Εννοω real life εσεις με σωσατε σας πηρε κατι παραπανω:P
Printable View
Εννοω real life εσεις με σωσατε σας πηρε κατι παραπανω:P
Quote:
Originally posted by keep_walking
Μα να μην εχω ενα φιλο \"εξυπνο\"...οχι εξυπνο διορατικο να δει τι χρειαζομαι?
Κιπ, ενα νεο μελος εδω μεσα μας ειπε χαπηκηδες καποια στιγμη. Το θυμασαι??
Ακομα και να το δεχτουμε αυτο, γιατι παιρνουμε χαπια, τπουλαχιστον δεν ειμαστε παρτακηδες!!!!! Και πιστεψε με αυτο ειναι χειροτερο. Οταν καποιος ειναι παρτακιας απλα δεν αξιζει. Αρα φευγουμε μακρια του....
Συμφωνώ με την melene εδώ, τίποτε πραγματικά δικό σου δεν αλλοιώθηκε - τα προσωπεία ορισμένων μάλλον εχουν καταρρεύσει για σενα. Την κρίση που περνάς, περισσότερο σαν ευκαιρία να έρθεις σε ρήξη μ\' κάτι που σε πνίγει το βλέπω παρά σαν συμφορά.Quote:
Με καναν ψιλομυτη,να προσπαθω να αποδεικνυω συνεχεια εξυπναδα...το χιουμορ πηγε περιπατο...αστα να πανε αλλοιωσαν την προσωπικοτητα μου ανεπανορθωτα.
Δεν ξερω και που αρχιζει η παρανοια και που αρχιζει η λογικη...αστα να πανε σε αυτο το θεμα.
Ναι, σαν να προσπαθείς να ισορροπήσεις μέσα σου την κατάσταση... Το ξαναλεώ οτι εμένα μου φαίνεται μια φυσιολογική παρενέργεια μιας δικαιολογημένης αν και οδυνηρής αμφισβήτησης του κοινωνικού μικρόκοσμου που σε περιβάλλει.Quote:
Ειμαι μες την καταθλιψη και ταυτοχρονα ειμαι \"μεγαλειωδης\"...σουπερ τωρα ειναι που θελω ψυχιατρο:P
Αρκει να μη με πριζουν στη δουλεια.
Καλα παιδια \"λιγο\" χαζουλια αλλα καλα.
Δηλαδη χαζα ως προς τη συμπεριφορα τους προς εμενα
Δεν αισθανομαι πολυ καλα ακομα...γραφω ψυχρα.
Παιδες ειχα ενα ξεσπασμα αλλο πραγμα παω να κοιμηθω λιγο να ηρεμησω.
Δωσε χρονο στον εαυτο σου να κανει σταθερα βηματα. ΚΑι ολα θα τα καταφερεις
Κeep, όλοι είμαστε ίσοι...ίδιοι όχι.
Είμαστε ίσοι γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι, αδέρφια, φτιαγμένοι από ίδιο υλικό, σώμα, ψυχή και πνεύμα, με τις αδυναμίες μας και τις δυνατότητές μας, με τα
φωτεινές και τις σκοτεινές μας πλευρές.
Ίδιοι δεν είμαστε.
Έχουμε διαφορετικά σώματα, ψυχές και πνεύματα.
Σε διαφορετικό βαθμό αναπτυγμένα μεταξύ μας.
Πο΄λλές φορές κάνουμε 2 μεγάλα σφάλματα.
Το πρώτο είναι όταν υποτιμούμε τον εαυτό μας.
Λέμε ότι οι άλλοι έχουν πιο ωραία σώματα ή πιο ωραίες ψυχές ή πιο ωραία πνεύματα.
Και μας κυριεύει η απογοητευση και κλεινόμαστε στον εαυτό μας αφού οι άλλοι δε θα μας έχουν ανάγκη εμάς τους κατώτερους.
Το δεύτερο σφάλμα που κάνουμε είναι οι ιδέες μεγαλείου.
Λέμε ότι εμείς έχουμε το πιο ωραίο ένα από τα τρία συστατικά (σώμα, ψυχή, πνεύμα) ή και τα τρία.
Οπότε δεν μπορεί κανένας να μας καταλάβει είμαστε ανώτεροι...
Και κλεινόμαστε στον εαυτό μας με συνέπεια πάλι να μας κυριεύει η απογοήτευση...
Δηλαδή το αποτέλεσμα και των δύο σφαλμάτων είναι το ίδιο! Στα λέω γιατί τα έχω περάσει και τα περνάω:) :(((
Και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση... Όπως πάντα:)
Ούτε είμαστε οι κατώτεροι όλων, οι κατάπτυστοι, οι καθυστερημένοι, ούτε οι ανώτεροι, οι μεγαλειώδεις.
Είμαστε διαφορετικοί. Μπορέι για παράδειγμα εγώ από τον Α να έχω πιο αναπτυγμένη την ευαισθησία (ψυχικό προσόν) αλλά εκείνος να έχει διαφορετικό ψυχικό ή
πνευματικό προσόν, πχ να μπορεί να επικοινωνεί πιο εύκολα με τους ανθρώπους. Μπορώ να μάθω από εκείνον αν το θελήσω, αν δεν κλειστώ στον εαυτό μου ως
κατώτερη και εκείνος να μάθει από εμένα, αν δεν κλειστώ στον εαυτό μου ως ανώτερη...
Και όλοι χρειαζόμαστε τους άλλους. Κανείς δεν μπορέι να ζήσει μόνος του. Τους χρειαζόμαστε για να δώσουμε και να πάρουμε. Κι εκείνοι μας χρειάζονται για
να δώσουν και να πάρουν. Άσχετα πόσοι από εμάς και εκείνους το συνειδητοποιούν αυτό και πόσοι δρουν/με ώστε να παίρνουν/με μόνο δυστυχώς.
Φτάνει να είμαστε πιο ανοιχτοί και ειλικρινείς ως προς τις ανάγκες μας, τις αδυναμίες και τις δυνατότητές μας και θα βρούμε ανθρώπους που θα μας ταιριάζουν.
Γιατί δεν μας ταιριάζουν όλοι. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη μας ταιριάζει και κανένας. Όταν το πιστεύουμε αυτό, κάτι λάθος κάνουμε, κάπου λάθος
κοιτάμε.
Τι να πω κηπ,σκέψου το καλύτερο για σένα και ξεκινα να το σχεδιάζεις.....
Εγώ ήμουν Πάτρα (και τόσο μεγάλη πόλη!!!)2-3 χρόνια και σαν ξένη και ένιωσα μια \'μαλακία\' και ρατσισμό επειδή δεν ήμουν καλά,όταν πήγα θεσ/κη ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.Και με βοήθησε και στη θεραπεία μου.
Ότι και να λέμε όταν είσαι στο πρόβλημα του ηλίθιου ρατσισμού είναι δύσκολο να πεις \'\'αη γ.....\'\' γιατί είναι η ψυχολογία της μάζας στη μέση και συ μόνος.Είναι πολύς κόσμος κλειστόμυαλος και επιλέγουν να γίνονται πρόβατα σε όσα έχουν μάθει από δεκαετίες και......και επιπλέον τους βολεύει να μισούν το διαφορετικό γιατί απλά επέλεξαν να είναι μάζα,ανώνυμοι,πρόβατα.
Ηρεμησα καπως,απλως με πονανε
Δηλαδη αν κανω κατι xtreme θαρθει επιπλεον πονος?
μαλακιες λεω.
Τι εννοείς να κάνεις κάτι xtreme?
Τιποτα...δεν κανω τιποτα,περπατησα δυο μερες σαν ζουρλος και απογοητευμενος και ολοι ξαφνικα με πονανε.
Τεσπα φαινονται τρελλα τι να πω.
Μμμ οχι ακομα δεν μπορω να γραψω ελευθερα.
Τωρα ηρεμησα...
Θα σας πω την αληθεια...η αληθεια ειναι οτι ολοι θελουν να με βοηθανε,αλλα εγω δεν θελω βοηθεια.Μου την δινει σαν τον γκρινιαρη.
Και ουσιαστικα δεν κανω τιποτα στη ζωη μου...δεν εχω πλουσια ζωη.
Οι γνωστοι μου δηλαδη ειναι ενταξει.Για τους αλλους δεν με νοιαζει.
Αλλαζω πραγματικοτητες.
Αναλογα με τη διαθεση.
Κeep, λες ότι θέλουν να σε βοηθάνε αλλά εσύ όχι.
Χμ,
γιατί μήπως το κάνουν με λάθος τρόπο;
Ή δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς χρειάζεσαι;
Δεν ξερω τι ακριβως κανουν...αλλα με πονανε παντως.Τωρα ξερω οτι στο εργασιακο μου χωρο ειναι ενταξει παιδια,η οικογενεια μου ειναι υπερπροστατευτικη,οι φιλοι μου καλουληδες ηταν αλλα δεν μου προσφεραν πολλα...εν πασει περιπτωση ξεμαυριζω.
Δεν μπορεις να καις με μισος και οργη ειναι ενα αδιεξοδο
Κηπ θα σου πω κάτι, και θα στο πω με όλη μου την ειλικρίνεια.
Οτι και να σου λέμε εμείς με όλη την καλή μας πρόθεση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω για σένα.
Κάτι παραπάνω που ίσως το χρειάζεσαι.
Φοβάσαι την βοήθεια πιστεύω.
Ίσως η αίσθηση μεγαλείου που έχεις για τον εαυτό σου να μην σου επιτρέπει να ζητήσεις εύκολα βοήθεια.
Σε πνίγει το περιβάλλον και οι γονείς και όλα.
Ομως Κηπ, το να γράφεις σε μια οθόνη και να περνάς έτσι τις κρίσεις σε βοηθάει?
Πισττεύω οτι πρόσκαιρα, ναι.
Μακροπρόθεσμα όμως?
Ένας θεραπευτής, θα μπορούσε να σε βοηθήσει.
Είσαι άνθρωπος και αυτό σημαίνει, ότι όσο έξυπνος και δυνατός κι αν είσαι, κάποτε, μπορεί να χρειαστείς εξωτερική βοήθεια.
Δοκίμασέ το.
Είναι κρίμα να το αρνείσαι αυτό στον εαυτό σου.
Αυτό είχα να σου πώ.
Ωραία είναι καλό να βλεπεις και τις δύο όψεις του νομίσματος.:)
Πάντως keep, τους άλλους δε μπορούμε να τους αλλάξουμε (συναδέλφους, οικογένεια, φίλους) επειδή το θέλουμε εμείς κι όχι εκείνοι.
Μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να αλλάξουμε εφόσον το θέλουμε εμείς.
Στο να συνειδητοποιούμε και να εκφράζουμε καλύτερα τις ανάγκες μας σε εκείνους.
Στο να θέτουμε και να τηρούμε τα όριά μας σε εκείνους.
Στο να ψάχνουμε ανθρώπους που να ταιριάζουμε περισσότερο.
Στο να φροντίζουμε τον εαυτο μας όσο καλύτερα γίνεται, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο-βοήθεια που μπορεί να μας πάει ένα βήμα παραπέρα.
Χαίρομαι που είσαι καλύτερα συναδερφάκι...:)
Απλως με πειραζει αρκετα που ειμαι \"σπεσιαλ\" και δεν θα καταφερω πολλα για αυτο το λογο,δεν νομιζω να βρω την ευτυχια,ξεμαυρισα μεν αλλα ειμαι ακομη απογοητευμενος.
Αχ keep...
Το να ζητήσεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι (όχι μόνο εσύ αλλά και για όλους μας ισχύει αυτό) δεν είναι μειονεκτικό αλλά το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.
Κηπ,Quote:
Απλως με πειραζει αρκετα που ειμαι \"σπεσιαλ\" και δεν θα καταφερω πολλα για αυτο το λογο,δεν νομιζω να βρω την ευτυχια,ξεμαυρισα μεν αλλα ειμαι ακομη απογοητευμενος.
κι εγώ είμαι σπέσιαλ, το λέει και το νικ μου, αλλά έχω γευτεί την ευτυχία πολλές φορές και θα την γευτώ και άλλες.
Να σαι καλα ανωνυμη.
Και εσυ weird.
Να\'σαι καλά keep...
Kαι να κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για αυτό:)
Κηπάκο μου,
απόψε φεύγω ταξίδι.
Μόλις φτάσω
θα πιω στην υγειά σου
και στην υγεία της δικής σου φυγης!
Να σε προσέχεις
γιατί, όπως κατάλαβες, η παρουσία σου εδώ,
είναι πολύτιμη.
Εχει πάνω της το χρώμα της σπάνιας ευαισθησίας.
Καληνύχτα :)
που πας εσυ βραδιατικα?
Πρωινιάτικα θέλεις να πεις ...
Πάω στας Γαλλίας.
Καλό βράδυ Ρεμ,
εγώ μάλλον θα αγρυπνήσω πάλι ;)