Originally posted by Tassos67
Quote:
Originally posted by fata_morgana
Βρε παιδιά εγώ δε μπορώ να βγάλω άκρη με το fitday.Πχ άμα έχω φάει μοσχαράκι με μελιτζάνες δε το έχει σαν πιάτο.Και είναι μόνο στα αγγλικά που με δυσκολεύει.
Μην περιμενεις να βρεις συνθετο φαγητο σε καποιον οποιονδηποτε θερμιδομετρητη Ελληνικο ή ξενο.
Κι αν βρεις στο υπογραφω οτι ειναι λαθος. Ποσο μοσχαρι και ποση μελιτζανα;
Μετρας τα βαρη των συστατικων, πχ μοσχαρι, μελιτζανα, λαδι, ντοματα και αναλογα με τον τυπο ψησιματος αναζητας σε ενα λεξικο αγγλοελληνικων την ονομασια τους.
Πχ μοσχαρι ψημενο χωρις λιπος=veal,cooked,lean only eaten για το fitday 100γρμ ->181 θερμιδες, 5γρμ λιπος, 0γρμ υδατ,33 γρμ πρωτεινες.
Μελιτζανα=eggplant
Για μεταφρασεις δες εδω
http://www.wordreference.com/gren
Αφου σε δυσκολευει το fitday και τα αγγλικα κανε το εξης. Παρε απο τη sweetOctober τον τιτλο και τον εκδοτη ή το ISBN του θερμιδομετρητη της και παραγγειλε τον αν δεν υπαρχει στο βιβλιοπωλειο της γειτονιας σου.
Απο οτι εγραψε δειχνει να ειναι καλος αφου εχει αναλυση σε θρεπτικα συστατικα. Και κανε αποκει τους υπολογισμους σου με απλη μεθοδο των τριων.
Αν τα πας σχετικα καλα με τα αγγλικα κανε αυτο που κανει η sweetOctober με το fitday. Περνα απο το θερμιδομετρητη αυτα που θες. Ανα γρμ φαγωσιμου και ανα ειδος ψησιματος, θερμιδες,λιπαρα,υδατανθρακ ες,πρωτεϊνες. Και τελικα χρησιμοποιησε το οπως και η sweetOctober δηλαδη να επιλεγεις τα καταχωρημενα σου συστατικα, να εισαγεις τις ποσοτητες που εφαγες και να παιρνεις ημερησια κι εβδομαδιαια αποτελεσματα.
Παντως μην το αφηνεις στην τυχη. Αξιζει τον κοπο. Αν πραγματικα ενδιαφερεσαι να αποκτησεις διατροφικο υποβαθρο η με οποιονδηποτε τροπο γνωση του τι ακριβως τρως ειναι μονοδρομος.
Θα κουραστεις λιγο στην αρχη μεχρι να περασεις τα βασικα, μετα θα συμπληρωνεις μονο οτι καινουριο και τελικα θα απολαμβανεις τους κοπους σου πανευκολα.
Οτι διατροφη κι αν ακολουθησεις θα γνωριζεις που ακριβως βρισκεσαι και ειναι ισως το μοναδικο θεμα το οποιο, χωρις να ειμαι ειδικος, μπορω να προτεινω κατηγορηματικα σε οποιονδηποτε προσεχει τη διατροφη του. :)