Originally posted by Remedy
Quote:
Originally posted by nature
....Στο ίδιο θέμα υπέστη άσχημα πυρά και η ρέμεντυ. Δεν έχω μιλήσει πολύ μαζί της και δεν έχω κατασταλαγμένη γνώμη. Δεν επιθυμώ καν να γυρίσω πίσω στο θέμα και να μελετήσω γραμμή προς γραμμή τι κουβέντες ανταλλάχθηκαν για να σχηματίσω δίκαιη γνώμη. Η αίσθηση όμως που μου έμεινε είναι ότι τουλάχιστον εδώ σ’ αυτό το θέμα, έκανες ρέμεντυ ακριβώς αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Εδωσες μια στον πάσχοντα να πάει παρακάτω. Τη λέξη πάσχοντα την λέω με τη πλατειά έννοια, δηλ αυτόν που υποφέρει τη συγκεκριμένη στιγμή. Και πάλι λοιπόν από τη μια καταδικάζω τα λόγια της πανικούλας που σε είπε γεροντοκόρη, κλπ, αλλά αναρωτιέμαι αν το να λες στυγνά τη γνώμη σου χωρίς ίχνος κατανόησης σε έναν άνθρωπο που υποφέρει μπορεί να φέρει τέτοια και ….ακόμα χειρότερα απρόβλεπτα αποτελέσματα.
.....
πραγματι αν δεν βαριοσουν να διαβασεις την εξελιξη του θεματος ισως να ειχες μια πιο κατασταλαγμενη γνωμη γι αυτο που σχολιασες.
.........δεν είναι τόσο ότι βαριέμαι (αν και θα ήταν δικαιολογημένο-ποιός θέλει να επαναλαμβάνει και να εμπεδώνει αντιαισθητικά υβρεολόγια?) Είναι ότι το έκανα στη προσπάθεια να είμαι δίκαιη. Ηθελα να πω τη γνώμη μου βάσει της αίσθησης που μου άφησε η στιχομυθία και όχι της ακριβολογικής ανάλυσης. Η αίσθησή μου λοιπόν είναι ότι ήσουν σκληρή. Και φυσικά τόνισα πως καταδικάζω τους χαρακτηρισμούς για το άτομό σου.
δεν θεωρω παθηση την ηλιθιοτητα και την αναλγησια απεναντι σε αθωες ψυχες, ειδικα οταν η καλυψη ειναι ηλιθια σαλιαρισματα ως υποκοριστικα..το να αυτοαποκαλειται καποια μανουλα, η γλυκουλα ,η τρυφερουλα δεν αφαιρει τιποτε απο την υστερια, την σκληροτητα και την ηλιθιοτητα με την οποια φερεται και μιλα και πραττει.
................Αυτά τα λόγια πχ είναι σκληρά και δεν βοηθούν σε τίποτα τον \"πάσχοντα\" όπως είπα. Η γνώμη μου είναι αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα να μη μιλάμε.
εννοειται οτι το προβλημα δεν ειναι ο χαρακτηρισμος γεροντοκορη :) μιας και εχω και ειχα παντα αντρα στην ζωη μου και κοιμαμαι με αυτον, κι οχι με ενα παιδακι για να του φορτωσω τις ελλειψεις μου και το γεγονος οτι δεν με πλησιαζει κανεις με τη βλακεια που με δερνει...
................Ομοίως και αυτά τα λόγια είναι σκληρά και δεν βοηθούν. Βρίσκεις χρήσιμο να τα αναφέρεις σε μία στιχομυθία με την πανικούλα, ακόμα και αν τα πιστεύεις? Σε τι μπορούν να βοηθήσουν εκτός από το να εξαγριώσουν κάποιον? Το ζουμί που λες, παρεπιπτόντως, το βρίσκω σωστό, αλλά μπορείς να το πεις με πιο γλυκό τρόπο. Π.χ. : δεν είναι όμορφο να αντικαθιστούμε τον/την σύζυγο με το παιδί μας. Αλλη η μία αγάπη, άλλη η άλλη. Τα παιδιά καταλαβαίνουν όταν κρεμόμαστε από πάνω τους και φορτώνονται με άγχος.... Να ένα παράδειγμα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολλοί τρόποι να πεις το ίδιο αλλά με περισσότερο σεβασμό στον συνομιλητή.
λες \"παθηση με την πλατεια εννοια του ορου\"
απο τι επασχε η πανικουλα την συγκεκριμενη στιγμη? απο την σκεψη οτι αν και χτυπησε για δευτερη φορα ξενο παιδι καλως εκανε κι αν χρειαστει θα το ξανακανει?
ελεος...
.................Ναι ρέμεντυ, από αυτό έπασχε και από άλλα που μας έχει πει κατά καιρούς. Δεν φτάνει αυτό για λίγη προσοχή εκ μέρους μας, τουλάχιστον όσων από εμάς έχουμε λιγότερα προβλήματα?