Originally posted by Μάρω
Quote:
Originally posted by 2sweet2b4go10
μαρω σε θυμαμαι!!!
μπραβο για την εντυπωσιακη σου προσπαθεια!!! σε παρακολουθουσα και τοτε :)
εχει περασει τοσος καιρος αληθεια?
περασαν 2 χρονια απ την στιγμη που εγινες 60 η 2 χρονια απο την αρχη της προσπαθειας σου?
τα 2-3 κιλα συν η πλην ουτε εγω τα θεωρω καθοριστικα, αρκει να μενουν τοσα...το γιο-γιο αφορα το ξανακυλισμα στην ιδια κατασταση.
επισης , τα 5 χρονια ειναι το οριο για το οποιο μιλαμε για σταθεροποιηση. για να καταλαβεις, εγω παντα μετα τα δυο χρονια αρχιζω και κυλαω..ειναι το χρονικο οριο που χαλαρωνει η προσοχη μου...
Έχουν περάσει 2 χρόνια που διατηρώ τα κιλά μου.
Απο την αρχή της προσπάθειας μου πήρε 5 χρόνια για να χάσω γύρω στα 40 κιλά.
Ξέρω οτι ακούγονται πολλά σαν διάρκεια, αλλά είχα βάλει στόχο να χάσω όλα τα κιλά αργά και σταθερά για να μην τα ξαναπάρω και επίσης γιατί
δεν είμαι άνθρωπος που θα στερηθεί το φαγητό σε μια βραδυνή έξοδο ή σε ένα φιλικό τραπέζι. Είμαι λαίμαργη, το ξέρω, το παραδέχομαι και δεν ήθελα να πιεστώ ψυχολογικά γιατί αυτό (η ψυχολογική πίεση) γυρίζει σαν μπούμερανγκ κι όταν σταματήσεις τη δίαιτα ξαναπέφτεις στον ίδιο λάκο.
Προσπαθούσα δηλαδή να χάνω 7-10 κιλά το χρόνο. Οχι παραπάνω.
Εφάρμοσα δλδ το κόλπο (το οποίο εφαρμόζω και τώρα για τη συντήρηση):
Οταν βγαίνουμε έξω τρώμε ότι θέλουμε.
Τις επόμενες 2-3 μέρες προσοχή, κάνα φρούτο, κάνα γιαουρτάκι, κάνα δημητριακό με απαχο γάλα και φαγητό μόνο σε περίπτωση που ένοιωθα πείνα.
Βέβαια δεν έβγαινα και μέρα παρά μέρα εεε..... μην το ξεφτιλίσουμε!! :))
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ... ΝΕΡΟ παιδιά. 2-3 λίτρα την ημέρα. Βοηθάει πολύ!!
ΕΠΙΣΗΣ (σημαντική σημείωση αυτή)
Με την αργή απώλεια κιλών, δεν χρειαζόταν να αγοράζω συνέχεια καινούρια ρούχα. Απλώς ότι ψώνιζα κάθε σαιζόν το έπαιρνα λίγο μικρότερο και παράλληλα μπορούσα να φοράω και τα πιό παλιά. (οικονομία!!!)
Η μόνη χρονιά που αναγκάστηκα να αντικατστήσω ξαφνικά όλη μου τη γκαρνταρόμπα (απο εσώρουχα μέχρι μπουφάν και μου στοίχησε μια περιουσία) ήταν το 2008, γιατί στα τελευταία 10 κιλά είχα αρχίσει και τη γυμναστική (διάδρομο, όργανα, pilates, κολύμπι και capoeira) και με τη γυμναστική αφ' ενός έχασα πολλά κιλά πολύ γρήγορα (σε 3-4 μήνες) κι αφ' ετέρου άλλαξε πολύ το σχήμα του σώματός μου, οπότε ήταν αδύνατον να φορέσω οτιδήποτε απο τα περσυνά. (εκτός αυτού... ήταν και καλοκαιράκι... καμάρωνα για το καινούριο μου σώμα και ήθελα να το δείξω :) )
Κουράγιο παιδιά.
Υπομονή και επιμονή θέλει η κατάσταση !!!