Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Eδω εκανες σχεση μεσα απο το ιντερνετ και λες αυτα τα παραμυθια;
Μας προσφερες απλοχερα το γελιο και σημερα αλλα αρκετα. Συνεχιζεις αυριο το παπατζηλικι :P
ποιος στα ειπε αυτα εσενα παραμυθατζή?
Printable View
Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Eδω εκανες σχεση μεσα απο το ιντερνετ και λες αυτα τα παραμυθια;
Μας προσφερες απλοχερα το γελιο και σημερα αλλα αρκετα. Συνεχιζεις αυριο το παπατζηλικι :P
ποιος στα ειπε αυτα εσενα παραμυθατζή?
Βασικά το είπες και μονος σου. Το internet είναι ένα ΜΕΣΟ για να κανεις άλλες δραστηριότητες, δεν είναι αυτοσκοπός. Έχεις παρακολουθήσει ποτε ένα συγκινητικό έργο στην τηλεόραση; Είπες στον εαυτό σου μετά \"μα καλά, πως είναι δυνατόν να συγκινούμαι μέσα από λαμπάκια και ακτίνες\"; Έχεις μιλήσει ποτε στο τηλέφωνο με κάποιον που να σου είπε κάτι αστείο και να γέλασες? Γιατί δεν σκέφτηκες τότε \"μα καλά, πως είναι δυνατόν να γελάω μέσα από καλώδια και δορυφόρους\"; Το μέσο δεν έχει καμια σημασία (γιατί με την ίδια λογική στο πιο τραβηγμένο, όταν μιλάς σε κάποιον που είναι σε άλλο δωμάτιο, του μιλάς μέσω ατόμων αέρα και ενός τοίχου) στον βαθμό που το χρησιμοποιείς ως εργαλείο για να καταφέρεις κάτι άλλο, και η επικοινωνία με ανθρώπους που δεν είναι φυσικά κοντά είναι ένα από τα πιο θετικά που παρέχει το internet. Το τι παίρνεις από το εκάστοτε μέσο είναι που κάνει τη διαφορα. Και φυσικά, το σωστό και το λάθος είναι βαθύτατα υποκειμενικές έννοιες.Quote:
Originally posted by krino
αρκετα απο αυτα που λες τα εχω κανει και εγω καποια στιγμη.
Μεχρι να διαπιστωσω οτι ηταν λαθος.
Πχ λες οτι τσαντιστηκες καποτε απο το skype, εγω αντιστοιχα ειχα πλακωθει στο μσν.... (πλεον δεν εχω μσν για αυτο το λογο)
Μα πως ηταν δυνατον να πλακωθω μεσα απο μηδεν και ενα?
Και ομως οταν αφησεις το μυαλο να σε παει, αυτο μπορει να σε παει ακομα σε λαθος μονοπατια....
Εννοείται ότι, αν οι εμπειρίες μου από ένα site σαν το δικό μας ήταν θετικές, θα του πρότεινα και τα δυο, γιατί να είναι το ένα η το άλλο; Θα του πρότεινα επίσης να βγαίνει όσο πιο συχνά μπορεί με φίλους που τον εκτιμούν, αλλα και να περνάει ευχάριστο χρόνο μονος του στο σπίτι με ασχολίες που τον ευχαριστούν... γιατί να μην μπορεί να κάνει και τα 2; Έχω διακρίνει γενικά μια τάση σου να είσαι άσπρο-μαύρο, του ύψους η του βάθους, το οποιο είναι μεν δικαίωμα σου και εύχομαι να δουλεύει για εσένα, αλλα δεν σημαίνει ότι είναι το απόλυτο \"σωστό\".Quote:
Originally posted by krinoΤωρα πιο συγκεκριμενα.
Ας υποθεσουμε οτι εχεις ενα φιλο η γνωστο σου,
και σου λεει οτι πασχω πχ απο καταθλιψη.
Τι θα του προτεινες,
πηγαινε σε ενα ειδικο η γραψου στο φορουμ που ειμαι και εγω?
Τι σκεφτεσαι για ενα συμφορουμο οπου ειχε βρει το δικο του καταφυγιο σκεψεων αλλα τελικα καποιες κινησεις εδω μεσα τον αναγκασαν να φυγει κακην κακως?
Και αν δεν σου κανουν τα δικα μου λογια, τα δικα του εμενα εγραψαν οσο ποτε,
\"Θέλω να θεραπευτώ από άνθρωπο και όχι από μηχανή. Αρκετά υπέφερα εδώ μέσα.\"
Αν αυτα τα λογια δεν καταφεραν να σε πεισουν για οσα γραφω, εμενα οχι μονο με εχουν πεισει, αλλα μου εχουν δωσει ενα ακομα πατημα για να επιβεβαιωθω περισσοτερο παρα ποτε.
Όσο για τα λόγια του συμforumίτη που ανέφερες, τα βρήκα λίγο \"ανόητα\"; η \"ηττοπαθητικα\" για το γούστο μου. Το forum δεν είναι αυτόματη γεννήτρια ηλεκτρονικών απαντήσεων για να φοβάται ο συγγραφέας ότι θα τον θεραπεύσει μηχανή. Είναι άνθρωποι πίσω από κάθε απάντηση, άτομα που συμπάσχουν και συμβουλεύουν στα προβλήματα που διαβάζουν, εκτος αν κάποιος από αυτούς είναι cyborg, cylon η robot. Όπως και πριν, το forum είναι ένα μέσο για να αποσπάσεις κάποιες πληροφορίες, να δεχτείς συμβουλές, να ακούσεις κριτική και στο τέλος να συλλογιστείς αν κάτι από όλα αυτά σε βοηθησε. Μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει σοβαρό θέμα στο οποιο να απαντάν οι χρηστες του forum με κακια, mania η εμπάθεια, ασχέτως αν οι μεταξύ τους απόψεις διαφέρουν. Απαντάει ο κάθε ένας βεβαια με το δικό του στυλ αλλα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχω βρει άτομα που να μην έχουν διάθεση άλληλο-υποστήριξης, εκτος από εσένα που το έχεις ξεκαθαρίσει πολλές φορες (no μπηχτή εδώ, έτσι είναι).
Δηλαδή, αν κάποιος διάβαζε ένα πολύ συγκλονιστικό βιβλίο που τον έκανε να σκεφτεί και να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, θα έπρεπε να σκεφτεί \"θέλω να αλλάξω από άνθρωπο, όχι από αράδες κειμένου σε χαρτί\"; Και αυτές άνθρωπος τις έγραψε, όπως και κάθε απάντηση σε αυτό το forum. Προσωπικά έχω δει έργο στην τηλεόραση, σαχλορομαντικη κομεντί που ισα που την παρακολουθούσα, μονο που στο τέλος είχε έναν τόσο δυνατό, αισιόδοξο μονόλογο που τον κατέγραψα αμέσως στο ημερολόγιο μου και μου άλλαξε τρομερά την νοοτροπία... θα έπρεπε να τον απορρίψω επειδή το υπόλοιπο έργο ήταν μάπα η επειδή η τηλεόραση βάζει ηλίθια προγράμματα κατά κόρον; Όπως και εκεί, έτσι και στο forum χρειάζεται και λίγη κριτική σκέψη...
Quote:
Originally posted by RainAndWind
Χμμ...
Λοιπόν,psychology vs philosophy.:P
Έχετε διαβάσει ποτέ για το φαινόμενο\"online disinhibition effect\";Κακώς.Μαθαίνει κανείς πολλά για το πώς μπορεί η διαδικτυακή μας επικοινωνία να φτάσει να γίνει τόσο σημαντική για μας,να διογκωθεί τόσο πολύ,ώστε να καταλήξει να έχει αρνητικές συνέπειες και στην ζωή μας <εκεί έξω>.
Γιατί ταυτίζετε τη ζωή σας με ένα μέρος της επικοινωνίας σας;
Get real,κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα σε flaming threads.
Είναι απλώς ένας τρόπος εκτόνωσης αρνητικών συναισθημάτων για κάποιους,όταν συσσωρευθεί αρκετό υλικό που δεν έχει άλλο τρόπο να βγει,θα βγει μέσω διαδικτυακών καβγάδων.
Το θέμα είναι,για μένα,γιατί μόνο για μένα μπορώ να μιλάω σε τούτο το ζήτημα,το πόσο θα με αφορά το καθετί που ποστάρεται.Και αυτό θα το κουλαντρίζω εγώ.Aν πάψω να το κουλαντρίζω και με κουλαντρίζει αυτό,τότε σαφέστατα έχω δημιουργήσει στον εαυτό μου άλλο ένα πρόβλημα,που δεν το χρειάζομαι.Αν εσείς το χρειάζεστε,καλά να πάθετε.:P
Ερώτημα.Τι άλλο λες μπορείς να κάνεις όταν διαπιστώνεις μία αδικία στο internet;Tην επισημαίνεις.Αν ο άλλος καταλάβει,αυτό εξαρτάται από πολλά και-πίστεψέ με-δεν μπορείς να προκαλέσεις τις αλλαγές σε κανέναν άνθρωπο,εδώ ζοριζόμαστε να προκαλέσουμε αλλαγές σε μας τους ίδιους.Την επισημαίνεις λοιπόν.Κάποιοι θα καταλάβουν,κάποιοι θα το σεβαστούν.Αυτοί σε ενδιαφέρουν βασικά.Αυτός που δεν είναι έτοιμος,δε νοιάζεται,δε θα του κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη,είναι παρτάκιας,σε τι σε αφορά;Nιώθεις να είσαι ΕΣΥ,ο σωτήρας,αυτός που σηκώνει το βάρος της κάθε αλλαγής στους ώμους του;
Μπου!Δεν είσαι.:D
Αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις τα όριά σου,πως τη δουλειά την κάνεις ουσιαστικά εκεί έξω,εδώ μέσα από ένα profile δεν θα κάνεις τα πάντα.Δεν αντικαθιστά τη ζωή μας το internet.Και προσωπικά αισθάνομαι μια χαρά με τον εαυτό μου όταν μπορώ να νιώθω ok με μένα και δίχως να έχω σώσει σήμερα τον πλανήτη Γη από την καταστροφή.:P
Τουτέστιν.Με αγαπάω αρκετά ώστε να έχω βάλει όρια μέχρι πού φτάνει η σημασία κάθε συμμετοχής για μένα.Αν είναι να μου γίνεται η συμμετοχή σε κάθε forum μονομανία,το καμπανάκι οφείλει να χτυπήσει,πως το λάθος είναι η ταύτιση,η εξάρτηση και όχι η κοινωνική αδικία.;)
Για την κοινωνική αδικία,υπάρχει η ζωή μου εκεί έξω,που συμμετοχικά και με δρόμους ενημέρωσης,ευαισθητοποίησ� �ς και ενεργής αλληλεπίδρασης θα μπορέσω αυτό που θεωρώ απαραίτητο σε αγώνες και δράσεις.
Για πέστε μου,έχετε συμμετάσχει ποτέ σε καμιά πορεία μέσα στο internet;Ή σε κανένα συγκρουσιακό δρώμενο;Don\'t think so.
Πέραν τούτου,η ζαχαρένια μου.Ναι,και μην σκιάζεστε,δεν την χαλώ.Άμα την χαλώ θέλω να ορίζω εγώ γιατί,όχι να μου το ορίζουν άλλοι.Πρέπει να αποφεύγω τα burn out syndromes στο ίντερνετ,έχω και ζωή και γκομενικά να κοιτάξω.:P
Επίσης,κάνω το σωστό δε σημαίνει το παρακάνω,γιατί μετά γίνομαι σαν κάτι δασκάλες που πέτρα σηκώνεις,κάτω με το δάχτυλο τεντωμένο σε περιμένουν,να σε βάλουν στον ίσιο δρόμο.Κάνε μας τη χάρη ρε μεγάλε,το σωστό του καθενός είναι τόσο υποκειμενικό,που να κωλοχτυπιέσαι όλα τα λεπτά των επόμενων ημερών σου στα εγκόσμια δεν θα πιάσεις παρά το δικό σου.
Έχετε βάλει όρια μερικοί στην σπατάλη σας;Δε νομίζω.Αντί για ιντερνετικό ράκος προτιμώ το εξής,αν δεν περνάω καλά,κανένας υψηλός σκοπός δε θα με φτιάξει.Οι υψηλοί σκοποί απαιτούν ισορροπίες,ώστε να κρατάς πάντα δυνάμεις για να βοηθάς.Do your part,respect your limits.Αμφίδρομη πορεία.
Α,και επειδή κάποιοι έχετε αγιοποιήσει και το forum,ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.Δεν αγιοποιούμε τίποτε,ποτέ,για κανέναν.Έτσι,γιατί εξιδανικεύοντας πάντα τσουλήθρα περιμένει παρακάτω.:P
Με όλο τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφω για το άτομό σου θα τολμήσω να διαφωνήσω μαζί σου.
Κανείς δεν είπε πως εδώ μέσα είναι μια εικονική εκκλησία.
Κανείς δεν είπε πως εδώ μέσα είναι θεραπευτήριο ψυχών.
Το μόνο (κατά την άποψή μου) που μπορεί να προσφέρει αυτός εδώ ο χώρος είναι λίγες στιγμές ξεκούρασης και ίσως κάποιες στιγμές ζεστασιάς και κατανόησης (ίσως ο πιο δόκιμος όρος είναι ο Αγγλικός EMPATHY).
Αυτό όμως παρασάγκας απέχει από τις κάθε είδους απόψεις που σκοπό έχουν να υποβιβάσουν και να υποτιμήσουν κάθε είδους ψυχολογικής εξωτερίκευσης.
Φτάνω λοιπόν στο σημείο να Κρίνο ( ) κάποιον εικονικά χωρίς να έχω τίποτα να υπολογίσω ούτε και να σκεφτώ. Απλά να εκτοξεύσω την δική μου αναπηρία και να κρατήσω ομήρους συναισθήματα και απόψεις, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσω για ίδιο όφελος. Να εγκλωβίσω και να ψαρέψω αντιδράσεις που θα με συντηρούν και θα με κρατήσουν στην επιφάνεια.
Θα ξαναπώ φυσικά και είμαι υπέρ των αντιθέτων απόψεων, και πολύ υπέρ των συζητήσεων και των ανταλλαγών των συναισθημάτων και των σκέψεων. Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να βγει μια άκρη. Δεν είμαι όμως υπέρ των ύβρεων και των χαρακτηρισμών και της υποτίμησης της προσωπικότητας και της ψυχής.
Και φυσικά είμαι κάθετα αντίθετος με την ανηθικότητα απέναντι στην αναπηρία του άλλου ή απέναντι στην δική μου αναπηρία.
Άλλος φτάνουμε στο σημείο να κανιβαλίζουμε και να χαρακτηρίζουμε τους υπό χημειοθεραπεία καρκινοπαθείς καραφλούς και σπανούς. Μέχρι εκεί φτάνει η λογική και η ψυχή μας...............................????????????? ??????????
Αυτά!\'Οπως ακριβώς τα ανέλυσε η DG.:)
Δεν μπαίνεις εδώ για να σωθείς,μπαίνεις για να ψαχτείς.Αν αυτό το κατανοήσουμε,πολλά παρατράγουδα και συζητήσεις περί του υπέρτατου σκοπού του forum-οπότε και ανάλογες απογοητεύσεις(και δακρύβρεχτα συμπεράσματα)θα αποφευχθούν.Δεν αντικαθιστά τον ψυχολόγο η επικοινωνία σ\'ένα forum,κανενός είδους θεραπεία δεν αποτελεί,oύτε τους πραγματικούς φίλους,ούτε τη σχέση σου,ούτε τα hobbies και τις δραστηριότητες της ζωής σου πρέπει να υποβαθμίζεις έναντι κάποιου forum.Είναι ένας χώρος υποβοηθητικός,όχι το κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε μας ζήτημα.Αν του δίνει κάποιος αξίες που έχει διογκώσει από ανάγκες του,τότε βρίσκεται σε λάθος δρόμο.Αν το κατεβάσεις,χαμηλώσεις το απαιτητικό φορτίο,δεν θα σε απογοητεύσει,γιατί το βλέπεις καθαρά.
Κάτι μίση και αγάπες που διαβάζω,για μένα δεν ισχύουν.Ψάχνω,επικοινωνώ,μ� �θαίνω,αντλώ υλικό,δίνω υλικό,αλλά δεν εξιδανικεύω.Ισορροπημένη ματιά και κριτική σκέψη.Εξάλλου,για σκέψου και αυτό.Αν ένας φίλος ή γνωστός σου,έξω από δω,σου δώσει μία λάθος συμβουλή,αν την υιοθετήσεις,την ευθύνη πάλι εσύ δεν την έχεις,αν δεν φρόντισες να λάβεις επαρκείς πληροφορίες,να διασταυρώσεις,αλλά τη δέχτηκες δίχως να την περάσεις από τη νοητική σου κρισάρα;H απουσία ή παρουσία κριτικής σκέψης είναι καθοριστική σε τέτοιου είδους θέματα και επιλογές πάντα.
νομιζω οτι αυτη σου η ατακα ειναι η βαση για να επικεντρωσουμε ολη την συζητηση.Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
Όσο για τα λόγια του συμforumίτη που ανέφερες, τα βρήκα λίγο \"ανόητα\"; η \"ηττοπαθητικα\" για το γούστο μου.
Ο συμφορουμιτης, ειχε μια αυταπατη να το πω,
οτι δεν πιστευε κατι ανοητο ουτε ηττοπαθητικο.
Ειχε ελπιδες οτι κατι \"αρπαζε\" απο εδω μεσα που θα του εδινε ελπιδες. Τελικα ηταν μονο φρουδες?
Ετσι πιστευεις και εσυ, ετσι πιστεψε και ο ιδιος και πηρε τον ομματιον του και χαιρετησε, και δεν θα ειναι ο μονος, απλα εκανε την αρχη.
Ειναι θεμα τολμης και σοβαροτητας.
Ο βινς, εδειξε οτι εχει και θαρρος και τολμη αλλα πανω απο ολα οτι δεν θελει να παιδιαριζει αλλα να επικεντρωθει στο προβλημα του και στην τελικη καποια στιγμη να το λυσει.
Εκτιμω οτι υπαρχουν και αλλοι εδω μεσα που σκεφτονται ανοητα και ηττοπαθη. Ισως στο μελλον να αλλαξουν τροπο σκεψης και να λειτουργησουν αλλιως.
Quote:
Originally posted by knoulp
Δεν είμαι όμως υπέρ των ύβρεων και των χαρακτηρισμών και της υποτίμησης της προσωπικότητας και της ψυχής.
εισαι σε καλο δρομο κνουλπιε,
ουτε η μαρια η μαγδαληνη δεν ειχε τετοια στροφη οπως εσυ.
Εσυ που γραφτηκες μονο και μονο για να μου την λες και στα πρωτα 20 ποστ εκανες ακριβως αυτο το πραγμα,
στο 21 αλλαξες γραμμη πλευσης και πηρες αφεση αμαρτιων....
Το μονο που εκανες τοτε,
ηταν αυτα που ακριβως που λες παραπανω οτι δεν εισαι υπερ.
Δεν ειναι και δυσκολο να τα βρει καποιος, ενα search κανεις και σε διαβαζει.....
Τουλαχιστον δεν πας να τα σβησεις για να μην σου χαλαει η σουπα?
... Κνουλπ θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου, απλά και ξεκάθαρα... κατ\' τ\' άλλα να δηλώσω πλήρη απογοήτευση που γίνεται χειρισμός ενός χρήστη που αποχώρησε, χρησιμοποιούνται τα λεγόμενά του και τολμάται η μετάφραση και ερμηνεία τους. Τί λυπηρό για τη ματιά του στα πράγματα, την τόσο αιχμηρή και ευάλωτη ταυτόχρονα...
Κnoulp,μόνο εδώ παρατηρείς να υπάρχουν κανίβαλοι;Mόνο εδώ λες υπάρχουν απωθημένα σε ανθρώπους;Μία μικροαποτύπωση της κοινωνίας μας είναι,με τα ίδια ποσοστά του ρατσισμού εκεί έξω κι εδώ μέσα.Με τα ίδια ποσοστά σε άλλη κλίμακα λοιπόν συναντάς και την αναλγησία,και την αδιαφορία,και την καλλιέργεια ή την έλλειψή της,και τον συναισθηματικό πλούτο και τη ανάλογη φτώχεια και όλα τα άλλα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.Mπορείς να τα εξαλείψεις με κάποιον μαγικό τρόπο,ή απλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως θα τα συναντάς εκεί κι εδώ και παντού,δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίδια.Κατανοώντας τις αιτίες του φόβου,μπορείς να τον αντιπαλέψεις,χωρίς να χάνεις στην προσπάθεια κομμάτια του εαυτού σου.Οι αλλαγές σε κοινωνίες δεν έρχονται παρά με αργά βήματα,αφουγκράζεσαι,παρατ ηρείς,μαθαίνεις.Προσαρμόζε σαι,δεν αναλώνεσαι.Στο λέω γιατί πολλοί αγωνιστές ξεχνάνε πως ταυτόχρονα είναι και άνθρωποι,έχουν την υποχρέωση και να διαφυλάσσουν τα προσωπικά τους όρια,να κρατάνε και να περιφρουρούν και την ατομική τους ζωή.Πολλοί ξεχνάνε και παρασύρονται,ταυτίζονται με τους αγώνες,μετά ρωτάνε \"πού ήμουν εγώ μέσα σε όλο αυτό;πού είμαι τώρα;
Oύτε μόνο οι αγώνες μας είμαστε.Κι αυτή μία παγίδα είναι εξιδανίκευσης.Δίνεις όσα κρίνεις πως μπορείς,όχι τα πάντα σε έναν σκοπό,θυσιάζοντας τα απαραίτητά σου για να λειτουργείς ως άτομο.Δεν συγχωνευόμαστε με τις μάχες,γιατί τότε γινόμαστε ένα σύνολο μαχών και ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνο αυτές.
very intelligently thought out, as usual (οπως μου ελεγε και ο καθηγητης των αγγλικων με τον οποιο ημουν τσιμπημενη μικρη και ειχα γινει τσαμπιον στα essays)Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
.......Όσο για τα λόγια του συμforumίτη που ανέφερες, τα βρήκα λίγο \"ανόητα\"; η \"ηττοπαθητικα\" για το γούστο μου. Το forum δεν είναι αυτόματη γεννήτρια ηλεκτρονικών απαντήσεων για να φοβάται ο συγγραφέας ότι θα τον θεραπεύσει μηχανή. Είναι άνθρωποι πίσω από κάθε απάντηση, άτομα που συμπάσχουν και συμβουλεύουν στα προβλήματα που διαβάζουν, εκτος αν κάποιος από αυτούς είναι cyborg, cylon η robot. Όπως και πριν, το forum είναι ένα μέσο για να αποσπάσεις κάποιες πληροφορίες, να δεχτείς συμβουλές, να ακούσεις κριτική και στο τέλος να συλλογιστείς αν κάτι από όλα αυτά σε βοηθησε. Μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει σοβαρό θέμα στο οποιο να απαντάν οι χρηστες του forum με κακια, mania η εμπάθεια, ασχέτως αν οι μεταξύ τους απόψεις διαφέρουν. Απαντάει ο κάθε ένας βεβαια με το δικό του στυλ αλλα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχω βρει άτομα που να μην έχουν διάθεση άλληλο-υποστήριξης, εκτος από εσένα που το έχεις ξεκαθαρίσει πολλές φορες (no μπηχτή εδώ, έτσι είναι).
Δηλαδή, αν κάποιος διάβαζε ένα πολύ συγκλονιστικό βιβλίο που τον έκανε να σκεφτεί και να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, θα έπρεπε να σκεφτεί \"θέλω να αλλάξω από άνθρωπο, όχι από αράδες κειμένου σε χαρτί\"; Και αυτές άνθρωπος τις έγραψε, όπως και κάθε απάντηση σε αυτό το forum. Προσωπικά έχω δει έργο στην τηλεόραση, σαχλορομαντικη κομεντί που ισα που την παρακολουθούσα, μονο που στο τέλος είχε έναν τόσο δυνατό, αισιόδοξο μονόλογο που τον κατέγραψα αμέσως στο ημερολόγιο μου και μου άλλαξε τρομερά την νοοτροπία... θα έπρεπε να τον απορρίψω επειδή το υπόλοιπο έργο ήταν μάπα η επειδή η τηλεόραση βάζει ηλίθια προγράμματα κατά κόρον; Όπως και εκεί, έτσι και στο forum χρειάζεται και λίγη κριτική σκέψη...
να θυμισω εδω, για να μη ξεχνιομαστε, οτι το φορουμ , δεν ειναι χωρος θεραπειας, παρα χωρος επικοινωνιας και συμπαραστασης.
οποτε τα μεν μελη που επικαλουνται θεραπειες, απλα κανουν λαθος και τα εχουν μπλεξει λιγο τα πραγματα, τα δε μελη που χρησιμοποιουν τις δηλωσεις αυτες προς ενισχυση των ισχυρισμων τους (!), απλα δρουν εκ του πονηρου και τα εχουν μπλεξει πολυ τα πραγματα.......
Quote:
Αυτά!\'Οπως ακριβώς τα ανέλυσε η DG.:)
ακριβως ετσι ε?
Δεν μπαίνεις εδώ για να σωθείς,μπαίνεις για να ψαχτείς.
και πως μπορεις να κανεις την τροχαια στον οποιοδηποτε που μπαινει?
Αν χρηστες γραφονται για να σωθουν, πως θα εμπεδωσουν την σωστη αποψη που εσυ καταγραφεις?
Η απλως το μονο που ειναι στο χερι σου να κανεις ειναι να πεις την αποψη σου?
Αν αυτό το κατανοήσουμε,πολλά παρατράγουδα και συζητήσεις περί του υπέρτατου σκοπού του forum-οπότε και ανάλογες απογοητεύσεις(και δακρύβρεχτα συμπεράσματα)θα αποφευχθούν.
σωστη η αποψη και το φορουμ οντως θα επρεπε να ειναι ενα χαλαρο μεσο και ανταλλαγη πληροφοριων και ΜΟΝΟ.
Πως απο την διαπιστωση μπορεις ομως να περασεις σε πραξη?
Λες αν το κατανοησουμε, πως και δεν εχει γινει κατανοητο εδω και αρκετους μηνες?
Δεν αντικαθιστά τον ψυχολόγο η επικοινωνία σ\'ένα forum,κανενός είδους θεραπεία δεν αποτελεί,oύτε τους πραγματικούς φίλους,ούτε τη σχέση σου,ούτε τα hobbies και τις δραστηριότητες της ζωής σου πρέπει να υποβαθμίζεις έναντι κάποιου forum.Είναι ένας χώρος υποβοηθητικός,όχι το κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε μας ζήτημα.Αν του δίνει κάποιος αξίες που έχει διογκώσει από ανάγκες του,τότε βρίσκεται σε λάθος δρόμο.Αν το κατεβάσεις,χαμηλώσεις το απαιτητικό φορτίο,δεν θα σε απογοητεύσει,γιατί το βλέπεις καθαρά.
επισης σωστες αποψεις,
αλλα και παλι το ζητουμενο ειναι, οτι αντι αυτου υπαρχουν αρκετες αποψεις και πρακτικες που πανε εντελως αλλου.
Κάτι μίση και αγάπες που διαβάζω,για μένα δεν ισχύουν.Ψάχνω,επικοινωνώ,μ� �θαίνω,αντλώ υλικό,δίνω υλικό,αλλά δεν εξιδανικεύω.Ισορροπημένη ματιά και κριτική σκέψη.
ακριβως....
σιγα μην αρχισω να εχω μισος και αγαπη μεσα απο καλωδια.
Αλλα εδω δεν μιλαμε για το τι κανεις εσυ η εγω,
αλλα για ανθρωπους που το φορουμ τους γινεται δυσβασταχτο και μη λειτουργικο ενω στη πραξη ηθελαν φορουμ υποστηριξης.
Προφανως δεν εχεις μπει στο πετσι ενος ανθρωπου που εχει πχ αγοροφοβια και οτι εν δυναμει στο ιντερνετ ειναι πολυ ευκολο για αυτον να αναπτυξει θεωριες συνωμοσιολογιας.
Εξάλλου,για σκέψου και αυτό.Αν ένας φίλος ή γνωστός σου,έξω από δω,σου δώσει μία λάθος συμβουλή,αν την υιοθετήσεις,την ευθύνη πάλι εσύ δεν την έχεις,αν δεν φρόντισες να λάβεις επαρκείς πληροφορίες,να διασταυρώσεις,αλλά τη δέχτηκες δίχως να την περάσεις από τη νοητική σου κρισάρα;H απουσία ή παρουσία κριτικής σκέψης είναι καθοριστική σε τέτοιου είδους θέματα και επιλογές πάντα.
εσυ δηλαδη πιστευεις,
οτι ενας χρηστης με σοβαρο ψυχολογικο προβλημα εχει την ικανοτητα να διακρινει να κανει ολα αυτα τα ομορφα που περιγραφεις....
Λαμπρα.
Καλημερα.
α γεια σουQuote:
Originally posted by Alobar
... Κνουλπ θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου, απλά και ξεκάθαρα... κατ\' τ\' άλλα να δηλώσω πλήρη απογοήτευση που γίνεται χειρισμός ενός χρήστη που αποχώρησε, χρησιμοποιούνται τα λεγόμενά του και τολμάται η μετάφραση και ερμηνεία τους. Τί λυπηρό για τη ματιά του στα πράγματα, την τόσο αιχμηρή και ευάλωτη ταυτόχρονα...
Quote:
Originally posted by Remedy
και συμπαραστασης.
απο συμπαρασταση εδω μεσα εχουμε πηξει....
:cool:
Quote:
Κnoulp,μόνο εδώ παρατηρείς να υπάρχουν κανίβαλοι;Mόνο εδώ λες υπάρχουν απωθημένα σε ανθρώπους;Μία μικροαποτύπωση της κοινωνίας μας είναι,με τα ίδια ποσοστά του ρατσισμού εκεί έξω κι εδώ μέσα.Με τα ίδια ποσοστά σε άλλη κλίμακα λοιπόν συναντάς και την αναλγησία,και την αδιαφορία,και την καλλιέργεια ή την έλλειψή της,και τον συναισθηματικό πλούτο και τη ανάλογη φτώχεια και όλα τα άλλα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.Mπορείς να τα εξαλείψεις με κάποιον μαγικό τρόπο,ή απλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως θα τα συναντάς εκεί κι εδώ και παντού,δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίδια.Κατανοώντας τις αιτίες του φόβου,μπορείς να τον αντιπαλέψεις,χωρίς να χάνεις στην προσπάθεια κομμάτια του εαυτού σου.Οι αλλαγές σε κοινωνίες δεν έρχονται παρά με αργά βήματα,αφουγκράζεσαι,παρατ ηρείς,μαθαίνεις.Προσαρμόζε σαι,δεν αναλώνεσαι.Στο λέω γιατί πολλοί αγωνιστές ξεχνάνε πως ταυτόχρονα είναι και άνθρωποι,έχουν την υποχρέωση και να διαφυλάσσουν τα προσωπικά τους όρια,να κρατάνε και να περιφρουρούν και την ατομική τους ζωή.Πολλοί ξεχνάνε και παρασύρονται,ταυτίζονται με τους αγώνες,μετά ρωτάνε \"πού ήμουν εγώ μέσα σε όλο αυτό;πού είμαι τώρα;
Oύτε μόνο οι αγώνες μας είμαστε.Κι αυτή μία παγίδα είναι εξιδανίκευσης.Δίνεις όσα κρίνεις πως μπορείς,όχι τα πάντα σε έναν σκοπό,θυσιάζοντας τα απαραίτητά σου για να λειτουργείς ως άτομο.Δεν συγχωνευόμαστε με τις μάχες,γιατί τότε γινόμαστε ένα σύνολο μαχών και ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνο αυτές.
Φυσικά και όλα αυτά που περιγράφω γίνονται και στην κοινωνία μας έξω από την εικονική πραγματικότητα.
Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το να τα ανεχόμαστε είναι σαν να τα συντηρούμε.
Το να χλευάζω την αναπηρία είναι σαν να την στιγματίζω. Αυτό είναι το μόνο μου μέλημα. Να δίνω στον κάθε ένα το δικαίωμα τα αποστιγματιστεί και να μιλήσει για τον εαυτό του. Έτσι όπως εσύ με προέτρεψες να κάνω μιλώντας για την δική μου ιστορία, η οποίο ερίσθο εν παρόδο δεν ολοκληρώθηκε κιόλας.
Όταν λοιπόν θα έχω την ευχέρεια να μιλάω χωρίς να νιώθω ανάπηρος και χωρίς να σκέφτομαι πως και ποιος θα με κρίνει τότε θα είμαι λίγο πιο χαρούμενος.
Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος αλλάζει και με τις επαναστάσεις.
Ένας χρήστης με σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα,οφείλει να ρωτάει τον ειδικό που τον παρακολουθεί και γνωρίζει το ιστορικό του,για οτιδήποτε τον απασχολεί.Έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας,για να λάβει έγκυρες απαντήσεις.Αν ακολουθήσει τη συμβουλή ενός μη ειδικού,το θέμα δεν είναι του μη ειδικού.Αυτή είναι η διαφορά και γι αυτό το λόγο υπάρχουν οι ανάλογες υπενθυμίσεις όταν μπαίνεις στο forum.
Ο κόσμος αλλάζει Knoulp και με τις επαναστάσεις,αλλά η επανάσταση ξεκινάει από εμένα.Αλλιώς μου την φοράνε στο σβέρκο,χωρίς να είμαι έτοιμη γι αυτήν.Θες να σου αναφέρω πόσες \"επαναστάσεις\"ήταν δικτατορίες γιατί ακριβώς δεν είχαν τα χαρακτηριστικά της ατομικής εξέλιξης εξασφαλισμένα;Ξεκινάω από εμένα πάντα.
Quote:
Ο κόσμος αλλάζει Knoulp και με τις επαναστάσεις,αλλά η επανάσταση ξεκινάει από εμένα.Αλλιώς μου την φοράνε στο σβέρκο,χωρίς να είμαι έτοιμη γι αυτήν.Θες να σου αναφέρω πόσες \"επαναστάσεις\"ήταν δικτατορίες γιατί ακριβώς δεν είχαν τα χαρακτηριστικά της ατομικής εξέλιξης εξασφαλισμένα;Ξεκινάω από εμένα πάντα.
Μια επανάσταση για να χαρακτηρισθεί σαν επανάσταση θα πρέπει να τυγχάνει μεγάλης αποδοχής. Άλλως όπως πολύ σωστά είπες είναι δικτατορία.
Εάν εσύ και ο κάθε εσύ δεν συμφωνείς με την επανάσταση τότε απλά δεν λαμβάνεις μέρος σε αυτήν.
Τώρα όσον αφορά την συμβουλή του ειδικού, σαφώς και έτσι είναι τα πράγματα.
Δεν νομίζω ότι κανείς από εδώ μέσα (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) θα διαφωνήσουν ως προς αυτό.
Επαναλαμβάνω καλή μου βροχή (μου αρέσει πολύ το όνομα σου) το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να καταφέρουμε σιγά σιγά να αποστιγματίσουμε τις ψυχικές παθήσεις και να πορευτούμε στο επόμενο στάδιο που λέγεται αποδοχή.
Quote:
Ένας χρήστης με σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα,οφείλει να ρωτάει τον ειδικό που τον παρακολουθεί και γνωρίζει το ιστορικό του,για οτιδήποτε τον απασχολεί.Έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας,για να λάβει έγκυρες απαντήσεις.Αν ακολουθήσει τη συμβουλή ενός μη ειδικού,το θέμα δεν είναι του μη ειδικού.Αυτή είναι η διαφορά και γι αυτό το λόγο υπάρχουν οι ανάλογες υπενθυμίσεις όταν μπαίνεις στο forum.
και ποιος σου ειπε οτι οσοι γραφτηκαν εδω μεσα, εχουν παει ολοι σε ειδικο και εχουν μια εγκυρη και επιστημονικη βοηθεια περα απο το οτι κανει ενα φορουμ?
Τελος το ζητουμενο μας ειναι αν εχει ευθυνες το φορουμ, η το οτι η λειτουργια του φορουμ εχει καταστει μη βοηθητικη?
... ότι το θέμα δεν είναι του \'μη ειδικού\' κι ο καθένας φέρει την κύρια ευθύνη για τον εαυτό του, είναι κάτι που έχει ξαναειπωθεί. Αυτό που είναι εμφανές εδώ, είναι πως όταν κάποιος εκδηλώνει άποψη του τύπου \'δεν είναι σε θέση κάποιος που έχει ΣΟΒΑΡΟ ψυχολογικό πρόβλημα να διακρίνει τί και πώς\' σε μένα δείχνει για μια ακόμη φορά την πλήρη άγνοια και το παντελές \'τσουβάλιασμα\' αυτών που φέρουν το ψυχολογικό πρόβλημα. Ο άνθρωπος κάνει το πρόβλημα, όχι το πρόβλημα τον άνθρωπο. Μια βαριά κατάθλιψη δεν έχει την ίδια συμπεριφορά σε όσους την κουβαλούν, ούτε και μια ψύχωση ας πούμε. Αλλά με τέτοιες απόψεις έχουμε το θράσσος να λέμε κιόλα \'ά δε δέχομαι γνώμη από σένα, είσαι άρρωστος, τί να μου πεις κι εσύ...\'. Πολύ ωραία. Απ\' τη μια ισχυρίζεται κανείς αυτές τις μπούρδες, απ\' την άλλη θα χρησιμοποιήσει κιόλας τον \'άρρωστο\' ως πάτημα στην προσπάθειά του να καλύψει τα δικά του κενά. Τέλεια τακτική ανά τους αιώνες εφαρμόσιμη. Θα ξαναπώ ότι γίνεται χρήση των λεγομένων του αποχωρήσαντος μέλους, κάτι που μόνο εγώ βλέπω άραγε;...Quote:
Τί να πεις;... ως βαρέως καταθλιπτική μάλλον έχω λαθεμένη κρίση... και καλημέρα...
:)Συμφωνώ.Όπως και σε κάθε τομέα διαφορετικότητας,η λύση βρίσκεται στην ενημέρωση,την ευαισθητοποίηση,στην ατομική-και ευχής έργον-κοινωνική εγρήγορση,ώστε τα φαινόμενα(της λερναίας ύδρας)του ρατσισμού να γίνονται άμεσα αντιληπτά και να απομονώνονται.
Πατάνε πάνω σε φόβους,ανασφάλειες και ελλείψεις σε παιδεία και λανθασμένα πρότυπα οι μη αποδοχές του διαφορετικού.Τhe more we know,the less we fear.:)
Quote:
το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να καταφέρουμε σιγά σιγά να αποστιγματίσουμε τις ψυχικές παθήσεις και να πορευτούμε στο επόμενο στάδιο που λέγεται αποδοχή.
ααααααα μαστα....
οποτε να υποθεσει κανεις,
οτι το αρχικο σου χομπυ,
να την λες συστημενα, το εχεις κλεισει?
Quote:
Τί να πεις;... ως βαρέως καταθλιπτική μάλλον έχω λαθεμένη κρίση... και καλημέρα...
δεν εχεις λαθεμενη κριση,
εχεις βολικη κριση.
Κατι που οσα χρονια γραφεις, αυτο κανεις με συνεπεια.
:)
Καλημερα επισης.
krino,λες άμα του υπογράψεις κάνα σχωροχάρτι να πάψεις να του τη λες για τον τραυματισμένο σου εγωισμό;Ή μήπως αισθάνεσαι πως ο οποιοσδήποτε σου ασκήσει κριτική,το να τον κατατρέχεις πάντα και παντού με σπόντες,τον βοηθάς να δει αυτό που-και καλά-δε βλέπει;Kάτι κάνεις λάθος,αλλά δεν το αναγνωρίζεις.Βγες από τη σημαντικότητα,όχι,δεν σε απειλούν οι αλλότριες κρίσεις.Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις την κριτική,αυτό είναι δικό σου θέμα,όχι του knoulp.
... ε τότε να σου πω μιας και το αγνοείς επίσης, ότι οι \'ψυχικά ασθενείς\' για τους οποίους έχεις το θράσσος να μιλάς, συνήθως δεν είναι του βολέματος, είναι πανέξυπνοι και πολύ ευαίσθητοι... κι έχεις δίκιο. Με διακρίνει μια συνέπεια και μια έντονα διεισδυτική ματιά στο να βλέπω τί πραγματικά λες και κάνεις. Είναι χαρακτηριστικό του γραψίματος και του χαρακτήρα μου. Ένα δικό σου χαρακτηριστικό, είναι να αποφεύγεις να σχολιάζεις τα επιχειρήματα των άλλων όταν αυτά καταφέρνουν και ανατρέπουν εντελώς τα λεγόμενά σου. Για να αντιστέκεται κανείς, χρειάζονται επιχειρήματα. Επανάσταση είναι και η αντίσταση επίσης.
Έντιτ:
\'... Τί να πεις;... ως βαρέως καταθλιπτική μάλλον έχω λαθεμένη κρίση... και καλημέρα...\'
... όταν έγραψα αυτό λίγο πριν, δε θυμάμαι να ανέφερα το νικ σου. Αλλά αφού έτσι κι αλλιώς τόλμησες να τοποθετήσεις το μυαλό σου στο ίδιο επίπεδο με αυτό του αποχωρήσαντα, το κατάλαβες μάλλον ότι μιλούσα για σένα. Μ\' αρέσει η συνέπεια. Άλλοι τη διαθέτουν στην προσωπική τους κρίση, άλλοι στο \'φάσκω κι αντιφάσκω\' και άλλα πολλά...
Quote:
krino,λες άμα του υπογράψεις κάνα σχωροχάρτι να πάψεις να του τη λες για τον τραυματισμένο σου εγωισμό;Ή μήπως αισθάνεσαι πως ο οποιοσδήποτε σου ασκήσει κριτική,το να τον κατατρέχεις πάντα και παντού με σπόντες,τον βοηθάς να δει αυτό που-και καλά-δε βλέπει;Kάτι κάνεις λάθος,αλλά δεν το αναγνωρίζεις.Βγες από τη σημαντικότητα,όχι,δεν σε απειλούν οι αλλότριες κρίσεις.Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις την κριτική,αυτό είναι δικό σου θέμα,όχι του knoulp.
συγχωροχαρτια υπογραφουν οι χριστιανοι, οχι εγω.
Για ποιον τραυματισμενο εγωισμο μιλας?
Εγω το ονομαζω αλλιως, \"μην αφηνεις τους εξυπνακιδες σε χλωρο κλαρι\"
Κριτικη μου ασκουσαν παντα και οσοι την εκαναν, επραξαν παρα πολυ καλα.
Ποιος σου ειπε οτι ο κνουλπιος δεν τα βλεπει αυτα που λεω?
Τα βλεπει και πολυ καλα μαλιστα.
Απλα δεν θελει να τσακισει την εικονα που ειχε οταν πρωτομπηκε.
Αυτο που εκανα λαθοςμ ηταν οταν πρωτομπηκε ο κνουλπ,
δεν τον εστειλα στα τσακιδια απο τοτε, παρα καθομουν και συζηταγα.
Βγαινει σημερα και το παιζει οσιομαρτυρας και το καλυτερο παιδι.
Πες του (γιατι μαλλον εμενα δεν με βλεπει) οτι μεχρι να σβησει τα μυνηματα του (αν πρεπει να το κανει) θα διαβαζει ακριβως αυτα οταν θα το παιζει οσια παρθενα.
Οσο για το να με απειλησει καποιος,
πρεπει να εχει πολυ γερα κοτσια να το κανει.
Αν υπαρχει καποιος, να εισαι σιγουρη οτι αυτος δεν ειναι ο κνουλπ.
Το τι θα ξεπερασω και τι οχι, ειναι δικο μου θεμα οπως και του κνουλπ οπως και ολου του πλανητη.
Μεχρινα σβησει τα μυνηματα του, θα εχει αυτη την σταση με ακριβεια διαβητη.
Οταν θα το κανει, θα ληξει και η υποθεση αυτη.
Ελπιζω να μην μας παρει χρονια για αυτη την διαδικασια.
Quote:
... ε τότε να σου πω μιας και το αγνοείς επίσης, ότι οι \'ψυχικά ασθενείς\' για τους οποίους έχεις το θράσσος να μιλάς, συνήθως δεν είναι του βολέματος, είναι πανέξυπνοι και πολύ ευαίσθητοι... κι έχεις δίκιο. Με διακρίνει μια συνέπεια και μια έντονα διεισδυτική ματιά στο να βλέπω τί πραγματικά λες και κάνεις. Είναι χαρακτηριστικό του γραψίματος και του χαρακτήρα μου. Ένα δικό σου χαρακτηριστικό, είναι να αποφεύγεις να σχολιάζεις τα επιχειρήματα των άλλων όταν αυτά καταφέρνουν και ανατρέπουν εντελώς τα λεγόμενά σου. Για να αντιστέκεται κανείς, χρειάζονται επιχειρήματα. Επανάσταση είναι και η αντίσταση επίσης.
απευθυνεσαι σε μενα μηπως?
ειλικρινά, πάρα πολύ κουραστικό.Quote:
Πες του (γιατι μαλλον εμενα δεν με βλεπει) οτι μεχρι να σβησει τα μυνηματα του (αν πρεπει να το κανει) θα διαβαζει ακριβως αυτα οταν θα το παιζει οσια παρθενα.
Το τι θα ξεπερασω και τι οχι, ειναι δικο μου θεμα οπως και του κνουλπ οπως και ολου του πλανητη.
αργα η γρηγορα, θα \'ρθειτε στα λογια μου...Quote:
Originally posted by claire
το θέμα είναι πως γίνεται μια γαμάτη κουβέντα και είναι μαλακία να πετάγονται μπηχτές επειδή κάποιοι έχουν προηγούμενα. ιδίως για νέα μέλη που ούτε ξέρουμε γιατί είστε τσακωμένοι, ούτε θέλουμε να μάθουμε.
επίσης, ακόμα κι αν κάποιον τον θεωρείς μαλάκα δεν σημαίνει πως είναι ολοκληρωτικά τέτοιος και δεν μπορεί να έχει και καλές πτυχές ή ωραίες απόψεις. δηλαδή ντάξει, δεν χρειάζεται να κατακρίνουμε ότι λέγεται εδώ μέσα μόνο και μόνο επειδή το λέει κάποιος που δεν συμπαθούμε.
όσο για τις αντιθέσεις, ε, οι άνθρωποι το έχουν αυτό το κουσούρι και να πέφτουν σε αντιφάσεις και να αλλάζουν απόψεις.
(πάρντον μάι φρεντς...)
μαλλον εκανα λαθος,Quote:
Quote:
απευθυνεσαι σε μενα μηπως?
και δεν απευθυνεσαι σε μενα.
Quote:
συμφωνω μαζι σου.
Quote:
.............Βγες από τη σημαντικότητα,όχι,δεν σε απειλούν οι αλλότριες κρίσεις.Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις την κριτική,αυτό είναι δικό σου θέμα,όχι του knoulp.
Συμφωνώ. Δεν πρέπει να μας απειλούν οι αλλότριες κρίσεις. Βέβαια ρέιν, πιστεύω πως σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να του τη λέει κάποιος κατ\' εξακολούθηση, χωρίς να έχουν προηγούμενα. Νομίζω ότι όλοι σχεδόν θα ενοχλούνταν και θα εκπλήσσονταν -αν μη τι άλλο- χωρίς απαραίτητα να νοιώθουν έντονο το στοιχείο της σημαντικότητας. Απλή ανθρώπινη συνηθισμένη και αναμενόμενη αντίδραση, κατά τη γνώμη μου, η αντίδραση του κρίνο.
Θα βοηθούσε όμως και τον κνουλπ, να καταλάβει τι είναι αυτό που τον έκανε να κολλήσει πάνω στο προφίλ του κρίνο και να είναι αυτό το προφίλ τελικά που τον έκανε να μπει εδώ. Δεν το λέω ειρωνικά, το λέω γιατί πιστεύω πως όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η αυτογνωσία ενός ανθρώπου, τόσο πιο κοντά είναι στο να λυθούν περισσότερα από τα προβλήματά του.
Και αυτό ισχύει για όλους.
Πολύ ή λίγο ασθενείς ή υγιείς.
Quote:
Originally posted by Remedy
αργα η γρηγορα, θα \'ρθειτε στα λογια μου...Quote:
και με αυτο συμφωνω.
Quote:
θα δωσω συγχωροχαρτι σε ενα ανθρωπακι που μπηκε εδω μεσα και στο 3ο-4ο ποστ μου κανει κυρηγμα?
Quote:
Γιατί δεν απαντάς καλέ μου Κρίνε.
Πάνσοφε υποστηρικτή της αθωότητας και του απόλυτου κενού.
Μοναδικέ εκφραστή της αλήθειας και του σωστού.
Σε παρακαλώ εγώ ο υποστηρικτής σου. Απάντησε για ποιόν λόγο παίζεις με τα συναισθήματα και τις παθήσεις των γειτόνων σου.
Εξήγησε στο καλό κοριτσάκι που σε ρώτησε για ποιόν λόγω επιμένεις να ζεις την τετράγωνη ζωή σου χωρίς ίχνος διάθεσής να ανθίσεις από μόνο σου καλό μου Κρινάκι.
Βάλε σε παρακαλώ το κακό κοριτσάκι που σε ρώτησε στην θέση της. Εκεί που της αξίζει να βρίσκετε.
Απάντησέ της σε παρακαλώ και μην την λυπηθείς καθόλου.
Ποια είναι αυτή που θα σε χαρακτηρίσει επικίνδυνο. Ποια είναι αυτή που θα σε κρίνει εσένα όταν απλά το μόνο που θέλεις είναι να τσιγκλάς λιγάκι τους ανθρώπους για να δεις απλά τις συμπεριφορές τους.
Αστο και δεν τσουλαει.
Ο ιδιος ο κνουλπ ειμαι σιγουρος οτι αισθανεται μια χαρα σε οτι μου εχει απαντησει και καλα κανει.
Εξισου καλα θα κανω και εγω να του απανταω οπως απανταω.
Οποτε κνουλπ,
κανενα προβλημα απολυτως.
Εσυ γραφε τα σχετικα πονηματα σου περι πονου και αλλων αγαθων πραξεων, και στο καπακι θα σου βαζω την αλληλογραφια μας.
Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα αλλαξει τιποτα και ποτε.
Ωστοσο πρεπει να υπαρχει κατι ετσι ωστε να σου στρωνει την επιδερμιδα.
Τις καλημερες μου.
Quote:
Originally posted by nature
Quote:
.............Βγες από τη σημαντικότητα,όχι,δεν σε απειλούν οι αλλότριες κρίσεις.Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις την κριτική,αυτό είναι δικό σου θέμα,όχι του knoulp.
Συμφωνώ. Δεν πρέπει να μας απειλούν οι αλλότριες κρίσεις. Βέβαια ρέιν, πιστεύω πως σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να του τη λέει κάποιος κατ\' εξακολούθηση, χωρίς να έχουν προηγούμενα. Νομίζω ότι όλοι σχεδόν θα ενοχλούνταν και θα εκπλήσσονταν -αν μη τι άλλο- χωρίς απαραίτητα να νοιώθουν έντονο το στοιχείο της σημαντικότητας. Απλή ανθρώπινη συνηθισμένη και αναμενόμενη αντίδραση, κατά τη γνώμη μου, η αντίδραση του κρίνο.
Θα βοηθούσε όμως και τον κνουλπ, να καταλάβει τι είναι αυτό που τον έκανε να κολλήσει πάνω στο προφίλ του κρίνο και να είναι αυτό το προφίλ τελικά που τον έκανε να μπει εδώ. Δεν το λέω ειρωνικά, το λέω γιατί πιστεύω πως όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η αυτογνωσία ενός ανθρώπου, τόσο πιο κοντά είναι στο να λυθούν περισσότερα από τα προβλήματά του.
Και αυτό ισχύει για όλους.
Πολύ ή λίγο ασθενείς ή υγιείς.
Καταρχήν να βάλω κάποια πράγματα σε μια σειρά.
Δεν μπήκα στο forum με αποκλειστικό σκοπό να την πω στον Krino.
Ρώτησα κάτι και περίμενα να γίνει μια πολιτισμένη συζήτηση.
Ανταυτού εισέπραξα ειρωνεία και χλευασμό.(όποιος έχει την διάθεση και τον χρόνο μπορεί να ανατρέξει στην αλληλογραφία στην οποία αναφέρομαι).
Όπως έχω πει σε προηγούμενη καταχώρηση μου, το συγκεκριμένο μέλος, με τον τρόπο αυτό απευθύνετε στα ταπεινότερα και στα πιο αρχέγονα των συναισθημάτων των ανθρώπων και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μην ανταποκριθείς.
Μετά από μερικές συζητήσεις κατάλαβα ότι είχα πέσει στην παγίδα και τελικά δεν οδηγούσε πουθενά όλο αυτό το σκηνικό.
Από εκεί και μετά σταμάτησα να ασχολούμαι. Και φυσικά δεν πρόκειται ξανά να ασχοληθώ και στο μέλλον.
Θεωρώ ανήθικό να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την δική μου αναπηρία και ικανοποιούν τα δικά τους ταπεινά κίνητρα. Άνθρωποι οι οποίοι στοχοποιουν ασθένειες και καταστάσεις και διευρύνουν τα taboo της ήδη συντηρητικής μας κοινωνίας. Δεν νομίζω ότι η συζήτηση με τέτοιου είδους ανθρώπους μπορεί σε οποιονδήποτε βαθμό να προάγει την οποιαδήποτε προσπάθεια που μπορεί να συντελείτε σε αυτόν εδώ τον χώρο.
Φυσικά και υπάρχουν και διαφορετικές αντιλήψεις οι οποίες είναι δεκτές.
Δεν δικαιολογούμε με τα παραπάνω. Απλά εξηγώ την δική μου πλευρά.
Quote:
Καταρχήν να βάλω κάποια πράγματα σε μια σειρά.
αντε για βαλτα, αυτο περιμενω τοσο καιρο.
λες εσυ τωρα ε?
πως εξηγεις το φαινομενο, τα πρωτα σου 20 και βαλε μυνηματα να απευθυνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε εμενα?
τι εχω γιατρε μου?
μανια καταδιωξης?
πες μου τι να παρω?
Ανταυτού εισέπραξα ειρωνεία και χλευασμό.(όποιος έχει την διάθεση και τον χρόνο μπορεί να ανατρέξει στην αλληλογραφία στην οποία αναφέρομαι).
απο διαθεση αλλο τιποτα, οσο για χρονο απειρο, ισως και ολη μου την ζωη......
Ειναι ξερεις το καλυτερο μου να ξεσκεπαζω κατι αλεπουδες σαν και σενα.....
Τιποτα πιο fun απο αυτο.
Όπως έχω πει σε προηγούμενη καταχώρηση μου, το συγκεκριμένο μέλος, με τον τρόπο αυτό απευθύνετε στα ταπεινότερα και στα πιο αρχέγονα των συναισθημάτων των ανθρώπων και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μην ανταποκριθείς.
τι λεεεεεεεεεεεε ρε παιδιμ.....
ετσι κανω?
:P
Μετά από μερικές συζητήσεις κατάλαβα ότι είχα πέσει στην παγίδα και τελικά δεν οδηγούσε πουθενά όλο αυτό το σκηνικό.
αρα τι σημαινει αυτο?
οτι μετανιωσες?
εκανες λαθος? τι ακριβως?
Από εκεί και μετά σταμάτησα να ασχολούμαι. Και φυσικά δεν πρόκειται ξανά να ασχοληθώ και στο μέλλον.
και πολυ καλα θα κανεις, γιατι θα ασχολουμε εγω.
Θεωρώ ανήθικό να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την δική μου αναπηρία και ικανοποιούν τα δικά τους ταπεινά κίνητρα.
με τα δικα σου κινητρα, ποιος θα ασχοληθει?
η αυτα πανε στο απυροβλητο?
Οσο για το ποιος ειναι ανηθικος, αυτο περιμενε και θα το δουμε.
Άνθρωποι οι οποίοι στοχοποιουν ασθένειες και καταστάσεις και διευρύνουν τα taboo της ήδη συντηρητικής μας κοινωνίας. Δεν νομίζω ότι η συζήτηση με τέτοιου είδους ανθρώπους μπορεί σε οποιονδήποτε βαθμό να προάγει την οποιαδήποτε προσπάθεια που μπορεί να συντελείτε σε αυτόν εδώ τον χώρο.
ενω η δικη σου ευρυμαθεια, εδωσε τα φωτα του πολιτισμου τα οποια μας ελειπαν?
Φυσικά και υπάρχουν και διαφορετικές αντιλήψεις οι οποίες είναι δεκτές.
Δεν δικαιολογούμε με τα παραπάνω. Απλά εξηγώ την δική μου πλευρά.
ορθον το ορθοτερον....
Ακριβως και εγω το ιδιο κανω.
Εξηγω την δικη μου θεση για το τι προκειται να βλεπεις απο εδω και στο εξης.
Και καλα θα κανεις να κατσεις στη γωνια σου.
Παμε ομως να δουμε το ποσο ηθικος εισαι, ποιος σε προκαλεσε οπως λες και ολα τα υπολοιπα μυνηματα, αφου θες και φρεσκαρισμα.
Το πρωτο σου μυνημα,
Εστάλη στις 23-10-2009 στις 16:11
και η απαντηση μου,Quote:
Είναι προφανές ότι δεν έχεις κάτι για να πεις για το συγκεκριμένο θέμα.....
Ίσως θα ήταν καλύτερα όμως να μας εκθέσεις τις αντιρρήσεις σου μήπως και μας βοηθήσεις να κάνουμε τον σύλλογο καλύτερο από αυτό που φανταζόμαστε.....
Θα χαρώ πολύ να δω τις προτάσεις σου....
Και βέβαια εάν το επιθυμείς να τις συζητήσουμε κιόλας ....
Εστάλη στις 23-10-2009 στις 17:17
Quote:
γεια σου knoulp καλως ηρθες,
αν εννοεις το θεμα του θρεντ, οχι δεν εχω να πω κατι, ηδη εχω γραψει παρα πολλα και αρκουν.
Αν εννοεις το θεμα του συλλογου να σου πω την γνωμη μου.
Καθε συλλογος φτιαχνεται για να συνεννωσει, προασπισει, ενημερωσει ατομα με κοινα προβληματα.
Ετσι για παραδειγμα να πω για μενα.
Εγω δεν πασχω απο κατι, δεν παιρνω φαρμακα, δεν εχω ερθει σε μια θεση οπως αρκετοι αλλοι που εχουν αισθανθει βαλλομενοι καθως η Χ ψυχικη παθηση τους απομονωσε και τους εκανε να ζητουν μια ασπιδα προστασιας.
Σε τι ακριβως θα βοηθουσε η παρουσια μου, αντε στην καλυτερη περιπτωση, να ειμαι συμπαραστατης?
Εδω υπαρχει μια παρεξηγηση,
αλλο φορουμ - αλλο συλλογος.
Φορουμ ειναι μια ανοικτη πλατεια (οπως εχει ο πανος) ελευθερης διελευσης.
Συλλογος ειναι κατι εντελως διαφορετικο.
Δεν μαζευει αλτρουιστες ανθρωπους αλλα ανθρωπους με κοινα προβληματα.
Δεν υπαρχει παγκοσμιως κανενας συλλογος που να εχει μελη της με ανομοιογενη χαρακτηριστικα.
Αρα λοιπον εκεινο που πρεπει να με προτρεπει να γινω μελος σε ενα τετοιο συλλογο ειναι το προβλημα μου και οχι κατι αλλο. Κι αυτο για ενα και μοναδικο λογο: Να ασιθανονται ολα τα μελη του συλλογου ισοτιμα και να εχουν κοινες αφετηριες, πονους και ελπιδες. Αλλιως δημιουργουνται μοιραια ανισοβαρεις καταστασεις σε καποιους που εχουν ρποβλημα και σε καποιους που οχι.
Αγαπητε/η knoulp,
εφοσον θα συμμετεχεις στο συλλογο θα σου πω απο εμπειρια την δεκαχρονη περιπου συμμετοχη στον παλιο μου επαγγελματικο συλλογο, οτι μια ενωση ανθρωπων κατω απο νομικο πλαισιο δεν ειναι το ιδιο με ενα φορουμ που πας και ερχεσαι και λες οτι θες.
Προσωπικά εχω πει οτι ειμαι διαθεσιμος να βοηθησω οσο μπορω τον συλλογο σας, με βαση οτι γνωσεις διαθετω και εφοσον φανουν χρησιμες, αλλα μεχρι εκει. Δεν εχω καμια θεση ουσιαστικη ουτε στο συλλογο σας, ουτε στις συζητησεις σας, ουτε στις αποφασεις σας.
Με την ευκαιρια,
σας ευχομαι να συγκροτηθειτε συντομα,
και ακομα πιο συντομα να περασετε σε δρασεις.
Οτι αλλη διευκρινηση χρειαστεις, ευχαριστως να με ενοχλησεις.
μετα ακολουθει το δευτερο σου μυνημα που εγραψες στο φορουμ,
Εστάλη στις 2-11-2009 στις 09:42
παρατηρησε οτι μεχρι στιγμης υπαχουν καλοσυνες.....Quote:
Quote:
γεια σου knoulp καλως ηρθες,
αν εννοεις το θεμα του θρεντ, οχι δεν εχω να πω κατι, ηδη εχω γραψει παρα πολλα και αρκουν.
Αν εννοεις το θεμα του συλλογου να σου πω την γνωμη μου.
Καθε συλλογος φτιαχνεται για να συνεννωσει, προασπισει, ενημερωσει ατομα με κοινα προβληματα.
Ετσι για παραδειγμα να πω για μενα.
Εγω δεν πασχω απο κατι, δεν παιρνω φαρμακα, δεν εχω ερθει σε μια θεση οπως αρκετοι αλλοι που εχουν αισθανθει βαλλομενοι καθως η Χ ψυχικη παθηση τους απομονωσε και τους εκανε να ζητουν μια ασπιδα προστασιας.
Σε τι ακριβως θα βοηθουσε η παρουσια μου, αντε στην καλυτερη περιπτωση, να ειμαι συμπαραστατης?
Εδω υπαρχει μια παρεξηγηση,
αλλο φορουμ - αλλο συλλογος.
Φορουμ ειναι μια ανοικτη πλατεια (οπως εχει ο πανος) ελευθερης διελευσης.
Συλλογος ειναι κατι εντελως διαφορετικο.
Δεν μαζευει αλτρουιστες ανθρωπους αλλα ανθρωπους με κοινα προβληματα.
Δεν υπαρχει παγκοσμιως κανενας συλλογος που να εχει μελη της με ανομοιογενη χαρακτηριστικα.
Αρα λοιπον εκεινο που πρεπει να με προτρεπει να γινω μελος σε ενα τετοιο συλλογο ειναι το προβλημα μου και οχι κατι αλλο. Κι αυτο για ενα και μοναδικο λογο: Να ασιθανονται ολα τα μελη του συλλογου ισοτιμα και να εχουν κοινες αφετηριες, πονους και ελπιδες. Αλλιως δημιουργουνται μοιραια ανισοβαρεις καταστασεις σε καποιους που εχουν ρποβλημα και σε καποιους που οχι.
Αγαπητε/η knoulp,
εφοσον θα συμμετεχεις στο συλλογο θα σου πω απο εμπειρια την δεκαχρονη περιπου συμμετοχη στον παλιο μου επαγγελματικο συλλογο, οτι μια ενωση ανθρωπων κατω απο νομικο πλαισιο δεν ειναι το ιδιο με ενα φορουμ που πας και ερχεσαι και λες οτι θες.
Προσωπικά εχω πει οτι ειμαι διαθεσιμος να βοηθησω οσο μπορω τον συλλογο σας, με βαση οτι γνωσεις διαθετω και εφοσον φανουν χρησιμες, αλλα μεχρι εκει. Δεν εχω καμια θεση ουσιαστικη ουτε στο συλλογο σας, ουτε στις συζητησεις σας, ουτε στις αποφασεις σας.
Με την ευκαιρια,
σας ευχομαι να συγκροτηθειτε συντομα,
και ακομα πιο συντομα να περασετε σε δρασεις.
Οτι αλλη διευκρινηση χρειαστεις, ευχαριστως να με ενοχλησεις.
Καλέ μου Κρίνε.
Αυτό που μπορώ εγώ να καταλάβω από τα γραφόμενά σου είναι πως πραγματικά είσαι άσχετος με το θέμα τις Διπολικής διαταραχής και της Κατάθλιψης εν γένη.
Φυσικά και κανένας δεν σε ανάγκασε να λάβεις μέρος σε έναν σύλλογο στον οποίο έχεις εξ ορισμού θέσει τον εαυτό σου εκτός.
Απορώ από που συμπέρανες ότι κάποιος είχε κάποια τέτοια πρόθεση να σε πιέσει.
Αυτό όμως που μου γεννά μεγαλύτερη απορία είναι το τι ακριβός κάνεις εσύ εδώ μέσα και με πια ιδιότητα εμπλέκεσαι σε όλη αυτήν την διαδικασία μια και όπως έχεις δηλώσει είσαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο.
Δεν θέλω να σε θίξω μια και πιστεύω στην ελευθερία του λόγου και της σκέψης αλλά εδώ μέσα είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα και ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν θα ήταν σωστό κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο να εκφράζει απόψεις οι οποίες δεν έχουν καμία βάση πάνω στην οποία να στηρίζονται.
οπως και να εχει,
σου απαντω στις
Εστάλη στις 2-11-2009 στις 10:36
Quote:
Quote:
Καλέ μου Κρίνε.
Αυτό που μπορώ εγώ να καταλάβω από τα γραφόμενά σου είναι πως πραγματικά είσαι άσχετος με το θέμα τις Διπολικής διαταραχής και της Κατάθλιψης εν γένη.
Φυσικά και κανένας δεν σε ανάγκασε να λάβεις μέρος σε έναν σύλλογο στον οποίο έχεις εξ ορισμού θέσει τον εαυτό σου εκτός.
Απορώ από που συμπέρανες ότι κάποιος είχε κάποια τέτοια πρόθεση να σε πιέσει.
Αυτό όμως που μου γεννά μεγαλύτερη απορία είναι το τι ακριβός κάνεις εσύ εδώ μέσα και με πια ιδιότητα εμπλέκεσαι σε όλη αυτήν την διαδικασία μια και όπως έχεις δηλώσει είσαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο.
Δεν θέλω να σε θίξω μια και πιστεύω στην ελευθερία του λόγου και της σκέψης αλλά εδώ μέσα είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα και ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν θα ήταν σωστό κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο να εκφράζει απόψεις οι οποίες δεν έχουν καμία βάση πάνω στην οποία να στηρίζονται.
Πανκαλε μου knoulp,
εισαι λιγο παραπανω απο ενω μηνα εδω μεσα,
εχεις ποσταρει δυο μυνηματα ολα και ολα,
και τα δυο απευθυνονται αποκλειστικα σε εμενα.
Στο τελευταιο σου, μου εκφραζεις την απορια σου (χωρις να θες να με θιξεις) για πιο λογο υπαρχω εδω.....
Επισης ο pelariry που ειναι αυτος που τρεχει το συλλογο,
σε ρωτησε ποιος εσυ και δημοσια τουλαχιστον δεν ειδα να απαντας.
(και πως να απαντησεις, οταν εδω μεσα υπαρχεις μεχρι στιγμης μονο και μονο για να απαντας αποκλειστικα σε μενα?)
Συνοπτικα εγω εχω μια πορεια εδω μεσα και εχω να σου πω αρκετα για πιο λογο ειμαι εδω μεσα.
Αλλα το δικο μου σεναριο ειναι παρα πολυ ανιαρο.
Δεν νομιζεις οτι ο δικος σου ρολος (εφοσον τον αποκαλυψεις) θα εχει πιο ενδιαφερον αν ηθελες να τον κανεις γνωστο?
Τι ακριβως θελει να πετυχει ενα λογκιν που εχει γραφτει τελευταια,
γραφει δυο μυνηματα ολα και ολα, τα οποια απευθυνονται σε ενα ατομο αποκλειστικα, αφηνει να εννοηθει οτι πασχει απο καποια διαταραχη, αλλα η συμμετοχη του σε τετοια θεματα ειναι μηδαμινη?
Πως εκτιμας οτι χαρακτηριζεται ενα τετοιο λογκιν με αυτα τα χαρακτηριστικα?
Τελος εισαι σιγουρος οτι σαν ατομο, εχεις ακολουθησει πιστα τους ορους χρησης του φορουμ?
Προς ολους,
ειχα μια συζητηση με καποια προσωπα σε ενα τραπεζι σχετικα με το ποιος ειναι πισω απο μια οθονη.
Εγω και ενα ακομα ατομο ειχαμε καταληξει για διαφορα λογκιν που τα εχω χαρακτηρισει ως \"καταδρομικα\"
Ειναι σχετικα συχνο φαινομενο σε ενα φορουμ γιατι ειναι και ευκολο να γινει αλλα επισης μπορει και εξυπηρετει τους σκοπους που φτιαχνεται.
Ισως θα με βοηθαγε και εμενα να φτιαξω ενα λογκιν \"πανσες\" για να ρολο υποστηριξης στις συζητησεις μου.
Καλως η οχι δεν εχω τετοιες αναγκες, αλλα ασχετα απο αυτο, παντα πιστευα οτι τετοιες διαραταχες ενισχυσης προσωπικότητας δεν θα βοηθουσαν ενα φορουμ σε καμια περιπτωση.
Βλεπω ομως οτι τετοιες τακτικες ενιοτε συνυπαρχουν αναμεσα μας, υποτιμοντας τουλαχιστον την νοημοσυνη την δικη μου, οσων διαβαζουν, πλην του γραφοντα και αυτο με ερωτηματικο.
Και για να το ληγουμε,
knoulp,
οτι ερωτησεις εχεις,
διατιθομαι να στις λυσω απο κοντα,
σε ενα καφε που θα στον κερασω εγω, στην πιο κοντινη καφετερια της γειτονιας σου, οτι ωρα εισαι ελευθερος απο υποχρεωσεις.
Σκεψου το και ενημερωσε με.
το επομενο μυνημα σου στο φορουμ εγινε
Εστάλη στις 2-11-2009 στις 17:37
Quote:
Για κακή μου τύχη δυστυχώς εργάζομαι και οι ώρες που μπορώ να μπαίνω και να απαντώ είναι δυστυχώς περιορισμένες, το μόνο που μπορώ εύκολα να κάνω στα κλεφτά είναι να ρίχνω μια ματιά στο τι γράφετε.
Τώρα στα δικά μας παμμέγιστε διανοητή.
Αναφέρομαι σε εσένα γιατί εσύ μου έκανες περισσότερο εντύπωση. Δεν έχω κάποια διάθεση να σε θίξω αλλά να καταλάβω περισσότερο τι ακριβώς κάνεις εδώ μέσα.
Φυσικά και το επίθετο μου δεν είναι Πουαρό, ούτε και είμαι εντεταλμένος κάποιου από εδώ μέσα. Φυσικά και δεν είμαι κριτής, πόσο πια αδέκαστος.
Αυτό που πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι πως συστηματικά αποφεύγεις να απαντήσεις σε ένα πολύ ουσιώδες ερώτημα.
Τι κάνεις εσύ εδώ μέσα. Ποίον ιδιοτελή σκοπό υπηρετείς.
Είμαι σίγουρος πως δεν θα πάρω καμία απάντηση αλλά έτσι απλά το αναφέρω μια και δεν απαντήθηκε. Και έχοντας πιστεύω την στοιχειώδη ευπρέπεια απέναντι στις βασικές αρχές του διαλόγου απλά το επαναφέρω για να μην ξεχαστεί.
Φυσικά και δεν θα με πείραζε να βρεθούμε και να με κεράσεις ένα καφεδάκι. Είμαι στην διάθεσή σου. Όσο βέβαια αφορά το σεξουαλικό υπονοούμενα να σε ενημερώσω ότι είμαι ένας απλός ετεροφυλόφιλος. Εννοείτε όμως πως εάν στο μέλλον αναπτύξω ομοφυλοφιλικές τάσεις θα σε έχω κατά νου.
και το επομενο στις
3-11-2009 στις 09:40
και το επομενο σου μυνημα στο φορουμ στις,Quote:
Μου είναι λίγο δύσκολο να αντιπαρατεθώ με τους κορυφαίους της διανόησης αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω (σας παρακαλώ ευχηθείτε μου καλή τύχη).
Τα πράγματα έχουν ως εξής.
Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις εκ νέου την άποψή σου ότι δεν πάσχεις από κάποια μορφή ψυχικής πάθησης. Ίσως είναι καιρός να επισκεφτείς κάποιον ειδικό ο οποίος να μπορέσει να διαγνώσει την πραγματική σου πάθηση.
Εάν φυσικά μου επιτρέπεις θα ήθελα να σου συστήσω να βγεις εντελώς έξω από αυτή την εικονική πραγματικότητα που έχεις χτίσει γύρο σου και να βρεις μια πραγματική ζωή να ζήσεις. Ξέρω είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτό αλλά πραγματικά θα πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ. Και να ξέρεις εμείς θα είμαστε εδώ να σε στηρίξουμε σε ότι μας χρειαστείς. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ενημερώσεις πρώτα από όλους τον εαυτό σου και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα είναι το πιο δύσκολο από όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα. Όμως κανείς πρέπει να αντλεί κουράγιο και δύναμη ακόμη και από τα πιο μικρά άτομα (με την έννοια της μικρότερης δυνατής σχάσης της ύλης όπως περιγράφετε από τον Δημόκριτο) της ζωής που τον περιβάλει.
Τα περιθώρια (μεταφορική έννοια) είναι στενά και η δυνατότητα λάθους από ελάχιστη έως μηδαμινή.
Σε παρακαλώ για το καλό της ανθρωπότητας σκέψου έστω και λίγο αυτά που σου είπα. Είναι πολύ σημαντικό.
Εστάλη στις 3-11-2009 στις 11:30
Quote:
Είμαι πολύ χαρούμενος που μου απάντησες.
Σε ευχαριστώ πολύ για όλα ουρανομήκη κριτή των πεποιθήσεων και των αρχών.
Σκέφτομαι συνέχεια αυτά που μου γράφεις και ειλικρινά δεν μπορώ να ξεκολλήσω από την τετράγωνη ζωή μου.
Δώσε μου σε παρακαλώ λίγο καιρό να αφομοιώσω τα γραφόμενα σου μια και με τα ελάχιστα εφόδια που διαθέτω θα μου χρειαστεί κάποιος εύλογος χρόνος να τα επεξεργαστώ.
Ειλικρινά έχω αρχίσει να μπαίνω στον κόσμο σου και αυτό με συναρπάζει.
Σε παρακαλώ μην σταματήσεις να μου δίνεις τροφή.
μην ξεχασεις ΠΟΤΕ σου τι με παρακαλεσες, για αυτο στο εβαλα σε bold.....
Συνεχιζεις για καμποσα μυνηματα να απαντας ΜΟΝΟ σε εμενα γιατι αραγε?
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΣΩΣΤΑ?
Μετα απο μερες, τελικα αποφασιζεις να ποσταρεις το πρωτο σου μυνημα που δεν απευθυνεται σε εμενα.....
και αυτο το κανεις στις,
Εστάλη στις 4-11-2009 στις 18:34
Quote:
Quote:
Originally posted by dimm
Αποφάσισα να επισκεφτώ μια ψυχολόγο έτσι ώστε παράλληλα με τα φάρμακα που παίρνω να μπορέσω να γίνω καλύτερα.Έχω πανικούς με αγοραφοβία για 3 χρόνια όπως έχω ξαναπεί.Επειδή είναι πολύς ο καιρός και έχω απογοητευτεί,πραγματικά καίγομαι για μια λύση γιατι αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δουλέψω.
Το θέμα είναι οτι ψάχνω για έναν άνθρωπο που πραγματικά ξέρει από πανικούς και αγοραφοβία.Και ομολογώ οτι την τρόμαξα λιγάκι όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο γιατί της είπα οτι δεν έχω καθόλου περιθώρια και είμαι σε απόγνωση.Κάτι που δέν είναι ψέμα βέβαια.
Επειδή αυτά τα 3 χρόνια έχω μάθει κάποια πράγματα πιστεύω πώς έχω καραμπινάτη αγοραφοβία.Δέν μπορώ να βγώ έξω με τα πόδια.Δέν μπορώ να μείνω σπίτι χωρίς παρέα,δέν μπορω να ταξιδέψω.Δέν έχω όμως κανένα πρόβλημα με ανοιχτούς χώρους ή πολλους ανθρώπους.Δηλαδή θα πάω σε ένα μαγαζί με πάρα πολύ κόσμο.Και εδώ έρχεται και η διαφωνία μας.Μου λέει δεν έχεις αγοραφοβία.Κάτι που πραγματικά με τρέλανε.Πιστευει πως ο αγοραφοβικός απλά φοβάται τόν πολυ κόσμο.
Παρόλο που έχω πάει μονο δυο φορές και μου φαίνεται πραγματικά πολύ σοβαρή, το να μην ξέρει αυτή την κατάσταση με προβληματίζει λιγάκι.Επίσης δεν έχω πάρει καμία συμβουλή για να αρχίσω να περπατάω λιγάκι.Πχ πήγαινε απο δώ μέχρι την γωνία για αρχή κτλ.Καταλαβαίνετε πιστεύω.Επίσης απο ότι κατάλαβα δέν την βλέπω να σηκώνετε ώστε κάποια στιγμή να πάμε κάπου μαζί σαν άσκηση.Δέν ξέρω πώς γίνετε αλλα πιστεύω στην αγοραφοβία ο θεραπευτής πρέπει να σε παίρνει να πηγαίνετε σύντομες βόλτες ώστε να σε βοηθήσει στο πρόβλημα σου.
Και ένα τελευταίο είναι οτι έχω μια φοβία μήπως τρελαθώ.Δέν μου είπε απολύτος τίποτα για αυτό και τις δυο φορές παρα μόνο όταν την ρώτησα μου είπε οτι \"περίμενα να μου το ρωτήσεις και οκ δέν έχεις τπτ και δεν θα πάθεις τπτ κτλ\".Ειλικρινά νόμιζα οτι θα αρχίσουμε με το να με καθησυχάσει οτι οκ δεν τρελαίνεσαι απο αυτό κτλ κτλ.
Για να μήν σας κουράζω τι νομίζετε οτι πρέπει να κάνω;Ειλικρινά δέν έχω καθόλου χρόνο για χάσιμο.
Δυστυχώς έχω περάσει από την θέση σου.
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στους ψυχολόγους σου και να ακολουθείς αυτά που σου λένε στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο και ποικίλει από θεραπευμένο σε θεραπευμένο.
Το μόνο που θα πρέπει να έχεις καλά στο μυαλό σου είναι πως είναι εκεί για να σε βοηθήσει. Φυσικά και εσύ από την πλευρά σου θα πρέπει να ανοιχτείς όσο πιο γρήγορα μπορείς και να την εμπιστευτείς.
Είμαι σίγουρος πως όλα θα σου πάνε καλά.
γιατι αραγε?
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
Και για να τελειωνουμε,
γιατι στο κανω αυτο?
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΥΛΑ
α γεια σουQuote:
......Καταρχήν να βάλω κάποια πράγματα σε μια σειρά.
Θεωρώ ανήθικό να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την δική μου αναπηρία και ικανοποιούν τα δικά τους ταπεινά κίνητρα. Άνθρωποι οι οποίοι στοχοποιουν ασθένειες και καταστάσεις και διευρύνουν τα taboo της ήδη συντηρητικής μας κοινωνίας. Δεν νομίζω ότι η συζήτηση με τέτοιου είδους ανθρώπους μπορεί σε οποιονδήποτε βαθμό να προάγει την οποιαδήποτε προσπάθεια που μπορεί να συντελείτε σε αυτόν εδώ τον χώρο.
http://www.youtube.com/watch?v=I9xM25AA6XE
knoulp,
πιστεύεις ότι αυτό το φόρουμ, απευθύνεται μόνον και αποκλειστικά σε ψυχικά ασθενείς?
Quote:
Originally posted by nature
knoulp,
πιστεύεις ότι αυτό το φόρουμ, απευθύνεται μόνον και αποκλειστικά σε ψυχικά ασθενείς?
Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο forum απευθύνεται σε ψυχικά ασθενείς πρωτίστως. Μετά έρχονται όλες οι άλλες συνομοταξίες όπως οι φίλοι και συγγενείς ψυχικά ασθενών, οι ειδικοί ψυχίατροι και ψυχολόγοι κοινωνικοί λειτουργοί και μετά κάθε είδους άνθρωπος που για τον έναν ή τον άλλο λόγο έχει την διάθεση και την επιθυμία να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων.
Φυσικά πιστεύω ότι για να εκφράσει κανείς άποψη περί ψυχικών νοσημάτων θα πρέπει πρώτα από όλα να έχει μια σχετική εμπειρία και τριβή με το όλο θέμα.
Καλοδεχούμενες είναι και οι απόψεις και οι σκέψεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν όλη την καλή διάθεση να προσφέρουν με τον λόγο τους και ίσως με την παρουσία τους.
Δύστυχος υπάρχει και η μερίδα των ανθρώπων που πραγματικά δεν έχουν τι να κάνουν στην ζωή τους και πειραματίζονται με τους ψυχικά πάσχοντες.
Όπως εξήγησα σε προηγούμενη καταχώρησή μου αυτού του είδους οι συμπεριφορές προάγουν και ενισχύουν τα ήδη υπάρχοντα taboo. Στοχοποιούν ανθρώπους και συμπεριφορές και στιγματίζουν ψυχές και συνειδήσεις.
Quote:
Στοχοποιούν ανθρώπους και συμπεριφορές και στιγματίζουν ψυχές και συνειδήσεις.
κατι που φυσικα εσυ στις ιντερνετικες σου επαφες δεν το εχεις κανει ποτε σου και για αυτο το καταριεσαι....
ξουτ ξουτ ξουτ μακρια απο εμας, ετσι κνουλπιε???
Συνεχισε γιατι αποδεικνυεις το ποσο καραγκιοζης εισαι.