Quote:
Originally posted by doreta
Ανεβάζω μια συνταγη για φοβερά μπατον σαλέ που εχω βρει απο τις sintagespareas, την οποία έχω τροποποιήσει ελαφρώς αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη, το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο, και το 1 ασπράδι αβγού με 1 ολόκληρο αβγό:
1. 100γρ ελαιόλαδο
2. 125γρ μαργαρίνη (μπάρα όχι soft)
3. 1 αβγό
4. 60γρ ούζο
5. 1 κοφτή κ.γλ αλάτι
6. 150γρ σκληρό τυρί τριμμένο (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ή μίξη αυτών)
7. 1 φαρίνα κόκκινη (ή αντίστοιχα 1 φακελάκι baking powder με μισό κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ, βάζουμε μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται σε μπαστουνάκια
Αναμιγνύουμε τα 6 πρώτα υλικά (αφού έχουμε ψιλολιώσει το βιτάμ χωρίς να το κάψουμε βέβαια), και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται.
Πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια (έχετε υπόψη σας ότι φουσκώνουν κιόλας!), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 σε ταψί με λαδόκολλα, για περίπου 15-20 λεπτά. Τα κοιτάμε να μη μας καούν, από ένα σημείο και μετά μπορεί να αρπάξουν πολύ γρήγορα!
Εμένα η ποσότητα αυτή μου βγαίνει για 3 ταψιά, συνήθως ψήνω 2 ταψιά (μαζί στον αέρα) και φυλάω το 1/3 της ζύμης στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση για όταν δεν προλαβαίνω.
Επίσης, τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά εκτός φούρνου, και μετά τα διατηρούμε σε τάπερ καλά κλεισμένα. Διατηρούνται ολόφρεσκα πολύ καιρό, δε μπαγιατεύουν αμέσως όπως τα κουλουράκια καρότου που αγοράζουμε απο το φούρνο.
Α, και για να μην την πατήσετε όπως εγώ την 1η φορά που τα έκανα που ήθελα να τα κάνω πολύ τυρένια, τα είχα τυλίξει και εξωτερικά σε τυρί τριμμένο με αποτέλεσμα να μου βγουν υπερβολικά αλμυρά. Οπότε εάν το ξανακάνω απλά δε θα βάλω καθόλου αλάτι και μπορεί να αφαιρέσω και λίγο τυρί από τη ζύμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ! (χαχαχαχα)
doreta απορία γιατί κάτι παρόμοια είχα φτιάξει και εγώ....βγαίνουν πολύ τριφτά?δεν ξέρω πως να το περιγράψω...με το που τα έπιανες στα χέρια σου τρίβανε αμέσως και επίσης είχαν σχετικά έντονη γεύση από το βούτυρο...έτσι είναι και αυτά ή πιο στεγνά?