Αντώνη, δε παίρνεις κάποιο σταθεροποιητικό? Εμένα μου είπε ο γιατρός πως ίσως δε το κόψω ποτέ. Μου έκανε εντύπωση όταν είπες ότι σου είπε να κόψεις όλα τα χάπια. Η μανιοκατάθλιψη είναι πολύ ύπουλη. Τι σου είπε ο γιατρός σου? Πολύ θα ήθελα να μάθω.
Printable View
Αντώνη, δε παίρνεις κάποιο σταθεροποιητικό? Εμένα μου είπε ο γιατρός πως ίσως δε το κόψω ποτέ. Μου έκανε εντύπωση όταν είπες ότι σου είπε να κόψεις όλα τα χάπια. Η μανιοκατάθλιψη είναι πολύ ύπουλη. Τι σου είπε ο γιατρός σου? Πολύ θα ήθελα να μάθω.
,,Αντωνη μου..
μολισ τωρα καταφερα να ξεκλεψω λιγο χρονο και να μπω..
..δεν πειραζει καλε μου.... :) αληθεια... ολα εχουν τον λογο τους που ερχονται και γινονται... οκ... μια υποτροπη..οκ και τι εγινε.. δοξα το θεο τωρα και ξερουμε και τι ειναι... και πως να το αντιμετοπισουμε... και παει.. θα περασει μαζι και με τον χρονο που θα σε ανακουφισει κι ολασ.. θα ξεχασεις... ..
..δεν πειραζει που θα παιρνεις ακομη για λιγο καιρο παλι φαρμακακια... ειναι το στιριγμα μας στα πολυ δισκολα.. και μη ξεχνας πως δεν φταισ ειναι βιολογικο... θα περασει μωρε η βλακεια και θα μου ..και μασ χαμογελασει το καλο μασ σπουργητακι.. ο Αντωνησ μασ.. αληθεια.. εχε μου εμπιστοσυνη..
..σε φιλω γλυκα...
..στο μετωπακι...για ηρεμια..
..και πολλεσ πολλεσ αγκαλιεσ... γιατι τις εχεις αναγκη...
...μακια του.... ημαστε εδω...
ειχα μενει με το lamictal aλλα αυτο δεν ειναι φαρμακο με την εννοια αυτη...ειναι καθαρα ουδετερο και δεν επηρεαζει τον οργανισμο με τπτ...αμα θες ρωτα και τον ραψοδο...επαιρνα το lamictal απλα δεν με κρατησε...εγω δεν εχω μανιοκαταθλιπτικη ψυχωση οπως λεγεται με τον ακριβη της ορο η διπολικη διαταραχη.αυτο μου ειπε ο γιατρος.δεν εκανα ουτε ενα μανιακο επισοδειο απλα εχω καποια μικρα σκαμπανεβασματα διαθεσης.το προβλημα μου δυστυχως ειναι το βουλιασμα της διαθεσης χωρις να υπαρχει καποιος λογος.χθες ειμουνα στενοχωρισμενος διοτι γυρισα πισω...αλλα εγω εχω καταλαβει την αρρωστια μου εχω συμβιβαστει με αυτο και απλα περιμενω το χρονο να κανει το φαρμακο αυτο που πρεπει δηλαδη να φερει την διαθεση στα λογικα πλαισια.εχω επισης αποδεχτει ασχετα αν ηλπιζα για το καλυτερο οτι υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα να ζω για παντα με μια μικρη δοση συντηρισης για να μην υπαρξει και αλλο πισωγυρισμα...ξερετε μετα απο καποια ηλικια δεν εχουμε το δικαιωμα να μην ειμαστε καλα διοτι μας κυνηγανε οι υποχρεωσεις οποτε....εμεις να ειμαστε καλα εστω και με κανα χαπακι...εδω τοσοι ανθρωποι ειναι υποχρεωμενοι να ζουν με φαρμακα πχ θυρωιδης...κορτιζωνη κτλ κτλ γιατι εμας να μας πειραζει?ειμαστε παιδια ενος κατωτερου θεου?οχι βεβαια!!!οποτε...εμεις να ειμαστε καλα!!!adzik ενταξει δεν χαλασε και ο κοσμος τι να κανω?να το δω απο την αρμητικη μερια?οχι...σημερα ειμαι καπως καλα απλα το rameron με νυσταζει πολυ και γιαυτο ο γιατρος μου ειπε να το παιρνω βραδυ για να με βοηθαει και στον υπνο.φιλακια πολλα....
Αντώνη, το ρεμερόν φέρνει πράγματι πολύ νύστα. Γιατί δε λες στο γιατρό να σου το αλλάξει? Κοίτα κι εγώ που είχα ένα μανιακό επεισόδιο, σκέψου πως μου συνέβη στα 34 μου. Παλιότερα απλά ένιωθα κατά διαστήματα μια ιδιαίτερα καλή διάθεση, που τη θεωρούσα φυσιολογική. Εσύ από ότι θυμάμαι, είσαι πολύ μικρότερος. Και από όσο ξέρω πρέπει να φροντίσεις να μην έχεις σκαμπανεβάσματα στη διάθεση σου, για να είσαι σταθερός και στο μέλλον. Τώρα για τη στενοχώρια που πήρες σχετικά με την πρώην σου, άσε Αντώνη μου, δεν αξίζει. Εγώ έτσι έπαθα το μανιακό επεισόδιο. Μην αρχίσω να τα θυμάμαι τώρα. Να προσέχεις τον Αντώνη και να τον προφυλάσεις από τις κακοτοπιές. Καλοκαίρι τώρα, βγες με τη παρέα σου, γλέντησε, πήγαινε διακοπές, κάνε τρέλες...η ζωή είναι ένα παιχνίδι!
arkto το effexor ειναι αναστολεας επαναπροσληψης σεροτονινης και νοαδρεναλινης αν θυμαμαι καλα...η διαφορα του με το remeron ειναι οτι το effexor ειναι αναστολεας και της ντοπαμινης με αποτελεσμα να εισαι στην τσιτα...το remeron ειναι αληθεια οτι με νυσταζει γιαυτο μου το εδωσε να το παιρνω πριν κοιμηθω οποτε δεν υπαρχει προβλημα.
η αληθεια ειναι οτι δεν με εχει πειραξει και πολυ αφου εχω καταλαβει τι εχω και το εχω αποδεχτει
αντώνη, έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί πόσο καλά διαχειρίζεσαι το πρόβλημα.
με έχει επίσης εντυπωσιάσει και η συμπαράσταση των παιδιών εδώ, μπράβο ρε παιδιά, αξίζει τον κόπο ένα σάιτ έτσι. αξίζει! όλοι μας κουβαλάμε το σταυρό μας, κι είναι σπουδαίο να αποδέχεσαι και να το πολεμάς.
τελικά τα φαρμακευτικά είναι σπουδαία μερικές φορές.
κι αυτό που έγραψε κάποιος φίλος για την τρομερή ευεξία και μετά για το πέσιμο, το ξέρω κι εγώ, μα αλλιώς:
τρομερή ευεξία ένα πρωί, μα απόλυτη ευεξία, ούτε καν ευεξία, κάτι σαν θετική, θετικότατη υπερδιέγερση ένα πρωινό, μετά φαγητό το μεσημέρι, και μετά μια άνευ προηγουμένου κατάπτωση, όχι ψυχολογική, μα σωματική. και ξάφνου εκεί ένα εγκεφαλικό.
τελικά ο διαχωρισμός ανάμεσα στα νοσήματα, και το ξεκαθάρισμα μεταξύ των ειδικοτήτων της ιατρικής και της ψυχιατρικής, θέλει προσοχή. η αποδοχή καταστάσεων είναι ένα επιστημονικό, ανθρώπινο, θετικό για την κοινωνιά βήμα. συγγνώμη αν έγραψα βλακείες, μα μαζί μ\' αυτές σου στέλνω, σας στέλνω, τις πιο θετικές μου σκέψεις.
\"Καλοκαίρι τώρα, βγες με τη παρέα σου, γλέντησε, πήγαινε διακοπές, κάνε τρέλες...η ζωή είναι ένα παιχνίδι!\"
α ρε μαίρη
μην την πάρεις στραβά την ερώτηση αλλά αυτά έκανες εσύ όταν είχες κατάθλιψη;;
αντώνη στη διπολική τύπου 2 δεν κάνεις μανιακά επεισόδια...έτσι κ κάνεις περνάς στην τύπου 1...ότι κ να σου πω η διάθεσή σου δεν νομίζω να αλλάξει...αλλά το ξέρεις πως θα περάσει... έχεις δίκιο να λες πως μετά από κάποια ηλικία υπάρχουν κ οι υποχρώσεις αλλά κ πάλι τι να κάνεις;;; σου συμβαίνει/ το ζεις κ περιμένεις να περάσει...αν υπάρχει άλλος τρόπος εγώ δεν τον γνωρίζω...εύχομαι να περάσει γρήγορα...
Δεν έχω άποψη πάνω στο θέμα που μπορεί να βοηθήσει αλλά κουράγιο.Περαστικά είναι το μόνο σίγουρο.
Dr A\'dam The Netherlands
Tot ziens...
Τι θέλεις να πω Βασίλη? Λέω τα απλά και όμορφα πράγματα για να τα ακούμε όλοι! ʼλλωστε τώρα πάει να τον πάρει από κάτω...λέω μήπως και πιάσει κάτι από αυτά...και τον προλάβω να το δει λίγο αλλιώς...Αντώνη, ξέρεις σε φαντάστηκα στη Κρήτη, καλοκαίρι και μου ήρθε στο μυαλό, εικόνα από διακοπές....και ο Βασίλης αμέσως να το χαλάσει! ( Βασίλη, σε πειράζω. ) Alexisams, σε ευχαριστούμε! Θα στο πω με δύο λόγια ( όπως το είχα πει παλιότερα ) τι είναι η διπολική διαταραχή. Για ένα διάστημα νιώθεις σαν να τρέχεις με 200 στην εθνική και μετά αρχίζεις να πέφτεις και νιώθεις, λες και πεθαίνεις. Γι΄αυτό παίρνουμε φάρμακα, να κρατάμε μια ισορροπία.
παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ...η αληθεια ειναι οτι δεν με εχει παρει απο κατω...απλα οταν κατι αλλαζει το νιωθεις...δεν το νιωθεις?αρα λοιπον εγω ενιωσα οτι κατι δεν παει καλα οταν η διαθεση βουλιαξε λιγο...περιμενα να ισσοροπησω αλλα αυτη η κακοδιαθεσια επεμενε ετσι λοιπων το μελοντικο προβλημα το καλυψα με το remeron πριν γινει προβλημα και τρεχω μετα και δεν φτανω.οταν εχεις κατι το αποδεχεσαι το προσεχεις και μαθαινεις να ζεις με αυτο...οταν προσεχεις η ζωη σου και η διαθεση σου δεν διαφερει απο των αλλων...το κακο ειναι αν δεν το αποδεχτεις και αφησεις τον εαυτο σου να φτασει σε οριακες καταστασεις οπου η επαναφορα στα φυσιολογικα επιπεδα ειναι χρονοβορα και εποδυνη.alexis se ευχαριστω παρα πολυ...δεν το περιμενα να σου πω την αληθεια εξαιτιας των φρασεων που ανταλαξαμε...μην ανυσυχιτε εγω προσεχω....και εχω!!!φιλλακια
καποιες μικρες διευκρινισεις.....
ο ακριβης ορος της διπολικης διαταραχης δεν ειναι μανιοκαταθλιπτικη ψυχωση. Ενα αρκετο μεγαλο ποσοστο των ατομων με διπολικη διαταραχη μπορει να εχουν επεισοδια χωρις ψυχωσικα συμπτωματα. Αν δε τα ψυχωσικα συμπτωματα ειναι εμφανη οταν το ατομο δεν ειναι σε επεισοδιο αλλα υπαρχουν καταθλιπτικα η/ και μανιακα συμπτωματα τοτε μιλαμε για συναισθηματικη ψυχωση (schizoaffective disorder) και οχι διπολικη διαταραχη η σχιζοφρενεια.
οσον αφορα τη διπολικη διαταραχη τυπου 2 το ατομο μπορει να μην εχει μανιακα συμπτωματα αλλα εχει υπομανιακα. δηλαδη υπερενταση, ευθυμια, αυπνια, αναταραχη και αυξημενη ενεργεια αλλα σε μικροτερο βαθμο απο οτι στη διπολικη διαταραχη τυπου 1.
Καποια αντικαταθλιπτικα εχουν κατηγορηθει στο παρελθον για ενεργοποιηση μανιακων συμπτωματων στη διπολικη διαταραχη οπως και ενα φυτικο αντικαταθλιπτικο - St John\'s wort- οτι η μακροχρονια χρηση του προκαλει ηπιας μορφης μανιακα/ υπομανιακα συμπτωματα στη μειζονα καταθλιψη.
Αντωνη μου σου ευχομαι τα οποια συμπτωματα εχεις να υποχωρησουν γρηγορα.
να στε καλα
τεσσα
:):) ...ολα θα πανε καλα... αληθεια... καλε μου...
μια χαρα και δυο τρομαρες ειμαι...τι κανετεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε?πως ειστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεε?
Γεια σου Αντώνη μου!!!!!!!!!!
σήμερα συμπλήρωνα ένα μηχανογραφικό
κι έβαλα όλους τους νομούς της Κρήτης
Σιγά καλέ Αντώνη μας ξεκούφανες βρε.....lol..
Γιατί ρε μανάρι είσαι δυο τρομάρες ρε συ? Τώρα είμαστε καλοκαίρι..ρίχτω έξω , κάνε πλάκα και γέμισε τις μπαταρίες σου με αστείες παρέες και γκάφες...
ʼλλωστε η σοβαρότητα και η ανάλυση των περιστάσεων από το βελόνι που μας έβγαλε?...αυτό μόνο να σκεφτείς...
Φιλιά βρε...;)
...μπορεί να μην βγάζει πουθενά αλλά δεν το παρατάμε με τίποτα...
οχι ρε παιδια μια χαρα ειμαι βρε...κατι κανανε ta remeron...χθες εκανα την πρωτη μου προπονηση υστερα απο 7 χρονια στο kick boxing...μου βγηκε ο ..... ολα καλα ρε παιδια...το καλο ειναι οτι το προβλημα ειναι αντιμετοπησιμο...
ΓΟΑΟΥ ΑΝΤΩΝΗ!!!!!!! kick boxing ε? αχ μικρό μου τί μου ξύπνησες στη φαντασία...χι...χι
Καυτά ιδρωμένα κορμιά μετά την προπόνηση ...αχ τί μας έκανες ρε Αντώνη σε εμάς τις γυναίκες!!
ΚΑΚΟΥΡΓΕ!!!!!
:P
:P
ʼντε δώστα όλα στο άθλημα να αποβάλλεις όλη την ένταση!!! Χαίρομαι που πας καλύτερα βρε. Με την ευκαιρία θα φτιάξεις και σέξυ μπρατσάκια και θα λιποθυμήσουν όλα τα κοριτσόπουλα στην παραλία εν όψη εποχής....:P:P:P:P
Αχ ανέφερα παραλία ε? σνιφ-σνιφ άδεια έχω Αύγουστο.....
οlga- soul να σαι καλά μέκανες και γέλασα
:P:D;)
:):):) ...kick boxing..μμμμμμμμ
...μμμμμμ
....εγω παλι οταν θελω να ξεδωσω... :P κανω pοwer joga....λικνιζω το κορμι μου...εκεινο σφυγγει και γραμμωνει.. και νιωθω πιο ελευθερη.. πιο αποτοξινωμενη.. και πιο σεξυ... :P
...
...κοριτσοοοοοπουλααααα.....!! ! αφηστε τον Αντωνη μασ κατωωωωωω..!!!!!!!
:P ...
.. αφηστε και λιγο και για μασ.. :P:P:P
μακια ...
Coma μου αφού με έχετε συνηθήσει πια εδώ...τί να κάνω η γυναίκα....?Μου βγαίνουν αυθόρμητα...
Χαίρομαι πάντως που βγάζω γέλιο και σας φτιάχνω τη διάθεση!! :P:P
Adzik μου την τελευταία φορά που δοκίμασα yoga..κάλεσα σε βοήθεια να με ξετυλίξουν γιατί πήρα περίεργη στάση - με πόνεσαν τα παϊδια μου και έμεινα σαν κακοδιπλωμένο σαλάμι αέρος!!!!:D:D
Ώστε θες να σου αφήσουμε λίγο κοψίδι από τον Αντώνη εεεεεε????
Θα το σκεφτούμε.........μπούτι .........ή πλάτη?????:P:P
Αχ Αντώνη μου θα έχεις φρίξει μωρό μου με εμάς τις λυσσάρες που έμπλεξες....;)
χε χε με κανατε και γελασα βρε...χθες το βραδυβγηκα απο το γυμναστηριο και απο την πολυ κουραση ξερασα 2 φορες!!!γαμησακι ειναι μην νομιζεται αλλα εγω ειπα οτι θα το κανω και θα το κανω!!!οταν βαζεις καπιους στοχους δυσκολους και τους καταφερνεις τοτε αρχιζεις και εκτιμας καλυτερα τον εαυτο σου...με κολασατε παντως να το ξερετε μωρα...πως ειστε?
Ετσι ειναι,οσο βλεπεις οτι πετυχαινεις τους στοχους σου αισθανεσαι καλυτερα γιατι βλεπεις οτι τα καταφερνεις και ετσι ανεβαινει κ η αυτοπεποιθηση.
Συνεχισε ετσι Αντωνη..;)
Αχ άντρα!!!!!!!! χι..χι σε κάναμε και γέλασες ε? πολύ χαίρομαι μικρό μου που απολαμβάνεις τα πειράγματά μας...:):):)
Τί να κάνουμε οι δόλιες??? Αφού μας δίνεις τροφή......
Σε ποιό γυμναστήριο είπαμε ότι πηγαίνεις??? ..κάτι έμαθα ότι ζητάνε ρεσεψιονίστ εκεί..αληθεύει?;)
Επίσης ότι κάνουν <<στενό>> σωματικό έλεγχο στους ασκόντες....στην είσοδο...Αληθεύει?????? :P
ρε ολγα....τι να πω....μαλλον το καλοκαιρι εχει ανεβασει την διαθεση και εχουμε ξεφυγει ολοι μας μου φενεται...
μια μαντιναδα
αμα τον πεις τον πονο σου....
αυτος δεν ειναι πονος....
ο πονος ειναι να πονας...
μα να το ξερεις μονος!!!
καλη?
αρα ολοι εδω ειμαστε μια χαρα βαση της μαντιναδας σωστα?
Σωστά...
Καλός ο παίκτης!!!!:P
Ναι Αντώνη μάλλον έχουμε χαλαρώσει.........αλλά εμένα η τάση αυτή για χιούμορ και πείραγμα κρατά όλον τον χρόνο και είναι παντώς καιρού......σαν τα λάστιχα good year all weather!!!!
Τι να πω.........:P
ετσι ειμαι και εγω...πειραζω....χε χε
Ώστε πειραχτήρι και συ ε?...μην με προκαλείς και έρθω να σου γαργαλήσω τις πατούσες σου με φτερό!
ʼντε γιατί δεν θέλω και πολύ.........:P
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ!!
Εγώ ψηφίζω olga ως το νέο μέλος με την καλύτερη διάθεση και την πιο πετυχημένη προσπάθεια να μας κάνει να χαμογελάμε που και που εδώ μέσα! Χρειάζεται και πολύ μάλιστα!
Μπράβο ρε ολγάκι!
Νά σαι καλά anwnimi μου! :D Ότι μπορώ κάνω........
................σε λίγο θα φοριέμαι και στο δεξί σαν κόσμημα! :D
Λοιπόν αν μαζέψω και άλλους ψήφους κατεβαίνω ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!!! ΤΕΛΟΣ!!!;)
ολγα!!!ολγα!! ολοι μαζι!!!!!
Μα τί γίνεται? πολλούς οπαδούς έχω αποκτήσει εδώ...μπαα.....:D
χι....χι τελικά θα κατέβω κοινοβούλιο!!! Αφήστε που όλοι οι βουλευτές θα γελάνε για μήνες...........
Δεν έχω και τόσες πάνες ακράτιας, όχι τίποτε άλλο!!!:P
ΤΟΣΗ ΚΑΤΟΥΡΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ...ΜΟΥ ΛΕΤΕ???:P
:))))
Λές Δανάη ε?:P:P Τώρα με άγχωσες ...πρέπει να κάνω δημόσιο διαγωνισμό για καθετήρες!!!!!!!!!
Ανώνυμή μου, με τις επώνυμες θέσεις σου.......χαίρομαι που σου φτιάχνω το κέφι σου και τη διάθεση ολονών εδώ!!!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!!!
Παρόλα τα ψυχολογικά μας disorders πιστεύω ότι όλοι εδώ είμαστε ιδιαίτερα πνευματώδης τύποι και αρκετά ευαίσθητοι στις όποιες κοσμικές αλλαγές.
Εκτός των άλλων μυρίζομαι ότι τα αντράκια του forum έχουν ανεβασμένη τη σεξουαλική τους λίμπιντο!!!:P:P
ΑΧ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΕ!!!:D:D
Λες Δανάη μου ε?
Μα πραγματικά το πιστεύω......;)
;)
Αντωνη μου πως εισαι?..... χρονια και ζαμανια...... μου λειψες....
xa χα...ειχα αρκετο καιρο να μπω στο φορουμ...πως ειστεεεε?
αυτον το καιρο ετρεχα πανικοβλητος και ετσι ξεχνιομουν να μπω στο φορουμ.εχω χασει αρκετα επεισοδια και πρεπει να κατσω αυριο κανα διωρο να διαβασω αυτα που εχω χασει και να απαντησω και εγω αφου και εσεις απαντατε σε μενα χε χε...ειμαι πολυ χαρουμενος που γραφω αυτην την στιγμη...πως ειστε?πειτε μου νεα σας...μου λειψατε...