Σε κανενα δρομο δεν ειμαι.Αυτοκαταστροφη χωρις τελος.Αν δεν παρουμε τα πανω μας,δε βγαινει..
Παμε να κανομε κανα ταμα στην παναγια.Μεγαλη η χαρη της!
Printable View
Αποφάσισα μετά από 9 μήνες στο πρόγραμμα και χωρίς αποτέλεσμα να μπω στο κλειστό πρόγραμμα.
Με πιάνουν τα κλάματα ρε γμτ....γιατί να μην μπόρεσα... Αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Θέλω να το κόψω αυτό το κωλόπραγμα.
Πήρα την απόφαση να πάω στο κλειστό πρόγραμμα γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Εϊμαι πολύ κωλόπαιδο για το ανοιχτό.
Εύχομαι αυτή τη φορά να πετύχει και επιτέλους να έχω μια υγιή ζωή μετά από αυτό που θα περάσω.
Μια διαλυμένη ζωή αχ θεέ μου δεν το αντέχω άλλο
Μη μασας χαρλευ.Εισαι πολυ δυνατη και θα το αντεξεις.Θα ναι δυσκολα,αλλα σε πιστευω.Θα τη φτιαξεις τη ζωη σου,αφου το θες
Harley, καλησπέρες ρε από μένα. Θα τα καταφέρεις, θα δεις. Το μπορείς.
Είμαστε εδώ όποτε μπορείς και θες να μιλήσεις. Προχώρα και δώσε τη μάχη σου,
για σένα.
Μπράβο harley, σου εύχομαι τα καλύτερα.
Και εγώ από την μεριά. Μου πιστεύω θα τα καταφέρεις έκανες το σωστό για το μέλλον σου.
Ευχαριστώ ρε παιδιά για την υποστήριξη :)
Είστε τέλειοι ρε γμτ :)
Γεια σας παιδιά. Πήγα στο κλειστό πρόγραμμα και έφυγα για πολλούς λόγους... Ας πούμε για παράδειγμα δεν μας άφηναν να βγούμε στον κήπο χωρίς άδεια ή μας είχαν βάλει να φροντίζουμε έναν παπαγαλο και 2 γάτες χωρίς εμείς να έχουμε επιλέξει να έχουμε κατοικίδια δηλαδή από που κι ως που, μας έκαναν παρατηρήσεις για το πιο μικρό. Κάποιος 70 ετών άνθρωπος μιλάμε δεν είχε καθαρίσει καλά την τουαλέτα και του έκαναν παρατήρηση και του λέει ''ξέρεις σε ποιον μιλάς; εγώ είμαι 70ετων δεν ήρθα εδώ να κάνω την καθαρίστρια''. Δεν μας άφηναν να βγαίνουμε στον κήπο χωρίς άδεια και γενικά οι κανόνες ήταν πολύ αυστηροί -δεν μπορώ να γράψω όλο το συμβόλαιο εδώ- ώστε 3 άτομα αποχωρήσαμε.
ΔΕΝ αξίζει το δημόσιο καλύτερα να πήγαινα σε ιδιωτική κλινική. Ο ψυχοθεραπευτής που μου έβαλαν μου έλεγε να μην δίνω λεφτά στον μικρό μου αδερφό και να κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου ''και να πάει να δουλέψει'', ''και τι πειράζει αν δεν τελειώσει την σχολή του σε 4 χρόνια, ας την την τελείωσει σε 6''/ ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; Δεν θα με νοιάζει εμένα για τον αδερφό μου και να τον αφήσω στο έλεος να τελειώσει σε 15 χρόνια την σχολή του χωρίς λεφτά, να αφήσει αυτός τα παιδιά του να τελειώσουν την σχολή τους σε 20 χρόνια.
Κακή εμπειρία κι αντί να με κάνουν καλύτερα με έκαναν χειρότερα με τις ηλίθιες συμβουλές τους. Θα το κόψω μόνη μου.
Ο ψυχοθεραπευτής δε που μου έβαλαν ασχολούταν με την οικογένεια μου και όχι με τις αιτίες του αλκοόλ. Μου έλεγε γιατί στέλνω λεφτά στον μικρό μου αδελφό και στο κάτω κάτω να τον αφήσω να δουλέψει κι αν δεν μπορεί να μην τελείωσει την σχολή του στα 4 χρόνια να την τελειώσει στα 6!!!!
Εκεί γούρλωσα τα μάτια μου και λέω τι μου λέει τώρα ας αφήσει αυτός τα δικά του παιδιά να τελειώσουν την σχολή τους σε 15 χρόνια και να δουλεύουν στο διάλο. Πώς μπορώ εγώ να ξανα μιλήσω με αυτόν τον ανθρωπο; Απλά δεν μπορώ. Σηκώθηκα και αποχώρησα.
λυπάμαι για την κακή αυτή εμπειρία.
από έλεγχο τους εργαζόμενους δεν τους περνάει κανείς. μόνο στον ιδιωτικό τομέα αν φερθείς έτσι κόβουν κεφάλια..
btw από προσωπική πείρα, αν ο άνθρωπος δεν έχει υποστήριξη από πουθενα, όντως δεν θα καταφέρει και πολλά ή και τίποτα, όχι μόνο δεν θα αργήσει να τελειώσει μια σχολή. και δεν νομίζω πια να είναι η ζωή του ζωή εισοδηματία. γιατί τέτοιες απόλυτες ιδέες, κομπλεξικές; είχε παιδικά τραύματα ο ψυχοθεραπευτής μου φαίνεται..
Αν θέλεις πραγματικά να το κόψεις,δεν χρειάζεσαι κανένα πρόγραμμα απεξάρτησης...Ισα ίσα που ένα καλό και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον είναι ιδανικότερο από ένα ξένο μέρος με άγνωστους ανθρώπους.
Να ήταν ηρωίνη να το καταλάβω,θα χρειαζόσουν μεθαδόνη για να αντιμετωπίσεις το στερητικό σύνδρομο,αλλά για το αλκοολ δεν υπάρχει υποκατάστατο(συνήθως δίνουν στεντόν γαι ηρεμηστικό).
Ελπίζω να είσαι καλά και ας αποχωρησες από το big brother νωρίτερα..
Αυτό με τη φροντίδα ενός ζώου δεν μου ακούγεται κακό. Μαθαίνεις να φροντίζεις ένα ζώο και στη συνέχεια τον εαυτό σου. Όπως και το να παίρνετε άδεια για να βγείτε έξω, να είχε να κάνει με τα όρια και τους κανόνες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα..
Δε υπάρχει δεν μπορώ,υπάρχει δεν θέλω.
Οι περισσότεροι αλκοολικοί ΔΕΝ θέλουν στην πραγματικότητα να το κόψουν γιατί τους φτιάχνει το μεθύσι,το γουστάρουν...Αν το κόψουν,θα χάσουν την σημαντικότερη απόλαυση/εκτόνωση της ζωής τους.
Αν είσαι αποφασισμένος, δεν χρειάζεσαι κανένα δεκανίκι.
Ο μονος τροπος να το κοψεις ειναι να καταλαβεις πως χρειαζεσαι καθαρο μυαλο για να μην νοιωθεις ασχημα. Οταν το καταλαβεις θα σιχαθεις και το ποτο, και το μαυρο, και τα παντα που σε εμποδιζουν να σκεφτεσαι.
α τωρα μαλιστα... τα πιασαμε τα λεφτα μας...
ΟΛΟΙ οι εθισμοι απο ουσιες γινονται γιατι ο αλλος νοιωθει καλυτερα με την ουσια... κι οχι μονο νοιωθει καλυτερα, αλλα δεν μπορει με τπτ να την παλεψει την πραγματικοτητα χωρις την ουσια... αυτο ειναι το handicap.. αν εσυ αυτο το μεταφραζεις "δεν θελω", εισαι λιγο πισω στην αιιτα του προβληματος αυτου...
αλλα μπορεις και να το λες ετσι, αν αυτο σε κανει να νοιωθεις καλυτερα...
Φυσικά και δεν τα κατάφερνε μόνος του ή θα τα κατάφερνε και θα του έβγαινε η ψυχή του παιδιού. Γιατί εφόσον μπορούμε να τον βοηθήσουμε χρηματικά να μην το κάνουμε ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ και να τον πετάξουμε στα σκουπίδια επειδή ο κύριος ψυχοθεραπευτής θέλει να κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου. ¨Οπως λες κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του. Πώς θα δούλευε και θα διάβαζε ταυτόχρονα ε όντως θα τελείωνε την σχολή του σε 8 χρόνια ενώ τώρα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται ωστε να την τελειώσει στα 4.
Και από πού και ως πού έχει σχέση αυτό με το αλκοόλ. Εγώ νιώθω υπέροχα που τον βοηθάω τι σχέση έχει η χρηματική διακοπή με την διακοπή του αλκοόλ; Άλλες ήταν οι αιτίες που με οδήγησαν στο να πίνω.
Και φτάνω στο συμπέρασμα σου πως όχι μόνο μπορεί να είχε απωθημένα ο ψυχοθεραπευτής αλλά πως ήταν και πολύ κακιασμένος.
Η Remedy καταλαβαίνει τον εθισμό εσύ Γιόκοτσοκο όχι. Δεν υπάρχουν τυχαία κλινικές και ειδικά προγράμματα ώστε να απεξαρτηθείς.
Για παράδειγμα εκεί που πήγαινα εγώ υπήρχε το κλειστό πρόγραμμα του 10ου συνολικά 8 μήνες, 6 μήνες κλειστό, υπήρχε το πρόγραμμα Δανάη που ήταν καθημερινό σε ομάδα για 2 χρόνια!! Υπήρχε το πρόγραμμα διπλής διάγνωσης δηλαδή άνθρωποι με ψυχολογικά συν το αλκοόλ..... Όλα αυτά λες να είναι τυχαία και αν μπορούσαμε μόνοι μας λες να έφτιαξαν όλο αυτό το σύστημα για κοροϊδια;
Στο εξωτερικό πόσοι διάσημοι σταρ έχουν κλειστεί σε κλινικές για αποτοξίνωση!
Αν ήταν τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις τότε οι περισσότεροι θα αποτοξινώνονταν και όχι το αντίθετο.
Αν καταλάβαινες τον εθισμό χάρλευ θα είχες απεξαρτηθεί από μόνη σου...Αλλά δεν θέλεις πραγματικά να απεξαρτηθείς, όσο και αν προσπαθείς να πείσεις τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου για το αντίθετο.
Είχα φίλους ηρωινομανείς που τους είχαμε τελειωμένους αλλά κατάφεραν και απεξαρτήθηκαν, οπότε έχω προσωπική εμπειρία.
Φίλη μου αλκοολική μπαινοέβγαινε χρόνια σε προγράμματα απεξάρτησης και δεν κατ'αφερνε τίποτα...Μέχρι που έμεινε έγκυος και το έκοψε μόνη της,γιατί απλά το πήρε απόφαση!
εγώ θα πω πως είχε το σύνδρομο του σωτήρα ο κύριος, σώνει και ντε θα το βρει το πρόβλημα και θα σε σώσει. υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις στην ψυχοθεραπευτική κάστα. τέλος πάντων μακάρι να έχουν οι επόμενοι την ακαιρεότητα να το καταλάβουν.
σε τί να ελπίζει κανείς αν δεν έχει ένα στήριγμα;
Ένας πολύ δικός μου άνθρωπος, δεν θέλω να πω ποιος έφυγε από την ζωή πριν κάποια χρόνια, από αλκοόλ. Εγώ καταθέτω την δικιά μου εμπειρία όπως το έζησα και όπως το έζησα αφού έφυγε από την ζωή. Ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος που δεν μπορούσε να προσαρμόσει τον εαυτό του στο περιβάλλον του. Γιατί; Γιατί είχε ψυχικά τραύματα. Χαιρετώ.
Ευχαριστώ. Να έχεις καλή υγεία και συ.
Ακολουθει σεντονι.
Είμουν εξαρτημένος από το αλκοόλ ,το τσιγάρο και τον τζόγο.Τον τζόγο κάποια στιγμή όταν κατάλαβα πόσο ηλίθιος είμαι να πετάω λεφτά στα σκουπίδια τον έκοψα.
Είχα πάει στο καζίνο να παίξω και γύρισα σπίτι το πρωί κατά τις 7 μετά από μια μεγάλη ολονύχτια χασούρα των 1000€ (τότε ειμουν παντρεμένος )και είδα το παιδί μου που κοιμόταν (που ήταν τότε μωρό) και πόσα του στερω με τον ηλίθιο εθισμό μου και με μούτζωνα στον καθρέπτη.Τοτε κατάλαβα πόσο άρρωστος ειμουν και δεν ξαναπήγα.Πήγα δηλαδή μετά από αρκετό καιρό,επαιξα 5-10€ και μετά ήρθε το οριστικό τέλος,έχω να πατήσω 8 χρόνια!
Το τσιγάρο το έκοψα πριν 4 χρόνια,κάπνιζα 28 χρόνια 1,5-2 πακέτα την ημέρα.Το σκέφτηκα πολλές φορές να το κόψω αλλά δε μπορούσα.Οσες φορές είχα προσπαθήσει παλιότερα μου έβγαζε τρομερά ψυχοσωματικα η διακοπή.Το είχα συνδιάσει από έφηβος με τα ΠΑΝΤΑ,ήταν που λενε "ο καλύτερος μου φίλος"!Κάποια στιγμή στη ζωή μου ήρθε ένα θέμα υγείας,αλλά μπορούσα να καπνίσω,τότε είπα δεν θα καπνίσω σήμερα ...πέρασαν οι ώρες,οι ημέρες... και οι ημέρες έγιναν εβδομάδες και μήνες και μετά χρόνια,σαν να είχε περάσει μια αιωνιότητα όταν κοιτούσα πίσω!
Με το ποτό είχα φτάσει σε μια φάση να πίνω ένα μπουκάλι ουίσκυ στη καθησιά.Και κρασια και ούζα και τσιπουρα έπινα και καμπάρι σκέτο ,μέχρι και λικέρ του λιντλ.Στην αρχή αρχή πριν αρκετά χρόνια ,είχε ξεκινήσει σιγά σιγά,2-3 ποτηράκια και με έβγαζε από τα προβλήματα μου (και είχα αρκετά) περνούσα ωραία ,είχα βρει το δεκανικι μου,έβγαινα τεχνητά από τη σκληρή πραγματικότητα και τη ρουτίνα ...
Κάποια στιγμή όμως όταν άρχισε να γίνεται αυτό το δεκανικι βάρος και να δημιουργεί προβλήματα σε εμένα και τους γύρω μου ,απλά σταμάτησα να πίνω και το αντικατέστησα με άλλα πράγματα ...σόδα,γυμναστική και καλό φαγητό είναι μερικά από αυτά.Οχι ότι δεν με τραβάνε ακόμα ...και αν μπορούσα να κάνω 1-2 τσιγάρα χωρίς να ξαναγυρίσω πίσω θα έκανα ... και 2-3 ποτά θα τα έπινα ,η αλήθεια να λέγεται,αλλά χαρακτήρας σαν εμένα δεν είναι για ένα ούτε για δύο,αν καπνίσω θα καπνίσω τη Κούβα όλη και αν πιώ,θα πιώ όλο τον άξιο,οπότε καλύτερα έτσι!
Είναι συνειδητή απόφαση να απέχω και θα το κάνω όσο μπορώ,δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον ούτε διαβάζω χέρια...
Αυτό που θέλω να πω HarleyQuinn είναι ότι αν το πάρεις σοβαρά απόφαση χωρίς να κοροϊδεύεις τους γύρω σου και ΚΥΡΊΩΣ τον εαυτό σου,με βοήθεια η και χωρίς αν μπορείς ,θα τα καταφέρεις.
Έχω καταλάβει ότι όλοι οι εθισμοι σχεδόν είναι εγκεφαλικοί κυρίως και πρωτίστως και πολύ λιγότερο σωματικοί.Εννοω δηλαδή ότι τα σωματικά φεύγουν πολύ γρήγορα,τα άλλα κρατάνε αρκετά παραπάνω.
Είναι λίγες ημέρες αποχής μαρτύριο και μετά έχει να κάνει με το μυαλό μας και με το πόσο ισχυρή θέληση έχουμε.Τα προβλήματα μας πρέπει να τα λύνουμε οι ίδιοι και όχι τεχνητά με ουσιες.Ο άνθρωπος έχει μέσα του δυνάμεις που ούτε μπορείς να σκεφτείς ,απλά βγαίνουν στη κατάλληλη ώρα και μια μέρα τα κόβεις όλα ,αρκεί να θέλεις ΕΣΥ!
Κι εγώ αλκοολικός σιγά σιγά κατέληξα να πίνω 1 μπουκάλι ουίσκι την μέρα , ιδίως τα ΣΚ που δεν δούλευα
Τον τελευταίο καιρό είχα και στερητικά , κακές αιματολογικές εξετάσεις κι έβλεπα τον πάτο που πιάνω και το αδιέξοδο που έρχεται
Πήγαινω εδώ κι ένα χρόνο σε κεθεα , βοηθούσε αλλά έπρεπε εγώ να το πάρω απόφαση.
Κι ήρθε αυτή η ευλογημένη ώρα που για μένα ήταν ένα θαύμα γιατί δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ την καθημερινότητα μου χωρίς αλκοόλ (αν και στην δουλειά μου ήμουν λειτουργικός)
Πήρα την απόφαση και με την στήριξη της ομάδας , της συζύγου μου και του ψυχιάτρου που μου έδωσε ηρεμιστικά για τα στερητικά , ξεκίνησα κι εδώ και 4μιση μήνες δεν έχω βάλει γουλιά στο στόμα μου!
Λυτρώθηκα , φτιάξαν οι εξετάσεις , νιώθω καλύτερα, φύγαν οι ενοχές και οι τύψεις !
Δεν μου λείπει , ότι ήπια ήπια , δεν ξέρω αν στο μέλλον αλλάξει κάτι αν ίσως γίνω κοινωνικός χρήστης - δύσκολο το βλέπω - αλλά για την ώρα πάω μέρα μέρα και είμαι καλά
Ζω όπως και πριν αλλά χωρίς αλκοόλ , οι ρουτίνες μου είναι εκεί , τα προβλήματα είναι εκεί , οι ευαισθησίες μου που με κάναν να καταφεύγω στο αλκοόλ είναι εκεί , αλλά τα ζω σιγά σιγά χωρίς αλκοόλ και τελικά είναι καλύτερα
Δεν ξέρω το αύριο , δεν μου ανήκει , ζω το σήμερα κι είμαι ευγνώμων για το θαύμα που ζω που με την βοήθεια του Θεού έγινε σε μένα μαζί με την δικη μου μικρή προσπάθεια και απόφαση.
Όσοι έχουμε τέτοιο πρόβλημα εξάρτησης , όσο κι αν φαίνεται βουνό , διορθώνεται με την θέληση , την απόφαση και την προσπάθεια
Και να ξέρετε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην ζωή μας
Όλα έχουν νόημα και προοπτική την σωτηρία μας κι αν το θελουμε όλα αλλάζουν
StomialoeinaiOla και Sgk50 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Μου χρειάζονται εξομολογήσεις από πρώην αλκοολικούς που τα κατάφεραν μιας και βλέπετε πως αυτό το θέμα το έχω ανοίξει πριν 6 χρόνια, κι όμως ακόμη τραβάει για' μένα...
Το έχω καταλάβει πως είναι μια απόφαση όμως η απόφαση για 'μένα φαντάζει πολύ δύσκολη πλέον... Έχω κάποια αποχή εδώ και λίγους μήνες αλλά ξέρω πως δεν κρατήσει γιατί τέτοια είμαι πλέον.
Ευτυχώς έχω κόψει τα σκληρά ποτά εδώ και αρκετό καιρό, όπως πχ τα ούζα που έπινα αλλά αν θα κάτσω να πιω θω πιω 15 μπύρες μόνη μου. Οπότε μία ή άλλη...
Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σας και τα αισιόδοξα μηνύματα σας και φροντίστε να μείνετε μακρία και κουλ όπως μου γράφετε τώρα ;)
ε φιλαρακι μου θεματογραφε κρατα γερα κι μια νεα μερα ξεκινά κανεις καλος δε χανετε παλεψε το ολο αυτο το θεριο που σε τυραννά .κανεις τον αγωνα σου κι αυτο μετρα ολο αυτο θα αποδώσει κι θασε μια χαρα γιατι ειν κατι που εσυ αποφασηζεις οχι αυτο τι θα κανει .
Προσπαθώ asperger. Ευχαριστώ! Toυλάχιστον έχω καταφέρει να μην πηγαίνω στην δουλειά κουδούνι όπως παλαιότερα και κάποιες άλλες επιτυχίες.
Αλλά το σαράκι δεν έχω καταφέρει να το βγάλω από μέσα μου.
παλεψετο αγαπα τον εαυτο σου κι πες εγω θα σε νικησω ρε κερατα οχι εσυ εμενα .
βρηκα αυτο για δειτε βρε παιδια μηπως κι βοηθα λιγο σε αυτο το προβλημα ??
https://www.google.com/search?sca_es...&bih=870&dpr=1
Όχι άσπεργκερ μου δεν θα πέσω εγώ σε ψυχεδελικά χάπια για να ξεπεράσω το άλλο ψυχεδελικό προϊόν.
Να γίνω το πειραματόζωο των πειραματόζωων.
Ενδιαφέρουσα έρευνα αλλά δεν μας τα λέει καλά.
Από αλκοολική σε χάπατο; Νο!