Μην ανυσυχεις όλα οκ. Η υπόσχεση ήταν για τον θερμοσίφωνα απλά λόγω ΙΨΔ έχεις αμφιβολίες.
Printable View
Μην ανυσυχεις όλα οκ. Η υπόσχεση ήταν για τον θερμοσίφωνα απλά λόγω ΙΨΔ έχεις αμφιβολίες.
Τον Σεπτέμβρη αν δεν κάνω λάθος είπες πως θα πάρεις μια συμβουλή από μια ειδικό έτσι δεν ειναι;
Υπήρχε πίτα στην κουζίνα. Κάτω απο την πιτα υπηρχε χαρτι ρολο. Εκοψα με το χερι μια μπουκια. Ανησυχησα οτι μπορει να έκοψα και χαρτι μαζι και να το εφαγα. Για ψυχαναγκαστικούς λόγους, ήθελα να ειμαι σιγουρος οτι δεν εφαγα χαρτι. Κοίταξα το κομμάτι που ήταν αφημένο στην θέση του. Φαινόταν φυλλο πίτας στο σημειο που έκοψα που σημαινει οτι εφοσον υπάρχει το φύλλο, τότε δεν έκοψα χαρτί. αλλά δεν μπορούσα να δω και καλά. Είχα αγχωθεί και ενώ με την πρώτη ματία φαινόταν σχεδόν σίγουρα οτι δεν έκοψα χαρτί, δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Σαν ακόμη να μην ήμουν σίγουρος. Τότε, σκέφτηκα ότι μπορεί στο σημειο που στεκομαι να μην φαινεται καλά και να έχει κοπεί λιγο χάρτι από ένα μικρο σημείο που δεν το έβλεπα απο την θέση που ήμουν (πραγμα απιθανο) και λόγω αγχους και βιασυνης, πήγα κοντά στο κομμάτι να το δω σε ολο το σημειο γυρω γυρω.
Δεν θυμάμαι ακρίβως, για ποιό λόγο οταν το πρωτοκοίταξα την πρώτη φορά, δεν ένιωσα επιβεβαιωση οτι δεν εκοψα χαρτί. Έτσι, οπως είπα, πηγα πιο κοντα για να το δω καλυτερα. υπήρχε και ενα σημειο που δεν φαινοταν καλα. Ολα αυτα εγιναν λογω αγχους και βιασυνης. Αφου κοιταξα δευτερη φορά, καταλαβα οτι δεν χρειαζόταν και οτι ηταν σχεδον 99% απιθανο να ειχα κοψει χαρτί. ακομη και σε εκεινο το σημειο που δεν μπορουσα να δω απο την θεση που ημουν. Απο την στιγμη που στο περισσοτερο σημειο φαινοταν το φυλλο πιτας, σημαινε οτι ολα ηταν οκ και οτι δεν έκοψα χαρτί αλλα λόγω άγχους και βιασύνης δεν μπόρεσα να συγκρατηθω και να πω στον εαυτό μου οτι "εφοσον το μεγαλυτερο σημειο του κομματιου που βλέπω ειναι οκ, τότε θα ειναι ολο οκ" απλα, επειδη υπηρχε ενα σημειο που στην θέση που βρισκόμουν δεν φαινόταν καλά και ανησυχησα μήπως, απο εκεί κόπηκε εστω και λίγο χαρτί, πράμα απίθανο. Τότε, συνειδτοποίησα οτι μάλλον η δευτερη φορά που το κοίταξα καλύτερα δεν χρειαζόταν.
Ανησυχω για μια υπόσχεση που έιχα κάνει στον Θεό να μην ελέγχω πάνω από μία φορα κάποια πράματα. Δεν θυμάμαι αν η υπόσχεση ήταν για συγκεκρίμενα πράματα πχ αν κλέιδωσα την πόρτα, ή γενικα για ότι περιλαμβάνει έλεγχο.
Πίστεύετε οτι η υπόσχεση, σε περιπτωση που μέτρησε, έσπασε? πιστεύετε μετράει σαν 1 έλεγχος ή 2 έλεγχοι. με τον 1 ειματε οκ. το θέμα είναι οτι όταν κοιταξα την πίτα καλύτερα νόμισα οτι εξακολούθει να ειναι ο 1ος έλεγχος. μετα, οταν συνειδτοποίησα οτι μαλλον, δεν χρειαζόταν να την κοιτάξω με προσοχή από κοντά, οτί ίσως, μέτρησε σαν δεύτερος έλεγχος.
Θα πηγαίνεις σε ειδικό?
Έχεις την ανάγκη και την επυθιμια να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαινει;...σε ειδικό δεν πας...αλλά σου λέμε όλοι εδώ μέσα ότι ο Θεός δεν είναι όπως τον έχεις εσύ στο μυαλό σου...και δεν πρέπει να τον φοβάσαι!!
Ότι και να ήταν τι σημασία έχει;;; γιατί δε μας λες;; γράφεις τα δικά σου κ δεν απαντάς ποτε
απλα φοβαμαι μην τιμωρηθω. αυτο. θα μου πειτε οτι τοσοι κακοι ανθρωποι υπαρχουν. το σκεφετομαι διαφορετικα με την εννοια οτι οκ αυτοι σκοτωνουν ανθρωπους, εγω μπλέκω με υποσχεσεις σε Θεούς που μπορει να μετρανε και να τις σπαω και επειδη, μπλέκω τους Θεούς να είναι πολυ κακό αυτο που κάνω.
Καταρχάς ο θεός είναι ένας...δεν είναι πολλοί...ο θεός μας έχει φτιάξει ελεύθερους στο να τον πυστεψουμε ή όχι ..δεν αναγκάζει κανέναν να τον πιστέψει...αν δεν πιστεύεις στον Χριστό τότε πάψε να ασχολείσαι με τις υποσχέσεις και τις τιμωρίες είναι δηλαδή ανωφελο..αν πυστευεις όμως και αν ΘΕΣ να πυστευεις τότε κοίτα να είσαι όσο μπορείς ένας καλός άνθρωπος και να βοηθάς τους άλλους και μην ξανασχοληθεις με τις υποσχέσεις για χαρτοπετσέτες.
Λοιπον, πριν 2 χρόνια προσπαθησα να κανω υπόσχεση στον Θεό σχετικα με το να μην γυρισω σπίτι (ενω ειμαι εξω) με σκοπο να παρω χαρτοπετσέτες.
Σήμερα, πηγα και πληρωσα σε μια καφετερια και μου δωσαν αποδειξη. Επειδη καθομουν εξω και μπηκα μεσα να πληρωσω με καρτα και επειδη η αποδειξη ειναι απο χαρτι, ε ανησυχησα λιγο, και για να μην θυμιζει, καπως την υπόσχεση, απλα πηγα στον μπανιο και την πέταξα στην κάδο.
Τότε, θυμήθηκα μια αλλη πιθανη υπόσχεση με κατι μικρούς κάδους. Το αγνόησα λίγο και αρχισα να ανεβαίνω τα σκαλιά για να φύγω. Τότε, αρχισε να με απασχολει ενα άλλο θέμα και άρχισα να αγχωνομαι παραπανω για τον καδο. το ocd μου ελεγε να γυρισω πίσω στο μπανιο και να πάρω την αποδειξη απο τον μικρο καδο και να την πεταξω στην τουαλέτα. Σταμάτησα λιγο για να αναλύσω το θέμα. Αρχισα να αγχωνομαι οτι το να γυρίσω πίσω στο μπανιο για να παρω την αποδειξη απο τον καδο και να την πεταξω στην τουαλέτα, θυμιζε καπως αυτο με την χαρτοπετσέτα. δηλαδη την υποσχεση σχετικα με το να μην γυρισω σπίτι (ενω ειμαι εξω) για να παρω χαρτοπετσέτες. Τα κοινα στοιχεία ήταν η επιστροφη σε κάποιο χώρο (σπίτι στην υπόσχεση, μπάνιο στην συγκεκριμενη περίπτωση) το χαρτι (αποδειξη στην περιπτωση μου ενω στην υπόσχεση χαρτοπετσέτα)
Τελικά ετσι οπως το σκέφτηκα λίγο, θεωρησα οτι ενταξει δεν ειναι χαρτοπετσέτα αρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τότε, άρχισα να πηγαινω πάλι προς το μπάνιο ΝΟΜΙΖΩ για να σκεφτώ καλυτερα το δίλημμα (δεν ειχα παρει αποφαση για το τι θα κανω) και εκει που πηγαινα, τοσο πιο πολυ μου θυμιζε αυτο με την χαρτοπετσέτα και φρίκαρα και τελικα δεν έκανα τιποτα. απλα έφυγα.
Αρχισα να ανησυχω οτι επείδη άρχισα να επιστρέφω προς το μπανιο, μήπως σε εκεινα τα δευτερόλεπτα, όντως πηγαινα αποφασισμένος να παρω την αποδειξη για να την πεταξω στην τουαλέτα. δεν θυμαμαι τι σκεφτόμουν. Νομίζω οτι απλα, πηγαινα στο μπάνιο ΟΧΙ για να το κανω αλλα για να ΣΚΕΦΤΏ καλυτερα ποια ειναι η σωστη επιλογη. Ανησυχω μηπως, για καποια δευτερολεπτα που δεν θυμαμαι, μηπως, πηρα βιαστικα, την απόφαση να γυρίσω στο μπάνιο για να βγάλω την αποδειξη απο τον κάδο και να την πεταξω στην τουαλετα. Ανησυχω, ΑΝ σε περιπτώση που για κάποια δευτερόλεπτα, πηγαινα στο μπάνιο με σκοπο να παρω την αποδειξη για να την πεταξω στην τουαλέτα. μηπως, μόνο ο στόχος και το κίνητρο στο μυαλό μου, έσπασαν την υπόσχεση με την χαρτοπετσέτα. Δηλαδη, ανησυχω αν πηγαινα στο μπανιο με σκοπο να το κάνω πράξη και ΌΧΙ για να σκεφτω το θέμα μου καλύτερα. Δεν θυμάμαι. Νομίζω απλα πηγαινα προς το μπάνιο ξανα, για να αναλυσω το θέμα μου. Αν ομως, πηγαινα προς το μπάνιο επειδη για καποια δευτερόλεπτα, πήρα την απόφαση να το κανω?
Θα μου πείτε οτι δεν είναι χαρτοπετσέτα. Ανησυχω μηπως, επειδη την αντιμετώπησα, στην άρχη, την απόδειξη σαν χαρτοπετσέτα (για αυτο και πηγα στο εξ αρχης μπανιο. Για να την πεταξω. Για αυτο δεν εφυγα απο το μαγαζι με την αποδειξη στην τσεπη) μήπως, ο ψυχαναγκαστικός φόβος οτι μπορει να μοιάζει ΣΑΝ χαρτοπετσέτα και η ψυχαναγκαστικη επιστρόφη απο τις σκάλες της καφετέριας, ξανα, μπρος το μπάνιο με σκοπο να αφαιρέσω την αποδειξη, μηπως ολα αυτα ήταν αρκετα στοιχεια για να σπάσουν την υπόσχεση με την χαρτοπετσέτα.
Αν και νομίζω οτι δεν επέστρεψα στο μπανιο για να το κάνω πραξη, αλλά για να ΣΚΕΦΤΩ τι θα κάνω. Απλά, επειδη για κάποια δευτερόλεπτα, καθως επέστρεφα, χαθηκα στις σκέψεις μου, μπορεί να νόμισα οτι παω στο μπάνιο για να το κάνω πραξη.
Οπως και να έχει, αν σε περίπτωση επέστρεφα για να το κανω πράξη (που τελικα δεν την εκανα) πιστεύετε οτι σπάει την υπόσχεση με τις χαρτοπετσέτες μονο και μονο επειδη αντιμετώπισα, στην αρχή, την αποδειξη σαν χαρτοπετσέτα?
Απαντήστε μου, μόνο στην ερώτηση που ρωταω στο τέλος. θα μου κανετε κακο να μου δωσετε λιγη βεβαιωση αλλα την χρειάζομαι.
Αν κάποιος γυρίσει στο σπίτι, ενω ειναι εξω, για να πάρει χαρτοπετσέτες,
είναι το ίδιο με το
Αν γυρίσει απο τις σκάλες τις καφετερίες, στο μπάνιο, με σκοπο να βγαλει την αποδειξη απο τον καδο και να την πεταξη στην τουαλέτα?
αυτο
Δεν έχω καταλάβει...θέλεις να γίνεις καλά;
Καμία σχέση άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εντάξει τα άλλα ποστ μπερδεύουν γιατί αφορούσαν όλα χαρτοπετσετες αλλά τώρα η απόδειξη τι σχέση έχει;;;;;;; επίσης άλλο η σκέψη κι άλλο η πράξη.εγω όταν με νευριάσει κάποιος πολύ καμία φορά σκέφτομαι ότι τον κολλάω στον τοίχο κ τον αρχίζω στα χαστούκια, δεν το κάνω όμως τι είμαι κακός άνθρωπος κ θα τιμωρηθω επειδή το σκέφτηκα;
Κοίτα αν είναι μόνο αυτά τα θέματα που έχεις με ΙΨΔ είμαι σιγοτη ότι με ψυχίατρο ψυχοθεραπευτη θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα γιατί οι φοβίες σου δε θυμίζουν αληθινές καταστάσεις. Τι θέλω να πω ότι πχ αν η φοβία σου ήταν οι αραχνες κ δεν μπορούσες ούτε να τις δεις σε βιβλίο ούτε ν ακούσεις την λέξη αράχνη θα σε έβαζε ο θεραπευτής σου μέχρι κ να την πιάσεις το οποίο ακόμα κι εγω που δεν έχω φοβία με αραχνες δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Η φοβία σου είναι κάπως εκτός πραγματικότητας οπότε θα πρέπει λίγο να την από υλοποιήσεις να σκεφτείς τη γελοιότητα του θέματος κ ν αντισταθείς και να πεις ΝΑΙ ΡΕ ΘΕΟΙ ΕΣΠΑΣΑ ΤΗΝ Υπόσχεση και δε με νοιάζει. Όσο περνάει ο χρόνος κ λες αυτό θα μειώνεται το άγχος κ θα δει το μυαλό σου καθαρά βέβαια θέλει υποστήριξη κ μια νότα αισιοδοξίας στη ζωή σου. Βάλε κάτι ευχάριστο στη ζωή σου να σε τραβήξει λίγο στην επιφάνεια κ μετά κολυμπάς προς την ακτη
Ναι σκέψεις έχουμε όλοι, κακούς λογισμους συγκεκριμένα. Αλλά σε καμία περίπτωση η σκέψη δεν ισοδυναμεί με την πράξη.
Όλα αυτά που σκέφτεσαι, είναι ξεκάθαρα ιδεοληψιες για τις οποίες προφανώς και δεν ευθυνεσαι. Έχεις επίσης ψυχαναγκασμους για τους οποίους προφανώς και πάλι δεν φταις. Ο Θεός γνωρίζει τον αγώνα που κάνεις και πως έχεις φόβο Θεού.
Βασανίζεσαι αρκετά και για θέματα τα όποια δεν έχουν καμία βαρύτητα. Πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να ζητήσεις βοήθεια ειδικού ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά αυτό που περνάς.
Ξέχασε όλες τις υποσχέσεις και μην ξανά κάνεις καμία υπόσχεση με λόγια που θα βγαίνουν στην πράξη από το στόμα σου. Αυτό μόνο και μόνο για να μην βασανίζεσαι.
Ζήτησε όμως βοήθεια, πρέπει να το κάνεις αυτό.
Θα σε βοηθούσε αν δίνανε και οι άλλοι υποσχέσεις στους θεούς κ τις σπαγανε;; για να δεις ότι είναι οκ. Πχ εγώ έδωσα υπόσχεση στους θεους να κάνω μόνο δύο μπάνια την ημέρα αλλά αρκετές φορές την σπαω την υπόσχεση κ κάνω περισσότερα. Σε βοηθάει αυτό;
Υποσχομαι σε θεους και δαιμονες πως δεν θα ξαναπιω μπύρα στη ζωή μου και αν το κάνω να μου αφαιρέσουν την ζωή μου την ίδια τη στιγμή.
Αντε γεια μας....
Πίστεψε με πίνω μπίρα και σε πέντε λεπτά θα ειμαι εν ζωή και θα πινω και δευτερη και θα σου το γραψω για να σου το επιβεβαιώσω για να δεις πως τελικά ζεις σε μια πλάνη
Κι εγω εχω υποσχεθει στον Χριστο οτι θα κοψω το καπνισμα.1000 φορες.Αλλα κ παλι το αρχιζω.Ρωτησα τον πνευματικο μου γιατι νομιζα οτι θα τιμωρηθω αλλα μου ειπε οτι ο Χριστος ξερει οτι ειμαστε ανθρωποι με παθη κ δεν παιρνει στα σοβαρα τις υποσχεσεις μας.Οσο ειμαστε υλη κ σαρκα,ειναι λογικο να πςφτουμε.Ο Χριστος δεν περιμενει τιποτα απο μας.ουτε τηρηση υποσχεσεων ουτε τιποτα.μονο πιστη
12:06 ανοιξα τη δευτερη τη πινω στην υγεια σου και ακομα ειμαι ζωντανος
Το θέμα είναι ότι τρόμαξες με κάτι ανούσιο, μη τυχόν έφαγες λίγο χαρτί, από εκεί ξεκίνησε όλο
Είσαι άθεος και ήσουν πάντα. Πιστεύεις στον Αχούρα Μάζντα; Στον Άνουβι; Στην Αστάρτη; Στον Οντίν; Στον Δία; Στην Φουρίνα; Στον Πλούτωνα; Στον Μαρντούκ; Στην Ιστάρ; Και μπορώ να συνεχίσω και να γράφω, να γράφω. Αυτοί ήταν όλοι κάποτε θεοί, δυνατοί, με εξουσία στη ζωή των πιστών τους. Είναι όλοι νεκροί. Οι θεοί πεθαίνουν και το ίδιο οι άνθρωποι που τους φτιάχνουν και τους δίνουν εξουσία πάνω στη ζωή τους. Όσο για τις ιερές γραφές όλων των θρησκειών, μύθοι που ήρθαν από το παρελθόν και έχουν αλλάξει και ξαναλλάξει όπως τόσα άλλα παραμύθια. Με κακούς λύκους και τα λοιπά. Αν λοιπόν φοβάσαι αν υπάρχει ο Χριστός, τότε θα έπρεπε να ρωτήσεις τον εαυτό σου το ίδιο για τους μυριάδες θεούς που υπήρχαν άλλοτε, κι αν υπάρχει ο Γκασάν-Αμπζού; (ναι, κι αυτός υπήρχε). Τράβα το δρόμο σου και άστους στον τάφο τους. Βάλε και συ μια πετρούλα στο μνήμα, μπορείς! :D
Ανησυχω γιατι χθες πεταξα μια αποδειξη στον καδο του μπάνιου μιας καφετεριας και ενω εφευγα (ετοιμος να ανεβω τα σκαλια) το ocd μου λεγε να την βγαλω απο τον κάδο και να την πεταξω στην τουαλέτα. Σκεφτόμουν το θέμα και ξαφνικα, αρχισα να πηγαινω προς το μπανιο, νομίζω για να ΣΚΕΦΤΩ τι θα κανω με την αποδειξη. Ανησυχω, μηπως, για καποια δευτερολεπτα δεν πηγαινα στο μπανιο για να σκεφτω αλλα μηπως, αν πηγαινα για να βγαλω την αποδειξη. Δεν θυμάμαι. Αυτό μου θύμισε μια παλια υπόσχεση σχετικα με το οτι δεν έπρεπε να γυρίσω σπίτι (ενω ημουν εξω) για να παρω χαρτοπετσέτες. Απλά το γεγονός ότι πήγαινα πίσω στο μπάνιο, μου θύμιζε την "επιστροφη σε σπίτι" και η αποδειξη που ειναι απο χαρτί, την χαρτοπετσέτα. Αγχωθηκα και τελικα, δεν εκανα τίποτα. Απλα ανησυχω μήπως για τους λόγους που ανέφερα, μήπως έσπασε την υπόσχεση της χαρτοπετσέτας. Επίσης, αν για κάποιο λόγο η απόδειξη περιείχε ίχνη χαρτοπετσέτας;
Χωρίς να είμαι ειδική, έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό δεν είναι μόνο OCD πλέον. Πιθανόν παίζει και κάτι άλλο. Όσο αφήνεις έτσι την υγεία σου θα σε αφήνει, στο έχουμε ξαναγράψει. Πάρε τηλέφωνο εκείνη την ειδικό που σου είχε φανεί καλή και κλείσε ένα ραντεβού σύντομα ή βρες κάποιον άλλο ειδικό.
Η κατάσταση όσο πάει και ξεφεύγει Erudinam.
Erudinam θέλεις να μιλήσουμε λίγο κάνοντας διάλογο;
Έχεις επισκεφθεί παλεοτερα κάποιον ψυχολόγο;
Δεν θέλεις να απαντήσεις μάλλον...όμως για να σε βοηθήσουμε πρέπει να απαντάς κιόλας και να γίνεται μια συζητηση
Erudinam ζητά βοήθεια από ειδικό...έχεις ανθρώπους εδώ μέσα που σε νοιαζονται...κάνε κατι να γίνεις καλα!!
Μάρεσει να πηγαίνω για καφέ μόνος μου. Για διάφορους λόγους όμως, όταν πηγαίνω δεν θέλω να το λέω στον αδερφό μου γιατι αισθάνεται περίεργα και το θεωρεί περίεργο το ότι πάω μόνος μου. Για αυτό, χθες του είπα ψέματα οτι πάω για περπάτημα.
Ένιωθα ενοχές για το ψέμα. Και αποφάσισα να μην παω για καφέ αλλά να πάω για περπάτημα. Δεν ένιωθα πολυ ωραία με αυτήν την πίεση και αποφάσισα, να πάω για καφέ. Αισθανόμουν ακόμη ενοχές. Ξαφνικά, στο άκυρο, για να ηρεμήσω τον εαυτό μου μπορεί να είπα ότι θα είναι η τελευταία φορά που λέω ψέματα και ότι ας παω μονο για σήμερα για να αισθανθώ καλα με το να κάνω αυτό που πραγματικά, θέλω.
Όταν προσεύχομαι, η προσευχές μου είναι γρήγορες σκέψεις (για αυτο και πολλες φορές κάνω λάθος) Πολλες φορές αυτό αναμιγνύεται με τις άκρυες σκέψεις και αγχώνομαι. Μπορεί κάποιες φορές να προσεύχομαι βιαστικά στον Θεό, και αμέσως το επόμενο δευτερολεπτο να παιρνάνε απο το μυαλό μου συνειρμοι με βάση αυτο που προσευχήθηκα.
Ανησυχώ, μήπως, έκανα υπόσχεση στον Θεό ότι δεν θα ξαναπω ψέματα στον αδερφό μου ότι πάω για περπάτημα, όταν αποφασίσω να πάω για καφέ μόνος μου. Ανησυχώ, μήπως, λόγω ενοχών και φόβου, το εννόησα για 1 δευτερόλεπτο. Ανησυχώ μήπως, εμμέσα, ζήτησα κάποια τιμωρία.
Δεν θυμάμαι. Θυμάμαι μόνο ότι λόγω ενοχών, σκέφτηκα "ας πάω για κάφε σήμερα για να μου φύγει αυτή η όρεξη, και άλλη φορα δεν θα λέω ψέματα" μπορεί, αυτό να το είπα βιαστικά στον Θεό, δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί να σκέφτηκα και τιμωρία στο άκυρο, σε περίπτωση που ξαναέλεγα ψέματα. Δεν θυμάμαι.
Ισχύει αυτή η υπόσχεση? πέρα απο αυτό, είναι λάθος να λέω αυτό το αθώο ψέμα? το λέω επειδη δεν θέλω να αισθάνεται ο αδερφός μου περίεργα.
άλλαξες γνωμη δεν ειναι καθόλου κακό. Μπορούσες να είχες διαθεση για περπατημα όπως ειπες στο αδερφο σου και ξαφνικα να ηθελες να πιεις καφε και εκατσες να πιεις.
Συμβαίνουν αυτα. Δεν ειναι ψεμα.
Γιατί να την βγάλεις από τον κάδο; κατ αρχήν δεν πετάμε χαρτιά στην τουαλέτα. Δε σιχενοσουν τον κάδο; γιατί σου το ζήταγε αυτό το ocd? Σε αγχωνε το θέμα αυτό κ αντί να φύγεις πας στο μπάνιο μετά αμφιβάλλεις για τον ίδιο σου τον εαυτό για τις προθέσεις σου. Σα να μην έφτανε όλη αυτή η ανυσυχια ανέσυρες απ το παρελθον την ιδεοληψια και ψυχαναγκασμος της υπόσχεσης που σκέφτεται το ιδεοψυχαναγκαστικη μυαλό σου ότι ίσως να έχει κάποια σχέση με αποτέλεσμα να κάνεις την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη και αγχωτικη. Οι ιδεοληψίες σου είναι σαν ένα διοροφο κτήριο στον πρώτο κατοικούν όλες εκτός από μια που είναι πολύ δυνατή κ μένει μόνη της στον δεύτερο κ αφορά την υποσχεση. Αφήνει τις πρώτες να σε βασανίζουν κ μετά περνάει κι αυτή να δώσει την χαριστική βολή με την υπόσχεση. Κατά την γνώμη μου αυτήν πρέπει πρώτα να σκοτώσεις. Αλλά δε θα το καταφέρεις μόνος είναι η αλήθεια το έχεις αφήσει κι έχει εξελιχθεί πολύ. Θέλεις τον ψυχίατρο σου κ τα χάπια σου
οχι, δεν ειχα διαθεση για περπατημα. Εξαρχης ηθελα να παω για καφε, απλα λογω τυψεων, δεν πηγα κα πηγα για περπατημα, και δεν το ήθελα τόσο και έτσι, επανηλθα στο αρχικο σχεδιο
Πρώτα να μας πεις γιατί σ αρέσει να πηγαίνεις μόνος σου για καφέ. Άστα αυτά που λες για διάφορους λόγους κάποια ιδεοληψια θα κρύβεται από πισω
μαρεσει να μιλαω στο τηλ οταν πινω τον καφε μου. Οκ πηγαινω και με φιλους αλλα δεν μπορω καθε μερα να πηγαινω με φιλους.
Μην απαντάτε,επιδεινώνετε την κατάσταση. Αφού βλέπετε ότι δεν προτίθεται καν να συζητήσει εδώ μέσα,μπαίνει μόνο για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες του. Προφανώς δεν πρόκειται να ζητήσει βοήθεια.
Δεν νομίζω πως θέλει να πάει σε ειδικό.δεν οφείλει να μιλάμε μόνοι μας χωρίς να απαντα.
Αυτό που γίνεται πάντως,να απαντάτε στο ερώτημα και να λέτε "είναι παράλογο" ή "μην ανησυχείς δεν μέτρησε η υπόσχεση" είναι βλαπτικό. Μια απάντηση δίνετε,δέκα καινούργια θέματα ανοιγει,δεν υπάρχει καμία πρόοδος ή συνειδητοποιηση. Ικανοποιεί απλώς τις ιδεοληψίες του. Τουλάχιστον να συζητούσε το θέμα,οκ, αλλά φαίνεται να είναι σε μια εντελώς δική του πραγματικότητα.
Αν είχε και τάσεις να βλάψει τον εαυτό του, ίσως μπορούσαμε να καλέσουμε κάποιον, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με τα έως τώρα δεδομένα. Πιστεύω ότι η κατάσταση έχει ξεφυγει, περιγράφει μια πραγματικα εφιαλτική καθημερινότητα με πάρα πολλές ιδεοληψιες,χρειάζεται αγωγή και ψυχίατρο για να τις αντιμετωπίσει. Εμείς ο,τι και να λέμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Αυτό καταλαβαίνω και εγώ..ότι αν συνεχίσει έτσι τα πράγματα δεν θα είναι καλά.
Erudinam ελπίζω να ζητήσεις βοήθεια δεν μπορώ να σε βοηθησουμε εμείς.αν θες να γίνεις καλά μπορείς να γίνεις..το θέμα είναι να το θες..καλή συνεχεια..
Πήρα κάτι απο το μπαλκόνι και επειδή, για ocd λογους ανησυχησα οτι αυτο το μεσα έξω μπορει να μετρησε σαν επιστροφη στο σπίτι. Ανηυσχω μηπως, χωρις να το προσεξω, όταν γυρισα απο το μπαλκόνι, μηπως στο πατωμα υπήρχε, τυχον ίχνη χαρτοπετσέτας (απιθανο)
Παλιά, προσπάθησα να κάνω μια υπόσχεση σχετικα με το οτι δεν πρεπει να γυρίσω σπίτι απεξω για να παρω χαρτοπετσέτες.
Το αγνοησα και πήγα στο γραφειο. Τo οcd μου ελεγε οτι μπορει ετσι, οπως γυρισα απο το μπαλκονι, μπορει χωρις να το προσεξω να πατησα ίχνη χαρτοπετσέτας και να μέτρησε σαν επιστρόφη στο σπιτι για χαρτοπετσέτες (παλια υπόσχεση)
Έτσι, οπως ήμουν, σκέφτηκα να ξαναγυρίσω προς ττην μπαλκονόπορτα και να κοιταξω στο πατωμα αν υπάρχουν ιχνη χαρτοπετσέτες για να επιβεβαιωσω οτι δεν ακουμπησα καθολου καμια χαρτοπετσέτα. Ενστικτωδως, γύρισα με το σωμα με σκοπο να παω προς τη μπαλκονόπορτα για να κοιτάξω ότι στο πάτωμα δεν υπάρρχουν χαρτοπετσέτες.
Φρίκαρα. δηλαδή, γύρισα απο το μπαλκονι (ισως μετραει ως έξω αρα επιστροφη στο σπιτι) και μετά, ξαναγυρίσα προς την μπαλκονόπορτα για να δω αν υπάρχουν ιχνη χαρτοπετσέτας στο πάτωμα? δηλαδή, επιστρόφη στο σπίτι και μετα, απόφαση να κοιταξω για χαρτοπετσέτες?
Μοιάζει κάπως με την υπόσχεση
Η υπόσχεση ηταν οτι δεν επρεπε να γυρίσω σπίτι (ενω ειμαι εξω) για να παρω χαρτοπετσέτες.
και εγω σήμερα, βγήκα στο μπαλκόνι για να πάρω κάτι. Μπήκα μέσα με σκοπο να συνεχίσω την μέρα μου, αγχωθηκα, και ενστικωτως γύρισα προς την μπαλκονοπορτα για να δω αν υπάρχουν ίχνη χαρτοπετσέτας.
Έσπασα την υπόσχεση?
Πριν 2 χρόνια προσπαθησα να κανω υπόσχεση στον Θεό σχετικα με το να μην γυρισω σπίτι (ενω ειμαι εξω) με σκοπο να παρω χαρτοπετσέτες.
Πριν μέρες, είχα παραγγείλει φαγητό από έξω. Το φαγητό ήρθε και ο deliveras ήταν στην πόρτα. Άνοιξα την πόρτα, τέντωσα τα χέρια μου και πήρα την σακούλα. Πήγα στην κουζίνα και άφησα την σακούλα. Ήξερα ότι η σακούλα είχε χαρτοπετσέτες και τις ακούμπησα, λίγο, γιατί ήθελα να ελέγξω κάτι για ψυχαναγκαστικούς λόγους. Φρίκαρα.
Οι πράξεις μου έσπασαν την υπόσχεση? Η υπόσχεση ήταν οτι δεν έπρεπε να γυρίσω σπίτι, από έξω, με σκοπό να πάρω χαρτοπετσέτες.
Μήπως όταν τέντωσα τα χέρια μου, περνώντας την γραμμή της πόρτας (για να πάρω την σακούλα απο τον delivera) μέτρησε σαν έξοδος από το σπίτι και όταν έφερα την σακούλα προς τα έμενα, περνώντας πάλι την γραμμή της πόρτας, μέτρησε ως επιστροφή στο σπίτι? Μήπως όταν άφησα την σακούλα στην κουζίνα και για ψυχαναγκαστικούς λόγους, ακούμπησα, κατα κάποιο τρόπο τις χαρτοπετσέτες που είχε η σακούλα, μέτρησε σαν να τις πήρα?
Αρα, οι πράξεις μου έσπασαν, κατα λάθος την υπόσχεση? Απλά, θέλω κάποιος να μου πει αν όντως οι πράξεις και η υπόσχεση είναι το ίδιο ή οχι. Μην μου πείτε για ιατρο. Μόνο επιβεβαίωση θέλω. Σας παρακαλώ, για το συγκεκριμένο θέμα την χρείαζομαι. Είναι το πιο αγχωτίκο θέμα από όλα τα περιστατικά. Βοηθήστε με.
Το είχα γράψει και παλιότερα αλλά δεν ξέρω πως κατάφερα και ηρέμησα. Λίγη βοήθεια σας παρακαλω.
όταν έκανα την υπόσχεση, πριν 2 χρόνια, ήμουν σε άλλο σπίτι και στο μυαλό μου, ημουν πολυ συγκεκριμένος όταν την έκανα και όταν σκέφτηκα την λέξη "επιστροφη" φαντάστηκα συγκεκριμένη διαδρομή. Απλα, επειδη προσπαθουσα να κάνω υπόσχεση, ήθελα να ειμαι πολυ συγκεκριμένος για να μην την σπάσω κατα λάθος. Νομίζω, δεν διευκρίνισα αν ισχύει για πάντα ή για το αν ισχύει μόνο για εκείνο το σπίτι. Δεν ξέρω καν, αν ήθελα να είμαι συγκεκριμένος αλλά το ότι χρησιμοποιούσα εικόνες στο μυαλό μου και φανταζομουν το σπίτι και την διαδρομή. μήπως αυτο σημαίνει ότι αν μετρήσε, μέτρησε μονο για εκεινο το σπίτι? Σε περίπτωση, που μέτρησε η υπόσχεση, ήταν μόνο για εκείνο το σπίτι ή για ολα τα σπίτια? Περα απο αυτό, πείτε μου αν οι πράξεις μου, ετσι όπως τις εξήγησα (ξαναδιαβαστε το προσεχτικα) έσπασαν την υπόσχεση.