Originally Posted by
Marilou
Καλημερα!
Ειναι λογικο ολο αυτο που διαβάζω....Η μητερα ειναι αυτη που πρεπει να ισορροπήσει αναμεσα σε δυο πλέον ρολους .Αυτο της συζύγου και της μητερας .
Οποιος δεν το εχει περάσει δεν γνωριζει τι υπέρβαση πρεπει να κάνει μια γυναικα ωστε να βρει τις ισορροπίες της και να μην επηρεάσει τον γαμο της στην αρχή.
Εδω ζευγάρια που ειναι τρελα ερωτευμενα ,ζουν μαζι πολλα χρόνια πριν τον ερχομό του πρωτου τους παιδιού και φτανουν στα πρόθυρα διαζυγιου ...
Βλεπεις λοιπον οτι αναγνωριζεις οτι εχουν αλλαξει πολλα απο τα δικα σου θελω και σιγουρα ευθύνεται και το ορμονικο αλλα και τα δεδομένα .
Νομιζω το ξερεις και το καταλαβαινεις και εσυ πλεον σαν γυναικα και στο θεμα το ερωτικο εχεις αλλαγές ,δεν ειναι τοσο εντονο προς το παρον οπως ηταν πριν.Και αυτο τον χρονο του θέλει ,θα δεις οτι με τον καιρο θα επανελθει.
Προσεχε ο ανθρωπος σου δεν έχει αλλαξει ,εσυ τον βλεπεις ετσι γιατι αλλαξες εσυ συμπεριφορά και φυσικο επακόλουθο να αλλάξει και αυτος συμπεριφορα απεναντι σου δεδομενων των καινουργιων καταστασεων που ερχεται αντιμετωπος και αυτος .
Θελεις να συζητησεις τι ειναι αυτο που σε χαλάει τοσο πολυ?
Συγκεκριμενα ,με χαλαει αυτο ?Γραψτω σε ενα χαρτι να το εχεις σαν δεδομενο και σκεψου , γιατι δεν με χαλούσε πριν το παιδί?
Με χαλαει εμενα τωρα ,γιατι αλλαξα εγω,αρα εγω πρεπει να βρω τον τροπο να το λυσω ή γιατι οντως ειναι ενα θεμα που πρεπει να το συζητήσω για να βρούμε απο κοινου μια λύση?
Λες αδιαφορη.Πως το εννοεις ?
Τον εχεις πλησιασει ομορφα και ωραια να του πεις ,ξερεις αγαπη μου νοιωθω πιεσμένη ,νοιωθω οτι κατι εχει αλλαξει μεσα μου ή το οτιδηποτε ,γιατι να αισθανομαι έτσι,θελω να το συζητήσω μαζι σου ,να δω τι γίνεται ...
Εχει αλλαξει κατι μεσα σου ή απλα ο ερχομος του παιδιου μας σε εχει ταρακουνήσει λιγο και προσπαθεις και εσυ να προσαρμοστεις?
Και αν παλι ανηκεις και εσυ στην κατηγορια οπως μια φιλη που δεν θελει να ζηταει γιατι ετσι νομιζει οτι θα φαινεται λιγοτερο δυνατη θα σου πω ακριβως το ιδιο .
Εφόσον εσυ δεν ξερεις να ζητας πως θες ο ανθρωπος σου να δει οτι εχεις αναγκη απο πραγματα ?Συμφωνω οτι πρεπει καποια πραγματα να ειναι κατανοητα απο μονα τους και δεν χρειαζεται να γινομαστε ζητιανες ,αλλα και ο αλλος δεν ειναι ο μαντης Καλχας καθε φορα που σε βλεπει καπως να μαντευει τι ακριβως εχει για να σου το προσφερει.
Μην ξεχνας τα ζητας απο τον άντρα σου .Απο τον άνθρωπο που διαλεξε να είστε μαζι και να κανετε οικογενεια.Αυτος που στα δικα του ματια εισαι η μια και μπορει να δικαιολογισει οποιαδήποτε αδυναμια σου (αν το βλεπεις ετσι)
Ξερεις τι μου θυμιζει αυτο?
Το ζευγαρι που καθεται μαζι και ρωταει ο αντρας την γυναικα και ακολουθει ο εξης κωμικοτραγικος διάλογος ..
-Τι εχεις αγαπη μου?
-Τιποτα ......
-Μα κατι εχεις το βλεπω,θελεις να το συζητησου?
-Σου ειπα ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ....
-Ενταξει τοτε .(τι αλλο να κανει αφου δεν μιλαει, παραιτείτε ο άνθρωπος)
Και ερχεται η τραγελαφική απαντηση της γυναίκας
-Α ! Ενταξει ε? και εγω που κανω αυτο ,κανω εκεινο και εσυ δεν με νοιαζεσαι και μπλα μπλα ,ανοίγει ενας χειμαρος και βγαίνουν ολα εκεινα που έπρεπε να βγουν οταν στα ρωτουσε και υπηρχαν ολες οι απαραιτητες συνθηκες ώστε να γινει μια καλη κουβεντα και να βρεθουν οι λυσεις .
Και φυσικα που καταλαγει ολο αυτο ? σ ενα καυγα που μονο αισιο τελος δεν θα εχει να εισαι σιγουρη....
Θελεις λοιπον να ξενινησει απο ενα ενα θεμα την φορά ?
Θυμαμαι ειχες αναφρει πως ειχατε φυγει ενα τριημερο οι τρεις σας και περασατε πολυ ομορφα!
Θελω να καταλαβεις πως ανετα μπορεις να περασεις το ιδιο ομορφα και στο σπιτι σου ,κλεισε την πορτα του σπιτιου σου και αφησε εξω και τα προβληματα των δικων του και οτι αλλο προκαλείται απο τριτους .
Οταν ειμαστε σπιτι μας ειμαστε μονες μας με τον ανθρωπο μας ,εμεις καθοριζουμε αν θα κρατησουμε τις παρεμβολες απο τριτους ή θα τις αφεισουμε στην ακρη και θα προτιμησουμε να ασχοληθουμε με τα ουσιαστικα θεματα που αφορουν τους τρεις μας και κυριως το παιδι.
Θα στο ξαναπω ,μαθε να μιλας ,να συζητας ,να ζητας οτι σε προβληματιζει εκεινη την ωρα ...Μην τα αφεινεις να μαζευονται ,μετα κανουν το μπαμ και δεν ξερεις τι να πρωτομαζεψεις .
Οτι θες εδω ειμαστε ,βγαλτω εδω ή ακομα καλυτερα πηγαινε σε ενα ψυχολογο ,θα σε βοηθησει απιστευτα .
Στο λεω γιατι λογω δουλειας ειχα κοντα μου ψυχολογο που συνεργαζομασταν μαζι το διαστημα που ειχα γινει και εγω μανουλα(και τοτε δουλευα με παιδακια ) και πολλα απο αυτα που αντιμετωπιζεις τα εβλεπα και σε εμενα,με προβληματιζαν για καταλαβαινα οτι αλλαξα εγω οχι ο αντρας μου και τα συζητουσα μαζι της,φιλικα αλλα μου εκανα τοσο καλο οχι μονο στην σχεση μου μαζι του αλλα και στο παιδι μας !
Οταν σε ενημερωνει καποιος τριτος που εχει γνωσεις πανω σε αυτα τα θεματα σε βοηθαει καλυτερα να δεις ,αν οντως υπάρχει θεμα συνεννόησις ή ολο αυτο ειναι αποτελεσμα των ορμονικων ανακαταταξεων σου.
Και να ξερεις οτι ολο αυτο εμενα μου κρατησε περιπου 1.5 χρονο ,τοσο χρειαστηκα να βρω τα πατηματα μου αναμεσα στο ρολο της γυναικας ,μητερας και εργαζόμενης ...δουλευα κιολας ,εκει να δεις τι θεματα προκειπτουν οταν πρεπει να λειπεις και καποιες ωρες απο το σπιτι και να εχεις και ενα τριτο ατομο για το μωρο ...Ευτυχως εγω ειχα την μητερα μου και μπορούσα να την μιλησω και οπως ήθελα ...
Μπορω να σου γραφω μεχρι αύριο γιατι πραγματικα ειναι τοσα πολλα αυτα που δεν γνωριζουμε ,που αν το σκεφτεις μια γυναικα οσο χρονων και να είναι ,οσες εμπειριες και να εχει ,οταν γινεται μανα αλλαζει .
Στο χερι σου ειναι αυτη η μεταβαση να γινει ομαλα ή να γινει αιτια που μπορει να διαλυθουν τα παντα .
Και στα λεω αυτα μετα απο εικοσο χρονια γαμου και απο πολλα μα πολλα σκαμπανεβασματα .Να ξερεις αρμονικες οικογενειες που γευματιζουν ευτυχισμένες το πρωινο τους μόνο στις διαφημισεις υπαρχουν,πουθενα αλλου και μην συγκρινει ποτε οικογενεις που φαινομενικα ειναι ενταξει με την δικη σας και να λες γιατι ?τι παει λαθος σε εμας ?
Αυτο που λεω πλεον ειναι οτι!
Καλως ηρθατε στην πραγματικοτητα ,εδω καλείσαι να αποδειξεις αν μπορεις να κρατήσεις ,αν αξιζει να προσπαθήσεις να κρατηθει ενας γάμος .Οτι εχεις ζησει προ παιδιου εποχή ειναι ενα χαδι ....