Πιστεύετε πως πρέπει να κάνω εξετάσεις σε 3 μήνες μήπως κόλλησα κάτι από το τσεκποιντ;;;
Printable View
Πιστεύετε πως πρέπει να κάνω εξετάσεις σε 3 μήνες μήπως κόλλησα κάτι από το τσεκποιντ;;;
Παίρνω χάπια ήδη. Εδώ και 4 μήνες. Από τότε δηλ που με έπιασε αυτή η εμμονή και οι τάσεις αυτοκτονίας.
Η πρώτη φορά που το ανέφερα είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσω τα ladose.
Έκτοτε έχω αλλάξει 4 φορές φαρμακευτική αγωγή. Η 4η μόλις ξεκίνησε.
Αντικαταθλιπτικό, αντιψυχωσικο και ηρεμιστικά.
Καλά βρε παιδί μου, αυτοκτονικές τάσεις για κάτι που δεν έχεις, κρίμα είναι σκέψου το, πάντως μακάρι να σου φύγει η ιδέα γιατί είναι κρίμα, φοβάσαι κάτι που έχει 0% πιθανότητες, ψυχοθεραπεία είπες κανείς ε? Μακάρι να μη τα χρειαστείς ποτέ τα χάπια ξανά :)
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ξεκολλα τη ζωη σου ρε κοπελα μου δεν εχεις aids στο λέμε και στο ξαναλέμε και εσυ εκει
Στάλθηκε από το SM-A9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η ψυχολόγος πριν από όλα αυτά δεν με άφηνε να πάω για την εξέταση θεωρώντας πως και να πάω δεν θα αλλάξει κάτι αλλά αντιθέτως θα ξεφυτρώσουν κι αλλα.
Στην τελευταία συνεδρία που με είδε πολύ χάλια μου είπε πήγαινε αλλά μετά θα κάνουμε μια συμφωνία: δεν θα ξαναμιλήσουμε για το hiv ποτέ.
Τελικά μετά την εξέταση εγώ είμαι ακόμα χειρότερα. Και τώρα εκείνη δεν δέχεται να μιλήσουμε γι αυτό. Στο τηλ που την πήρα ήταν κάθετη ότι δεν θα συζητησει γι αυτό το θέμα κι ότι έδωσα μια υπόσχεση κλπ.
Εμένα όμως αυτό είναι το πρόβλημα μου. Κι αν δεν το συζητήσω μαζί της πως θα βοηθηθω;;;;
Θα πάω στη συνεδρία και τι θα λέμε; Περί ανέμων και υδάτων; Εγώ καίγομαι γι αυτό και είμαι φρικαρισμενη. Πως θα με βοηθήσει αν δεν μικησουμε γι αυτό;;;;;
Επίσης σταμάτησαν να μου μιλάνε και οι φίλοι μου σχετικά με αυτό.
Ότι δεν μπορούν να μπουν σε αυτή την τρέλα και ότι δεν θα μικησουμε άλλο γι αυτο.
Υποψιάζομαι ότι έχουν μιλήσει με την ψυχολογο κ τους έδωσε αυτή την κατεύθυνση...
Δε ξέρω αν είναι το σωστό και αν γίναν έτσι, αλλά πάνε και μιλά για το ότι φοβάσαι τις αρρώστιες γενικά ;)
Μη πεις ποτέ HIV. Τουλ για αρχή. Τι λες? Δε πειστευεις ότι μπορεί να έχει δίκιο? Τελείωσες , έκανες εξέταση και πάλι κάτι βρήκες , κάτι απίθανο αυτή τη φορά , μπορεί να πάθεις καρδιά τα επόμενα 5 λεπτά, αλλά HIV ΠΑΛΙ δε θα έχεις :) δε γίνεται να έχεις :)
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Σωματικά σιγουρα δεν εισαι. Σου έχει γίνει εμμονη. Πρέπει να αρχισεις να το καταλαβαίνεις και μόνη σου οτι φτιάχνεις παραλογα σεναρια που δε στεκουν. Σου μοιαζει λογικο δλδ να έχεις κολλησει κατι στο checkpoint;;;Σε οτι ψυχιατρο και να πας αν δε δουλεψεις με τον εαυτο σου καλα δε θα γίνεις ποτε.
Νοσηρη απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι η τελευταια αυτη κλιμακωση της νοσοφοβιας της νεφελης ειναι απο ψυχολογικα και οχι ψυχιατρικα αιτια; Εισαι ψυχιατρος;
Βασικά χρειαζεται να εχεις γνώσεις ψυχιατρου για να καταλάβεις οτι της έχει γινει εμμονή; εδω της κολλησε οτι μπορει να κολλησε στο τσεκποιντ....
Ναι, κουβεντα οπου βασικα σχεδον τα βαζεις με τη νεφελη. Η νεφελη εχει γραψει οτι περιμενει να καιρο να πιασουν τα φαρμακα, αλλα δεν την εχουν πιασει ακομα. Καθε φορα που γραφει ειναι αναστατωμενη, ειδικα αφου της κολλησε η ιδεα για το τσεκποϊντ, κι εσυ παρ' ολα αυτα βαζεις στο επικεντρο την ψυχοθεραπεια, και γενικοτερα τι μπορει να κανει η νεφελη. Δεν αισθανομαι οτι τη βοηθαει αυτο. Σε καθε περιπτωση οσοι εχουν ασχοληθει ξερουν οτι σε περιοδο με πολυ εντονα συμπτωματα η ψυχοθεραπεια γινεται με δυσκολια. Στο εχω ξαναγραψει οτι την αποπαιρνεις απαντωντας της αντιδραστικα. Εχει που εχει τις δυσκολιες του οποιος ανοιγει θρεντ που ζηταει βοηθεια, δε χρειαζεται να τους κρινουμε και τους τραβαμε αυτια κι απο πανω.
Γνώμη σου. Εγω θεωρω οτι δε πρέπει να της χαϊδεύω τα αυτιά. Πρεπει με κάθε τρόπο να καταλάβει οτι σκέφτεται παραλογα. Δεν ειναι τυχαίο που και η ιδια η γιατρός της δεν την αφηνει να μιλάει γι αυτό. Δηλαδη τι θα επρεπε να πω οτι μπορεί να εχει aids? Οτι μπορεί να κολλησε;Δεν της απαντάω με κακια, να τη βοηθήσω προσπαθω και θεωρω οτι το πραττω.
Ναι, η γιατρος δεν την αφηνει να μιλαει, οχι καποια συμφορουμιτισσα. Προφανως κρινει οτι συζητωντας τις εμμονες της ενεχει κινδυνο να διαταραξει την θεραπευτικη σχεση. Οχι, δεν πρεπει με καθε τροπο να καταλαβει τιποτα. Τι παει να πει με καθε τροπο, ποιος το αποφασισε αυτο; Ο τροπος που απευθυνομαστε σε οσους ζητουν βοηθεια εδω μεσα δε μετραει, ειδικα οταν βρισκονται σε ολοενα εντεινομενη κριση; Το να της χαϊδευεις τα αυτια ειναι ασχετο, για εναν απλο λογο: αν ηταν ξεκαθαρο οτι η ενταση των συμπτωματων της ηταν για λογους ψυχολογικους, θα δικαιολογουταν. Με το να της τα λες ωμα, εξω απ΄τα διοντια και λοιπα οχι μονο προκρινεις το σεναριο να ειναι ψυχολογικα τα αιτια της επιδεινωσης αλλα στην αντιθετη περιπτωση, στο ενδεχομενο να ειναι ψυχιατρικα, τα βαζεις μαζι της για κατι που δεν ελεγχει.
Καλη η ειλικρινεια αλλα πρεπει να βαζεις τον αλλο που βοηθας πρωτα, κι αυτο σημαινει να βλεπεις και να εισαι διατεθιμενος να δεις ολη την εικονα.
Την συγκριση με την ψυχιατρο που της ειπε να μην μιλανε πλεον για τις εμμονες την εκανες πρωτα εσυ. Λες οτι δεν ειναι τυχαιο που της εβαλε φρενο σε αυτο η γιατρος. Συμφωνω οτι δεν ειναι, και εξηγησα στο προηγουμενο ποστ μου γιατι. Αν η γιατρος ενδιδει καθε φορα στην εμμονικοτητα που βγαζει η νεφελη, κινδυνευει να εκτροχιαστει η ιατρικη σχεση. Μετατοπιζει το βαρος της φροντιδας στην αυξανομενη εκδηλωση των συμπτωματων και οχι στην αντιμετωπιση της. Τι σχεση εχει αυτο με το να αποπαιρνεις τη νεφελη εσυ, ενα μελος του φορουμ που δεν ειναι ειδικος, λεγοντας της να εστιασει στο ψυχολογικο; Δεν ηταν καν η ψυχολογος που της ειπε να μην το συζηταει.
Κατα τα αλλα και δεν το λεω απαξιωτικα καθολου, ξαναδιαβασε αν θελεις αυτα που εγραψα, εβαλα αρκετη προσπαθεια σε αυτα και ειναι καλο καμια φορα να διαβαζουμε αντι να απανταμε. Εγω αυτα που λεω τα βασιζω στο οτι εχω διαβασει αρκετα απο τα ποστ της νεφελης τις τελευταιες μερες.
Εγω εχω διαβάσει μονο αυτο το θεμα και δε βρίσκω καπου λαθος σε οτι της ειπα. Ίσα ισα την καθησυχασα οτι ειναι υγιής. Επιμένω επειδή δε μπορω να διαβασω κατι κακο, να μου δείξεις τι ακριβώς ειπα και σε ενόχλησε για να καταλάβω που ειναι το δικο μου λάθος. Δε χρειάζεται να ειναι κάποιος ψυχιατρος για να πει τη γνώμη του θεωρώ. Ενα απλο μελος του φορουμ ειμαι οπως εισαι και εσυ με τα δικα μου ψυχολογικα και τις δικες μου φοβιες οπως ολοι πάνω κάτω.
Μα βρε συ, εχω ηδη απαντησει σε ολα αυτα... Προτιμας να τα επαναλαβω απ' το να κανεις ενα βημα πισω, να το γυρισεις για λιγο σε φαση αναγνωσης απο φαση ανταπαντησης, και να καταλαβεις κι εσυ που ενισταμαι και γιατι δε θα θελα να συνεχιστει αυτο και τριτη μερα; Δηλαδη οσο η νεφελη ταλαιπωρειται απο αυτο (που ειλικρινα νεφελη ευχομαι να καλμαρεις απο σημερα ηδη) τοσο εσυ θα της τα λες μπας και συνελθει; Που οδηγει αυτη η δυναμικη, ποσο βοηθαει (και επισης, τι εκτονωνεται ακριβως; )
Δεν ξέρω τι φταίει και είμαι τόσο χάλια. Είναι μόνο η ιδψ; Έχω μήπως ψύχωση; Τι στο καλό συμβαίνει;
Όχι ότι θα αλλάξει κάτι. Αυτό που περιμένω μήνες τώρα είναι να αλλάξει η κατάσταση μου έστω λίγο προς το καλύτερο. Και αντι γι αυτό χειροτερεύω....
Εγω θεωρω απλα οτι φοβάσαι υπερβολικά. Προσπάθησε καθε φορα που σου μπαινουν ιδεες να το βλέπεις ως τριτος. Αν δλδ στο ελεγε καποιος αλλος τι θα σκεφτόσουν.... Προσπάθησε να αποφύγεις οτι σε αγχωνει σε οτι μπορείς.. Και τέλος μην υπεραναλυεις πράγματα που σε αγχώνουν πολυ απλα γιατί θα αγχωθείς χειρότερα.
Έκλεισα να πάω για εγκεφαλογραφημα
Είχα πάει σε νευρολόγο πριν καιρό και μου είχε γράψει μαγνητική εγκεφάλου η οποία έδειξε κάποια δυσπλασία στο φλοιό του εγκεφάλου.
Ο νευροχειρουργος που την είδε είπε να κάνω και ένα εγκεφαλογραφημα να δούμε τι γίνεται και αν συνδέεται κάτι με αυτά που έχω....
Άλλη μια μέρα που ξύπνησα με τρόμο.
Με τον τρόμο ότι έχω κολλήσει hiv από το τσεκποιντ και είμαι άρρωστη. Και πρέπει να περιμένω 3 μήνες για να ξαναπάω για εξέταση.
Γιατί δεν με βοηθάει ΤΙΠΟΤΑ;;;;
Ούτε η ψυχοθεραπεία ούτε τα φάρμακα;;;;
Είμαι έτσι από τον Φεβρουάριο....
Καλή μου κοπέλα μόλις διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια... Επειδή είμαι της δουλειάς στο χώρο της υγείας θα σου πω ότι το να κάνεις εξέταση κ κάποιος να χρησιμοποιησει βελόνα ήδη χρησιμοποιημενη πρώτον είναι εγκληματικό κ δεύτερον είναι οχι απλα απίθανο ίσως μόνο σε ταινία φαντασίας θα το δεις!! Στην πραγματική ζωή ΟΧΙ ξεχνα το σε εκείνη την εξέταση δεν συνέβη κάτι, ολα είναι στο μυαλό σου γιατί ήσουν ταραγμένη κ το μυαλό σου αρνείται να δεχτεί ότι δεν έχεις hiv!!!!!! Απο την αλλη δεν κατάλαβα για ποιο λόγο πρέπει να κάνεις μαγνητική ωστόσο μήπως πρέπει να αλλάξεις κάτι στη θεραπεία σου?? Μήπως κάτι δεν σε πιάνει, δεν σου ταιριάζει??
Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Με καθησυχάζει κάπως το ότι είσαι στο χώρο της υγείας.
Όταν πρώτο ξεκίνησαν όλα αυτά η ψυχολόγος με έστειλε σε νευρολόγο και η δεύτερη μο έγραψε μια μαγνητική εγκεφάλου. Την έκανα και μάλιστα 2 φορές γιατί την πρώτη δεν έχει μπει σκιαγραφικο υγρο.
Έδειξε μια δυσπλασία στο φλοιό του εγκεφάλου και κατόπιν η νευρολόγος είπε ότι όλο αυτό χρειάζεται να το δει νευροχειρουργος.
Πήγα λοιπόν τη μαγνητική σε ένα γνωστό μου νευροχειρουργό και είπε ότι χρειάζεται να κάνω εγκεφαλογραφημα για να δούμε ακριβώς το συγκεκριμένο εύρημα.
Έχω κλείσει ραντεβού γαι την επόμενη βδομάδα.
Όσον αφορά την ψυχιατρική αγωγή, έχω αλλάξει φάρμακα 4 φορές. Ξεκίνησα με λαντοζ το οποίο μου έφερε μεγάλη ταραχή, μετά Zyprexa, geodon και τώρα risperdal. Αυτά όσον αφορά τα αντιψυχωσικα.
Σταθερα εδώ και 4 μήνες παίρνω και το αντικαταθλιπτικό dumyrox.
Δεν έχω όμως καμία βελτίωση. Θα έλεγα ότι χειροτερεύω....
Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα αρρωστησεις απο το τοσο άγχος;;; αυτο θα επρεπε να σε αγχωνει και οχι αν κόλλησες aids απο το τσεκποιντ.
Ποσο καιρο τα παίρνεις; θελω να πω οτι αν τα παίρνεις μεγαλο διαστημα ισως θα πρέπει να αλλάξεις ξανά αγωγη πάντα με τη συμβουλή του ψυχιατρου φυσικα. Ειναι κριμα να εισαι σε κατάσταση τρομου για κατι που αποκλειεται να έγινε. Ειμαι νοσηλευτρια και ειναι εννοείται υποχρεωτικό να αλλαζεις σύριγγα και όχι μονο αυτο υπάρχουν και ειδικά δοχεία που πετας τις βελόνες.. Μπορω να στο επιβεβαιώσω λοιπον οτι δ3ν εχεις κολλήσει κατι απο εκει.
Λοιπόν δεν θα κάνω τη δασκάλα γιατί κ εγω λόγω κολλήματος βρίσκομαι εδώ. Ωστόσο αυτό που έχω να σου πω είναι πως τα τεστ και οι εξετάσεις είναι έγκυρα κ χτυπα ξύλο αν είχες κάτι θα το ξερες εδώ κ καιρό κ εκτός του ότι θα το ξερες, παθολογικα κ όχι ψυχολογικά θα είχες θέματα που θα σε καναν να πας θέλοντας κ μη στο γιατρό. Η γιατρός σου προφανώς θέλει να σε αποτρέψει από το φαύλο κύκλο των εξετάσεων κ της εμμονής σου για αυτο κ δεν θέλει να το συζητάτε άλλο. Δεν έχει κάτι άλλο να σου πει είναι σαν να εξαντλήθηκε το θέμα κ εσύ απλά να λες τα ιδια κ τα ιδια για να ακούς πάντα την ίδια απάντηση . Όσο κανεις εξετάσεις τόσο τροφοδοτείς αυτή τη φοβία κ δε δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να αποστασιοποιηθει απο το θέμα κ να ηρεμήσει. Χαλαρωσε κ σκέψου λογικά επανέφερε τη λογική στον εαυτό σου κ την ηρεμία. Δεν έχεις hiv το λένε οι εξετάσεις κ οι γιατροι!! Επίσης ο τρόπος με τον οποίο συνέβη το γεγονός κ φοβάσαι είναι πολύ μακριά απο τον πραγματικό τροπο που νοσεί κανείς!!! Δεν ξέρω αν έχεις κάποιες ενοχές μέσα σου ακόμα κ για το φίλι πχ κάτι τέτοιο, δεν ξέρω υποθέσεις κάνω για να σε βοηθήσω μήπως κάτι άλλο σε βασανίζει κ βρίσκεις εκεί διαφυγή. Πάντως για το γεγονός του πράγματος είσαι υγιής ξεκάθαρα με τεκμήρια και δεν έχεις να φοβάσαι κάτι!
Αυτό που με τρύπησε στην εξέταση ατο τσεκποιντ ήταν κάτι σαν συρραπτικο το οποίο δεν βγήκε από κάποιο αποστειρωμένο σακουλάκι αλλά από ένα συρτάρι.
Ακριβώς την ίδια φάση έχει καταγράψει σε βιντεάκι η Μαίρη Συνατσακη ππυ πήγε στο ίδιο τσεκποιντ γαι εξέταση.
Βγαίνει λοιπόν αυτό το μηχανάκι-συρραπτικο από το συρτάρι. Όχι κλειστό σε σακουλάκι. Είναι αυτό μιας χρήσης; Είναι ασφαλές;;;;;; Αυτό με τρωει....
Φυσικά κ είναι ολα αποστειρωμενα κ μιας χρήσεως!!! Εννοείται αυτό, μιλάμε για ότι πιο υπεύθυνο κ για ανθρώπινες ζωές!! Απο τον παθολογο που θα πας πχ κ θα καθησεις να σε εξετάσει σκέψου το πιο ασήμαντο, έχει ενα χαρτί στην καρέκλα που εξετάζεσαι. Όταν εσύ φύγεις στον επόμενο ασθενή αυτί το χαρτί πετιέται κ τοποθετείται καινούριο πόσο μάλλον μια βελόνα που εισχωρεί στο δέρμα σου. Έτσι κ το συγκεκριμένο test γίνεται με βελόνες κλπ μια χρήσεως είναι δεδομένο!!!!