταν έπινα μου δημιουργούσε τρελή δυσκοιλιότητα!Ο νες είναι οκ!Quote:
για την τουαλετα με βοηθανε και τα all bran plus. εχω πολλες μερες να φαω κοτοπουλο, και δεν ειχα θεμα με τουαλετα, μια χαρα
για καφεδες δεν ξερω , εμενα τρελη δυσκοιλιοτητα μου δημιουργηθηκε οσες φορες επιχειρησα να χρησιμοποιησω ζαχαρινη.
εκτος απο τον καφε κ το κακαο δεσμευει το ασχεστιο.
οποτε με κατι μιλκο, κατι σοκολατες στον καφε κλτ μη νομιζετε οτι πινετε γαλα !
ειχα παρει το νες ντεκαφεινε. δεν τρελαθηκα.Quote:
Originally posted by POZ
κλικ επειδή πίνω ντεκαφεινέ, ΜΗΝ πάρεις τον ελληνικό ντεκαφεινέ με τίποτα-όταν έπινα μου δημιουργούσε τρελή δυσκοιλιότητα!Ο νες είναι οκ!Quote:
τωρα περναω φαση γαλλικου. ολη μερα!!!
και ειναι ισως ο μονος καφες που καθολου δε με πειραζει να τον πινω χωρις φρουκτοζη :)
να λοιπον που υπαρχουν και πιο σχιζοφρενεις απο εμενα! :PQuote:
Originally posted by mariafc
Α κλικ μου να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Είδα σε πρηγούμενο ποστ σου ότι σου αρέσει το κάρυ. Επιτρέπεται ελεύθερα η κατανάλωση του;
Ένα από τα προτεινόμενα βραδυνά που έχω είναι γιαούρτι με 1-2 φέτες γαλοπούλα, ψωμί, μαιντανό και κάρυ.
Να σου πω στην αρχή μου φαινόταν θεόκουλη επιλογή άσε που εμένα το γιαούρτι μάλλον με πεινάει περισσότερο αλλά τελικά κάτι μέρες τώρα το χω καθιερώσει μέρα παρά μέρα. Το δοκίμασα και το λάτρεψα μόνο που βάζω αρκετό κάρυ. Πέρα από τους εφιάλτες που βλέπω το βράδυ προκαλεί κάτι άλλο;
Επίσης και για την κανέλα να σε ρωτήσω την οποία προσωπικά την βάζω ακόμα και στον καφέ!!
νασαι καλα μαρακι!!! νιωθω καλυτερα:smilegrin::smirk:
λοιπον, ασχετα με το αν ειναι κουλος συνδιασμος, περι ορεξεως κολοκυθοκεφτεδες...
δε νομιζω να ειναι επιβλαβες το καρυ ουτε να δημιουργει εφιαλτες.
επισης, η καλης ποιοτητας κανελλα ρυθμιζει το ζαχαρο αν θυμαμαι καλα.
εκανα το λαθος 2 φορες να βαλω καντερελ στον καφε. τι αηδιαστικο πραγμα ηταν αυτο?!?!??! παραμορφωσε τη γευση του καφε εντελως. ποτε ξανα!!!!!!!!!Quote:
Originally posted by smart
για καφεδες δεν ξερω , εμενα τρελη δυσκοιλιοτητα μου δημιουργηθηκε οσες φορες επιχειρησα να χρησιμοποιησω ζαχαρινη.
εκτος απο τον καφε κ το κακαο δεσμευει το ασχεστιο.
οποτε με κατι μιλκο, κατι σοκολατες στον καφε κλτ μη νομιζετε οτι πινετε γαλα !
σωστο αυτο για μιλκο κλπ
μην εχουμε ψευδαισθησεις
Κοτοπουλο με τι;Προσπαθησε να μην το τρως 3 μερες στη σειρα γιατι ο οργανισμος συνηθιζει. Αν εχεις μαγειρεψει πολυ χτυπα καταψυξη κ αφου ασχολεισαι με το μαγειρεμα φτιαξε μια σαλατα με μαρουλι αισμπερκ,καροτο,λαχανο,πιπ� �ρια,απο πανω σως με γιαουρτι κρεμα αραιωμενο με νερο ,λεμονι,λαδι κ φυσικα Κ Α Ν Ε Λ Λ Α:saint:Quote:
εφαγα 3 μερες σερι το μεσημερι κοτοπουλο και δεν παω τουαλετα!! ελεος
πρωτη φορα μου συμβαινει απο οταν ξεκινησα τη διατροφη
και μιλαμε για τιγκα στους υδατανθρακες η διατροφη μου.
τι κανει αυτο το κοτοπουλο????:shocked2:
σημερα εφαγα all bran με γαλα, οποτε αυριο πιστευω να εχουμε επιτυχια στο #2
onelifeonechance υπομονη τι να πω....?
μια χαρα ακουγεται η σαλατιτσα σου, και μικρη μη σου πω. μην ανησυχεις :starhit:
φυτικες ινες εχεις στο διαιτολογιο?
Ναι ναι γι αυτό να μην εχεις καμία αμφιβολία ειδικά όσο αφορά τους συνδυασμούς τους διατροφικούς που κάνω ώρες ώρες.Quote:
να λοιπον που υπαρχουν και πιο σχιζοφρενεις απο εμενα!
Επιμένω πάντως δοκιμάστε λίγη κανελίτσα με τον καφέ και θα με θυμηθείτε.
Μιας και ανοίξατε το θέμα δυσκοιλιότητα και είναι χρόνιο πρόβλημα μου σε όλες τις φάσεις της ζωής μου με προβληματίσατε λιγάκι. Ο καφές δημιουργεί δυσκοιλιότητα; Γαμώτο ενώ είχε κουνηθεί λίγο το έντερο μου τώρα έχω να πάω 3 μέρες και έχω αγχωθεί. Υπάρχει δηάδή περίπτωση να φταίει ότι αυτές τις τρεις μέρες το χω χέσει αλλά μεταφορικά με τους καφέδες;
Και μία ακόμα ερώτηση επειδή τρώω καιημερινά ψωμί και δε μπορώ να το βγάλω με την καμία από το διαιτολόγιο μου θέλω πρώτον να ρωτήσω αν δημιουργεί δυσκοιλιότητα και δεύτερον επειδή κάτι διάβασα σχετικό πόσο αλάτι περιέρχει μια φέτα ψωμί αν γνωρίζει κανείς