Originally posted by PETRAN
Quote:
Originally posted by weird
Επίσης, το να χαρακτηρίζεις άτομα ως Stalin είναι άκρως προσβλητικό και ανώριμο.
Μα επιτέλους, Πάνο χαλάρωσε. Νομίζω οτι είσαι λίγο εκτός εαυτού γιατί δεν μπορώ να δεχτώ οτι τα λες αυτά εν ψυχραιμία.
Εγώ να χαλαρώσω? Μπήκα στο θρεντ και αμέσως αμέσως είδα 3 ποστ σου στη σειρά, όπου στο δεύτερο είχες ψάξει τους όρους χρήσης και είχες απομονώσει μία-μία την ατάκα μου-μέσα φυσικά σε ένα χάος κειμένου-για να πετύχεις τι? Για να με φοβήσεις και να συμμορφωθώ? Να συμμορφωθώ για τί? Για ένα \"ότι να ναι\" η που χρησιμοποίησα την λέξη \"υπομανία\" σαν έκφραση-μεταφορικά και όχι διαγνωστικά-για να περιγράψω τον τρόπο γραφής σου, όπως άλλωστε την χρησιμοποίησα για μένα πριν όταν ανέφερα ότι κάποιες περιόδους έγραφα έτσι και εγώ. ..μήπως τρελαίνω και τον εαυτό μου? Ήμουν αμυντικός γιατί κατηγορήθηκα ότι \"Τρελαίνω τον κόσμο\"-κάτι που είναι \"λίγο\" χοντρό, ενώ εγώ χρησιμοποίησα μια ατάκα σαν αναλογία όπως θα έκανε ο κάθε άνρθρωπος. Αν μη τι άλλο εσείς είστε εκτός εαυτού, που μέσα από κατεβατά προσπαθείτε να με κατηγορήσετε...λες και δεν έχετε να κάνετε κάτι άλλο καλύτερο στην ζωή σας, από το να ψειρίζετε τα γραφόμενα ένός αγνώστου ατόμου σε ένα φορουμ στο ιντερνετ, που στην τελική μόνο να βοηθήσω ήθελα και να μοιραστώ κάποιες πληροφορίες.
λοιπόν, δεν έχω δηλώσει ποτέ ότι είμαι ψυχολόγος, το έγραψα στην αρχή στο προφίλ μου και το έσβησα προχθές όταν συνειδητοποίησα ότι το είχα γραμμένο εκεί...λοιπόν ένα απλό καθημερινό άτομο είμαι που θα μπορούσα να δουλεύω στην διπλανή καφετέρια, ούτε \"ειδικός\" ούτε τίποτα τέτοιο. Θέλεις να μιλήσεις μέ ένα καθημερινό άτομο στον ιντερνετ που θα συμπεριφέρεται σαν κάθε άτομο, όπως θέλει και όχι κάτω από την ταμπέλα του ειδικού? Εγώ εδώ είμαι. Αν δεν θες γεια σας!
Λοιπόν αυτό με τις 3 προτάσεις τώρα το είδα, συμφωνώ με την πρώτη πρόταση, με την δεύτερη θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω μαζί στο \"υποσυνείδητο\" γιατί απλά δεν υπάρχει, ο Freud ποτέ δεν υποστήριξε ότι υπάρχει \"υποσυνείδητο\", την λέξη την χρησιμοποησαν λανθασμένα στην Αγγλική βιβλιογραφία και κατέληξε να είναι ένας ακόμη μύθος. Ο Freud είχε μιλήσει για α-συνείδητο και τα προ-συνείδητο, το πρώτο είναι όταν ψυχολογικές λειτουργίες αν και υπάρχουν δεν εμφανίζονται στην εμπειρία, το δεύτερο είναι όταν δεν το άτομο δεν έχει γνώση της εμπειρίας αλλά παρ\'όλα αυτά μπορεί να στρέψει την προσοχή του πάνω τους και να γίνουν συνειδητές. Το δεύτερο φυσικά υπάρχει, είναι όπως οι αρνητικές αυτόματες σκέψεις που αναφέρει η γνωστική σχολή, για το πρώτο υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι υπάρχει, αλλά η επιρροή του είναι πολύ μικρότερη από αυτή που είχε θεωρήσει ο Freud (70%-α-συνείδυτο, 30%-συνυδειτό). Οι σημερινές θεωρήσεις γενικά πιστεύουν ότι το ασυνύδειτο είναι ο μικρότερος \"χώρος\" γύρω από το συνυδειτό που δεν καταφέρνει να γίνει συνυδειτός αλλά παρ\'όλα αυτά μπορεί να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό την συμπεριφορά. Π.χ. ο χρόνος αντίδρασης είναι μικρότερος αν την λέξη χελιδόνι την ακολουθήσει η λέξη καναρίνι αλλά μεγαλύτερος αν την ακολουθήσει π.χ. η λέξη δικαιοσύνη. Αυτό γιατί η ενεργοποιήση μιας έννοιας ενεργοποιεί και τις γειτονικές έννοιες, και χωρίς αυτές να γίνονται συνειδητές επηρεάζουν την συμπεριφορά και είναι ποιο \"έτοιμες\" να γίνουν συνειδητές. Αλλά αυτό όπως το θεώρησε ο Freud ότι υπάρχει ένας τεράστιος χώρος που γίνονται πράγματα συνέχεια, και υπάρχουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ορμές, και εφανίζονται σαν σύμβολα στα όνειρα όπως φαλλικά σύμβολα που σημαίνουν συγκεκριμένα πράγματα όπως σεξουαλικές καταπιεσμένες ορμές, ή τα στάδια της ηλικίας όπως το \"στοματικό\" η το \"πρωκτικό\" που αν δεν τις λύσεις θα πάθεις και την ανάλογη νεύρωση σε μεγάλη ηλικία δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα. Γενικά η ψυχανάλυση στην original μορφή της είναι όπως η αλχημία, ανακάλυψε κάποια πράγματα που ισχύουν αλλά για το λάθος λόγο, ενώ η θεωρία από πίσω είναι σχεδόν μυστικιστική.
Για το 3), αναφέρομαι στο κείμενο σου στην σελίδα 5, ένα χαοτικό κείμενο που βρίσκεις από λέξεις γραμμένες στα κεφαλέα μέχρι λέξεις γραμμένες Ε Τ Σ Ι, και οργάνωση
κάπως
έτσι
και ακολουθήθηκε και από ένα ατόφιο κοπι πειστ κείμενο, όπου πραγματικά εγώ δεν κατάλαβα ποιο από αυτά τα γράφει ο καθηγητής και ποιο εσύ, σε εκείνο το σημείο είχα χαθεί στο γραφο-χάος...γιατί εκτός από σένα υπήρχε και η anwnimi να μου γράφει τις δικογραφίες-κατεβατά και εγώ να πρέπει να απαντήσω σε όλα αυτά τα ποστς...
Όσο για αυτά που απομόνωσες πριν για να με κατηγορήσεις, ένα μεγάλο μέρος από αυτά που γράψατε και εσυ και η anwnimi ήταν προσωπικες ψευδο-αναλύσεις για το τι κάνω και το ποιος είμαι, όπου φυσικά καταλλήγαμε να έχω και συμβουλές καριέρας να μην πάω ποτέ να γίνω ψυχοθεραπευτής...λοιπόν αυτές τις προσωπικές νύξεις δεν τις έθιξα ποτέ, μήπως να πάω και εγώ στην διαχείριση να διαμαρτυριθώ? Όχι μάλλον λέω να κάνω μηνύσεις είναι τόσο σοβαρό το ιντερνετ και το θέμα έχει πάρει διαστάσεις...
Όσο για το τελευταίο ποστ μου πρως τα εσένα Weird, ήταν όλο χαλαρά γραμμένο και αστείο αλλά φυσικά δεν το κατάλαβες αυτό...
περαστικά για τον πυρετό.