Κουκουτσακι κ εγώ αυτό πιστεύω πως είναι το μυστικό!!!!!!!
:cool::cool:
Printable View
Κουκουτσακι κ εγώ αυτό πιστεύω πως είναι το μυστικό!!!!!!!
:cool::cool:
Αυτός είναι ο στόχος όλων μας, να γίνει η αλλαγή δεύτερη φύση μας και να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας. Πολύ δύσκολο, έστω όμως οτι τα καταφέρνουμε και ζούμε έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα, ένα μήνα, ένα χρόνο, 10 χρόνια... όσο. Δυστυχώς δεν είναι δεδομένο οτι η αλλαγή αυτή είναι παντοτινή.
Ακόμα και άνθρωποι που πάντα ακολουθούσαν ένα πολύ υγιεινό τρόπο ζωής και δεν αντιμετώπισαν ποτέ τα θέματα που εχουμε εμείς κάποιες φορές ξεφεύγουν. Το έχουμε δει όλοι στο περίγυρο μας φαντάζομαι να συμβαίνει. Θα συμβεί και σε μας που είμαστε και πιο επιρρεπείς, αυτό το θεωρώ δεδομένο. Δε θέλει και πολύ, αρκεί σε κάποια περίοδο που πιέζεσαι πολύ(ή το αντίθετο ακόμα, περνάς πολύ καλά) να μειώσεις την άσκηση σου ή να πίνεις 2-3 ποτά παραπάνω την εβδομάδα ή να φας μερικά παραπάνω γλυκά και σε λίγους μήνες μπορεί να κοιταχτείς μια μέρα στο καθρέφτη καινα μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Δλδ μπορεί γενικά να είσαι σε ένα πρόγραμμα και από κάποιες λεπτομέρειες που σου ξεφεύγουν να χάσεις εντελώς τη μπάλα, δε χρειάζεται να το ξεφτυλίσεις. Αυτό εννοώ οτι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και πάντα σε επιφυλακή, να είσαι πάντα έτοιμος να αναγνωρίσεις έστω και μικρές αλλαγές στο τρόπο ζωής σου(τον υγιεινό κατά τ'άλλα) και να το σταματήσεις πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα.
Γιατί εγώ αν ξυπνήσω μια μέρα μετά από Χ διάστημα συντήρησης και ανακαλύψω οτι έχασα τον έλεγχο και έβαλα 5-10 κιλά δε ξέρω πως θ'αντιδράσω και αν θα βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω ή αν θα κυλήσω εντελώς, δε μου έχω τόση εμπιστοσύνη. Γι'αυτό και δε θα ήθελα ΠΟΤΕ να βρεθώ σε αυτή τη θέση.
Κουκούτσι όσον αφορά την ερώτηση σου εγώ το θεωρώ και φυσιολογικό και απόλυτα υγιή το στόχο σου αλλά και πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο αυτό το απόλυτο ποτε ξάνά. Εγώ θα προσπαθήσω τα άθλια φαγητά κλπ να είναι απλά πολύ σπάνια και... ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχω κ θέλω να σκέφτομαι θετικά. Να τα σιχαθώ όλα αυτά, όχι να πιέζομαι να μη τα φάω.
Φίλιππέ μου, σκέψου κι εσύ λίγο θετικά κ όλα θα πάνε καλά. Γιατί τέτοιος αρνητισμός, τώρα θα έπρεπε να πετάς. Μόνο προσοχή χρειάζεται, και επαναφορά μετά από ότι κι αν γίνει. Και βέβαια να κρατήσουμε την άσκηση στη ζωή μας, που νομίζω έχει αρχίσει κ μας αρέσει
OK, μαζί σου αφού το θέτεις έτσι!!! Στο εύχομαι από καρδιάς να το πετύχεις!!!
Όσο για μένα εγώ είμαι από αλλουνού παπά Εαυγγέλιο. Αν αφήσω τον εαυτό μου να πιστέψει οτι όλα θα πάνε καλά η καταστροφή είναι σίγουρη, λειτουργώ κάπως περίεργα... δεν είναι αρνητισμός, προστατεύω τον εαυτό μου κατά κάποιο τρόπο από την υπερβολική μου αυτοπεποίθηση. Μάλλον ακούγεται κάπως παρανοϊκό αλλά έτσι λειτουργώ...
σ αυτο το σημειο θα συμφωνησω απολυτα με φιλιππαρα...
ειναι μεγαλη υποθεση να γνωρισου με τον εαυτο μας, τα ευαισθητα σημεια μας κ να μας προστατευσουμε απο αυτα.και ναι, η υπερβολικη αυτοπεπεποιθεση μπορει να γινει ΠΟΛΥ μεγαλος εχθρος του εαυτου μας αν μας πεισει οτι τα πραγματα μπορουν να γινουν απο μονα τους χωρις να κανουμε τπτ εμεις, γιατι απλα ειμαστε κορυφαιοι (που σαφως ειμαστε!!!! :P )
απο την αλλη εχω την αισθηση οτι σαφως κ χρειαζεται αισιοδοξια .... να μη ζουμε συνεχεια μετο φοβο κ το αγχος...
ο καθενας εχει τιςδικες του ισορροπιες κ πρεπει να κοιταξει μεσα στον εαυτο του να τις βρει... δινουμε ιδιο ονομα σε διαφορετικα πραγματα η διαφορετικα ονοματα στο ιδιο πραγμα ...
ηταν η εκπομπη "πρωινη σαββατιατικη παρακρουση" μετη smart!!!
να εχετε μια ομορφη μερα :)
σου ευχομαι πραγματικα να μην βρεθεις ποτε σε αυτη τη θεση...ομως οφειλω σαν φιλη να σου πω ότι σε αυτη τη θεση (του να ξυπνησεις μια μερα και να δεις +5 ή +10) βρισκονται ολοι ανεξαιρετως καποια στιγμη της ζωης τους...ακομα κ ανθρωποι ανεκαθεν αδυνατοι εχουν κληθει να "μαζευτουν" για λιγο διαστημα κ να επανελθουν στα κιλα τους.... για να ην σου υπενθυμησω οτι μια αποκλιση +-3 κιλων στο βαρος θεωρειται παντα φυσιολογικη κ αναμενομενη....Quote:
Originally posted by filipparas
Γιατί εγώ αν ξυπνήσω μια μέρα μετά από Χ διάστημα συντήρησης και ανακαλύψω οτι έχασα τον έλεγχο και έβαλα 5-10 κιλά δε ξέρω πως θ'αντιδράσω και αν θα βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω ή αν θα κυλήσω εντελώς, δε μου έχω τόση εμπιστοσύνη. Γι'αυτό και δε θα ήθελα ΠΟΤΕ να βρεθώ σε αυτή τη θέση.
Κουκούτσι όσον αφορά την ερώτηση σου εγώ το θεωρώ και φυσιολογικό και απόλυτα υγιή το στόχο σου αλλά και πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο αυτό το απόλυτο ποτε ξάνά. Εγώ θα προσπαθήσω τα άθλια φαγητά κλπ να είναι απλά πολύ σπάνια και... ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
αυτο όμως που εχω αποκομισει απο ολα οσα μου εχουν συμβει σε αυτον τον τομεα μεχρι τωρα ειναι οτι σε σχεση με εναν ανεκαθεν αδυνατο ήμουν "ελλιπης" όχι στο μεταβολισμο ή στον τροπο ζωης αλλα στην πεποιθηση ότι "ειναι δεδομενο κ απαραιτητο να τα ξαναχασω..."ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη μου όταν αδυνατησα ειναι οτι θεωρουσα τη ζυγαρια εχθρο κ την απεφευγα οπως ο διαολος το λιβανι.... λες κ ειχα τηνψευδαισθηση οτι η ζυγαρια θα με παχυνει κ οχι οτι θα μου δειξει την αληθεια(την οποια εβλεπα κ στον καθρεπτη και στα ρουχα μου)... ασε που δεν ηθελα με τπτ να ξαναμπω στην διαδικασια της διαιτας....
αυτα λοιπον που πλεον θεωρω εργαλεια ειναι:
1) η ζυγαρια κ τα ρουχα μου
2) η γνωση οτι δεν με κουραζει η διαδικασια αυτη καθ'αυτη της διαιτας αλλα η χρονικη της διαρκεια, κ οτι θα προτιμησω να ξανακανω διαιτα 2 βδομαδες για να χασω 4 κιλα, παρα 1 χρονο για να χασω 15 και 20
3) η γνωση οτι με "τρομαζει" η ιδεα του να ξαναπαρω ολα τα κιλα κ να φτασω παλι στο 0
θελω με ολα αυτα να σου πω ότι εσυ μπορει να μην εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου για το πως θα αντιδρασεις...εγω ομως -και νομιζω κ πολλοι αλλοι εδω μεσα- εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στο οτι ειδικα εσυ ακομα κ τη δυναμη να μην εχεις, θα εχεις τη γνωση κ την επιθυμια να διωξεις αυτα τα 5 κιλα πριν γινουν 10....κ ακομα κ αν γινουν +10 και θυμωσεις με τον εαυτο σου, θα'ναι καλυτερο να σε τιμωρησεις με γυμναστικη και διαιτα παρα με φαγητο....κ θα μαστε ολοι παντα ενα υ2υ μακρια για να στο θυμιζουμε αυτο....
όσο για το τελευταιο -φευγουμε απο τα ζουμια τωρα κ επιστρεφουμε στην πραγματικοτητα- νομιζω οτρι ειναι απο τις πιο χρησιμες συμβουλες που εχω ακουσει.... ΠΟΤΕ μ@λ@κιες ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
και θα προσθεσω κατι που ειπα σημερα σε μια φιλη :
na exeis ton elegxo den simainei na eisai panta "ok 100%" , alla na mporeis na epanerxesai otan ksefeugeis....eksallou se oli mas ti zwi tha yparxoun katastaseis pou k tha mas odigisoun sto fagito k tha mas kopei i oreksi k anti na trwme tha pinoume mono(me pianeis???)...simasia exei to gegonos na min ginei katastasi....
κουκουτσακι μου μακαρι να καταφερουμε ολοι αυτο που περιγραφεις...ομως τουλαχιστον στην παρουσα φαση μου φανταζει ουτοπικα ιδανικο.... ευχομαι ομως να συνεχισεις να το βλεπεις ετσι κ ευχομαι να μπορεσω κ εγω να το δω καποια στιγμη
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:smart θεααααQuote:
Originally posted by smart
σ αυτο το σημειο θα συμφωνησω απολυτα με φιλιππαρα...
ειναι μεγαλη υποθεση να γνωρισου με τον εαυτο μας, τα ευαισθητα σημεια μας κ να μας προστατευσουμε απο αυτα.και ναι, η υπερβολικη αυτοπεπεποιθεση μπορει να γινει ΠΟΛΥ μεγαλος εχθρος του εαυτου μας αν μας πεισει οτι τα πραγματα μπορουν να γινουν απο μονα τους χωρις να κανουμε τπτ εμεις, γιατι απλα ειμαστε κορυφαιοι (που σαφως ειμαστε!!!! :P )
απο την αλλη εχω την αισθηση οτι σαφως κ χρειαζεται αισιοδοξια .... να μη ζουμε συνεχεια μετο φοβο κ το αγχος...
ο καθενας εχει τιςδικες του ισορροπιες κ πρεπει να κοιταξει μεσα στον εαυτο του να τις βρει... δινουμε ιδιο ονομα σε διαφορετικα πραγματα η διαφορετικα ονοματα στο ιδιο πραγμα ...
ηταν η εκπομπη "πρωινη σαββατιατικη παρακρουση" μετη smart!!!
να εχετε μια ομορφη μερα :)
Συμφωνω απόλυτα με αυτό που είπες στη φίλη σου. Και όσον αφορά και το Φίλιππο, αυτό ακριβώς θα ήθελα να του πω.Quote:
Originally posted by konina
και θα προσθεσω κατι που ειπα σημερα σε μια φιλη :
na exeis ton elegxo den simainei na eisai panta "ok 100%" , alla na mporeis na epanerxesai otan ksefeugeis....eksallou se oli mas ti zwi tha yparxoun katastaseis pou k tha mas odigisoun sto fagito k tha mas kopei i oreksi k anti na trwme tha pinoume mono(me pianeis???)...simasia exei to gegonos na min ginei katastasi....
κουκουτσακι μου μακαρι να καταφερουμε ολοι αυτο που περιγραφεις...ομως τουλαχιστον στην παρουσα φαση μου φανταζει ουτοπικα ιδανικο.... ευχομαι ομως να συνεχισεις να το βλεπεις ετσι κ ευχομαι να μπορεσω κ εγω να το δω καποια στιγμη
Όσο για μένα, ναι το βλέπω τόσο θετικα και νιώθω ότι είναι εφικτό. Θα δούμε :starhit:
Οτι δε μπορείς να είσαι πάντα 100% και πρέπει να συγχωρείς τον εαυτό σου και να συνεχίζεις δε μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα, οτι βλακεία κι αν κάνουμε η επόμενη μέρα(ή βδομάδα ξέρω γω αν μας έχει πάρει τόσο κάτω) πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μη διαιωνίζουμε ένα λάθος. Αν το καταφέρουμε αυτό πιστεύω έχουμε κάνει ενα σημαντικό βήμα για να πάει καλά η συντήρηση(αν και ισχύει και στη περίοδο της απώλειας)
Τις τελευταίες μέρες μου συμβαίνει κάτι περίεργο, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήμουν άτακτος και πήρα λίγο βάρος μες στις γιορτές ταυτόχρονα για πρώτη φορά νιώθω οτι έχω τον απόλυτο έλεγχο και μια σχετική σιγουριά οτι θα τα καταφέρω σε βάθος χρόνου. Πως ακριβώς συνδυάζονται αυτά δε το καταλαβαίνω ακριβώς αλλά ΟΚ, μάκάρι...
πιστευω οτι η εξηγηση ειναι η εξης:
-καταφερες να φας απο τα εδεσματα των ημερων αρα δε στερηθηκες ωστοσο καταφερες να τα φας με μετρο κ δεν επεσες με τα μουτρα!!
-πηρες λιγο βαρος αλλα το αποδεχτηκες ως φυσικο επακολουθο των ημερων, αρα δεν πανικοβληθηκες κ δεν εγκατελιψες καθε προσπαθεια!!
-καταφερες κ ξαναμπηκες σε προγραμμα πολυ συντομα!!
ολα αυτα, που θεωρω οτι δειχνουν μια υγιη αντιμετωπιση του ολου θεματος, ενδυναμωσαν την πιστη στον εαυτο σου!!
αλλαξε η εικονα που εχεις για σενα οχι μονο σε εξωτερικο επιπεδο αλλ ΚΑΙ σε εσωτερικο!!
περιμενεις αλλα απο σενα κ οσο τα περιμενεις τοσο μπορεις κ τα επιτυγχανεις κ αυτο σε κανει να περιμενεις με μεγαλυτερη σιγουρια αλλα απο σενα!!
ζεις το αντιθετο του φαυλου κυκλου :D
ΜΠΡΑΒΟ φιλιππαρα!!!
πραγματικα θα πρεπει να εσσαι ΠΟΛΥ περηφανος για σενα!!! :)
Εγω νομιζω οτι το ολο θεμα ειναι σαν ενα πουλι με τα 2 του φτερα.Το ενα φτερο λεγεται γνωση περι διατροφης κ το αλλο γνωση περι ψυχολογιας.Δηλ.η γνωση περι διατροφης περιλαμβανει μια ισσοροπημενη διατροφη στην οποια δε λιμοκτονει κανεις κ μπορει να κρατησει μακροπροθεσμα.Και η γνωση περι ψυχολογιας ειναι η αυτοπαρατηρηση των σκεψεων μας οταν πυροδοτειται μια κριση λαιμαργιας ωστε να ξερουμε τι κρυβεται κατω απο αυτην.Π.χ.νοιωθω μονος,θυμωμενος,πληττω,δεν μου αρεσει η ζωη μου,νοιωθω ανεπαρκης κ.λ.π.κ.λ.π.Νομιζω οτι κ τα 2 φτερα ειναι απαραιτητα για ισσοροπια.
Μακάρι να αρκούσε η γνώση lessing, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Το δύσκολο είναι η εφαρμογή...
Εγω δυσκολεύομαι το τελευταίο καιρό, δυσκολεύομαι αρκετά. Εδω και περίπου ένα μήνα πάνω από 2-3 μέρες συνεχόμενες στο πρόγραμμα μου δεν έχω βγάλει. Είμαι ικανοποιημένος μέν που ακόμα κι έτσι βάρος δε παίρνω γιατί σημαίνει οτι κάπου υπάρχει μια ισορροπία. Θα ήθελα να είμαι στη τελική ευθεία πια, το φινάλε όμως θα έχει αρκετά επεισόδια απ'ότι φαίνεται. Όλα καλά, δε παραπονιέμαι, νευριάζω όμως λίγο με τον εαυτό μου.
Anyway...
Φίλιππε επειδή αρκετες φορές έχω φτάσει λίγο πριν το τέλος και κάθε φορά γυρνούσα πίσω και μάλιστα πιο πίσω , πιστευω οτι έχει να κάνει ότι λίγο πριν το τέλος ξεθαρεύουμε , νομίζουμε οτι το ελέγχουμε κι αφηνόμαστε . Μετά μας παίρνει η κατηφόρα κι άντε να σταματήσεις . Είναι σαν ν΄ανεβαίνουμε ένα σαθρό βουνό και λίγο πριν φτάσουμε στην κορυφή ξεχνιόμαστε , και μας παίρνει προσ τα πίσω κι άντε να ξανανέβεις .Αλλά και στην κορυφή να φτάσουμε πάλι η ισορροπία είναι ασταθής και πολυ εύκολα μπορούμε να κατρακυλήσουμε . Νομίζω και στην κορυφή να φτάσουμε πάλι θα σχοινοβατούμε σαν τον άπειρο σχοινοβάτη που λίγο να ξεχαστεί , πάει στα τάρταρα πάλι , απ την παχυσαρκία μπορεί να γλιτώσουμε , απ την ασταθή ισορροπία όχι .
Φίλιππε θεωρείς πως είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό σου συμβαίνει τώρα που βρίσκεσαι στο τέλος;εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό και αρκετά αναμενόμενο αφού πέρα από το γεγονός ότι έχεις λίγο κουραστεί με την τόση σύνεπεια που προσπαθείς να έχεις στο πρόγραμμά σου όλο αυτό τον καιρό, είσαι πλέον και σε απόλυτα φυσιολογικά κιλά, οπότε ίσως το κίνητρο να χάσεις και τα υπόλοιπα να έχει λίγο ''ξεθωριάσει''(δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω ακριβώς αυτή τη λέξη,αλλά έχω κολλήσει, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ), αφού η εικόνα σου βλέπεις πως είναι καθ'όλα αποδεκτή από τον κόσμο και εσένα τον ίδιο. Προσπάθησε να απολαύσεις όσα με τόσο κόπο έχεις αποκτήσει, και μην είσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου!:bisou:
Ενα μήνα και βάλε μετά τα 2-3 κιλά που έχω βάλει παραμένουν εκεί και παλεύω με νύχια και με δόντια να μη βάλω κι άλλα. Δύσκολα τα πράματα... είμαι ικανοποιημένος πάντως που έστω κι έτσι κρατάω μια ισορροπία, προς το παρόν στόχος είναι η σταθεροτητα.Quote:
Μακάρι να αρκούσε η γνώση lessing, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Το δύσκολο είναι η εφαρμογή...
Εγω δυσκολεύομαι το τελευταίο καιρό, δυσκολεύομαι αρκετά. Εδω και περίπου ένα μήνα πάνω από 2-3 μέρες συνεχόμενες στο πρόγραμμα μου δεν έχω βγάλει. Είμαι ικανοποιημένος μέν που ακόμα κι έτσι βάρος δε παίρνω γιατί σημαίνει οτι κάπου υπάρχει μια ισορροπία. Θα ήθελα να είμαι στη τελική ευθεία πια, το φινάλε όμως θα έχει αρκετά επεισόδια απ'ότι φαίνεται. Όλα καλά, δε παραπονιέμαι, νευριάζω όμως λίγο με τον εαυτό μου.
Anyway...
φιλιππε καλημέρα
είμαι καινούργια εδώ αλλά από ότι είδα έχεις καταφέρει φοβερά πράγματα.
Η δική μου εμπειρία είναι ότι σε όλες τις δίαιτες που έκανα τα δυσκολότερο κομμάτι ήταν αυτό που είσαι τώρα, λίγο πριν το τέλος είχα κουραστεί τόσο πολύ και ήταν απίστευτη η πίεση. Κουράγιο κουράγιο κουράγιο. Τα έχεις πάει τόσο καλά. και διατροφή και γυμναστική, μπράβο.
Μην κακίζεις τον ευατό σου είναι τόσο φυσιολογικό μετά την υπερπροσπάθεια σου να είσαι κουρασμένος. όλα θα πάνε καλά.
η σκέψη μου μαζί σου.
καλή συνέχεια
Eιναι πολυ φυσιολογικο αυτο και μην σε στεναχωρει καθολου.Σκεψου οτι υπαρχει μεθοδος σταθεροποιησης που πρεπει να χανεις για παραδειγμα(οι αριθμοι ειναι στο περιπου γιατι δεν θυμαμαι ακριβως τα νουμερα )2 κιλα και να παιρνεις παλι 1/2 μεχρι να φτασεις στα κιλα που θελεις γιατι διαφορετικα υπαρχει ο κινδυνος σταματοντας τη διαιτα να τα βαλεις αποτομα γιατι το σωμα δεν θα προσαρμοζεταιQuote:
Ενα μήνα και βάλε μετά τα 2-3 κιλά που έχω βάλει παραμένουν εκεί και παλεύω με νύχια και με δόντια να μη βάλω κι άλλα. Δύσκολα τα πράματα... είμαι ικανοποιημένος πάντως που έστω κι έτσι κρατάω μια ισορροπία, προς το παρόν στόχος είναι η σταθεροτητα.
Κοιταζω τωρα τις σημειωσεις που ειχα κανει μεχρι να χασω τα κιλα μου και βλεπω οτι παρα πολλες φορες και πριν φτασω στο στοχο μου ειχα κανει συντηρηση και αλλες τοσες ειχα βαλει 1-2 κιλα που τα ξαναεχασα.Ετσι και ο οργανισμος μου συνηθισε τις καινουργιες θερμιδες που του εδινα,την γυμναστικη αλλα και την πολυ πιο υγιεινη διατροφη.
Τα τελευταια 2 κιλα εκανα 4 μηνες να τα χασω,και εδω και χρονια που ειμαι σε συντηριση παντα παλευω με 2-3 κιλα πανω κατω.Απλα πρεπει να βαλεις στο μυαλο σου οτι τωρα εκπαιδευεις το σωμα σου να δεχτει το καινουργιο βαρος και θελει χρονο!! Μην το βαζεις κατω και μην το παιρνεις σαν κατι κακο!!:thumbup:
φιλιππε (και υπολοιποι φιλοι) εχω ανοιξει σχετικο θεμα απο το 2010.Quote:
Καταρχάς να πω οτι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που δεν υπάρχουν νήματα για το συγκεκριμένο θέμα.Τουλάχιστον δε βρήκα σε ένα απλό search που έκανα εγώ. Ειδικά όταν κάποια από τα πιο ενεργά μέλη της κοινότητας τον λίγο καιρό που είμαι κι εγώ εδώ είναι σ'αυτό το στάδιο...
να πω πως στην αναζήτηση που έκανα για να βρω τόπικ ανάλογα με το παρόν ο μόνος που επανειλλημένα σε κάθε τόπικ καλωσορίσματος τονίζει την απώλεια σε βάθος χρόνου είναι ο stelios. Αυτή είναι η ουσία του θέματος παιδιά.
.....
ειναι ενα θεμα που και εμενα με απασχολει σε μονιμη βαση οποτε προβληματιζομαι σχετικα με το χασιμο βαρους.
προσωπικα το επισκεπτομαι συχνα και μουε χει δωσει δυναμη αλλα και εμπνευση.
σου δινω το λινκ να ριξεις μια ματια και σε αυτο :starhit:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2432
νομιζω οτι αυτο ειναι ενα απο τα ΜΕΓΑΛΑ μυστικα της συντηρησης. να χτυπαει ο "συναγερμος" σου κατευθειαν μολις βαλεις 2 το πολυ 3 κιλα και να παλευεις ειτε να συντηρηθεις ειτε να τα ξαναχασεις. να μην αφηνεις διαστηματα χωρις ελεγχο και ανεβεις μετα απο μηνες σε ζυγαρια για να διαπιστωσεις οτι τα 3 εγιναν 10Quote:
Originally posted by forty
......
Τα τελευταια 2 κιλα εκανα 4 μηνες να τα χασω,και εδω και χρονια που ειμαι σε συντηριση παντα παλευω με 2-3 κιλα πανω κατω....
Και να που σχεδόν δυό χρόνια από τότε που μπήκα στη τελική, όπως τότε νόμιζα τρομάρα μου, ευθεία και αφού χρειάστηκε να σκαρφαλώσω κανδυό βουναλάκια σα να βλέπω πια να αχνοφαίνεται το νήμα.
Εφτασα στο σημείο που σε κανά μήνα πια δε θα είναι στόχος ένας αριθμός, ο αριθμός θα έχει επιτευχθεί, θα είμαι σε υγιές ΒΜΙ για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου. Τα γράφω και δε τα πιστεύω.
Σαφώς και υπαρχουν πράγματα που πρέπει να διορθωθούν όπως η βιοχλαπάτσα που βρίσκεται στη θέση της ένδοξης πάλαι ποτέ κοιλιάς μου, σαφώς θα έχω αριθμούς να κυνηγάω κι ας μην είναι κιλά αλλά ποσοστά λίπους αλλά εντάξει φοράω πια Μedium μέγεθος και όσο κι αν δε μπορώ να το αντιληφθώ μάλλον ζω σε ενα κορμί φυσιολογικού περίπου βάρους.
Να δούμε πως θα το βιώσουμε κι αυτό το κομμάτι...
αΝα το βιώσεις όπως πρέπει! Με χαρά :)
Ανατρέχω στην εποχή που άνοιξα αυτό το νήμα, δυόμιση χρόνια πριν και περίπου 50 κιλά βαρύτερος(μόλις είχα ξεκινήσει, μόλις 10 κιλά είχα χάσει τότε). Τι θράσος είχα τότε να μιλάω για συντήρηση, κι όμως φτάνει η στιγμή που θα γίνει πραγματικότητα. Για μένα τότε ήταν απόλυτα φυσιολογική αυτή η συζήτηση, τόσο στοχοπροσηλωμένος ήμουν και τόσο σίγουρος. Δε το γράφω για να ακόυσω μπράβο, ούτε τα αξίζω ούτε με ενδιαφέρουν, αλλά επειδή νομίζω οτι κι άλλα παιδιά από δω μέσα που είχαν καταπληκτικά αποτελέσματα μπορεί να ξεκίνησαν κάπως έτσι. Ίσως να είναι ένας δρόμος προς την επιτυχία...
Οπότε σε οτι βάρος κι αν είστε, όσο δρόμο κι αν έχετε, βάλτε στόχο, αρχίστε να σκέφτεστε όλη τη πορεία σας και δε θα αργήσει ο καιρός που θα γίνουμε πιο πολλοί αυτοί που θα έχουν χάσει 20-30-50 κιλά και θα προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε. VAMOS!
That's the spirit!!
ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Quote:
Ανατρέχω στην εποχή που άνοιξα αυτό το νήμα, δυόμιση χρόνια πριν και περίπου 50 κιλά βαρύτερος(μόλις είχα ξεκινήσει, μόλις 10 κιλά είχα χάσει τότε). Τι θράσος είχα τότε να μιλάω για συντήρηση, κι όμως φτάνει η στιγμή που θα γίνει πραγματικότητα. Για μένα τότε ήταν απόλυτα φυσιολογική αυτή η συζήτηση, τόσο στοχοπροσηλωμένος ήμουν και τόσο σίγουρος. Δε το γράφω για να ακόυσω μπράβο, ούτε τα αξίζω ούτε με ενδιαφέρουν, αλλά επειδή νομίζω οτι κι άλλα παιδιά από δω μέσα που είχαν καταπληκτικά αποτελέσματα μπορεί να ξεκίνησαν κάπως έτσι. Ίσως να είναι ένας δρόμος προς την επιτυχία...
Οπότε σε οτι βάρος κι αν είστε, όσο δρόμο κι αν έχετε, βάλτε στόχο, αρχίστε να σκέφτεστε όλη τη πορεία σας και δε θα αργήσει ο καιρός που θα γίνουμε πιο πολλοί αυτοί που θα έχουν χάσει 20-30-50 κιλά και θα προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε. VAMOS!
Αχ κλικάκι με συγκινείς που πάντα είσαι εδώ να μου γράψεις κάτι καλό!!! Πάντα χαίρομαι αλλά από μερικά πρόσωπα που σημαίνουν κάποια πράγματα για μένα στη πορεία μου η χαρά είναι πολλαπλή. Να 'σαι καλά!!!
Αν είμαι εγώ καμάρι τι να πούμε για σένα, πρότυπο σταθερότητας εδώ και τόσο καιρό, γράφε μια στο τόσο να εμπνέεις κόσμο!!!
Αφού επανήλθα μετά από τρία χρόνια ας βάλω και δύο έρευνες... το βάζω κι εδώ γιατί μάλλον θα είναι πιο εύκολο για κάποιον που ψάχνει να το ξετρυπώσει σε αυτό το τόπικQuote:
Το επαναφέρω γιατί έπεσα σε κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον... έχει σχέση με το καθαρά πρακτικό κομμάτι της προσπάθειας διατήρησης της απώλειας
Quote:
Metabolisms: It takes 50 calories per kg of LBM to maintain the weight of both obese and normal people (people who have never been obese). It?s important to note that the metabolisms of the obese are identical to normal people. The ?I?m fat because of my metabolism? argument was shot down in his lab because he discovered that obese and normal people burn calories at exactly the same rate. Obese people are simply taking in ? or burning fewer - calories than normal people and storing the excess as body fat.
Back to the equation Stored Body Fat = Food Intake ? Energy Expenditure - the energy expenditure (I?m going to abbreviate it as EE) part is made up of three parts: resting energy expenditure, non-resting EE, and thermic (the digestion of food). Resting EE accounts for about 50 ? 60% of the calories we burn in a day, thermic accounts for about 5%, and non-resting EE makes up the remainder. If we take in more energy (calories) than we expend, it?s stored in our bodies as protein, glycogen, and fat.
Our Bodies ARE Different!: This is the part that?s relevant to all of us maintainers. Like we?ve long suspected, our metabolisms ARE slower after we lose weight. Scientific research shows that we have to eat less and/or move more to sustain our weight losses.
Here?s the deal - it takes 50 calories per kg of LBM to maintain the body weight of either a normal or an obese person. BUT ? it takes only 42 calories per kg of LBM to maintain the weight of a reduced obese person (doctors and researchers call those of us who were obese and are now a normal weight the reduced obese).
We ARE different! Dr. Leibel said that we reduced obese may LOOK normal on the outside but our bodies are very different on the inside. He said that, in order to maintain our weight, we reduced obese need to eat 15 - 20% fewer calories per day than a comparable person ? same height, weight and gender etc ? who never was obese.
Why? The difference in calorie needs comes ALL from changes in NON-resting energy expenditure. The resting rate is unchanged. But our muscle efficiency increases by 15% after weight loss, so we become more efficient in using energy in exercise and everyday activities. And so we burn fewer calories per pound than either a normal weight or an obese person. It?s completely measurable in a lab ? all you have to do is put the reduced obese person on a stationary bike and measure energy expenditure. We aren?t going to burn as many calories as normal people do. In practical terms, it means that when you?re at the gym on a treadmill, the person next to you is going to be burning 15-20% more calories than you do even is she is exactly the same height, weight and age (so long as she never was fat). Wonderful, eh?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6694559
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7632212
Παιδες επαναφερω το θεμα για βοηθατε λιγο κι απο δω,
Εν συντομια μετα τις γιορτες σκαρφαλωσα στο 68 με 2 βδομαδες μειωση του πολυ υδατανθρακα επανειλθα στο 65... αρα τα καθαρα που τσιμπισα ηταν τρια κιλα...
Το μεγα θεμα μου τωρα... γονατο!!! Ειχα ενοχλησεις τον τελευταιο καιρο πηγα στον ορθοπεδικο... αποχη απο οποια δραστηριοτητα κουραζει ποδια για 1 με 1.5 μηνα και το ξαναβλεπουμε συν αγωγη... Εδω που ειμαι πισινα δεν παιζει, η μονη ασκηση που θα μπορουσα να κανω συμφωνα με τον γιατρο και αυτη χωρις να κουραζω ποδια αλλα μονο χερια...
Και τωρα τι κανουμε βρε παιδια? Φοβαμαι πως θα τσιμπισω παλι κιλα... Ενω πρεπει να χασω 2-3 ... Και το χειροτερο ειναι οτι η ασκηση με εκανε να μην βαριεμαι και να βρισκω παρηγορια στο φαγητο... Εχω μειωσει λιγο θερμιδες αλλα πειναω... Φουσκωνω με σαλατες αλλα και παλι εκει που ειχα ενα θερμιδικο καψιμο καθε μερα γυρω στις 300-400 θερμιδες απο γυμναστικη τωρα αυτο το χανω... απο διατροφη ομως δεν μπορω να κοψω τοσες... ειναι πολλες και πειναω...
Καμια ιδεα?
Καλησπέρα!Διαβάζοντας μέρος από το θέμα σας, και μιας ο τίτλος του αναφέρει τον όρο σκέψεις είπα να παραθέσω την σκέψη μου όσον αφορά το τι είναι ευκολότερο / σημαντικότερο ανάμεσα στην απώλεια ή την συντήρηση.
Είμαι ελλειποβαρες και έτσι ήμουν πάντα. Όταν "έχασα την μπάλα" και το βάρος μου μειώθηκε ανθυγιεινα πολύ (1,58 ύψος 38,5 κιλά) επισκεφτηκα διατροφολόγο και λίγες εβδομάδες μετά ακολούθησε και ο σύντροφός μου, αλλα εκείνος για απώλεια βάρους (έχασε γύρω στα 27 κιλά).
Τα συμπερασματά μου απο τις συζητήσεις αλλά και από την πορεία του -μιας και το ζούσα- είναι πως η διαδικασίας της συντήρησης είναι το ίδιο σημαντική με την διαδικασία της απώλειας.
Θυμάμαι μου είχα φανεί περίεργο, μα όταν τελείωσε με την απώλεια του εξήγησε πως: τώρα και για 6 μήνες τουλαχιστον είναι που πρέπει να προσέχεις περισσότερο. Καθώς ο BMI μόλις μεταβλήθηκε και μάλιστα αρκετα είναι ασταθής. Που πάει να πει πως αν "ξεφύγεις" 2-3 μέρες συνεχόμενα θα αυξήσεις το βάρος σου περισσότερο από οτι θα αυξανόταν πριν την απώλεια κιλών. Αντιστοιχα στην δική μου περίπτωση με 2-3 μέρες ελλειπους σιτισης με BMI μικρότερο του 18,2 το βάρος μου θα πέσει κατακόρυφα.
Το σημαντικό από όσο κατάλαβα είναι η ριζική αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς.Μικρα ισσοροπημένα γεύματα πολλές φορές τη μέρα. Ελπίζω να βοήθησα και όχι να κούρασα!
Τασο η πεινα ειναι και απο τα δυο...
Εννοω οτι οταν πηγαινα για ασκηση μετα για κανα δυοωρο δεν πειναγα, και οση ωρα γυμναζομουν δεν πειναγα τωρα αναγκαστικα αυτες τις 3-4 ωρες πειναω... περα απο αυτο ειμαι και ψιλοξαπλα γιατι το ποδι θελει ξεκουρασει πολυ ειπε ο γιατρος οποτε μονο στη δουλεια πηγαινω (καθιστικη εργασια)....
Προσπαθησα να το ριξω σε σαλατικα που φουσκωνουν σημερα δοκιμασα και την ιδεα σου για παραπανω πρωτεινη και μειωση λιγο υδατανθρακα, γενικα οσο ειμαι σπιτι μασουλαω και δεν μ αρεσει καθολου... τωρα αποφασισα να αρχισω τα στραυρολεξα για αυτη την περιοδο, τα σουντουκου ωστε να εχω απασχολημενο το μυαλο μου και τα χερια μου βασικο... αλλιως θελω να μασουλαω... Δεν φανταζομουνα οτι θα το ελεγα εγω αυτο αλλα το ποσο μου λειπει η γυμναστικη μου δεν μπορουσα να το φανταστω... ειχε γινει τροπος ζωης τα τελευταια 2 χρονια και τωρα ειναι λες και εχεις λιονταρι στο κλουβι, δεν εκτονονομαι κιολα και ειμαι ολο νευρα...
Λοιπόν έφτασε η ώρα μετά από χρόνια θεωρίας να γράψω και εμπειρικά στο νήμα, ποιός να το'λεγε; Ουσιαστικά από την αρχή του '14 βρίσκομαι σε συντήρηση και όλο αυτό το διάστημα κινούμαι μεταξύ 71-75 κιλών χωρίς δυσκολία, χωρίς φυσικά να ξεγελιέμαι θεωρώντας τη κατάσταση αυτή κάτι μόνιμο. Αυτό που με ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι οτι αυτό συμβαίνει ενώ συμβαίνουν συνεχώς πολλά πράγματα στη ζωή μου, δυσάρεστα αλλά και ευχάριστα, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η διατροφή μου πέρα από κάποια φυσιολογικά ξεσπάσματα.
Offtopic ίσως, αλλά συμβαίνουν τόσα πολλά που πρέπει να διαχειριστώ, που δε μπορώ να καταλάβω αν αυτή είναι μια φυσιολογική ζωή και φταίει οτι μισοζούσα τη ζωή μου τόσα χρόνια ή όντως γίνεται χαμός; Ετσι είναι μια νορμάλ ζωή και εγω δε το καταλαβαίνω ή όντως έχω πέσει σε μια περίοδο που θα συνέβαινε κι αυτό; Και τόσο στη κοσμάρα μου είμαι και ήμουν και δε μπορώ να το αναγνωρίσω; Δλδ αυτό το "δε φτάνει το 24ωρο" που πάντα θεωρούσα απίστευτη υπερβολή μου συμβαίνει... Τεσπά, έχει πλάκα πάντως το "πρόβλημα" με το βάρος μου να είναι οτι προσπαθώ να βάλω κάποια μυικά κιλά και δυσκολεύομαι, δε θα το πίστευα αν μου το έλεγαν ακόμα και μεχρι πριν λίγους μήνες. Γελά ο κόσμος δλδ.. :grin:
Χρησιμοποιώ προσωπικά το προϊόν Lipovon. Για μένα αυτό είναι πολύ καλό. Για μια περίοδο 30 ημερών, έχασα 8 κιλά. Σπουδαίο αποτέλεσμα για μένα! Καλή τύχη.