αυτα που λεει το αγγελακι ισχιει! πηγαινα να σ τισ γραψει πρωτα!!
Printable View
αυτα που λεει το αγγελακι ισχιει! πηγαινα να σ τισ γραψει πρωτα!!
Γεια σας και απο μενα κοριτσια.Magdalena μου αν και εσυ ξερεις την ιστορια μου απο το δικο μου τοπικ θα σου πω τα σχετικα με την περιοδο.Λοιπον εχω υπηρξα ανορεξικη 2 χρονια<56 κιλα με 1,80 υψος>και βουλιμικη τωρα.Δεν ειχα περιοδο για δυο χρονια καθως το βαρος μου δεν ηταν φυσιολογικο,επισης εκανα καθημερινα 4-5 ωρες εξαντλητικης γυμναστικης πραγμα που επιβαρυνει θανασιμα την απωλεια της εμμυνου ρησης(σε σημειο που ο διευθηντης του γυμναστηριου πηρε τη μαμα μου τηλεφωνο να της πει πως μαλλον πασχω απο νευρικη ανορεξια/βεβαια η μαμα μου ειχε θορυβιθει πολυ νωριτερα).Επισης εγω απο την ανορεξια κληρονομησα μια μονιμη οστεοπορωση,που η ελλειψη τησ περιοδου μου εχουν πει οι γιατροι πως την επιβαρυνει αρκετα.Καπως μου ειχαν εξηγησει πως συνδεονται.Πριν 4-5 μηνες λοιπον και εχοντας παρει αρκετο επιπλεον βαρος,λογω της βουλιμιας<υπερβαρη οχι τραγικα αλλα υπερβαρη>μου ξαναηρθε μονη της.Ειχα κανει απο καιρο ολες τις απαραιτητες εξαιτασεις και δεν ειχα κανενα οργανικο προβλημα και δεν ηθελα να παρω χαπια για μου ερθει και ετσι οταν αποφασισε μου ηρθε φυσικα.Αυτο που εγω εχω καταλαβει ειναι οτι θελει τον χρονο της,σωστη διατροφη και ηπια ασκηση,σε καμια περιπτωση ακροτητες.Και τωρα που εχω χασει 12 κιλα μου αργησε 1 μηνα αλλα μου ηρθε "κανονικα"παλι παρα την καθυστεριση.
Ευχομαι να βοηθησα εστω και λιγο με την εμπειρια μου.Το σιγουρο ειναι πως η περιοδος δεν προκειται να επανελθει αν υποσιτιζομαστε,ασκουμαστε υπερβολικα η ειμαστε ελλιποβαρεις η στα κατωτατα ορια του φυσιολογικου.Θελω να πιστευω πως δεν σας κουρασα με την φλυαρια μου απλα ενιωθα την αναγκη να μοιραστω την εμπειρια μου πανω σε αυτο το θεμα και να βοηθησω οποιον μπορω...φιλακια πολλα:bouncing:
Dark elf σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντησή σου και για τις χρησιμες πληροφορίες σου.. εμένα δυστυχώς δεν εχει επανέλθει ακόμα αν και χθες που ζυγίστηκα ημουν 50 κιλά με υψος 1,65.. δηλαδή έχω χάσει 3 κιλά.. όλο το χειμώνα ημουν 53 και ελπιζα ότι θα ερχοταν από μόνη της.. τωρα πλεον έχω απογοητευτεί και ετσι θα καταφυγω σε κάποιο γυναικολόγο..δεν υπάρχει αλλη επιλογη
Μην με ευχαριστεις χαρα μου να βοηθω οπου μπορω...Πως ειναι η διατροφη σου?τι τρως?:bouncy:
θα σου πώ τις καθημερινες τι τρωω γιατι το Σαββατοκυριακο υπαρχει περίπτωση να φάω περισσότεροΞεκινάω το πρωί με ενα ποτηρι γάλα και 1 φρυγανια με μέλι ή μια μπανάνα
Μεσημερι ότι φαγητό εχουμε, δεν τρωω καθόλου ψωμί εδω και χρόνια και ενα μηλο
Απόγευμα κατα της 6,30 ενα μικρό φρουτο (αχλάδι, δαμάσκηνα για παραδειγμα) και το βράδυ σαλάτα με λίγο ψωμί ή ενα τοστ και 1 γιαουρτακι κάτι ελαφρυ δηλαδή..Πως σου φαίνεται?
Ειναι ισορροπιμενο,αν και το πρωινο θα επρεπε να ειναι ποιο εμπλουτισμενο<συμφωνα με αυτα που μου λεει η διαιτολογος μου,μην νομιζεις οτι σου κανω την δασκαλα>επισης π.χ.αν για μεσσημερι εχεις κατι πρωτεινουχο π.χ.κοτοπουλο πρεπει σιγουρα να το συνδιασεις με υδατανθρακα π.χ.ψωμι/ρυζι/πατατα/ζυμαρικο κτλ. και σαλατα με ελαιολαδο.
dark μου, μου αρέσει να ακούω γνωμες από ατομα που σχεδόν βιώνουν ότι και εγώ.. δεν έχω πάει ποτέ σε διαιτολόγο.. δεκτη οποιαδήποτε παρατηρηση σου, απλά θελω να ρωτησω αν οι γυναικολόγοι υπάρχει περίπτωση να δέχονται Σαββατο πρωί? δουλευω πρωινά και απογευματα 5 μερες την εβδομαδα
Αχ μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω σε αυτο δεν εχω ιδεα να σου απαντησω αλλα νομιζω πως οχι.:puzzled:
Οσο για την διατολογο,εχω μαζεψει πολλα διαιτολογια και για φασεις ανορεξιας και για διατηρρηση και για τη βουλιμια.Αν θελεις μπορω να σου στειλω ενα με u2u,ευχομαι να το λαβεις γιατι δεν τα πολυχειριζομαι καλα,αλλα τεσπα.πες μου αν θελεις και μεχρι το βραδακι σημερα θα στο εχω στειλει.
θα με ενδιέφερε να τα δώ αλλά δεν θελω να σε βάλω σε κόπο κοριτσάρα μου!!! σου στελνω τώρα με μνμ τη διευθυνση e mail μου..
Δςν με βαζεις σε απολυτως κανενα κοπο.Μην το ξαναπεις.μπαινω να δω την διευθυνση.:bouncy:
Σου εστειλα και εγω το δικο μου κοριτσακι μου,ευχομαι να το πηρες....:wink2:
κοριτσάκι μου σε ευχαριστώ παρα πολύ, ειλικρινα μεσα από την καρδια μου.. ειναι πολύ χρησιμες οι πληροφορίες που μου εδωσες.. να εισαι καλα... θα σου στείλω και μνμ... πολλα φιλια
Magdalena μου σου εστειλα με e mail...Δεν χρειαζεται να με ευχαριστεις χαιρομαι αφανταστα αμα μπορω να σε βοηθησω...:bouncy:
Γεια σου και πάλι!!!! Σορυ που μπαινοβγαίνω αλλα είμαι στη δουλειά.. Πλεον εχω απογοητευτεί, δεν περιμένω ότι η πεεριοδος θα μου ξαναερθει ποτε.. Οι δικοί σου γιατροί τι σου εχουν πει για αυτό το θεμα?
Πρωτιστως πρεπει να μην καταθετεις τα οπλα.Να ξερεις οτι το αγχος<μου το εχουν πει γιατροι αυτο>ειναι απο τους κυριους ανασταλτικους παραγοντες για την επαναφορα της περιοδου.Λοιπον εμενα οι γιατροι αφου μετα τις απαραιτητες εξαιτασεις δεν βρηκαν καποιο οργανικο προβλημα,σκεφτονταν να μου δωσουν χαπια για να ερθει τεχνητα.Αλλα το τρεναραμε...Οταν εγω απο την ανορεξια περασα στη βουλιμια και πηρα κιλα ακομα δεν μου ερχοταν αλλα μολις εμεινα σταθερη σε αυτα τα επιπλεον κιλα και ετρωγα απο ολες τις τροφες ηρθε.Αυτο που μου ελεγαν οι γιατροι ειναι πως το ψυχολογικο παιζει σπουδαιοτατο ρολο στην ελευση τη περιοδου οπως και η σταθερη διατροφη και τα σταθερα κιλα σε φυσιολογικο επιπεδο για 6 μηνες περιπου...Μακαρι να σε βοηθησα...οτι αλλο θελησεις εδω ειμαι εχεις και το e mail μου...αναμενω νεα σου...
Kαλημέρα!!! Πως είμαστε σημερα? Ολα καλά? Πολύ χρησιμες πληροφορίες μου εδωσες, Τωρα βασικά πρεπει να βρω μια ωρα με το γυναικολόγο για να με δει. το ασχημο ειναι ότι δουλευω και δεν ξέρω αν θα δεχτει για Σαββατο πρωί αλλιως θα το αφησω για 10 Αυγουστου που θα παρω αδεια..
Καλημερα Μαγδαλενα μου!Τι να κανουμε το παλευουμε.Χαρομαι που βοηθησα εστω και λιγο.Και εγω σημερα εχω ραντεβου στην Μοναδα και μαλλον ειναι απο τα ταλευταια για το καλοκαιρι.Ευχομαι να βρεις συντομα ραντεβου με τον γυναικολογο...ο,τι χρειαστεις εχεις και το ε μαιλ μου καλη μου...φιλακια πολλα:bouncy::wink1:
Τελικά αποφάσισα να το αφησω για 10 Αυγούστου που θα πάρω αδεια.. Δεν πειραζει για λίγο διάστημα ακόμα, υποφερω 1 χρόνο,, Ευχομαι να ξεπεράσεις τα πάντα και να γίνει η ζωή σου όπως και πριν και καλύτερη, τι περίπου ειναι η μονάδα?
Λεγεται Μοναδα Εφηβικης Υγειας και με παρακολουθουν 2-3 χρονια εκει για αυτο και συνεχιζω.Βεβαια αρκετες φορες ειχα διακοψει ποτε δεν εκανα μια ολοκληρωμενη θεραπεια για αυτο και κυλουσα παλι.Ειναι μια ομαδα απο ψυχολογο-διαιτολογο-παθολογο που παρακολουθουν το καθε ατομα.Ειναι και για αλλα πραγματα οπως για παιδια εξαρτημενα απο το ιντερνετ...Ευελπιστω να σε διαφωτισα γιατι τα εγραψα καπως μπερδεμενα.Για αυτο ηθελα να σου στειλω το πλνο διατροφης γιατι ειναι πολυ εξειδικευμενοι οι ανθρωποι εκει και παρολο που δεν ημουν αξια να ολοκληρωσω μια θεραπεια σωστα νιωθω πωε με βοηθουν.Βεβαια η αποφαση εχει να κανει μονο με το ατομο...:bouncing:
Και εγω σου ευχομαι κοριτσακι μου να καταφερεις να εκπληρωσεις τους στοχους σου...Εσυ εχεις περασει απο ανορεξια η βουλιμια?Αν δεν γινομαι αδιακριτη βεβαια...:bouncing:
φυσικά και δεν γινεσαι αδιακριτη κοπελα μου, ανορεξία περασα.. παντα ειχα κανονικό βαρος, ξεκίνησα μια εξαντλητικη διατροφή που μερα με τη μέρα ετρωγα όλο και λιγότερο και ξέφυγα, εφτασα λίγα κιλά. ευτυχως το καταλαβα σχετικά γρηγορα αλλά η ζημια ειχε γίνει.. μεταβολισμός και περίοδο τα είχα χάσει.. μετά από λίγο καιρό ο μεταβολισμός μου επανήλθε αλλά η περίοδος αφαντη!!!
Χαιρομαι παρα πολυ που ακουω πως ξεφυγες απο αυτο τον αργο θανατο της ανορεξιας και που μετα δεν βιωσες τον γολγοθα της ανορεξιας που ειναι αβασταχτος.Τωρα αυτο που χρειαζεται ειναι να ισορροπησεις της διατροφη σου και να πας στα 53-54 κιλα και να μεινεις εκει σταθερη τρωγωντας απο ολα σωστα και πολλες φορες την ημερα.Μην σε τρομαζει το να παρεις λιγο βαρος ιδιαιτερα αν το κανεις με σωστη διατροφη και ασκηση θα ειναι πολυ αρμονικα γιατι ηδη εισαι αρκετα αδυνατη τωρα απο οτι μου λες.Προσπαθησε να παρεις 3 κιλακια και μετα να τα σταθεροποιησεις.Επισης θα δεις πως αν εμπλουτισεις λιγο τη διατροφη σου και ηρεμισεις λιγο απο την σκοπια του αγχους δλδ θα ερθει και η περιοδος απο μονη της.Ελπιζω να μην σε κουρασα με τη φλυαρια μου παλι!!!;)
Κοριτσάκι μου, σε ευχαριστώ για το κουραγιο που μου δίνεις, αρχιζω και ελπίζω ότι και πάλι θα έχω περίοδο κάποια στιγμή.. να εισαι πάντα καλά και όλα να ειναι τέλεια στη ζωή σου.
δεν με κουραζεις καθόλου, οτιδήποτε θελησεις να μου πεις και να συζητήσουμε..
το να σταθεροποιήσω το βαρος μου, μου φαίνεται βουνό... όμως δεν θα τα παρατήσω τόσο ευκολα.. θα το παλεψω και ο,τι γινει!!!!
εσενα πως ηταν η μερα σου σημερα?
Xαιρομαι ειληκρινα παρα πολυ που μπορω να σου δωσω εστω και λιγο κουραγιο γιατι πραγματικα πιστευω μεσα απο την ψυχη μου πως σου αξιζει να εισαι ευτυχισμενη και ψυχικα ηρεμη.Εγω πριν απο λιγο γυρισα απο τη Μοναδα που ειχα ραντεβου με τη διατροφολογο.Κουβεντιασαμ� � και της εδωσα τα ημερολογια διατροφης που ειχα κρατησει.Ευτυχως αυτες τις 2 εβδομαδες δεν ειχα κανει κανενα βουλιμικο,αλλα και η διατροφη μου δεν ειναι ιδιαιτερα ισιρροπιμενη οχι απο αποψη ποιοτητας αλλα απο την συχνοτητα των γευματων,καθως συχνα παραλειπω βασικα γευματα αλλα και δεν τηρω κατα γραμμα το διατροφολογιο κανοντας περικοπες.Το παλευω ομως και θα το προσπαθησω...Ελα κοριτσακι μου να το παλεψουμε μαζι,η καθεμια τον αγωνα της...Μην τα παρατησεις.Θα δεις κανοντας μικρα-μικρα βηματακια καποια στιγμη θα κανεις και το μεγαλο αλμα και δεν θα το καταλαβεις.Ξεκινα ας πουμε με εναν μικρο στοχο π.χ. να οργανωσεις καλυτερα το πρωτο γευμα της ημερας και να σηκωνεσαι καθημερινα την ιδια ωρα να το τρως σαν ρομποτ ενα πραγμα.Ξερεις αν εχεις καθημερινα σταθερες ωρες γευματων βοηθαει πολυ στο να αναπτυσσει ο οργανισμος το αισθημα πεινας-κορεσμου πολυ γρηγορα και να γινεται ρουτινα για τον οργανισμο...Σορρυ και παλι για τη φλυαρια...Εσενα πως ηταν η μερα σου?:spin:
ακομα ειμαι στη δουλεια κοριτσακι μου... Θα σου στειλω e mail τωρα να τα πουμε...
OK!!!:bouncing:
koritsia HELP!!!! eimai entelws apelpismeni... 6 xronia zw ton efialti tis voulimias. apo tote pou perasa foititria. stin arxi xairomouna pou etrwga o,ti ithela kai meta ta evgaza kai den epairna kila. apo ena simeio kai meta epeidi to stomaxi anoige etrwga olo kai perissotero.. pleon de mporw na t stamatisw..den xerw t ti na kanw. exw pliri epignwsi tis katastasis. oti mono kako kanw ston eauto mou, exw kanei apeires prospatheies na to kopsw kai meta apo liges meres den kratiemai. pleon me koitaw ston kathrefti kai vlepw ena wraio proswpo alla katestrammeno ,exw gemisei kai spiria, periodo den exw.. neura..psixologia gia tipota ektos apo to na paw gia mpanio,kai ena swma wraio men,alla ti na to kanw??? den to xairetai kaneis!prin apo mia vdomada piga kai se endokrinologo gia tin periodo kiriws, tou eipa kai ti malakia pou kanw..kai me lipometrise gia na mou deiksei oti prepei na valw kana kilaki.eimai katw apto orio telika enw egw me vlepw kanoniki,kamia fora niwthw kai xontri! apo terma koinwniki exw ginei to akrws antitheto..thelw na paw se psixologo alla den paizoun fragka,,thelei kamia na vrethoume apo konta??tha me voithisei poli pisteuw..thelw na sizitisw para poli kai na kanoume ti zwi mas kaliteri.. gt katastrefomaste re gamwto?? eimai kai entelws kollimeni me tin igeiini diatrofi kai den thelw na afinw mesa mou tipota pou den mou kanei kalo! protimw na mou kanw xeirotero kako..ti eirwnia..menei kamia thessaloniki konta??
~aggelaki~ μου εχεις κανει το πρωτο βημα αφου αναγνωριζεις το προβλημα.Αρχικα πρεπει να ηρεμησεις και να κανεις μια κουβεντα με τον εαυτο σου.Θελεις πραγματικα να τελειωσει ολο αυτο?Τι σε ωθει στο να το συνεχιζεις και να μην βαζεις ενα τελος?Ποια ειναι τα "ωφελη"που αποκομιζεις απο αυτο και ποιες οι συνεπειες?Ειμαι και εγω βουλιμικη τωρα μετα απο 2 χρονια ανορεξιας αλλα το παλευω...Θα ηταν χαρα μου να σε βοηθησω αλλα μενω Αθηνα...Μπορω ομως να σε βοηθησω μεσω πσ.Αρκει να κανεις εναν εσωτερικο διαλογο με τον εαυτο σου και να παρεις αυτη τη δυσκολη μεν αλλα πιστεψε ΣΩΤΗΡΙΑ για τον εαυτο σου αποφαση.ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ...ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΑΝ ΜΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ...να εισαι καλα :smilegrin:
kalimera.. to prwto vima,dld na anagnwrisw to provlima mou kai malista oti einai para para polu sovaro to exw kanei para polles fores..kai 1 mina exw kataferei na min kanw emeto epidi imoun ispania diakopes (oxi olokliro dld gt akoma kai ekei 2 fores epesa ston peirasmo) genika otan pernaw kala den to skeftomai kan alla pleon exw xasei ti diathesi mou teleiws..entwmetaksi para polles fores den pigainw se skinika pou kanoun oi parees mou epeidi skeftomai oti mazi tous de tha mporw na faw swsta kai igieina gt oloi einai o,ti nanai (ti vgazoun aneta me pitogira,polla ksidia ktl..) kai oxi mono apomonwnomai alla kanw kai kako ston eauto mou .. eimai stin poli pou foitw kai lew ante na paw stous goneis mou sto spiti kai ekei den tha ksanakanw tpt,,th kanw kainourgia arxi,tha katharisw..erxomai edw kai pali ta idia..trww o,ti iparxei kai paw ta ksanaagorazw apo to super market gia na min katalavoun kai kala tpt .. den exw idea an i mama mou xerei kati,polles fores eimai sta prothira na tis milisw alla den tolmaw,tha agxwthei trela kai de thelw na ti stenoxwrw tzampa..kserw oti mporw kai moni mou. eimai sigouri oti mporoume oles mas na allaksoume tis kakes mas sinitheies.einai sinitheies g auto einai diskolo..alla mporoume.poso tha ithela na vriskomastan oses mporoume,na milousame na diname dinami kai kouragio..apo dw mesa einai poli diaforetika..an einai kamia apo thessaloniki konta as epikoinwnisei please..:love::love:
~aggelaki~ εχεις σκεφτει ποτε να ζητησεις βοηθεια απο εναν ειδικο πανω στο προβλημα?Εμενα αυτο το ανελαβε η μητερα μου και τωρα την ευγνωμονω!Επισης ειναι αναγκαιο να μιλησεις σε καποιον δικο σου ανθρωπο για αυτο που βιωνεις.Η μαμα σου για παραδειγμα σε λατρευει και θελει να εισαι ευτυχισμενη,αν ομως δεν εισαι θα ηθελε ν ξερει το γιατι για να σε βοηθησει.Μην δισταζεις να της μιλησεις,ειληκρινα μετα θα αισθανεσαι σαν να εφυγε ενας ογκολιθος απο πανω σου.Ευχομαι να το κανεις...καλη δυναμη και οτι θελησεις μην διστασεις....:bouncing:
κορίτσια, μετα απο εναν εξωνυχιστικό ελεγχο (υπερηχο ορμονικες εξετασεις και εξετασεις για θυροειδή) φανηκε ότι στις ωοθηκες μου υπάρχουν ωοθυλακια οι ορμονικες σχετικά βγηκαν καλες, μια ορμονη μονο ηταν λίγο παραπάνω από το κανονικό, μου εδωσε το yasmin για 3 μηνες, πρεπει όμως να πάρω βαρος, αλλά το προβΛημα μου αντιμετωπίζεται ευκολα ετσι μου είπε..
Τι χαζή ήμουν και δεν πήγαινα τόσο καιρό.. αισθανομαι τόσο ανακουφισμένη...Σας ευχαριστώ γαι την υποστηριξη τόσο καιρό!!!να ειστε καλα..
Ειδες που ολα πηγαν καλα ματια μουυυυ!!!Στο ειχα πειιιι...τωρα ολα θα πανε τελεια θα δεις....
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑΑΑ!!!! ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ.... ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ..
Μου τα ειχες πει αλλά εγω βαθια μεσα μου δεν το περιμενα...
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ...θα δεις σε λιγο καιρο θα τα συζηταμε και θα γελαμεεεεεε:bouncing:
Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που πήρα το χάπι, για να δουμε θα ερθει η πολυπόθητη περίοδος!!!
Αχου μαναρι μουυυυυυυυ αντε να δουμεεεεε!!!
σε ευχαριστώωωω Ανδριανα μου για τη συμπαρασταση!!!!!
Παντα κουκλακι μουυυυ εδωωω τα εχουμε πει αυταααα....μακαρι να ησουν πιο κονταααααα
Κορίτσια καλημέρα!! μολις αδιαθέτησα..δεν το πιστευω!!!!
ειμαι πολύ χαρούμενη....... μετά από ενα χρόνο νιώθω και πάλι γυναίκα!!!!
Magdalena μου μπράβο!ʼντε άδικα ταλαιπωριόσουν ένα χρόνο τώρα!Πολύ χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα