Στα επόμενα μου γενεθλια θα ήθελα να είχα γαλήνη στην ψυχή μου και ανθρώπους να με αγαπούν...
Printable View
Στα επόμενα μου γενεθλια θα ήθελα να είχα γαλήνη στην ψυχή μου και ανθρώπους να με αγαπούν...
Στα επόμενα γενέθλιά μου να υπάρχει υγεία στην οικογένειά μου ψυχική και σωματική.Να μπορώ να ζήσω όπως παλιά χωρίς την βοήθεια των φαρμάκων.Να ανοίξει μια αγκαλιά να με σφίξει να νιώσω την ανθρώπινη επαφή και να φύγει αυτό το παράπονο-κόμπος -δίψα για ενα καλό λόγο απο αυτούς που αγαπώ.Θέλω πολλά έτσι παιδιά;
bologna78 και εγω που εχω σε λιγες μερες το ιδιο θελω και επιπλεον στεγνα ματια....και ισως ενα τρυφερο χαδι που να εμπνεει στοργη και ζεστασια....να εισαι καλα...
οχι γιωτα ειναι φυσικη αναγκη
Πλέον την ζήτησα αυτήν την αγκαλιά ζήτησα λίγο τρυφερότητα ζήτησα να ικανοποιηθώ ψυχικά ΄το ζήτησα και εισέπραξα ενα απαξιωτικό γέλιο με χίλιες δυο βλακώδεις δικαιολογίες.Είναι φυσική ανάγκη όντως είμαι μισός αιώνας άνθρωπος και αισθάνομαι να θέλω να κλάψω για μια αγκαλιά για μια γλυκιά λέξη για λίγη τρυφερότητα.Η απάντηση ίδια εγώ πάντα φταίω τώρα φταίει το ιντερνετ εδώ και 30 χρόνια τι εφταιγε;Λέω ειναι τρόπος διαφυγής εκτόνωσης.Απάντηση πάρε ενα ξεσκπνόπανο και κάνε το ΄σπίτι να εκτονωθείς
Quote:
Originally posted by giota
Απάντηση πάρε ενα ξεσκπνόπανο και κάνε το ΄σπίτι να εκτονωθείς
τι περιμενεις να σου απαντησει καποιος μετα απο κατι τετοιο?
Επειδη εισαι μεγαλη γυναικα και ταλαιπωρημενη,
θα σου πω με οση συμπαθεια μπορω,
κανε κατι να φτιαξεις την ζωη σου.
Αλλο κατι δεν μπορω να γραψω,
και επειδη σε εχω για εξυπνη πιστευω οτι με 5 λεξεις εχεις καταλαβει
παρα πολλα νοηματα.
Αν εννοείς εξωσυζυγική σχέση δεν είναι αυτό που θα με καλύψει.οπως είπες είμαι ταλαιπωρημένη δεν θέλω παρά ενα χέρι υποστήριξης δεν θέλω να παίζω τον καραγκιόζη σε όλους΄ότι όλα είναι μια χαρά έχω αυτό το βάρος και την απογοήτευση.Μετά απο ολόκληρη ζωή μετά απο τόσα που πέρασα να ξυπνάς και να βλεπεις ότι δεν είναι ο άνθρωπος που πίστεψες που έκανες εκπτώσεις σε αυτό που ζητούσες για να ζήσεις μια ήρεμη ζωή και τελικά να βρεθείς σε ένα κικαιώνα προβλημάτων
Γιωτα , σιγουρα το ξεσκονοπανο και ο καθαρισμος του σπιτιουQuote:
Πλέον την ζήτησα αυτήν την αγκαλιά ζήτησα λίγο τρυφερότητα ζήτησα να ικανοποιηθώ ψυχικά ΄το ζήτησα και εισέπραξα ενα απαξιωτικό γέλιο με χίλιες δυο βλακώδεις δικαιολογίες.Είναι φυσική ανάγκη όντως είμαι μισός αιώνας άνθρωπος και αισθάνομαι να θέλω να κλάψω για μια αγκαλιά για μια γλυκιά λέξη για λίγη τρυφερότητα.Η απάντηση ίδια εγώ πάντα φταίω τώρα φταίει το ιντερνετ εδώ και 30 χρόνια τι εφταιγε;Λέω ειναι τρόπος διαφυγής εκτόνωσης.Απάντηση πάρε ενα ξεσκπνόπανο και κάνε το ΄σπίτι να εκτονωθείς
στιγμιαια , θα εκτονωσει την σεξουαλικη μορφη της λιμπιντο μεσω της εργασιας ! Δεν ειναι λαθος δηλαδη
η συμβουλη αυτου που στην εδωσε , αν ειναι η μητερα
η ο πατερας σου!
Αν ομως προερχεται απο τον συζυγο η πατερα των παιδιων σας
τοτε καλη μου Γιωτα , πες του ενταξει , αστον να παει στην δουλεια του και προσπαθησε να τον θεραπευσεις με τον πιο φυσικο τροπο που εχει προβλεψει η φυση σου!κατσε μπροστα στον καθρεφτη , περιποιησου λιγο τον εαυτο σου , τραβα και 5-6 φωτογραφιες με μια ντιτζιταλ καμερα και ξεχυσου κοπελα μου σημερα κιολας στο ιντερνετ με αιτημα
\"αναζητηση ανδρα \"
για να δεις οτι για καποιους αλλους συνανθρωπους σου ,
μετρας ακομα σαν γυναικα!
Γιατι αν μια μερα καταλαβει τι εχεις βαλει στο νου να κανεις , ισως θυμηθει ξανα οτι πρεπει να κανει ακομα μια προσπαθεια ,
για να σε κρατησει κοντα του οχι σαν παραδουλευτρα ,
αλλα σαν αυτο που σε πηρε απο την μαμα και τον μπαμπα σου για να φτιαξει οικογενεια μαζι σου χωρις καμια απολυτως ρητρα για μεταβιβαση της ιδιοκτησιας σου!
ο γαμος ακομα και μπροστα στον θεο ειναι αμοιβαια σχεση αγαπης και οχι κατ\'οικον υπηρεσια καθαρισμου!
εννοω να φτιαξεις την ζωη σου οπως σου αξιζει.
Το πως σου ταιριαζει το ξερεις εσυ και κανεις αλλος.
κρινε επετρεψε μου να γινω συνηγορος της φυσης !Quote:
Originally posted by krino
εννοω να φτιαξεις την ζωη σου οπως σου αξιζει.
Το πως σου ταιριαζει το ξερεις εσυ και κανεις αλλος.
δεν ξερω εγω απο αξιες και ταιριασματα ...
ουτε απο κοινωνικα συμβολαια χωρις ημερομηνια ληξης και ξεκαθαρους ρολους για τους συμβαλομενους !
ενα μονο ξερω...
Οποιος αγνοει την φυση και τους κανονες της , βγαινει παντα χαμενος σε τελικη αναλυση!
Δεν ειναι αναγκη μια γυναικα να απατησει τον ανδρα της για να του θυμισει τους λογους που τους εφεραν μαζι ,
τους δυο σε ενα ...
Οσο μια γυναικα αισθανεται την αναγκη να νοιωσει ενα χαδι στο σωμα της , ενα χαδι στην ψυχη της , για να βρει την ψυχικη δυναμη να συνεχισει την ζωη της , πρεπει να ξαναβρει την νιοτη και την αυταρεσκεια της , να ξανανοιωσει η ιδια καλα με τον εαυτο της και μετα να κανει απολογισμο
το που βρισκεται μεσα στην σχεση της ...
Ο άνθρωπος δεν έχει εισπράξει αγάπη απο γονείς απόρριψη μόνο και του λέω το λάθος που έκαναν οι γονείς σου το μεταφέρεις και στην οικογένεια.Αν τον ακούσει κανείς να μιλάει στον σκύλο του με τόση αγάπη και τρυφερότητα θα νομίζει ότι τα λέει στο παιδί του.Του είπα μακάρι να είχα ακούσει το 1% απο αυτά που λες στο ζώο.Ολοι κουβαλάμε τα δικά μας και αν έκανα εκπτώσεις ήταν γιατί και εγώ δεν έζησα σε ένα σπίτι με αγαπημένους γονείς αλλά γι\'αυτό υπάρχει το μυαλό και η λογική κάνουμε και λίγη προσπάθεια να εξελιχθούμε να γίνουμε καλύτεροι.Εχω προσπαθήσει χρόνια να του εξηγώ ότι ενα ανδρόγυνο έχει κοινή πορεία εξελίσσεται
εγώ πιστεύω ότι αντι να πάω μρποστά πήγα πίσω γιατί όχι απλώς υποστήριξη δεν είχα απο κανέναν αλλ\'α είχα ανοιχτά μέτωπα δεν ήξερα με τι να πρωτοπαλέψω.Ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια και φάρμακα πίνω εγώ.Οτι δεν μπόρεσε να πεί σ όλους που τον αδίκησαν τα λέει σε μένα γιατί εγώ τον σεβάστηκα τον πήρα σοβαρά ενώ στο σπίτι του ήταν ενα ΑΤΜ που σήκωναν χρήματα ότι ώρα ήθελαν.Πιστεύω ότι λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης του προσπάθησε να κατεβάσει και μένα.Είχα και πολλά προβλήματα υγείας με τα παιδιά δεν μπορούσα να βρώ την δύναμη αν και κατέβαλα προσπάθειες να αλλάξω την ποιότητα της ζω\'ης μου
Τι σκέφτεσαι να κάνεις για όλη αυτήν την κατάσταση Γιώτα μου?
Γιωτα , η αγαπη που δειχνει για τον σκυλο του , πρεπει να σου δειξει τον δρομο , της μονης μορφης αγαπη η οποια μπορει να τρυπωσει μεσα απο ολα αυτα τα στερεοτυπα που εχει φτιαξει γυρω απο την συνειδηση του σαν τοιχος ασφαλειας !Quote:
Ο άνθρωπος δεν έχει εισπράξει αγάπη απο γονείς απόρριψη μόνο και του λέω το λάθος που έκαναν οι γονείς σου το μεταφέρεις και στην οικογένεια.Αν τον ακούσει κανείς να μιλάει στον σκύλο του με τόση αγάπη και τρυφερότητα θα νομίζει ότι τα λέει στο παιδί του.Του είπα μακάρι να είχα ακούσει το 1% απο αυτά που λες στο ζώο.Ολοι κουβαλάμε τα δικά μας και αν έκανα εκπτώσεις ήταν γιατί και εγώ δεν έζησα σε ένα σπίτι με αγαπημένους γονείς αλλά γι\'αυτό υπάρχει το μυαλό και η λογική κάνουμε και λίγη προσπάθεια να εξελιχθούμε να γίνουμε καλύτεροι.Εχω προσπαθήσει χρόνια να του εξηγώ ότι ενα ανδρόγυνο έχει κοινή πορεία εξελίσσεται
εγώ πιστεύω ότι αντι να πάω μρποστά πήγα πίσω γιατί όχι απλώς υποστήριξη δεν είχα απο κανέναν αλλ\'α είχα ανοιχτά μέτωπα δεν ήξερα με τι να πρωτοπαλέψω.Ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια και φάρμακα πίνω εγώ.Οτι δεν μπόρεσε να πεί σ όλους που τον αδίκησαν τα λέει σε μένα γιατί εγώ τον σεβάστηκα τον πήρα σοβαρά ενώ στο σπίτι του ήταν ενα ΑΤΜ που σήκωναν χρήματα ότι ώρα ήθελαν.Πιστεύω ότι λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης του προσπάθησε να κατεβάσει και μένα.Είχα και πολλά προβλήματα υγείας με τα παιδιά δεν μπορούσα να βρώ την δύναμη αν και κατέβαλα προσπάθειες να αλλάξω την ποιότητα της ζω\'ης μου
Τι του προσφερει σκυλος ?
Απολυτη αφοσιωση και αλτρουισμο μεχρι αυτοθυσιας !
Αμεση ανταποκριση στα δικα του χαδια απο τον σκυλο και ποτε το αντιθετο , γιατι ο σκυλος δεν εχει δικαιωμα να ζητησει χαδια απο το αφεντικο του , αλλα πρεπει να υπομενει σιωπηλα μονο στα δικα του κελευσματα τρυφεροτητας !
Θα ειμαι οσο σκληρος χρειαζεται για να δεις την αληθεια καταματα!
Το προβλημα το εχεις εσυ και οχι αυτος!
Αν αυριο φυγεις , ολοι αυτοι που λες οτι τον βλεπουν σαν κουμπαρα , μεταξυ των οποιων και ο σκυλος [αφου σιγουρα θα του δινει να φαει και θα παιζει μαζι του απο την ημερα που τον βρηκε ηπου τον αγορασατε ] θα χυμηξουν ξανα πανω και θα του καλυψουν καθε κενο απο την απουσια σου , γιατι παιδια του κανες και σημερα οσο εισαι δυστυχισμενη διπλα του δεν μπορει να δει τι μπορει να κανει ο ιδιος για να αλλαξει κατι!
Σε σενα λοιπον Γιωτα μου ειναι ολες οι επομενες κινησεις !
Quote:
Originally posted by πανος12345
Αμεση ανταποκριση στα δικα του χαδια απο τον σκυλο και ποτε το αντιθετο , γιατι ο σκυλος δεν εχει δικαιωμα να ζητησει χαδια απο το αφεντικο του , αλλα πρεπει να υπομενει σιωπηλα μονο στα δικα του κελευσματα τρυφεροτητας !
Και γιατι να μην μεινει με το σκυλο,
αφου μπορουν να τα βρουν τοσο ανετα?
Η αντε με μια σκυλα η γυναικα ιδιου βεληνηκους?
Γιατι πρεπει να ειναι ο κοσμος δυστυχισμενος αφου δεν βρισκει αυτα που γραφεις?
Μπρος μαρς λοιπον ο ανθρωπος να βρει μια γυναικα με απολυτη αφοσιωση και αλτρουισμο μεχρι αυτοθυσιας, οπως πολυ σωστα γραφεις.
Αντιθετα εδω βλεπω οτι η γυναικα υπαρχει για τα οσα θελει να παρεχει και οσα δεν της βγαινουν μας τα δινει ο σκυλος...
Ξερεις τι λενε ομως στην ελλαδα?
Και το σκυλο χορτατο και την πιτα αφάγωτη δεν γινεται αγαπητε πανε....
;)
Εκτος βεβαια αν υποννοεις,
οτι η φιλη μας η γιωτα,
πρεπει να φορεσει ενα περιλαίμιο και να κυκλοφορει με ενα κοκκαλο στο στομα....
Ειναι και αυτο μια αποψη.
Σιγα μην αλλαξει προσωπικοτητα η Γιωτα...για να γινει πιο αρεστη στο συζυγο...αυτο θα ηταν μεγα σφαλμα Πανο.
Συμβιβασμος μεν αλλα να συγκρινεις τωρα τα ζωωδη αισθηματα...των σκυλων με μια ανθρωπινη προσωπικοτητα και να του λες γινε...ετσι ε μα!!!!!!!!
Ασε που δεν χωνευω τα σκυλια ουτε τις σχεσεις εξαρτησης.
η οποια απαντηση σου δωσω κρινε στο ευλογο ερωτημα σουQuote:
Quote:
Και γιατι να μην μεινει με το σκυλο,
αφου μπορουν να τα βρουν τοσο ανετα?
Η αντε με μια σκυλα η γυναικα ιδιου βεληνηκους?
Γιατι πρεπει να ειναι ο κοσμος δυστυχισμενος αφου δεν βρισκει αυτα που γραφεις?
Μπρος μαρς λοιπον ο ανθρωπος να βρει μια γυναικα με απολυτη αφοσιωση και αλτρουισμο μεχρι αυτοθυσιας, οπως πολυ σωστα γραφεις.
Αντιθετα εδω βλεπω οτι η γυναικα υπαρχει για τα οσα θελει να παρεχει και οσα δεν της βγαινουν μας τα δινει ο σκυλος...
Ξερεις τι λενε ομως στην ελλαδα?
Και το σκυλο χορτατο και την πιτα αφάγωτη δεν γινεται αγαπητε πανε....
;)
εχει να κανει με πραγματα που καμμια σχεση δεν εχουν με τα συναισθηματα αλλα με την οικονομια !
αν δηλαδη η διαφαινομενη οικονομικη ανεξαρτησια του συζηγου της Γιωτας , δεν απειλει με αμεση υποβαθμιση του επιπεδου της ζωης της ιδιας η και των παιδιων της ,
αν φτασει στην συγκρουση μαζι του!
κιπ , η πηγαια καλοσυνη σου παρερμηνευσε την προτροπη μου!Quote:
Originally posted by keep_walking
Σιγα μην αλλαξει προσωπικοτητα η Γιωτα...για να γινει πιο αρεστη στο συζυγο...αυτο θα ηταν μεγα σφαλμα Πανο.
Συμβιβασμος μεν αλλα να συγκρινεις τωρα τα ζωωδη αισθηματα...των σκυλων με μια ανθρωπινη προσωπικοτητα και να του λες γινε...ετσι ε μα!!!!!!!!
Ασε που δεν χωνευω τα σκυλια ουτε τις σχεσεις εξαρτησης.
απλα εκανα μια υποθεση για αυτα που μια γυναικα με πολυ αξιοπρεπεια και σεβασμο οπως η Γιωτα , ισως να μην ηθελε να βαλει μονη της σαν εμποδια για να σηκωθει και να φυγει!
Αν ομως πρεπει να κατσει , κοντα σε ενα πλουσιο ανθρωπο που αγαπαει σκυλους , ο πιο εξυπνος τροπος ειναι να προσποιηθει τον σκυλο παρα την γατα που ξερεις πολυ καλα οτι προσωπικα προτιμω οπως και εσυ!
Αν δηλαδη \"εξαγοραζει \" με την θυσια της , μια ανετη και πολυτελη ισως ζωη για την ιδια και τα παιδια της , οσο και να σου φανει απιθανο ,εγω σαν πανος το δεχομαι , αρκει να μπορει να το κανει με ενα τετοιο τροπο που να μην την αρρωσταινει ψυχολογικα !
Αλλο ειναι να εχεις αναγκη ενα χαδι και αντι να το παιρνεις να φτανεις στο σημειο να ζηλευεις ενα σκυλο και αλλο να γινεσαι ξανα γυναικα , να περιποιησαι τον εαυτο σου , να αρεσεις στους ανδρες και αν και τοτε ακομα αυτος προτιμα να χαιδευει τον σκυλο του , ακολουθησε το παραδειγμα των περισσοτερων ανθρωπων , ζωντας διπλη ζωη παρα καμμια !
Περιγραφεις κατα καποιο τροπο Πανο...τη μοιρα πολλων γυναικων που μενουν σπιτι,γιατι πρεπει να μεγαλωσουν τα παιδια τους,οποτε η επαγγελματικη ζωη παει περιπατο και μαζι με αυτην και η οποια ανεξαρτησια συνεπαγεται αυτο.
μονο μια λεξη θα διορθωσω κιπQuote:
Περιγραφεις κατα καποιο τροπο Πανο...τη μοιρα πολλων γυναικων που μενουν σπιτι,γιατι πρεπει να μεγαλωσουν τα παιδια τους,οποτε η επαγγελματικη ζωη παει περιπατο και μαζι με αυτην και η οποια ανεξαρτησια συνεπαγεται αυτο.
ξαναδιαβασε το κειμενο σου οπω θα το εγραφα εγω και βρες ποια λεξη αλλαξα για να καταλαβεις ισως πολυ περισσοτερα πραγματα απο οσα μπορω να σου πω με τα δικα μου λογια ...
\"Περιγραφεις κατα καποιο τροπο Πανο...τη μοιρα πολλων γυναικων που μενουν σπιτι,γιατι πρεπει να μεγαλωσουν τα παιδια τους,οποτε η προσωπικη ζωη παει περιπατο και μαζι με αυτην και η οποια ανεξαρτησια συνεπαγεται αυτο. \"
γιατι η επαγγελματικη ζωη μιας γυναικας εχει ηδη επιβληθει απο τον προηγουμενο αιωνα στις δυτικες κοινωνιες , προκειμενου να βρεθουν τα απαραιτητα εσοδα , που θα στηριζαν την οικογενειακη ευημερια χωρις να βαλουν τα αφεντικα πιο βαθεια το χερι στην τσεπη επιστρεφοντας ενα μερος απο την υπεραξια των εργατων τους προκειμενου να συνεχισουν να κανουν αυτο που τους επεβαλαν μεσω των στερεοτυπων της Ελληνικης ορθοδοξης κοινωνιας και των παλαιων Αρχων με τις οποιες τους εκαναν πλυση εγκεφαλου μεσω της δωρεαν παιδειας !
Ναι Πανο...τα παιδια μεγαλωνουν,φευγουν απο το σπιτι,αλλα εσυ συνεχιζεις να εισαι υποχρεωμενος να κανεις τον μαλακα γιατι εχουν περασει τα χρονια και ειναι δυσκολα για καριερα....οχι οτι καλυτερο,το να προσαρμοσεις τον εαυτο σου σε μια κατασταση...ναι ειναι λυση...αλλα ευτυχως που δεν προκειται να γνωρισω τι συνεπαγεται αυτο....ετσι θελω να πιστευω.Quote:
μονο μια λεξη θα διορθωσω κιπ
ξαναδιαβασε το κειμενο σου οπω θα το εγραφα εγω και βρες ποια λεξη αλλαξα για να καταλαβεις ισως πολυ περισσοτερα πραγματα απο οσα μπορω να σου πω με τα δικα μου λογια ...
\"Περιγραφεις κατα καποιο τροπο Πανο...τη μοιρα πολλων γυναικων που μενουν σπιτι,γιατι πρεπει να μεγαλωσουν τα παιδια τους,οποτε η προσωπικη ζωη παει περιπατο και μαζι με αυτην και η οποια ανεξαρτησια συνεπαγεται αυτο. \"
Φυσικα δεν αναφερομαι στη Γιωτα γιατι δεν μου αρεσει να βγαζω συμπερασματα απο δυο αραδες αλλα γενικα.
μια νυχτα με την αγαπη μου και μετα ας πεθανω
ενας απο τους μεγαλυτερους στοχαστες του ΔιαφωτισμουQuote:
Ναι Πανο...τα παιδια μεγαλωνουν,φευγουν απο το σπιτι,αλλα εσυ συνεχιζεις να εισαι υποχρεωμενος να κανεις τον μαλακα γιατι εχουν περασει τα χρονια και ειναι δυσκολα για καριερα....οχι οτι καλυτερο,το να προσαρμοσεις τον εαυτο σου σε μια κατασταση...ναι ειναι λυση...αλλα ευτυχως που δεν προκειται να γνωρισω τι συνεπαγεται αυτο....ετσι θελω να πιστευω.Quote:
μονο μια λεξη θα διορθωσω κιπ
Φυσικα δεν αναφερομαι στη Γιωτα γιατι δεν μου αρεσει να βγαζω συμπερασματα απο δυο αραδες αλλα γενικα.
ο Ζα Ζακ Ρουσω , συγγραφεας του \"Κοινωνικου συμβολαιου\"
θα συμφωνουσε απολυτα μαζι σου κιπ....
\"οποιος σκλαβος υποτασεται στην βουλησησ του αφεντη του κανει καλα \"εγραφε....
στην πραξη ομως , εκανε την συνεχεια της πρωτης διαπιστωσης του !
\"Καλυτερα ομως κανει , αυτος που αποτινασει τον ζυγο ! \"γραφει αμεσως πιο κατω!
Ξερεις τι εκανε στην πραξει κιπ?
Τρυπωσε μεσα στα Ανακτορα των Βερσαλιων και επεισε τις κυριες των τιμων του βασιλια , να μαθουν πως να αρμεγουν αγελαδες και κατσικες !
Εκανε μοδα στο παλατι , σε ολη την αυλη του βασιλια την πρασινη απαντυξη οπως θα κανει ο λαος μας απο τις 5 Οκτωβρη !
Αντι να ασχολουνται ολη την ημερα ποια απο ολες
θα κοιμοτανε το βραδυ με τον βασιλια , για να διατηρησει την ευνοια του , τις εμαθε να περιποιουνται τα κατοικιδια ζωα και να κερδιζουν την αυτονομια τους οικονομικα με τις γνωσεις τους και την δουλεια τους !
δωστα ολα !Quote:
Originally posted by katatonia
μια νυχτα με την αγαπη μου και μετα ας πεθανω
Μακάρι να ήταν και πλούσιος.Για \'οτι έχει κάνει που είναι λάθος επιλογές έχω στερηθεί πολλά και πολύ.τα τελευταία χρόνια αναπνεύσαμε λίγο οικονομικά.Στα 30 χρόνια γάμου έχουμε πάει 2 φορές τα τελευταία 5 χρόνια ένα δήμερο ταξίδι και γύρισα απαγοητευμένη.Να περιμένεις ενα χρόνο μόνη εσύ και τα προβλήματα να παραμυθιάζεσαι ότι θα γυρίσει να νιώσεις λίγο ασφάλεια και να εισπράττεις ψίχουλα.Ειναι τόσοι πολλοί οι λόγοι που κρατήθηκε αυτός ο γάμος πέρα απο οικονομική εξάρτηση.Το ωραίο είναι ότι κάποτε πήρα τα παιδιά μου απο το εξοχικό που χτίσαμε με χίλιες στερησεις και δάνειο και γύρισα στην Αθήνα.Το αποτέλεσμα ήταν να κοντέψει να αρρωστήσει να παραιτηθεί απο την δουλειά του και να γυρίσει σπίτι με αποτέλεσμα να ταξιδέψει πάλι έξω.Εδώ ο άνθρωπος έχει πρόβλημα αλλά και εγώ πόσο κατανόηση και υπομονή να κάνω;έχασε αυτό που είχε απο μένα την αγάπη που του είχα όχι δεν είναι και αυτός ευτυχισμένος δε ξέρει τι θέλει έχει γενικα η οικογένεια μεγαλώσει με άπονους γονείς αδιάφορους συμφεροντολόγους που έκαναν παιδιά επειδή τύχαιναν δεν είχαν ούτε ζωώδη ένστικτα.
Γιωτα , ψαχοντας στα τυφλα , καθε στοχαστης σε ενα χωρο ψυχολογικης υποστηριξης , πρεπει να θυμαται παντα, οτι ολοι οι πολεμοι που εγιναν μεχρι σημερα στην Ανθρωποτητα ηταν καθαρα οικονομικοι , μια ρηση του Κ.Μαρξ που σημερα διδασκεται σε ολα τα αμερικανικα πανεπιστημια και δυστυχως εχει κοινωνικες προεκτασεις που αγγιζουν φυσικα την οικογενεια και τις σχεσεις του ζευγαριου.Quote:
Μακάρι να ήταν και πλούσιος.Για \'οτι έχει κάνει που είναι λάθος επιλογές έχω στερηθεί πολλά και πολύ.τα τελευταία χρόνια αναπνεύσαμε λίγο οικονομικά.Στα 30 χρόνια γάμου έχουμε πάει 2 φορές τα τελευταία 5 χρόνια ένα δήμερο ταξίδι και γύρισα απαγοητευμένη.Να περιμένεις ενα χρόνο μόνη εσύ και τα προβλήματα να παραμυθιάζεσαι ότι θα γυρίσει να νιώσεις λίγο ασφάλεια και να εισπράττεις ψίχουλα.Ειναι τόσοι πολλοί οι λόγοι που κρατήθηκε αυτός ο γάμος πέρα απο οικονομική εξάρτηση.Το ωραίο είναι ότι κάποτε πήρα τα παιδιά μου απο το εξοχικό που χτίσαμε με χίλιες στερησεις και δάνειο και γύρισα στην Αθήνα.Το αποτέλεσμα ήταν να κοντέψει να αρρωστήσει να παραιτηθεί απο την δουλειά του και να γυρίσει σπίτι με αποτέλεσμα να ταξιδέψει πάλι έξω.Εδώ ο άνθρωπος έχει πρόβλημα αλλά και εγώ πόσο κατανόηση και υπομονή να κάνω;έχασε αυτό που είχε απο μένα την αγάπη που του είχα όχι δεν είναι και αυτός ευτυχισμένος δε ξέρει τι θέλει έχει γενικα η οικογένεια μεγαλώσει με άπονους γονείς αδιάφορους συμφεροντολόγους που έκαναν παιδιά επειδή τύχαιναν δεν είχαν ούτε ζωώδη ένστικτα.
Διαβαζοντας τα ποστ σου εχω την αισθηση οτι αυτα που σε προβληματιζουν ισως να ειναι η πιο κλασσικη μορφη οικογενειακων προβληματων , εκει οπου ο ερωτας εχει φθαρει φυσιολογικα μες τον χρονο και αφηνει πισω του πληγες ,στην αναγκαια μαχη με τις καθημερινες αντιξοοτητες ....
Δεν ειναι τυχαιο που σου ζητησα να κατσεις ξανα μπροστα στον καθρεφτη...
Η φυση μας θελει στην περιοδο της εμμηνοπαυσης , καθε γυναικα απολυτα φυσιολογικη ψυχολογικα, να δοκιμαζεται απο την ιδια της την φυση σε μια αλλαγη που αρχιζει να διαφαινεται στην ομαλοτητα της περιοδου και ασυνειδητα βαζει σε σκεψεις αρνητικες μια γυναικα , δημιουργωντας αμφιβολιες στο μυαλο της σχεδον για τα παντα ...
Σε διαβεβαιω οτι ξερω το θεμα καλα , γιατι ειναι η μαχη ζωης που δινω με την δικη μου γυναικα και κλεινω τα αυτια μου καθε μερα οταν το αγχος βγαινει προς τα εξω με υβρεις , απειλες και ακρατη επιθετικοτητα απεναντι μου ...δεν σου κρυβω μαλιστα οτι οσο περισσοτερο γραφεις για τον ανδρα σου , μου γινεται καθημερινα και πιο συμπαθης , γιατι αλλοι ισως στην θεση του , να ηταν ηδη στην αναζητηση λυσης ,της δικης τους ανδροπαυσης ,που εκδηλωνεται με τις ιδιες ακριβως αναγκες που ξεφευγουν απο την γυναικεια ψυχη για ανεκπληρωτες επιθυμιες της νιοτης !
Ακουσε με αν μπορεις , αφου βεβαια ρωτησεις τον γυναικολογο σου αν θα επρεπε ισως να κανεις καποια θεραπεια με το χαπι για την ομαλοτερη πορεια σε αυτη την τοσο δυσκολη περιοδο ,
βαζοντας ξανα στο μυαλο σου οτι στα 50 χρονια ,
ισως η περιοδος μιας γυναικας να της στερει την ικανοτητα
για τεκνοποιηση , αλλα δεν παυει να ειναι ακομα επιθυμητη, εξυπνη και υγειης , ουτωσωστε να υπερνικησης το αγχος
και αν θες , να κανεις και τον αντρα σου πιο ευτυχισμενο , αναγκαζοντας τον να σε προσεξει , οχι σαν μια παλια ξεθωριασμενη στον χρονο σχεση ,αλλα σν μια γυναικα οπως εισαι τωρα που ειναι ακομα επιθυμητη και που σιγουρα αγαπαει και δεν θαθελε να χασει.....
Δεν σου λεω οτι πρεπει να περιμενεις θαυματα...
Απλα , αν σου λειπει το χαδι , υπαρχουν παραπανω απο ενας τροποι να το αποχτησεις και ο πιο ευχρηστος ειναι να αφησεις την φυση να σου δειξει ξανα τον τροπο μονη της ...
Σκεψου απλα οτι η ζωη σου ξαναρχιζει μετα την εμμηνοπαυση
χωρις το αγχος της μητροτητας και της φροντιδας των παιδιων
που φανταζομαι θα εχουν ηδη ανοιξει τα φτερα τους ...
Quote:
η οποια απαντηση σου δωσω κρινε στο ευλογο ερωτημα σου
εχει να κανει με πραγματα που καμμια σχεση δεν εχουν με τα συναισθηματα αλλα με την οικονομια !
ναι αλλα εδω μιλαμε για σχεση οχι για επιχειρηση.
Η κανω λαθος?
Οταν μιλάς σε έναν άνθρωπο και του λες τι θέλεις απο αυτον τι σου λείπει όταν είσαι μια ζωή μέσα σε ένα σπίτι και παλεύεις και ασχολείσαι και με ανδρικές δουλειές όταν σέβεσαι τον αγώνα του άλλου που ταξιδεύει και το μόνο που ζητάς είναι να ακουμπήσεις λίγο στον ωμο του να αισθανθείς λίγο ανακούφιση όταν του εξηγείς πια με τα πολλά ότι πρέπει να γίνει πιο δυναμικός και δεν καταλαβαίνει;30 χρόνια δεν έχοουμε πάει ποτέ διακοπές.Εκανε ένα εξοχικό και έγινε η δεύτερη φυλακή μας.Οταν δεν γεμίζεις τις μπαταρίες σου και γυρνάς απο τις διακοπές υποτίθεται για τους άλλους πιο κουρασμένη και σωματικά και ψυχικά.Εχω πολλά χρόνια να πω ότι έκανα μπάνιο στην θάλασσα οπως όλοι.Ολα γίνονται με άγχος ξεκινάει πολλά μαζί δεν ξέρει να τα διαχειριστεί και λες πότε θα περάσει το καλοκαίρι να γυρίσω σπίτι μου.Εγώ χρήματα δεν έχω δεί στέρηση ναι γιατί έκανε λάθος κινήσεις.Τα παιδιά τι καλοκαίρι να κάνουν αν δεν υπάρχει κάποιος συνομίληκος να κάνουν παρέα;Ολος του ο κόσμος είναι να σηκωθεί με τις κοτες να κλαδεύει τα δένδρα του γιατί εκεί ξεχνιέται.Εγώ αυτό που κάνω τους τελευταίους μήνες να μπαίνω στο ιντερνετ να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο σπίτι.Για μένα είναι μια διέξοδος να ανοίξω την καρδια μου να νιώσω ανακούφιση να επικοινωνήσω.Εχουν γίνει φασαρίες γιατί ασχολούμαι με τον υπολογιστή.Τους έχω παραμελήσει έχουν φέρει την καταστροφή είμαι στον κόσμο μου δεν φροντίζω το σπίτι όπως παλιά κλπ.Δεν αρνούμαι ότι έχω χαλαρώσει αλλά ούτε φαγητό τους λείπει ούτε το ρούχο τους.Εαν έτυχε 2 φορές και κάτι έλειπε ή είχα ενα ρούχο ασιδέρωτο και το χρειάστηκαν έγινε φασαρία.Μα τόσα χρόνια που δούλευα ασταμάτητα αδιάκοπα είχα αναλλάβει πολλά μαζί δεν άκουσα κανέναν να πεί ότι αυτή η γυναίκα θελει και διάλλειμα.Οταν τους εξηγείς ότι δεν μπορείς πλέον να κάνεις όσα έκανες ότι παίρνεις φάρμακα ότι χρειάζεσαι λίγο ηρεμία ότι απλά βαρέθηκες ότι περνάς και κρίση ηλικίας γιατί ξαφνικά ανακάλυψες ότι έφτασες στα 50 και εδωσες την ψυχή σου και δεν το αναγνωρίζουν και το χειρότερο είναι να ακούς απο το γιό σου και τι έκανες;γιατί έδωσα το δικαίωμα να με θεωρούν δεδομένη γιατί ο πατέρας δεν έχει σταθεί δίπλα στην γυναίκα και τα παιδιά και όλοι βρίσκουν εμένα εύκολο στόχο.Ε,πια δεν μπορώ είπα καλύτερα να κλειστώ σε μοναστήρι δεν αντέχω να μου λένε τι θα κάνω όταν μόνη μου αγωνίστηκα για όλα.Είναι ώρες που θέλω να ανοίξω την πόρτα και να πάρω δρόμο να εξαφανιστώ.Ημαρτον δηλαδή βλέπω τις διαφορές που υπάρχουν σε άλλα ζευγάρια και τρελλαίνομαι.΄Βλέπεις έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά όταν τον ρωτάς βρίσκει την εύκολη λύση μα εγώ λείπω όταν κάτι δεν πάει καλά εγώ φταίω.Το μόνο που διδάχτηκα είναι ότι η ωριμότητα δεν έχει καμμιά σχέση με την ηλικία.
γιωτα, μου επιτρεπεται να γινω λιγο ωμος?
Αν ναι,
τοτε μην το ψυριζεις πολυ....
Εχεις δυο επιλογες,
α. να συνεχισεις ετσι την υπολοιπη ζωη σου.
β. να ψαξεις τι ενναλακτικες εχεις για να την αλλαξεις οπως την θελεις.
Εαν επιλεξεις το β,
ο κοσμος που ειναι γυρω σου,
θα χαλαστει παρα πολυ.
Το ξέρω το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να ζώ έτσι.Τι γίνεται όμως με τα παιδιά; με τον γιό μου που αντιδρά;είναι θυμωμένος με τον πατέρα του το ξέρω μου έχει μιλήσει αλλά στον ίδιο δεν τα λεει και επαναπάυεται ο άνδρας μου αλλά έχει 26 χρονών άνδρα που φέρεται σαν παιδί.Γιατί όταν βρεί τα ζόρια ο άνρας μου κάνει σαν τρελλός βάζει τις φωνές τοπαίζει θύμα τα μαζεύει και φεύγει και εγώ πως να διαχειριστώ την κατάσταση;Οταν ξεσπάνε σε μένα όλοι;
Ακου γιωτα!
Οταν τα παιδια σου ενηλικιωθηκαν ειμαι σιγουρη οτι σηκωσαν και την σημαια της ανεξαρτησιας του τυπου ειμαι ενηλικος τωρα, απαιτω να μην μου λες τι θα κανω τι ωρα θα γυρισω που θα παω και με ποιον, σωστα;
Και εσυ εισαι υποχρεωμενη οσο υπερπροστατευτικη και να ησουν, οταν αρχιζουν να σου την λενε, κανεις πισω και χαλαρωνεις τα λουρια και τον ελεγχο.
ΣΩΣΤΑ;
γιωτα πλακα μας κανεις?
μια ο αντρας σου ειναι γκρινιαρης και την αλλη τα παιδια σου κανουν οτι κανουν.....
Για την ΓΙΩΤΑ εχεις να πεις κατι και να ασχοληθεις?
δεν κανεις λαθος !Quote:
Quote:
η οποια απαντηση σου δωσω κρινε στο ευλογο ερωτημα σου
ναι αλλα εδω μιλαμε για σχεση οχι για επιχειρηση.
Η κανω λαθος?
ειχες την τυχη απλα να μην βγεις ακομα απο το γυαλινο πυργο που αφηνει τις αισθησεις να βλεπουν μονο αυτα που φαινονται
αλλα κραταει την αληθεια για τον καθε ενα μεσα στην ψυχη του να τον τρωει σαν σαρακι αλλα να μην μπορει να την εκστομησει , γιατι φοβαται την χολη που θα βγαλει
απο την ψυχη του ,μην βλαψει τους αλλους γυρω του...
θα ξεκινησω απο το τελευταιο γιωτα ...πραγματι η ωριμοτητα δεν εχει σχεση με την ηλικια , αλλα με το συνολο απο τους συμβιβασμους που χρειαζεται να κανει ενας ανθρωπος συνειδητα για να παραμενει επι μακρο χρονικο διστημα κοντα σε καποιον αλλον σε ενα ζευγαρι....Quote:
Οταν μιλάς σε έναν άνθρωπο και του λες τι θέλεις απο αυτον τι σου λείπει όταν είσαι μια ζωή μέσα σε ένα σπίτι και παλεύεις και ασχολείσαι και με ανδρικές δουλειές όταν σέβεσαι τον αγώνα του άλλου που ταξιδεύει και το μόνο που ζητάς είναι να ακουμπήσεις λίγο στον ωμο του να αισθανθείς λίγο ανακούφιση όταν του εξηγείς πια με τα πολλά ότι πρέπει να γίνει πιο δυναμικός και δεν καταλαβαίνει;30 χρόνια δεν έχοουμε πάει ποτέ διακοπές.Εκανε ένα εξοχικό και έγινε η δεύτερη φυλακή μας.Οταν δεν γεμίζεις τις μπαταρίες σου και γυρνάς απο τις διακοπές υποτίθεται για τους άλλους πιο κουρασμένη και σωματικά και ψυχικά.Εχω πολλά χρόνια να πω ότι έκανα μπάνιο στην θάλασσα οπως όλοι.Ολα γίνονται με άγχος ξεκινάει πολλά μαζί δεν ξέρει να τα διαχειριστεί και λες πότε θα περάσει το καλοκαίρι να γυρίσω σπίτι μου.Εγώ χρήματα δεν έχω δεί στέρηση ναι γιατί έκανε λάθος κινήσεις.Τα παιδιά τι καλοκαίρι να κάνουν αν δεν υπάρχει κάποιος συνομίληκος να κάνουν παρέα;Ολος του ο κόσμος είναι να σηκωθεί με τις κοτες να κλαδεύει τα δένδρα του γιατί εκεί ξεχνιέται.Εγώ αυτό που κάνω τους τελευταίους μήνες να μπαίνω στο ιντερνετ να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο σπίτι.Για μένα είναι μια διέξοδος να ανοίξω την καρδια μου να νιώσω ανακούφιση να επικοινωνήσω.Εχουν γίνει φασαρίες γιατί ασχολούμαι με τον υπολογιστή.Τους έχω παραμελήσει έχουν φέρει την καταστροφή είμαι στον κόσμο μου δεν φροντίζω το σπίτι όπως παλιά κλπ.Δεν αρνούμαι ότι έχω χαλαρώσει αλλά ούτε φαγητό τους λείπει ούτε το ρούχο τους.Εαν έτυχε 2 φορές και κάτι έλειπε ή είχα ενα ρούχο ασιδέρωτο και το χρειάστηκαν έγινε φασαρία.Μα τόσα χρόνια που δούλευα ασταμάτητα αδιάκοπα είχα αναλλάβει πολλά μαζί δεν άκουσα κανέναν να πεί ότι αυτή η γυναίκα θελει και διάλλειμα.Οταν τους εξηγείς ότι δεν μπορείς πλέον να κάνεις όσα έκανες ότι παίρνεις φάρμακα ότι χρειάζεσαι λίγο ηρεμία ότι απλά βαρέθηκες ότι περνάς και κρίση ηλικίας γιατί ξαφνικά ανακάλυψες ότι έφτασες στα 50 και εδωσες την ψυχή σου και δεν το αναγνωρίζουν και το χειρότερο είναι να ακούς απο το γιό σου και τι έκανες;γιατί έδωσα το δικαίωμα να με θεωρούν δεδομένη γιατί ο πατέρας δεν έχει σταθεί δίπλα στην γυναίκα και τα παιδιά και όλοι βρίσκουν εμένα εύκολο στόχο.Ε,πια δεν μπορώ είπα καλύτερα να κλειστώ σε μοναστήρι δεν αντέχω να μου λένε τι θα κάνω όταν μόνη μου αγωνίστηκα για όλα.Είναι ώρες που θέλω να ανοίξω την πόρτα και να πάρω δρόμο να εξαφανιστώ.Ημαρτον δηλαδή βλέπω τις διαφορές που υπάρχουν σε άλλα ζευγάρια και τρελλαίνομαι.΄Βλέπεις έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά όταν τον ρωτάς βρίσκει την εύκολη λύση μα εγώ λείπω όταν κάτι δεν πάει καλά εγώ φταίω.Το μόνο που διδάχτηκα είναι ότι η ωριμότητα δεν έχει καμμιά σχέση με την ηλικία.
θα ειμαι σαφης και συντομος .
Περνάς μια κλασσικής μορφης , κριση εμμηνοπαυσης ...
Παιρνεις οπως λες φαρμακα και εχεις καθε δικαιωμα να βρεις τον τροπο να πεισεις τον ανδρα σου οτι λιγες μερες διακοπες
με μια φιλη πχ , θα σου κανουν καλο και θα ξαναγυριζες
πιο δυνατη για να συνεχισεις τα καθηκοντα σου ως νοικοκυρα και μητερα .....
Βαλε ολα αυτα τα οποια σου εγραψα εδω να του τα πει
ο γυναικολογος , αφου προηγουμενος κλεισεις ενα ραντεβου μαζι του και του εξηγησεις την κατασταση .
Πες στον αντρα σου οτι ο γιατρος μου σε παρακαλει πολυ ,
να παραβρεθεις στο ραντεβου μας γιατι η υγεια μου δεν παει καλα ...
Ειμαι σιγουρος οτι αν το κανεις , δεν θα πει οχι, γιατι οπως λες
την αυγη τα δεντρα του θα τον περιμενουν για να τα χαιδεψει και θα σε αφησει να πας μονη σου το ταξειδι αρκει να βρεις μια καλη οικογενειακη φιλη , η στην χειροτερη περιπτωση ,
ενα σοβαρο τουριστικο γραφειο που διοργανωνει εκδρομες
στο Εξωτερικο για γκρουπ...
Καντο φιλεναδα και θα δεις οτι ολα θα πανε πολυ καλυτερα απο πριν...
καλα γενεθλια βελβετ!
γιωτα πλακα μας κανεις?
μια ο αντρας σου ειναι γκρινιαρης και την αλλη τα παιδια σου κανουν οτι κανουν.....
Μήπως είναι της φαντασίας μου δηλαδή;δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο αρκετά είπαμε.Οχι Αγία δεν ειμαι κρινο αλλά είμαι πολύ δοτική και για την Γιώτα δεν κράτησα τίποτε.Φταίω αν αυτό λέει κάτι
Γιώτα νομίζω,αν δεν κάνω λάθος,πως ακριβώς αυτό σου λέει ο κρίνο ότι δεν κράτησες τίποτα για τη γιώτα.Όλη σου η σκέψη,η ενέργεια σπαταλάται για το τι κάνει ο άντρας σου,τα παιδιά σου κ.λ.π.η Γιώτα που είναι?τι έχεις να πεις για τη Γιώτα?για τα σχέδιά της,για τα όνειρά τηςκ.λ.π.Quote:
γιωτα πλακα μας κανεις?
Μήπως είναι της φαντασίας μου δηλαδή;δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο αρκετά είπαμε.Οχι Αγία δεν ειμαι κρινο αλλά είμαι πολύ δοτική και για την Γιώτα δεν κράτησα τίποτε.Φταίω αν αυτό λέει κάτι
Στα πιο πολλά ποστ γράφεις για τους άλλους,εσύ που είσαι?
Απλά θεατής?
Γιώτα μου,όπως λες κι εσύ έχεις περάσει πολλά.Μήπως ήρθε η ώρα να δεις τι πραγματικά θες και να αρχίσεις να κινείσαι προς αυτήν την κατεύθυνση?Αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ και περνάνε απ\'το χέρι σου γιατί το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι δυστυχώς είναι θέμα δικό τους και λίγο περνάει απ\'το χέρι σου...
αρκετα απο αυτα που θα σου απανταγα, τα ειπε ηδη η αρσι,
εγω θα σου συμπληρωσω,
οτι πολλες φορες για την δυστυχια μας,
οι κυριοι υπευθυνοι ειμαστε εμεις.
Εχεις μαθει να εισαι θυμα, και το θεωρεις φυσιολογικο μιας και εχεις αναλαβει
τους σχετικα γνωστους ρολους που ισχυουν στην ελληνικη οικογενοια.
Σορρυ που θα το πω, αλλα αντιπαθω παρα πολυ καποιον,
που λεει οτι η ζωη του παει στραβα αλλα εχει συμμετοχη σε ολα αυτα και εν γνωσει του μαλιστα.
Η απαντηση μου ειναι,
ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.-
κρινο, τα είπες λίγο κυνικά, αλλά συμφωνώ μαζί σου.
Γιώτα έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία, αλλά μου θυμίζεις τη μάνα μου. Ελεγε από 50 χρονών, ίσως και νωρίτερα πόσο της φάγαμε τη ζωή. Σήμερα, στα 76 της, συνεχίζει να λέει τα ίδια. Το εννοεί? Δεν το εννοεί? ...Μικρή σημασία έχει..... Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η διαμαρτυρία και η γκρίνια, βάρυνε άδικα τη ζωή μου, χωρίς λόγο. Και αν εγώ έχω τη κρίση να το περάσω ξώφαλτσα, δεν ξέρω πόσο πικραίνονται τα παιδιά μου, να ακούνε συνέχεια τη γιαγιά να λέει πόσο θυσιάστηκε. Το ρεζουμέ μου είναι ότι οι θυσίες βλάπτουν τους δικούς μας. Οχι περιττές θυσίες λοιπόν, αλλά αυτοσεβασμός.