Παρακαλώ. Αν θες γράψε μας λίγα πράγματα για την περίπτωσή σου. Πόσο καιρό έχεις το πρόβλημα, πώς το έπαθες κ.λπ. Ίσως έτσι βοηθηθουν κι άλλοι που αντιμετωπίζουν τα ίδια...
Printable View
Παρακαλώ. Αν θες γράψε μας λίγα πράγματα για την περίπτωσή σου. Πόσο καιρό έχεις το πρόβλημα, πώς το έπαθες κ.λπ. Ίσως έτσι βοηθηθουν κι άλλοι που αντιμετωπίζουν τα ίδια...
Λοιπόν παιδιά...εγώ έχω ένα συνεχές βουήτό εδώ και 4 μέρες...δείτε εδώ...http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=7403
Ο καρδιολόγος μ είπε ότι δεν είναι σύμπτωμα πίεσης. Και αυτό συνεχίζει να υπάρχει σε μικρότερη ένταση, αλλά είναι πάντα εκει. Και απο ότι καταλαβαίνω αυξομειώνεται ανάλογα με τις σκέψεις....
Quote:
Originally posted by C.M.
Ρε παιδιά μια γνώμη όσοι γνωρίζουν κάτι σχετικό.
Εδώ και κανα 5 μηνο έχω κάποιες εμβοές στα αυτιά (κουδουνισμα) το οποίο είναι χαρακτηριστικό όταν έχει ησυχία , ενώ άλλες φορές το ακουω αν συγκεντρωθώ σε αυτό , παρόλο που -για παράδειγμα- μπορεί να εχω την τηλεόραση ανοιχτή.
Πήγα σε ωριλά , μου έκανε εξετάσεις και δεν μου βρήκε κάτι. Μου είπε πως αυτο που ακους ειναι εσωτερικοί ήχοι του σώματος και απλά συγκεντρώνεσαι εκει.
Τέλος πάντων , εγώ συνεχίζω να έχω εμβοές,εντάξει μπορώ και έχω κανονικούς ύπνους , γυμνάζομαι , είμαι κανονικά στα κιλά μου , τρώ καλά, δεν καπνίζω , δεν πίνω κτλ .
Ανυσηχώ μήπως αυτό είναι συμπτωμα απο άγχος ή απο στρες - γενικά τον τελευταίο χρόνο είμαι σχετικά αγχωμένος, χονδρικά επειδή είμαι άνεργος και ψάχνω να βρω τι θα κάνω και εχω κάποιες ανασφάλειες - στο μεταξύ βιώνω και τι συνέπειες της ανεργείας πχ είμαι λίγο απότομος , απόλυτος και δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για το μέλλον. Εχω ψηλοφοβηθεί με το θέμα , μήπως είναι εκδήλωση ψυχοσωματική ή κάτι τέτοιο.
Οποιος θέλει να σχολιάσει κάτι σχετικό ελεύθερα. Ευχαριστώ.
Για διαβάστε εδώ, λέει πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τις εμβοές
http://www.dromostherapeia.gr/index.php?option=com_content&view=article& id=1633:2010-10-13-10-25-43&catid=81:amgeneral&Itemid=80
Καλησπέρα και απο εμένα. Εχω και εγώ αυτές τις εμβοές στο ένα αυτί συγκεκριμένα, χωρίς ιλίγγους και ζαλάδες. Και κυρίως μου άρχισε μετά από μία θεραπεία με ενέσεις κορτιζόνης, που εκανα.Quote:
Originally posted by silencer
Ένας γνωστός μου αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα αλλά επιπροσθέτως έχει πρόβλημα και με ιλίγγους - ζαλάδες (άρα υπάρχει υπόψία για τη νόσο MENIERE). Αυτός λοιπόν έκλεισε ραντεβού στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Δημόσιο) και του είπαν ότι στο 2ο ραντεβού θα του κάνουν τις εξετάσεις που γράφω παρακάτω για κάθε φίλο /φίλη που ενδιαφέρεται και θέλει να το ψάξει:
1ον αξονική λαβυρίνθου για να δουν αν η μορφολογία του λαβυρίνθου είναι σωστή ή αν έχει κάποια δυσπλασία
2ον βιντεονυσταγμογράφημα και ηλεκτρονυσταγμογράφημα (παράλληλα προκαλούν και τεχνητό ίλιγγο)
3ον Προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους (αυτήν την τελευταία εξέταση μου την έχουν κάνει και εμένα)
Τονίζω και πάλι ότι ο συγκεκριμένος γνωστός μου έχει ιλίγγους ζαλάδες και υποψιάζονται τη νόσο MENIERE ή οστικό έλλειμα ημικύκλιου σωλήνα. Επομένως είναι μια κατεύθυνση που δε μπορώ εγώ που έχω διαφορετικά συμπτώματα να ακολουθήσω.
Εντωμεταξύ εγώ από το δεξί αυτί είμαι 99% καλά και έχω κάποια συμπτώματα μόνο στο αριστερό αυτί. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;
Τελικά μετά τις πιο πάνω εξετάσεις που αναφέρεις, έχω ένα μικρό πρόβλημα στον λαβύριθνο του ενός αυτιού. Επειδή είναι μικρό το πρόβλημα δεν έχω ακόμα ζαλάδες και ιλίγγους.
Επίσης να σας πω, ότι αυτό που μου είπε ο γιατρός είναι οτι αυτό επιρεάζεται πολύ από τα υγρά του σώματος. Δηλαδή αν υπάρχει κάποια ανωμαλια στα υγρά, τότε το προβλημα γίνεται πιο έντονο.. Π.χ. εγώ που έκανα κορτιζόνη, η οποία σου δημιουργεί κατακράτηση υγρών (και άρα ανωμαλία στα υγρά του σώματος), εκείνο το διάστημα, είχα φοβερό πρόβλημα με τις εμβοές...
απο το αγχος ειναι ολα αυτα..
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΣΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΕΜΒΟΕΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΑΥΤΙ. ΠΡΟΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ, ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΒΟΥΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΞΕΝΥΧΤΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (EAR CENTRE) ΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΗ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ (ΑΛΛΟΘΙ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ). ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ, Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΘΩΣ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ.. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΟΥ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΩ.. ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΘΑΝΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΛΑΙΩ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ (!) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΟΜΑΙ, ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ, ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΚΛΠ. - ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΖΕΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ............ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΕΣΤΩ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ, ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
Γεια σας κι από μένα. Είμαι νέος στο φόρουμ και η ιστορία μου σε συντομία έχει ως εξής:
Πριν από 10 περρίπου χρόνια ξεκίνησα να έχω το γνωστό βουητό-σφύριγμα στο αριστερό μου αυτί το οποίο συνοδευόταν με ελαφρά απώλεια ακοής. Στην αρχήέίχα ταραχτεί πολύ γιατί επηρέαζε την ποιότητα της ζωής μου - δεν χρειάζεται να πω λεπτομέρειες, λίγο πολύ όλοι εδώ μέσα τα έχουμε ζήσει και τα ζούμε - . Πήγα σε ΩΡΛ ο οποίος μου είπε ότι έχω tinnitus και ότι δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία μιας και δεν βρήκε να έχω κάτι που , απλά κάποιες μέθοδοι που απλά απαλύνουν το βουητό, αλλά δεν το εξαφανίζουν οριστικά. Μετά από κάποιους μήνες αναγκάστηκα να το συνηθίσω, οπότε τα τελευταία 10 χρόνια ζούσα μια σχετικά "κανονική" ζωή. Το βουητό φυσικά υπήρχε ακόμα, όπως και η μικρή απώλεια ακοής, αλλά πλέον είχαν γίνει μέρος της ζωής μου και τα είχα συνηθίσει. Φυσικά πρόσεχα να μην εκτίθεμαι σε μεγάλους θορύβους (clubs κλπ). Τις τελευταίες μέρες ωστόσο και εντελώς ξαφνικά το βουητό έχει ενταθεί, νιώθω το αριστερό μου αυτί βουλωμένο και η ακοή έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που να λέω ότι δεν ακούω σχεδόν καθόλου από το ένα αυτί. Και λέω σχεδόν γιατί όποιους ήχους ακούω, τους ακούω παραμορφωμένους και μάλιστα με ενοχλητικό τρόπο - αυτό που είχε γράψει παραπάνω ο silencer για την υπερακουσία ισχύει και σε μένα -. Ήχοι όπως το κουδούνισμα του τηλεφώνου ή το κλείσιμο της πόρτας μπορεί να με χτυπήσουν στο αυτί σε τέτοιο σημείο που προτιμώ να το βουλώνω με το χέρι μου για να μη με ενοχλούν. Δυστυχώς, δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που το πιστεύω, μετά από ψάξιμο στο internet, δεν βρήκα πολλά ελληνικά sites που να έχουν ασχοληθεί με το tinnitus, παρά μόνον επιδερμικά. Και όπως διαπιστώνω διαβάζωντας το φορουμ δυστυχώς ούτε και οι ίδιοι οι γιατροί δεν ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά παρά δίνουν αβέρτα οδηγίες για εξετάσεις και φάρμακα, τα οποία θέλω να τα αποφεύγω όσο μπορώ.
Ο λόγος που γράφω σήμερα εδώ είναι γιατί χάρηκα πολύ που ανακάλυψα ότι υπάρχει ένα ελληνικό φόρουμ για το tinnitus με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Όταν είχα ξαναψάξει πριν χρόνια, όταν μου πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα, είχα βρει μόνον κάτι αμερικάνικα φόρουμς με αποτέλεσμα να απογοητευθώ.
Αν και βλέπω ότι το φόρουμ δεν έχει κίνηση από τον Ιανουάριο του 2011, ελπίζω να δραστηριοποιηθεί και πάλι, γιατί το να βρίσκεις ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, σίγουρα σε βοηθάει ψυχολογικά.
Καλησπέρα σε όλους. Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα παιδιά εδώ κι ενάμισυ χρόνο. Το έπαθα στον ύπνο μου στα καλά καθούμενα χωρίς καμμία φανερή αιτιολογία (λοίμωξη, ωτίτιδα, γρίππη ή τραύμα ή κάτι άλλο τέλος πάντων) Έκανα όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις στους καλύτερους υποτίθεται ΩΡΛ της περιοχής μου. Τίποτα. Αυτό το καιρό μάλιστα έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, μα ακριβώς τα ίδια, με σένα, athens33. Έχω δώσει επίσης αρκετά λεφτά σε εναλλακτικές θεραπείες (ομοιοπαθητική) χωρίς ουσιώδη αποτελέσματα στο συγκεκριμένο θέμα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με βελονισμό σε λίγες μέρες μπάς και υπάρξει κάτι θετικό. Επίσης για την βιοανάδραση έχω ακούσει ότι έχει καλά αποτελέσματα στο πρόβλημά μας. Δείτε π.χ. εδώ:
www.zephiloyd.com.
Η συσκευή λέγεται scenar (ρωσικής προέλευσης ενώ υπάρχουν και οι αντίστοιχες δυτικού τύπου με διάφορες ονομασίες όπως MORA, SCIO/INDIGO κ.λπ.)
Εύχομαι περαστικά σε όλους και πραγματικά θα χαρώ ακούγοντας ότι κάποιος βελτιώθηκε, έστω και λίγο, σ'αυτό το βασανιστήριο που λέγεται tinnitus...
μην χρησιμοποιειτε μπατονετες για τα αυτια ποτε!!! μην πλενετε με νερο ποτε τα αυτια σας και μην βαζετε το κεφαλι κατω απο το νερο στη θαλασσα.το αυτι εχει συστημα "αυτοκαθαρισμου". Το κερι που παραγει κατα κυριο λογο ειναι για την προστασια του αυτιου....οσο για το κουδουνισμα ειναι μονιμο δεν φευγει....αλλα οπως με ολα ....συνηθιζεται
τι λες ρε συ πυθαγορα μην χρησιμοποιειτε μπατονετες ποτε, θα το αφησουμε το αυτι μες στη βρωμα οεο ??? :o οτι το κερι ειναι για προστατευτικους λογους οκ αλλα να μην καταληξει να βγαινει μεχρι εξω, ειναι αηδια ρε συ !!!!
χαχαχα ρε φιλε!!! εσυ το τραβηξες στο αλλο ακρο ...βγαλτο αν ειναι τοσο πολυ!!μην βαζετε μπατονετες μεσα στα αυτια σας θα με θυμηθειτε!!!!!
λολ ρε συ εγω παντα το βγαζω, δεν μπορω να ειμαι μες στη βρωμα, κ αηδιαζω οταν βλεπω καποιον κ ειναι μες στην κιτρινιλα, μπλιαξξ.. α, κ ειμαι κοπελα! εσυ δλδ ποτε δεν χρησιμοποιεις μπατονετες?? :o
ρε απ'εξω κανε οτι γουσταρεις βγαλτο και με γυαλοχαρτο αν εχεις τοσο πολυ που λες!!!! μεσα στο αυτι λεω να μη το βαζετε ουτε ενα εκατοστο!!! ....
χεχεχε φαση εχεις !!!! :) αυτο με το γυαλοχαρτο μ αρεσε !! ρε συ δεν εχω καθολου, παντα το βγαζω, δεν μπορω να νιωθω βρωμικη !!!
Αυτό που λέει ο φίλος το αισθάνεται κανείς άλλος; Δηλαδή η ένταση του βουητού να αυξομειώνεται ανάλογα με το πόσο αρνητικές σκέψεις κάνεις...
Επίσης τις τελευταίες μέρες το αυτί που έχει την εμβοή το νοιώθω (και είναι) πιο ζεστό από το άλλο.
Επίσης πάρα πολλές φορές η αυξομείωση του ήχου είναι ταυτόχρονη με την ύπαρξη έκτακτων κοιλιακών συστολών στην καρδιά.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Από την εμπειρία μου πιστεύω το εξής: Το βουητό υπάρχει συνέχεια, το αν το νιώθω πιο έντονα ή όχι εξαρτάται από σωματικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες: π.χ. μετά από έντονη σωματική άσκηση μπορεί να ενταθεί ή να ακούσω και ένα σφύριγμα το οποίο μετά από κάποια δευτερόλεπτα θα φύγει, όταν έχει ησυχία στο δωμάτιο ή το βράδι όταν είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι να νιώθω ότι ακούω το βουητό περισσότερο από άλλες στιγμές, πράγμα που πιστεύω ότι είναι ψυχολογικό. Το βουητό γίνεται ενοχλητικό κι όταν υπάρχει δυνατός θόρυβος π.χ. είμαι στο δρόμο και κορνάρει δίπλα μου ένα αυτοκίνητο, βαράει κάποιος την πόρτα στο γραφείο, οπότε ο ήχος που παράγεται με χτυπάει κατευθείαν μέσα στο αυτί και είναι πολύ ενοχλητικό.
Το άλλο που λες ότι το ένα αυτί είανι πιο ζεστό από το άλλο δεν το έχω διαπιστώσει ποτέ...
Πιστέυω πάντως ότι το αν θα καταφέρεις να κάνεις μία νορμάλ ζωή (μακριά βέβαια από αντικειμενικούς παράγοντες που επιδεινώνουν το βουητό όπως χώροι με δυνατοί μουσική) εξαρ΄ταται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχολογία σου: αν επικεντρώνεσαι συνέχεια στο βουητό και κάθεσαι και ασχολείαι με αυτό όλη την ώρα, στενοχωριέσαι και είσαι κακόκεφος, τότε δυστυχώς σε παίρνει από κάτω και απομονώνεσαι... Προσωπικά έχω συνηδειτοποίησει ότι θα ζήσω με αυτό το βάσανο (μου το έχει πει ο γιατρός) οπότε πρέπει να συμβιβαστώ και να συνεχίσω τη ζωή μου, αποφεύγοντας να κάνω πράγματα που μπορεί να το χειροτερέψουν. ΟΚ, είναι βάσανο, υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερα, άνρθωποι σε πολύ χειρότερη κατάσταση υγείας που ξεπερνούν τα προβλήματά τους με τη δύναμη της ψυχής τους, οπότε, και εντελώς συμφεροντολογικά να το δεις, το να κάθομαι εγώ και να κακομοιριάζω, μόνο τον εαυτό μου βλάπτω...
Παιδιά Καλησπέρα,
Νέος στο φόρουμ και εγώ. έχω ενάμιση μήνα που με απασχολεί το βουητό... Το πρόβλημα ξεκίνησε με κάποιες ζαλάδες και μουδιάσματα στο κεφάλι τα οποία τα είχα για ενάμιση μήνα όπου έκανα όλες τις εξετάσεις και δεν μου βρήκαν τίποτα. ο ΩΡΛ μου είπε ο΄τι έχω ένα μικρό ακουστικό τραύμα και στα δύο αυτιά το ένα στις 4000 και το άλλο στις 8000 απώλεια περίπου 35 decibel. Με ρώτησε εκείνη την περίοδο αν είχα εμβοές και του είπα όχι. Πράγματι δεν είχα. Μετά απο δέκα μέρες ενώ κοιμόμουν με ξύπνησε ένας ήχος (απο το σταθερό τηλέφωνο στο κομμοδίνο μου μετακινήθηκε και έβγαζε έναν ήχο). Απο τότε άρχισαν οι εμβοές μου. Να σημειώσω ότι την περίοδο εκέινη εκανα και μια γναθοχειρουγική εργασία και πήρα για 6 μέρες συνολικά το xeforapid το οποίο διαβάζω ότι είναι ωτοτοξικό.... Πέρασα και εγώ όλους τους γιατρούς μιας και έφυγαν όλα εκτός απο το βουητό... Η αλήθεια είναι ότι με εχει πάρει απο κάτω, έχει αλλάξει η ζωή μου δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα. Τις περισσότερες φορές και ειδικά στον ύπνο βάζω ακουστικά να ακούω ραδιοφωνάκι...
Παιδιά αν αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο πρόβλημα ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω προσωπικού μηνύματος. Ευχαριστώ
Καλησπέρα, 3,5 χρονια το εχω και απο τα 2 αυτια...μπηκα στο φορουμ να πω δυο πραγματα. α) ειμαι πολυ καλυτερα εδω και 2 μηνες που αρχισα ενα ομοιοπαθητικο φαρμακο (natrium moureaticum) εχει μειωθει κατα πολυ ο θορυβος ειδικα τα πρωινα που ηταν κολαση, σαν να εισαι διπλα σε καζανακι υψηλης πιεσης..., τωρα ειμαι 70% κατω. Ζω πολυ πιο ανετα. Κανω μια θεραπεια με scenar εδω και μια βδομαδα θα δουμε αν και απο κει εχουμε κατι. β) οι ΩΡΛαδες για πλακα πια γραφουν βαρεια φαρμακα xanax, sαroten κλπ. Δοκιμασα μια φορα saroten 1/4 αντι 2,5 που μου προταθηκε και κοντεψε να ανατιναχτει το κεφαλι μου για 4 μερες... προσοχη, τα δινουν αλλα δεν τα εχουν παρει ποτε να δουν τη γλυκα. Επίσης ειναι δυσκολο να τα κοψει κανενας γνωμη μου οτι αλλιωνουν την ανθρωπινη σκεψη, και δεν ξερω τι κανουν στα αυτια αλλα οδηγουν σε αλλα πιο βαρβατα πραγματα μετα και περιπλεκουν πολυ τα πραγματα.
εχω και εγω εμβοές στα αυτιά εδώ 14 χρόνια αλλά κάπου κλωτσάω το γιατί δεν τοξερο αλά τον τελευτεο κέρο έξω χωρίς λόγο ένα βουτητο και στα δύο αυτιά χωρίς να έχω τραυματίστη περνο τη λέφωνο τους γιατρούς και μου λέει ο καθενας τα δικάτου μπορίτε να με κατατοπισέσετε ευχαριστώ για της απαντισισας που θαδώσετε [/B]
Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται υπάρχει εδώ κάτι.
http://www.zephiloyd.com/forum/index.php?topic=449.105
file mou to parapano sou post antikatoptrizi emena prin 6 mines kai ego afto akrivos to thema eixa me ta aftia kai itane thema anxous otan den to edina simasia den to eixa otan to edina simasia me tiranouse kai eixa afto to vouhto pou les .......gia na sou figi afto to kalitero pou prepei na kanis einai otan sou erxete afto to simptoma na epikentronese kapou kai siga siga tha sou figi
καλημερα σε ολους εχω και εγω την τυχη να εχω εμβοες,εχω 2 εμβοες σε καθε αυτι συνολο 4.Αυτο βεβαια εγινε μετα απο 4 χρονια ηπιας εμβοης.Το μονο που με εχει βοηθησει λιγο ειναι το μελισσοχορτο σε τσαι,το πινω καθε πρωι με αδειο στομαχι,οποιος μπορει να γραψει κατι που τον εχει βοηθησει ας το κανει.
Ειχα εμβοές τώρα έχει υποχωρήσει κατά 96%
Για πες φίλε τώρα εντάξει ?
Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη! Δεν ξέρω αν ασχολείται πλέον κανείς με το συγκεκριμένο θέμα για να εκθέσω και την δική μου εμπειρία... αναρρωτιέμαι για τον " silencer " που έχει καιρό να γράψει. Βρήκε κάτι που βοήθησε σε εμβοές και υπερακουσία?
τελευταια δοκιμασα PANAX gingseng, και ειδα βελτίωση πάντως.
θα με ενδιέφερε να μαθω πως ξεκινησε το προβλημα και στουσ υπολοιπους που δεν εχουν πει εδω μεσα, ισως βγαλουμε ολοι καποιο συμπερασμα και για τον εαυτο μας
εγω φιλε spin 7770 πιστευω οτι το επαθα απο στεναχωρια και εντονη σκεψη σε κατι.Παντος το μελισσοχορτο βοηθαει πολυ.
Φιλοι μου, εμενα το προβλημα της εμβοης στο αριστερο αυτι ξεκινησε εδω και δυο μηνες. Μετα απο εναν " Γολγοθα " εξετασεων και ιατρικων επισκεψεων... παραμενει. Εχω επισκεφθει 5 ΩΡΛ, δυο παθολογους, εναν νευροχειρουργο, εναν καρδιολογο, εναν ενδοκρινολογο και εναν ορθοπεδικο. εχω κανει μαγνητικη εγκεφαλου, διαφορους υπερηχους, triplex καρωτιδων και τεστ κοπωσεως. επισης εκανα και μερικες φυσικοθεραπειες και ταυτοχρονα δοκιμασα πολλες συνταγες και χαπια. προσπαθησα να δω τι μπορει να γινει με to gingko biloba - σε μενα δεν ειχε αποτελεσμα - και διαφορες παραιατρικες μεθοδους. Τιποτε ουσιαστικο. εκτος... απο το μαγνησιο. ειμαι ακομη στην αρχη και εχω την εντυπωση πως μπορει να κανει δουλεια. παντως το εντονο προβλημα υπερακουσιας που ειχα καποιες μερες εχει περιοριστει αισθητα! δεν αντεχα να μιλησω καν στο τηλεφωνο! μονο σε ανοιχτη ακροαση και παλι με ενοχλουσε. αν θα εχει αποτελσμα το μαγνησιο, θα σας πω. αγορασα και ενα e-book για το πως να απαλλαγει κανεις απο τις εμβοες που δεν αρχισα ακομη να διαβαζω. αισθανομαι πως επηρεαζεται η ποιοτητα ζωης μου και θελω να απαλλαγω απο τις εμβοες. εχω πια καταλαβει πως με το χρονο ο εγκεφαλος συνηθιζει το βουητο και μειωνεται η ενοχληση. εχω μιλησει με πολλους ομοιοπαθεις που εχουν εμβοες χρονια τωρα και κοινη πεποιθηση ειναι πως σιγα σιγα δεν δινεις σημασια παρα τη δυσκολια που εχει κανεις στα πρωτα σταδια να το αντιληφθει αυτο. καλη δυναμη σε ολους οσους αντιμετωπιζουν το προβλημα των εμβοων! αν προκυψει καποιο θετικο νεο εκ μερους μου, θα σας ενημερωσω.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάποιον καλό ωριλά στη Θεσσαλονίκη . Από ότι διάβασα στο internet όσοι έχουμε πρόβλημα με εμβοές στο αυτί θα πρέπει να βρούμε πολύ καλό γιατρό γιατί η διάγνωση δεν είναι εύκολη άρα θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος . Εγώ έχω εμβοή στο δεξί μου αυτί με σημαντική έκπτωση στην ακουστική μου ικανότητα . Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον ειδικό θα ήθελα να μου τον συστήσει !
παιδια νομιζω πως αυτο τ εχουμε ολοι με τ αυτια δεν υπαρχει λογος ανησυχιας!!!!!:)
Γεια χαρά σε όλους. πριν ένα μήν έπαθα ωτίτιδα (μέση ωτίτιδα συγκεκριμένα) και απο τότε έχει μείνει ένας μικρός ήχος στα αυτιά μου που τον ακούω μόνο όταν κλείσω τα αυτιά αλλά παράλληλα και ένας ήχος σαν τον ήχο της τηλεόρασης κάπως ο οποίος εννίοται παίρνει τα πάνω του και γίνεται κάπως πιο "ξυνός". Ο γιατρός λέει ότι μάλλον θα φύγει. Αλλα αυτό το μάλλον δεν αρκεί. Δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αλλά με έχει γεμίσει φόβο και αγωνία. Εισα κακή ψυχολογία απο πριν και αυτό έφερε το κερασάκι στην τούρτα. Έχει ρίξει μια σκια πάνω σε όλα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς να το σκέφτομαι. Έχω έρθει να επισκεφτώ τους γονείς μου (μένω σε άλλη χώρα) και δεν μπορώ να τους χαρώ. Έχω φέρει μαζί μου την κατάθλιψη. Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Φοβάμαι μήπως μου μείνει για πάντα (ήδη μετράω έναν μήνα), φοβάμαι μήπως χειροτερέψει. Κάνω σενάρια στο μυαλό μου. Ξέρω ότι πρέπει να μην το σκέφτομαι αλλά ειλικρινα με έχει λυγίσει. Το αυτί μου (που αρχικα είχε ωτίτιδα) πονάει ακόμα καμια φορά και αισθάνομαι και πίεση. Μπορώ να ξαναπάω στους γιατρούς να μου λένε παλι μισόλογα αλλά ψυχολογικά δεν μπορώ να με σηκώσω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τουλάχιστον τώρα έχω τους γονείς μου, μετά θα γυρίσω πάλι στο σπίτ μου και η μοναξια θα τα κάνει όλα χειρότερα. Βεβαια ευελπιστώ ότι θα φτιάξει το πράγμα μέχρι τότε αλλα δεν έχω εγγυήσεις... προς το παρόν ειμαι χάλια...
καλησπερα παιδια!διαβαζω ολα οσα γραφετε και κατανοω απολυτως τους φοβους και το αγχος που προκαλει το βουισμα.Το εχω και γω απο πολυ μικρη μετα απο μια ωτιτιδα που επαθα αλλα ηταν κατι που το ειχα συνηθησει.Τελευταια ομως και με το αγχος της δουλειας,την κριση που ζουμε και πιο προσωπικοι λογοι,μεγενθυναν το προβλημα.Ξαφνικα μια ωραια πρωια ξυπνησα και ειχα το πιο φρικτο βουητο που ειχα ακουσει,το ιδιο που ακουει καποιος οταν βγαινει απο ενα κλαμπ.Δεν πηγαινω σε κλαμπ γενικοτερα,και επισης εχω ευαισθησια στους δυνατους ηχους,οποτε κοιτω να τους αποφευγω.Να μην τα πολυλογω μαζι με το βουητο,ειχα και μια ευαισθησια σε ηχους χαμηλης συχνοτητας,ο ηχος του ψυγειου με τρελαινε,ποσο μαλλον το μαρσαρισμα ενος αυτοκινητου!η αληθεια ειναι οτι φρικαρισα αλλα πριν προλαβω να το δω την επομενη μερα εφυγε μονο του.Τωρα αυτο με επισκεπτεται συχνα πυκνα και το εχω σιχαθει.Πηγα σε ΩΡΛ και εκανα ενα ακουογραμμα,μου ειπε οτι τα αυτια μου ειναι καθαρα αλλα να παρω κορτιζονη διοτι πιθανοτατα εχω βλαβη στο αυτι λογω θορυβωδους εργασιακου περιβαλλοντος (ΟΧΙ παντα ομως).Δεν την πηρα ομως(την φοβαμαι οσο δεν λεει!).Τωρα αυτο το πραγμα εμφανιζεται μια-δυο φορες το μηνα (το εχω απο τον Απριλιο) και συνηθως κραταει 1-2 μερες,δεν εχω αλλα συμπτωματα,ομως θα ξαναπαω σε αλλον ΩΡΛ γιατι αυτο το πραγμα δεν παλευεται,με τις ψηλες συχνοτητες δεν εχω προβλημα αλλα η ομιλια ενος αντρα πχ με ενοχλει(νοιωθω το τυμπανο μου να αναπηδα σε αυτες τις συχνοτητες).Αν παραπαει το πραγμα μια αξονικη θα με κανει να ηρεμησω.Ξεχασα να πω οτι ειμαι αγχωδης σε οικτρο βαθμο και πανικοβαλλομαι ευκολα!οποιαδηποτε προταση δεκτη!:)
Να 'μαι κι εγώ. Κοίταζα κάποια παλιά e-mail και ανακάλυψα ότι είχα γραφτεί σε αυτό το φόρουμ!
Λοιπόν αγαπητοί μου, ελπίδα υπάρχει. Τουλάχιστον για το θέμα της ΥΠΕΡΑΚΟΥΣΙΑΣ και του συνακόλουθου πονου που ταλαιπωρούσαν εμένα. Διαβάστε.....
Το 2010, ένα χρόνο περίπου μετά την εκδήλωση του προβλήματος - οπότε και νομίζω ότι σταμάτησα να γράφω εδώ - μου συνέβησαν τα εξής: πήρα ένα χρόνο άδεια άνευ αποδοχών για να γίνω καλά, χώρισα από μία μακροχρόνια σχέση και τέλος χτύπησα το πόδι μου κι έκανα εγχείριση. Θα μου πείτε: ε και; Ήδη από το 10μηνο από το συμβάν που προκάλεσε την υπερακουσία και μετά η κατάστασή μου είχε αρχίσει να βελτιώνεται. Το διάστημα που απείχα από την εργασία μου βελτιώθηκε κι άλλο, με αποκορύφωμα την περίοδο που χτύπησα το πόδι μου. Πού θέλω να καταλήξω: όταν με απασχολούν άλλα θέματα, προσωπικά, ψυχολογικά αλλά κυρίως άλλα θέματα υγείας, σα να κατεβαίνει ένας διακόπτης και να παύει το πρόβλημα με τα αυτιά. Τώρα δεν αντιμετωπίζω τα προβλήματα που αντιμετώπιζα τρία χρόνια πριν, ζω φυσιολογικά, ακούω την αγαπημένη μου μουσική (πέρσι πήγα στη συναυλία του Γουότερς στο ΟΑΚΑ), πηγαίνω σε κλαμπάκια που γνωρίζω το χώρο, κυκλοφορώ άνετα στο δρόμο. Βεβαίως αν εκτεθώ σε απίστευτα δυνατό ήχο (κοντινή βροντή από κεραυνό, καμπάνα, ουρλιαχτά παιδιών κ.λπ.) είναι δεδομένο ότι θα πονάω για μέρες. Έχω όμως πάντα στην τσέπη μου Voltaren των 100 (τα μόνα παυσίπονα που με πιάνουν) τα οποία και μου καταπραϋνουν τον πόνο σχετικά γρήγορα.
Το θέμα των εμβοών δεν το έχω λύσει αλλά δε με απασχολεί και καθόλου διότι το έχω πάααααρα πολλά χρόνια και δε με ενοχλεί πια.
Η ουσία λοιπόν φίλοι μου είναι ότι ο μόνος ιατρός στο πρόβλημά μου ήταν ο χρόνος. Ούτε τα φάρμακα, ούτε οι γιατροί, ούτε το pink noise ούτε τίποτα. Θετική σκέψη, αγώνας, προσπάθεια και χαμόγελο. Και καρκίνος στον κάθε μ%&$&^κα άσχετο που παίζει με τον πόνο μας, μάς χλευάζει και μας θεωρεί ψυχασθενείς. Δεν τους έχουμε ανάγκη και στους συναδέλφους τους να τα φάνε! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ και τίποτα άλλο!!!!
Πάω να ακούσω MAIDEN!!!!
Γεια σου silencer,
χαίρομαι που είσαι καλύτερα. Να σε ρωτήσω... Επέστρεψες στη δουλειά σου; Αντέχεις τώρα τις φωνές των παιδιών;
Έχω παρόμοιο πρόβλημα, όχι τόσο έντονο όσο περιγράφεις και δουλεύω και εγώ σε σχολείο δευτεροβάθμιας. Ομολογώ πως οι φωνές των παιδιών πολλές φορές εντείνουν την υπερακουσία.
Παιδια γεια σας,ονομαζομαι Παναγιωτης και πριν κανα μηνα διαγνωστηκα με αιφνιδια βαρηκοια. Μετα τα κλασσικα (παραμονη σε νοσοκομειο και ενδοφλεβια κορτιζονη) το ακοογραμμα εδειξε σημαντικη βελτιωση με μια μικρη πτωση στα 4000χερτζ . Το προβλημα ειναι οτι μου εχει μεινει η εμβοη απο το αριστερο μου αυτι οπου επαθα και τη βαρηκοια . Ειναι ακριβως ιδια οπως οταν αφηνεις μια τηλεοραση αναμενη αλλα στη σιγαση και ακους το ρευμα. Καποιες στιγμες κατα τη διαρκεια της μερας ειναι δυνατοτερες,καποιες ασθενεστερες. Δεν εχω κανενα προβλημα στο να ακουω γυρω μου η τους αλλους που μου μιλανε απλα αν παω καπου με υπερβολικη δυνατη μουσικη πχ κλαμπ ,εκει αρχιζω να μη τη παλευω. Διαπιστωσα επισης πως οταν εχω κατι να κανω κ απασχολουμε ,δεν τις ακουω η μαλλον δεν τις προσεχω καν. Ενα παραδειγμα,προχθες πηγα για καφε με κατι φιλους που ειχα καιρο να δω σε ενα μαγαζι με νορμαλ τη μουσικη και για τις 2 αυτες ωρες ξεχασα το προβλημα μου. Μετα φυσικα οταν γυρισα σπιτι επεστρεψαν κ αυτες.
Επειδη το συμβαν ειναι πολυ προσφατο για μενα (τελη φλεβαρη) εχω φρικαρει τελειως και ταλαντευομαι καθε μερα μεταξυ αποδοχης τους η δε ξερω κ γω τι. Τα βραδια αναγκαστηκα βαζω μουσικη για να κοιμηθω η αφηνω το πισι να γουργουρηζει.
Αυτο που με εξοργιζει ομως ειναι οτι κανεις δε ξερει απο τι προερχονται. Πειραγμενο ακουστικο νευρο ειπαν σε μενα η κοχλιας. Ναι αλλα γιατι? Τι τα απορυθμισε?
Και φυσικα το οτι δεν υπαρχει ιαση.
Θα δοκιμασω τα παντα απο δω κ περα ,ισως λογο κ επιστημονικου ενδιαφεροντος (ειμαι χημικος και η αδελφη μου γιατρος),ισως και λογο του οτι τα χω παρει με το θεμα, μηπως καταφερω κ βρω καποια ακρη. Με φαρμακα,με θεραπειες ψυχολογικης φυσεως ,με ακουστικα ,με διατροφη κτλ ισως γινει κατι. Αλλα το σημαντικοτερο ειναι με καθαρο και ξεανγχωμενο μυαλο.Ισως το πιο δυσκολο απο ολα μιας που εχω ιστορικο κρισεων πανικου και υπερβολικου ανγχους....
Καλη δυναμη σε ολους τους πασχοντες εδω μεσα κ ελπιζω το οτι τα λεμε μεταξυ μας να εχει κ μια ανακουφιστικη χροια για ολους :)
Παιδια γεια σας,ονομαζομαι Παναγιωτης και πριν κανα μηνα διαγνωστηκα με αιφνιδια βαρηκοια. Μετα τα κλασσικα (παραμονη σε νοσοκομειο και ενδοφλεβια κορτιζονη) το ακοογραμμα εδειξε σημαντικη βελτιωση με μια μικρη πτωση στα 4000χερτζ . Το προβλημα ειναι οτι μου εχει μεινει η εμβοη απο το αριστερο μου αυτι οπου επαθα και τη βαρηκοια . Ειναι ακριβως ιδια οπως οταν αφηνεις μια τηλεοραση αναμενη αλλα στη σιγαση και ακους το ρευμα. Καποιες στιγμες κατα τη διαρκεια της μερας ειναι δυνατοτερες,καποιες ασθενεστερες. Δεν εχω κανενα προβλημα στο να ακουω γυρω μου η τους αλλους που μου μιλανε απλα αν παω καπου με υπερβολικη δυνατη μουσικη πχ κλαμπ ,εκει αρχιζω να μη τη παλευω. Διαπιστωσα επισης πως οταν εχω κατι να κανω κ απασχολουμε ,δεν τις ακουω η μαλλον δεν τις προσεχω καν. Ενα παραδειγμα,προχθες πηγα για καφε με κατι φιλους που ειχα καιρο να δω σε ενα μαγαζι με νορμαλ τη μουσικη και για τις 2 αυτες ωρες ξεχασα το προβλημα μου. Μετα φυσικα οταν γυρισα σπιτι επεστρεψαν κ αυτες.
Επειδη το συμβαν ειναι πολυ προσφατο για μενα (τελη φλεβαρη) εχω φρικαρει τελειως και ταλαντευομαι καθε μερα μεταξυ αποδοχης τους η δε ξερω κ γω τι. Τα βραδια αναγκαστηκα βαζω μουσικη για να κοιμηθω η αφηνω το πισι να γουργουρηζει.
Αυτο που με εξοργιζει ομως ειναι οτι κανεις δε ξερει απο τι προερχονται. Πειραγμενο ακουστικο νευρο ειπαν σε μενα η κοχλιας. Ναι αλλα γιατι? Τι τα απορυθμισε?
Και φυσικα το οτι δεν υπαρχει ιαση.
Θα δοκιμασω τα παντα απο δω κ περα ,ισως λογο κ επιστημονικου ενδιαφεροντος (ειμαι χημικος και η αδελφη μου γιατρος),ισως και λογο του οτι τα χω παρει με το θεμα, μηπως καταφερω κ βρω καποια ακρη. Με φαρμακα,με θεραπειες ψυχολογικης φυσεως ,με ακουστικα ,με διατροφη κτλ ισως γινει κατι. Αλλα το σημαντικοτερο ειναι με καθαρο και ξεανγχωμενο μυαλο.Ισως το πιο δυσκολο απο ολα μιας που εχω ιστορικο κρισεων πανικου και υπερβολικου ανγχους....
Καλη δυναμη σε ολους τους πασχοντες εδω μεσα κ ελπιζω το οτι τα λεμε μεταξυ μας να εχει κ μια ανακουφιστικη χροια για ολους :)
γεια σασ παιδια και απο μενα ειμαι παθων εδω και 20 χρονια απο εμβοη στο δεξι αυτι λογο το οτι αδυνατισε το ακουστικο νευρο μεσα στον εγκεφαλο θεραπεια δεν υπαρχει ακομα και εαν ξεκινισεις θεραπεια αμεσως εχεις λιγες πιθανοτητες να γινεις καλα οποτε χαλαροσε ασε να περναν τα τρεναααααααααααα και συνεχισε την ζωη σου εγω πλεων αμα δεν ακουσω το βοητο λεμε τωρα κατι δεν θα παει καλα πλακα κανω απλωσ με τον καιρο γινεται ενα με σενα γιατι αμα το παρεις σοβαρα επεσες στα σκληρα