το σπα θα εχει και χαμαμ, μην ανησυχεις
σκοπος,η καλαισθησια και η καλοπεραση
η αρχηγος θα συμφωνησει με τις προτασεις
θα της προωθουμε μερικους καλους γαμπρους απο τις γυρω φυλες και θα κανουμε οτι γουσταρουμε ;)
Printable View
το σπα θα εχει και χαμαμ, μην ανησυχεις
σκοπος,η καλαισθησια και η καλοπεραση
η αρχηγος θα συμφωνησει με τις προτασεις
θα της προωθουμε μερικους καλους γαμπρους απο τις γυρω φυλες και θα κανουμε οτι γουσταρουμε ;)
Αφωτεινη και ρεμ............εχετε βρει τα ευαισθητα σημεια μου.........
Ψηφίζω τις προτάσεις σας, βάλτε αντηλικακό με δείκτη εκατό και φύγαμε για το νησί μας........!!!!!
Και η σωστή σειρά σύμφωνα με την άσκηση είναι η εξής:
1)Δύο δεξαμενές με 100l οξυγόνο: Η βασικότερη ανάγκη για επιβίωση (το βάρος τους δεν έχει σημασία καθώς η βαρύτητα στη σελήνη είναι το 1/6 από αυτήν της Γης)
2)5 γαλόνια νερό: Απαραίτητα για αναπλήρωση υγρών στην φωτεινή πλευρά
3)Αστρονομικός χάρτης: Το βασικότερο εργαλείο προσανατολισμού. Η θέση των αστεριών από τη Σελήνη είναι η ίδια όπως από τη Γη
4)Συμπυκνωμένη τροφή: Ικανό μέσο για κάλυψη ενεργειακών αναγκών
5)Πομπό-δέκτης FM που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια: Για επικοινωνία με άλλους αστροναύτες (ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε κοντινές αποστάσεις)
6)50 μέτρα σχοινί: Χρήσιμο για αναρρίχηση σε απότομες πλαγιές αλλά και για να δέσετε μαζί τους τραυματίες
7)Κουτί πρώτων βοηθειών με σύριγγα
8)Αλεξίπτωτο: Για προστασία από τις ακτίνες του ηλίου
9)Σωσίβια λέμβος που φουσκώνει αυτόματα: Η μπουκάλα οξυγόνου της λέμβου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ώθηση
10)Φωτοβολίδες κινδύνου: Χρησιμοποιούνται για σήμα κινδύνου κατά την προσεδάφιση
11)Δύο σαρανταπεντάρια όπλα: Για προστασία και επιβολή
12)Ένα κουτί γάλακτος σε σκόνη: Επιπλέον πηγή ενέργειας
13)Κινητή μονάδα θέρμανσης: Χρήσιμη μόνο στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού
14)Μαγνητική πυξίδα: Δεν υπάρχει μαγνητικό πεδίο στη Σελήνη και κατά συνέπεια δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη για προσανατολισμό
15)Σπιρτόκουτο: Στην πραγματικότητα εντελώς άχρηστο. Δεν υπάρχει οξυγόνο στο φεγγάρι προκειμένου να γίνει ανάφλεξη
Επειδή βλέπω ήδη τον keep να το σκέφτεται και να έχει ενστάσεις, βρήκα τις απαντήσεις σε search δεν είναι δικές μου(αν και συμφωνώ στα περισσότερα). :P
Quote:
Originally posted by melissa
Και η σωστή σειρά σύμφωνα με την άσκηση είναι η εξής:
1)Δύο δεξαμενές με 100l οξυγόνο: Η βασικότερη ανάγκη για επιβίωση (το βάρος τους δεν έχει σημασία καθώς η βαρύτητα στη σελήνη είναι το 1/6 από αυτήν της Γης)
2)5 γαλόνια νερό: Απαραίτητα για αναπλήρωση υγρών στην φωτεινή πλευρά
3)Αστρονομικός χάρτης: Το βασικότερο εργαλείο προσανατολισμού. Η θέση των αστεριών από τη Σελήνη είναι η ίδια όπως από τη Γη
4)Συμπυκνωμένη τροφή: Ικανό μέσο για κάλυψη ενεργειακών αναγκών
5)Πομπό-δέκτης FM που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια: Για επικοινωνία με άλλους αστροναύτες (ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε κοντινές αποστάσεις)
6)50 μέτρα σχοινί: Χρήσιμο για αναρρίχηση σε απότομες πλαγιές αλλά και για να δέσετε μαζί τους τραυματίες
7)Κουτί πρώτων βοηθειών με σύριγγα
8)Αλεξίπτωτο: Για προστασία από τις ακτίνες του ηλίου
9)Σωσίβια λέμβος που φουσκώνει αυτόματα: Η μπουκάλα οξυγόνου της λέμβου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ώθηση
10)Φωτοβολίδες κινδύνου: Χρησιμοποιούνται για σήμα κινδύνου κατά την προσεδάφιση
11)Δύο σαρανταπεντάρια όπλα: Για προστασία και επιβολή
12)Ένα κουτί γάλακτος σε σκόνη: Επιπλέον πηγή ενέργειας
14)Μαγνητική πυξίδα: Δεν υπάρχει μαγνητικό πεδίο στη Σελήνη και κατά συνέπεια δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη για προσανατολισμό
15)Σπιρτόκουτο: Στην πραγματικότητα εντελώς άχρηστο. Δεν υπάρχει οξυγόνο στο φεγγάρι προκειμένου να γίνει ανάφλεξη
Επειδή βλέπω ήδη τον keep να το σκέφτεται και να έχει ενστάσεις, βρήκα τις απαντήσεις σε search δεν είναι δικές μου(αν και συμφωνώ στα περισσότερα). :P
ιχιιιιιιιιιι............τελικά θα γίνω αρχηγός της φυλής!!!!
ήμουν στα περισσοτερα μέσα!!!!!
Quote:
Originally posted by Oneiroplasmenos
Αν υποθέταμε πως είμαστε όλοι μας εδώ μέσα μια φυλή (όλες οι φυλές, ομάδες έχουν \"αρχηγό\", φαινομενικά ή συμφωνημένα) και ότι έχουμε έναν αρχηγό ποιος θα ήταν αυτός?
Η εντύπωση μου είναι η εξής:
Με βάση την αυτοεικόνα του ο krino αισθάνεται αρχηγός αν και οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να τον έχουν για αρχηγό.
Με βάση την κοινή συμπάθεια ο keep_walking θα ήταν αρχηγός αν και πιστεύω δεν θα το ήθελε ο ίδιος η δεν θα ήξερε πως να το διαχειριστεί.
Απο τις κοπέλες νομίζω πως η Θεοφανία θα ήθελε να ήταν αρχηγός αν και αδυνατώ να προβλέψω τι θα ήθελαν οι υπόλοιποι.
άρα ποιος θα ήταν ο αρχηγός τελικά?
θα ξεκινήσω με τις γυναίκες:
1) Sofia
2) Arsi
και από άντρες :
1) pelariry
2) Krino *
* ( και δεν τον προτείνω
γιατί νομίζω πως αισθάνεται αρχηγός )
βινσ για μενα εισαι εκατο χρονια μπροστα αν ψηφιζαμε παντωσ για το πιο ενδιαφερον θεμα των τελευταιων 10 μηνων που ξερω το φορουμ εγω θα ψηφιζα το δικο σου
Quote:
Originally posted by pad
βινσ για μενα εισαι εκατο χρονια μπροστα αν ψηφιζαμε παντωσ για το πιο ενδιαφερον θεμα των τελευταιων 10 μηνων που ξερω το φορουμ εγω θα ψηφιζα το δικο σου
καμια πρόταση για αρχηγό όμως δεν βλέπω ?
μετά ανοίγεις και το πιο ενδιαφερον θεμα των τελευταιων 10 μηνων :)
Η έννοια αρχηγός δεν υπάρχει,ούτε θα υπάρξει ποτέ στην ατζέντα μου.Θα το θεωρούσα προσβολή να μου πρότεινε ποτέ κάποιος κάτι τέτοιο,όπως θεωρώ και ταπεινωτικό για τον άνθρωπο να δέχεται πως κάποιος/οι είναι ανώτεροι ή κατώτεροί του.Δε με αφορά λοιπόν ένα τέτοιο δίλημμα.Ο άνθρωπος που θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να ηγηθεί δεν είναι ανώτερος,είναι μαλάκας.:P
Εν τω μεταξύ,διαπιστώνω πως ακόμη και στο γαμοφέγγαρο το όπλο θεωρείται εκ των ουκ άνευ,για\"επιβολή\".:o:o
Γι αυτό εάν το αποικίσετε,δε θα έρθω.:D
Δεν πιστεύω πως στις δύσκολες στιγμές αναδεικνύονται οι ηγετικές ικανότητες κανενός,αντίθετα,αναδεικνύ εται η ανάγκη για ομάδα και συνεργασία.Δίχως τη συνένωση και τη συνεργασία το ανθρώπινο είδος δε θα είχε επιβιώσει.Απλά μας έχουν τόσο μπολιάσει με την τεχνητή ανάγκη για έναν ή πολλούς πάνω από το σβέρκο μας,που δε διανοούμαστε ποτέ πως θα μπορούσαμε και άνευ αρχηγών.Φόβος και αγελαία ένστικτα.Δυνατός δεν είναι αυτός που ηγείται,δυνατός είναι αυτός που θα μπορούσε να ηγηθεί αλλά δεν θα επέλεγε να το κάνει.Δε θα εκμεταλλευτεί συνθήκες και συγκυριακές καταστάσεις για καμιάς μορφής εξουσία.Πατερναλισμοί βασισμένοι πάνω σε ανασφάλειες.Αν όλη η εκπαίδευσή μας βέβαια,ατομική και κοινωνική βασιζόταν πάνω στην ανεξαρτησία,δε θα υπήρχε καμία ανάγκη για αρχηγιλίκια.Ποιανών η δύναμη θα κινδύνευε τότε;
Φυσικά η melissa αναφερόταν σε situational leadership,αλλά είμαι ενάντια και σ\'αυτό το ιδεολόγημα.
Θα είχε ενδιαφέρον να συζητηθεί η ανάγκη για ήρωες από την πλευρά της ψυχολογίας.;)
Ναι, αυτο ειναι το κακο με τους αρχηγους, οτι το θεωρουμε πλεον φυσικο να εχουμε καποιον πανω απο το κεφαλι μας με την δικαιολογια \"ειναι στην φυση μας\" ή το ακομα πιο γελοίο \"έτσι καναμε πάντα\".
Μολις ψηφισουμε για αρχηγο προτεινω να ψηφισουμε και για τον μαγο του χωριου, ξερετε, τον spiritual leader ο οποιος θα επικοινωνει με τα πνευματα των διεγραμμενων-αποχωρουντων μελων και θα ειναι ο μονος που -οπως υποστηριζει- θα μπορει να το κανει αυτο. Σαν ανταλαγμα θα πρεπει να τον προσκυναμε, να του δινουμε το φαγητο μας και την ζωη μας καθως και να μας κανει οτι-μα οτι- αυτος θελει. ουγκ!
Εχετε παρεξηγησει την εννοια αρχηγος...και σε δυσκολες καταστασεις η δημοκρατια ειναι ισως ανικανη να επιλυσει απλα προβληματα που προκυπτουν...οχι οταν βγαινεις με την παρεα σου και δεν μπορειτε καν να αποφασισετε σε ποιο μαγαζι θα πιειτε καφε λολ.
Αλλωστε σοβαρα τωρα και το φορουμ αυτο αν και εχει ελαφρια διοικηση υπαρχει ο NikosD. και η CeliaM αλλιως θα μας ειχε φαει η μαρμαγκα.
Ακομα χειροτερα αν ειχαμε ολοι τις εξουσιες που εχουν αυτοι θα εκλεινε αμεσως.
Ενα απλο παραδειγμα...
Quote:
Originally posted by arktos
* ( και δεν τον προτείνω
γιατί νομίζω πως αισθάνεται αρχηγός )
λυσσα εσυ με το αρχηγιλίκι...
και δη εμενα.... :P
Αλλα απλα παραδειγματα...
Εχετε δει ενα εργο που χρειαζεται για να γινει ενας μαστορας...πως μπλεκεται η κατασταση οταν ανακατευτουν 10 μαστοροι λολ...τα ορια του γελοιου.
Και ενα ρητο..
Οπου λαλουν πολλοι κοκοροι αργει να ξημερωσει:)
Quote:
Originally posted by keep_walking
Εχετε παρεξηγησει την εννοια αρχηγος...και σε δυσκολες καταστασεις η δημοκρατια ειναι ισως ανικανη να επιλυσει απλα προβληματα που προκυπτουν...οχι οταν βγαινεις με την παρεα σου και δεν μπορειτε καν να αποφασισετε σε ποιο μαγαζι θα πιειτε καφε λολ.
Αλλωστε σοβαρα τωρα και το φορουμ αυτο αν και εχει ελαφρια διοικηση υπαρχει ο NikosD. και η CeliaM αλλιως θα μας ειχε φαει η μαρμαγκα.
Ακομα χειροτερα αν ειχαμε ολοι τις εξουσιες που εχουν αυτοι θα εκλεινε αμεσως.
Ενα απλο παραδειγμα...
έτσι το είδα κι εγώ.
δεν μιλήσαμε για αρχηγό κόμματος.
σε φόρουμ ψυχολογίας είμαστε.
μια διεύθυνση, ας πούμε.
στη λέξη κολλήσαμε τώρα ?
Κeep,o Nίκος είναι μια χαρά,με την έννοια ότι είναι όσο λιγότερο παρεμβατικός μπορεί.Εναπόκειται στα μέλη να κάνουν τις ανάλογες σκέψεις που θα τους/μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα πάνω στο ποιας μορφής και ποιου βαθμού παρέμβαση επιθυμούν.
Είναι μία πολύ καλή προσομοίωση το φόρουμ και για την ίδια μας τη ζωή εάν εκμεταλλευτούμε την επικοινωνία μας κάτω από άλλο σκεπτικό.Κάποιος μπορεί να\"παίξει\"και με τα όριά του και με την έκφρασή του και να δοκιμάσει συμπεριφορές πρώτα σε έναν χώρο ιντερνετικό,κατόπιν να περάσει σε διαδικασίες να εφαρμόσει τα ανάλογα και στην πραγματικότητά του.Μπορεί να\"ντυθεί\"ρόλους και να πειραματιστεί εδώ,που οι συνέπειες δεν τον τρομάζουν όπως στην καθημερινότητά του.Όλοι το κάνουμε ασυνείδητα.
Με αντίστοιχο τρόπο μπορούμε να δοκιμάσουμε να ζούμε στη διαδικτυακή μας ζωή δίχως να δεχόμαστε πως ο Νίκος ή η Σίλια είναι\"αρχηγοί\".Η έννοια του αρχηγού προυποθέτει την ανάγκη και εισάγει την εξάρτηση στη μεταξύ μας σχέση.
Κι ομως, κι εγω συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λεει η ρειν.
Η αναγκη για αρχηγηλικι μου φαινεται γελοια..
Και ρωταω..υπαρχει ποτε ΕΝΑΣ αρχηγός?Επι της ουσιας..
Δεν υπαρχει μια ομαδα,που ενιοτε δουλευει πισω απο τον αρχηγο και πολλες φορες αντι αυτου..(ειτε τον στηριζει ,ειτε τον χειριζεται)?
Quote:
Originally posted by melissa
τι κινητη μοναδα θερμανσης ειναι αυτη που θερμαινει ενα χωρο στους -1500 C?
α επισης, δεν υπαρχει προβλεψη για κινητη μοναδα ψυξης.....
Οταν ο ηλιος θερμαινει το φεγγαρι, το -1500 γινεται +1500...
Ξερεις μαζι με τα κασκολ πανε και οι βενταλιες ε?
:cool:
Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Δεν υπαρχει μια ομαδα,που ενιοτε δουλευει πισω απο τον αρχηγο και πολλες φορες αντι αυτου..(ειτε τον στηριζει ,ειτε τον χειριζεται)?
Αφωτεινή, διάβασε το θέμα του βινς , δεν μιλάει για καμια ανάγκη.
Quote:
Originally posted by RainAndWind
Δυνατός δεν είναι αυτός που ηγείται,δυνατός είναι αυτός που θα μπορούσε να ηγηθεί αλλά δεν θα επέλεγε να το κάνει.Δε θα εκμεταλλευτεί συνθήκες και συγκυριακές καταστάσεις για καμιάς μορφής εξουσία.
- Πολυ ευστοχο το παραπανω.
Θα είχε ενδιαφέρον να συζητηθεί η ανάγκη για ήρωες από την πλευρά της ψυχολογίας.;)
Μην ξεχνας οτι η ψυχολογια ειναι κατα βαση αστικο εφυολογημα.....
ετσι και αυτη αναδυκνυει σαν φυσικη (?) η εμφυτη αναγκη στον ανθρωπο την αναδειξη ηγετων, ηρωων κλπ κλπ....
Εκεινο που εχει ενδιαφερον ομως,
ειναι οτι δεν εχουν σταθει στο που οδηγουν συνηθως οι ηγετες, τους υπηκοους τους.
Παραδειγματα απο την ιστορια παρα πολλα.
Αντιφασεις που προσκρούουν σε αλλες αντιφασεις...
Σε ενα σπορ που παιζεις για τη νικη...πες σκυταλοδρομια ο καλυτερος αναγωριζεται και παιρνει τη θεση που του αξιζει για να νικησει η ομαδα...ειναι ο αρχηγος αλλα δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησεις κανα αυτη τη λεξη σε αυτο το απλοϊκο παραδειγμα.
Καπως ετσι μια ομαδα με προγραμματιστες μπορει να συντονιστει απο εναν εμπειρο προγραμματιστη που ειναι ο αρχηγος στο να παιρνει αποφασεις αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και ο καλυτερος προγραμματιστης ή εχει την εννοια αυτη που δινουμε....δεν ειναι βασιλιας στα ανακτορα:)
Το διαβασα ευχαριστω..Quote:
Quote:
Αφωτεινή, διάβασε το θέμα του βινς , δεν μιλάει για καμια ανάγκη.
εγώ να ξεκαθαρίσω πως πρότεινα άτομα κάτι σαν ρυθμιστές του φόρουμ.
αυτό θεώρησα πως εννοούσε ο βινς.
γιατί το πάτε αλλού και δεν μ΄αρέσει.
ωραια,αν δηλαδη καποιος το παει παραπερα,τι προβλημα υπάρχει?Quote:
διαβαζεις κατι και σου δινει το εναυσμα να το προχωρησεις..τι δεν σου αρεσει?
Quote:
ωραια,αν δηλαδη καποιος το παει παραπερα,τι προβλημα υπάρχει?Quote:
διαβαζεις κατι και σου δινει το εναυσμα να το προχωρησεις..τι δεν σου αρεσει?
ας το πάει όπου θέλει.
εγώ απλά ξεκαθάρισα σε τί απάντησα.
Quote:
Originally posted by Boltseed
Ναι, αυτο ειναι το κακο με τους αρχηγους, οτι το θεωρουμε πλεον φυσικο να εχουμε καποιον πανω απο το κεφαλι μας με την δικαιολογια \"ειναι στην φυση μας\" ή το ακομα πιο γελοίο \"έτσι καναμε πάντα\".
Μολις ψηφισουμε για αρχηγο προτεινω να ψηφισουμε και για τον μαγο του χωριου, ξερετε, τον spiritual leader ο οποιος θα επικοινωνει με τα πνευματα των διεγραμμενων-αποχωρουντων μελων και θα ειναι ο μονος που -οπως υποστηριζει- θα μπορει να το κανει αυτο. Σαν ανταλαγμα θα πρεπει να τον προσκυναμε, να του δινουμε το φαγητο μας και την ζωη μας καθως και να μας κανει οτι-μα οτι- αυτος θελει. ουγκ!
κοίτα ένας δρυϊδης καλός θα μας έπεφτε...
αυτοί είναι και λιτοδίαιτοι !
Ο χαρισματικός ηγέτης περιγράφηκε ήδη πιο μπροστά. Είναι σωστό αυτό που λες, ότι η πλειοψηφία θεωρεί φυσιολογικό να έχει κάποιον στη καμπούρα της, αλλά μόνο με τις ανάλογες προϋποθέσεις. Όταν τα μέλη λειτουργούν ούτως ή άλλως αυτόνομα και παίρνουν πρωτοβουλίες ή αναλαμβάνουν δράση μη θεωρώντας κανέναν ανώτερο κανενός, οι ηγέτες - ιμιτασιόν δε μπορούν καν να σταθούν. Ο μόνος που μπορεί να σταθεί είναι ένας λίγο καλύτερος συντονιστής απ\' τους υπόλοιπους. Αυτός που θα διακρίνει πιο εύκολα τα ατού του κάθε μέλους και θα του δώσει τον αντίστοιχο ρόλο. Ο δίκαιος ηγέτης δε θα βάλει μπροστά το δικό του \'εγώ\' και θα αναγνωρίσει την αξία του καθενός ξεχωριστά, γιατί το \'κοπάδι\' δε τον ενδιαφέρει. Άλλα και τα μέλη θα πρέπει να είναι σε θέση να αφήσουν τους δικούς τους εγωίσμούς στην μπάντα, προκειμένου να του επιτρέψουν να τους συντονίσει. Ο ηγέτης θέλει χώρο κι έχει πολύ περισσότερο ανάγκη τη συνεργασία με τα μέλη για να αναδειχθούν όλοι... βέβαια, να πούμε ότι συνήθως άτομα με τάσεις εξουσίας και επιβολής που συναντούμε παντού και πάντα και δεν έχουν σχέση με αυτό που λέγεται \'ικανότητα\', είναι άτομα με προσωπικές ελλείψεις και ανεπάρκεια, που δε τα ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το ιδίον όφελος και την προβολή. Συνήθως είναι αδύναμα και άβουλα και στην προσπάθεια επιβολής τους, δε κάνουν τίποτα άλλο απ\' το να καλύπτουν την όποια αδυναμία τους. Αυτά ακριβώς ψάχνουν για \'κοπάδι\'.Quote:
Originally posted by Boltseed
Τελικά ηγέτης είναι αυτός που δεν ασκεί εξουσία αλλά επηρεάζει θετικά τους άλλους. Και ναι, αυτό είναι σπάνιο να συμβεί...
;)
Στην πραγματικότητα η αποδοχή των άλλων μας κολακεύει.Και τείνουμε να γινόμαστε αυτό που θέλουν και περιμένουν από εμάς.Κανένας δεν μένει ανεπηρέαστος από τέτοια ψυχολογικά τερτίπια,κανένας δεν είναι άτρωτος στο να προσεγγίζει το ιδεατό του μέσα από τα μάτια των άλλων.Χτίζουμε μία αυτοεικόνα μέσω της αποδοχής,ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας.Αλλά υπάρχει εκεί και ένα αγκαθάκι,θέλει προσοχή.Πόσο μακριά θα φτάσω προκειμένου να με αποδέχεσαι;\"The presence of an audience is crucial in shaping effects of self-presentation\".
Aν σκεφτούμε πάνω στο γιατί θέλουμε να μας αποδέχονται θα συμπεράνουμε πως μας είναι αναγκαίο για την αίσθηση του εαυτού μας.Με τη διαφορά πως ο καθένας παίζει στον τομέα που είναι σημαντικός γι αυτόν.Πχ άλλος θέλει να τον αποδέχονται ως έξυπνο,άλλος ως αστείο,άλλος ως δυνατό,άλλος ως συναισθηματικό και ευαίσθητο,άλλος ως καλλιεργημένο,άλλος ως...Δικές μας ανάγκες εξυπηρετούμε και προσεγγίζοντας τους αλλότριους εαυτούς.
Δεύτερη βαθμίδα κατά Maslow.
Αλλά το κατά πόσο το συνειδητοποιούμε έχει να κάνει με το ατομικό self-monitoring,που κι αυτό είναι πολυπαραγοντικό.
Quote:
Στην πραγματικότητα η αποδοχή των άλλων μας κολακεύει.Και τείνουμε να γινόμαστε αυτό που θέλουν και περιμένουν από εμάς.Κανένας δεν μένει ανεπηρέαστος από τέτοια ψυχολογικά τερτίπια,κανένας δεν είναι άτρωτος στο να προσεγγίζει το ιδεατό του μέσα από τα μάτια των άλλων.Χτίζουμε μία αυτοεικόνα μέσω της αποδοχής,ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας.Αλλά υπάρχει εκεί και ένα αγκαθάκι,θέλει προσοχή.Πόσο μακριά θα φτάσω προκειμένου να με αποδέχεσαι;\"The presence of an audience is crucial in shaping effects of self-presentation\".
Aν σκεφτούμε πάνω στο γιατί θέλουμε να μας αποδέχονται θα συμπεράνουμε πως μας είναι αναγκαίο για την αίσθηση του εαυτού μας.Με τη διαφορά πως ο καθένας παίζει στον τομέα που είναι σημαντικός γι αυτόν.Πχ άλλος θέλει να τον αποδέχονται ως έξυπνο,άλλος ως αστείο,άλλος ως δυνατό,άλλος ως συναισθηματικό και ευαίσθητο,άλλος ως καλλιεργημένο,άλλος ως...Δικές μας ανάγκες εξυπηρετούμε και προσεγγίζοντας τους αλλότριους εαυτούς.
Δεύτερη βαθμίδα κατά Maslow.
Αλλά το κατά πόσο το συνειδητοποιούμε έχει να κάνει με το ατομικό self-monitoring,που κι αυτό είναι πολυπαραγοντικό.
Εκτος θεματος αλλα μου αρεσει...γιατι δεν ανοιγεις κανα θεμα rain:)
πολυ ενδιαφερουσα φιλοσοφικη τοποθετηση, που αφορα κατα τη γνωμη μου μια εξελιγμενη κοινωνια που κινειται ηδη με αυτοματο πιλοτο.Quote:
Η έννοια αρχηγός δεν υπάρχει,ούτε θα υπάρξει ποτέ στην ατζέντα μου.Θα το θεωρούσα προσβολή να μου πρότεινε ποτέ κάποιος κάτι τέτοιο,όπως θεωρώ και ταπεινωτικό για τον άνθρωπο να δέχεται πως κάποιος/οι είναι ανώτεροι ή κατώτεροί του.Δε με αφορά λοιπόν ένα τέτοιο δίλημμα.Ο άνθρωπος που θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να ηγηθεί δεν είναι ανώτερος,είναι μαλάκας.:P
Εν τω μεταξύ,διαπιστώνω πως ακόμη και στο γαμοφέγγαρο το όπλο θεωρείται εκ των ουκ άνευ,για\"επιβολή\".:o:o
Γι αυτό εάν το αποικίσετε,δε θα έρθω.:D
Δεν πιστεύω πως στις δύσκολες στιγμές αναδεικνύονται οι ηγετικές ικανότητες κανενός,αντίθετα,αναδεικνύ εται η ανάγκη για ομάδα και συνεργασία.Δίχως τη συνένωση και τη συνεργασία το ανθρώπινο είδος δε θα είχε επιβιώσει.Απλά μας έχουν τόσο μπολιάσει με την τεχνητή ανάγκη για έναν ή πολλούς πάνω από το σβέρκο μας,που δε διανοούμαστε ποτέ πως θα μπορούσαμε και άνευ αρχηγών.Φόβος και αγελαία ένστικτα.Δυνατός δεν είναι αυτός που ηγείται,δυνατός είναι αυτός που θα μπορούσε να ηγηθεί αλλά δεν θα επέλεγε να το κάνει.Δε θα εκμεταλλευτεί συνθήκες και συγκυριακές καταστάσεις για καμιάς μορφής εξουσία.Πατερναλισμοί βασισμένοι πάνω σε ανασφάλειες.Αν όλη η εκπαίδευσή μας βέβαια,ατομική και κοινωνική βασιζόταν πάνω στην ανεξαρτησία,δε θα υπήρχε καμία ανάγκη για αρχηγιλίκια.Ποιανών η δύναμη θα κινδύνευε τότε;
Φυσικά η melissa αναφερόταν σε situational leadership,αλλά είμαι ενάντια και σ\'αυτό το ιδεολόγημα.
εδω ομως μιλαμε για μια κοινωνια σεκατασταση εκτακτου αναγκης, που δραστηριοποιειται με βασικη αναγκη την επιβιωση.
αν ποτε ασχοληθεις με ιστιοπλοια, θα καταλαβεις οτι οσο καλο να ειναι το πληρωμα, χωρις καπετανιο, το σκαφακι δεν βγαινει ουτε απ το λιμανι...
το ιδιο πιστευω οτι ισχυει και με τις κοινωνιες σε σταδιοεπιβιωσης..
υπαρχουν κρισιμες αποφασεις για τις οποιες ολοι εχουν γνωμες αλλα πρεπει να παρθει ΜΟΝΟ ΜΙΑ , ΚΡΙΣΙΜΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.
αυτο οσο και να μη θελουμε να το παραδεχτουμε δεν γινεται ουτε με ομοφωνια ουτε με δημοκρατια...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++1Quote:
πολυ ενδιαφερουσα φιλοσοφικη τοποθετηση, που αφορα κατα τη γνωμη μου μια εξελιγμενη κοινωνια που κινειται ηδη με αυτοματο πιλοτο.
εδω ομως μιλαμε για μια κοινωνια που δραστηριποιειται με βασικη αναγκη την επιβιωση.
αν ποτε ασχοληθεις με ιστιοπλοια, θα καταλαβεις οτι οσο καλο να ειναι το πληρωμα, χωρις καπετανιο, το σκαφακι δεν βγαινει ουτε απ το λιμανι...
το ιδιο πιστευω οτι ισχυει και με τις κοινωνιες σε σταδιοεπιβιωσης..
υπαρχουν κρισιμες αποφασεις για τις οποιες ολοι εχουν γνωμες αλλα πρεπει να παρθει ΜΟΝΟ ΜΙΑ , ΚΡΙΣΙΜΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.
αυτο οσο και να μη θελουμε να το παραδεχτουμε δεν γινεται ουτε με ομοφωνια ουτε με δημοκρατια...
επ! να διευκρινισω οτι μιλαω για το ερωτημα της σεληνης, η της φυλης.......
αν μιλαμε για αρχηγο μιας κοινοτητας σαν αυτη που συζηταμε εμεις,συζητησεις δλδμεταξυ τυρου και αχλαδιου..
για αρχηγο στην διαδικασια συζητησης στην ουσια δλδ :):):):):):)
συμφωνω απολυτα με την ρειν.
αντμιν χρειαζεται,σε ρολο τροχονομου.να ρυθμιζει την κυκλοφορια, να κοβει καμια κληση.
αρχηγος,οχι...κατηγορηματικ α, οχι!
Quote:
Originally posted by Remedy
μπουρδες οσον αφορα το πλατσα - πλουτσα....
Quote:
Στην πραγματικότητα η αποδοχή των άλλων μας κολακεύει.Και τείνουμε να γινόμαστε αυτό που θέλουν και περιμένουν από εμάς.Κανένας δεν μένει ανεπηρέαστος από τέτοια ψυχολογικά τερτίπια,κανένας δεν είναι άτρωτος στο να προσεγγίζει το ιδεατό του μέσα από τα μάτια των άλλων.Χτίζουμε μία αυτοεικόνα μέσω της αποδοχής,ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας.
οντως ισχυουν αυτα σε ενα βαθμο,
δεν ξερω απο που προκυπτουν,
εκεινο που ξερω ειναι οτι εχω δωσει προσωπικο αγωνα,
για να καταφερω να γκρεμισω οσο μπορω την δημιουργια αυτοεικονας την οποια πρεπει και να προωθησω.
Και ακομα πολεμαω.
Να γκρεμισεις την δημιουργια αυτοεικονας που θες να προωθησεις?Quote:
για να καταφερω να γκρεμισω οσο μπορω την δημιουργια αυτοεικονας την οποια πρεπει και να προωθησω.
Το τι θες να προωθησεις δεν εχει σχεση με τους αλλους...εχει σχεση με σενα και τι φανταζεσαι για τον εαυτο σου...μονο που οι αλλοι διαθετουν νοημοσυνη και καταλαβαινουν αλλα απο αυτα που θες να προωθησεις εσυ...και αυτο πανω κατω ισχυει για ολους κανεις δεν ειναι τοσο εξυπνος.
Quote:
μονο που οι αλλοι διαθετουν νοημοσυνη και καταλαβαινουν αλλα απο αυτα που θες να προωθησεις εσυ..
υπαρχει μια υπαρκτη αδυναμια εδω:
Δεν εχουν ολη την ιδια νοημοσυνη και για αυτο δεν μπορει κανεις να κανει κατι....
Η νοημοσυνη ειναι μια κατασταση με σχεση διαλεκτικης και οι βαθμιδες της ειναι απειρες.
αχαχαχαχαχαχχαχαχQuote:
Originally posted by krino
Quote:
αμφισβητεις κι αυτο???????
ηξερα οτι ειχες κανει μουτσος μικρος, αλλα αποδεικνυεις περιτρανα οτι ΚΑΙ απο πλευσεις εχεις μαυρα μεσανυχτα.
προφανως ησουν στο σφουγγαρισμα...
Υπεκφευγεις παιρνοντας ενα κομματι...μιλαμε για αυτογνωσια και διεπαφη με τους αλλους...κανεις δεν εχει το απολυτο ελεγχο ουτε του εαυτου του ουτε τι θα προβαλλει στους αλλους που σαφως η βιοποικιλια χαρακτηρων ειναι οσοι και οι ανθρωποι.Quote:
υπαρχει μια υπαρκτη αδυναμια εδω:
Δεν εχουν ολη την ιδια νοημοσυνη και για αυτο δεν μπορει κανεις να κανει κατι....
Η νοημοσυνη ειναι μια κατασταση με σχεση διαλεκτικης και οι βαθμιδες της ειναι απειρες.
Γραφεις αυτο που αισθανεσαι και αυτος εισαι , μην προσπαθεις ποτε να δειξεις κατι ψευτικο προβαλλοντας κατι που δεν εισαι εσυ , οσοι εχουν πεσει σε αυτο το λουκι δεν κερδισαν ουτε τη χαρα του γραψιματος.
Τεσπα καποιες σκεψεις.
σωστοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!Quote:
Να γκρεμισεις την δημιουργια αυτοεικονας που θες να προωθησεις?Quote:
Το τι θες να προωθησεις δεν εχει σχεση με τους αλλους...εχει σχεση με σενα και τι φανταζεσαι για τον εαυτο σου...μονο που οι αλλοι διαθετουν νοημοσυνη και καταλαβαινουν αλλα απο αυτα που θες να προωθησεις εσυ...και αυτο πανω κατω ισχυει για ολους κανεις δεν ειναι τοσο εξυπνος.
απιστευτα ευστοχο κιπ.
ειναι απιστευτο το ποσο η αναγκη μερικων να πραγματωσουν τις επιδιωξεις τους, τους κανει να μη βλεπουν, οτι μπροστα στους αλλους, ειναι εντελως γυμνοι...και οσον αφορα τις ανικανοτητες που νομιζουν οτι κρυβουν, και οσον αφορα τις επιδιωξεις που νομιζουν οτι κρυβουν......
Quote:
αχαχαχαχαχαχχαχαχQuote:
Originally posted by krino
Quote:
αμφισβητεις κι αυτο???????
ηξερα οτι ειχες κανει μουτσος μικρος, αλλα αποδεικνυεις περιτρανα οτι ΚΑΙ απο πλευσεις εχεις μαυρα μεσανυχτα.
προφανως ησουν στο σφουγγαρισμα...
καλα,
μαθε πρωτα τι εχει κανει καποιος στο ζωη του και μετα συζηταμε.
Οσον αφορα την ιστιοπλοΐα ειμαι σκιπερ απο το 1990 κατι.
Τωρα στο γενικο,
εχω καταγεγραμενα χιλιαδες μιλια....
Προφανως εσυ ησουν εκει που κουνανε το μαντηλι στη στερια....
Τωρα δεν καταλαβα,Quote:
Υπεκφευγεις παιρνοντας ενα κομματι...μιλαμε για αυτογνωσια και διεπαφη με τους αλλους...κανεις δεν εχει το απολυτο ελεγχο ουτε του εαυτου του ουτε τι θα προβαλλει στους αλλους που σαφως η βιοποικιλια χαρακτηρων ειναι οσοι και οι ανθρωποι.
Γραφεις αυτο που αισθανεσαι και αυτος εισαι , μην προσπαθεις ποτε να δειξεις κατι ψευτικο προβαλλοντας κατι που δεν εισαι εσυ , οσοι εχουν πεσει σε αυτο το λουκι δεν κερδισαν ουτε τη χαρα του γραψιματος.
Τεσπα καποιες σκεψεις.
το \"κανεις\" το λες γιατι ετσι σε βολευει?
Ειναι τοσο δυσκολο καποιος να μιλαει μονο για τον εαυτο του?
Εγω τουλαχιστον για αυτον μιλησα και δεν γενικευσα.
Δεν νομιζω οτι ειναι καποιες σκεψεις,
αλλα προβολες ανασφαλειας.
Σορρυ δεν μπορω να βοηθησω.
Quote:
τους κανει να μη βλεπουν, οτι μπροστα στους αλλους, ειναι εντελως γυμνοι...
χα!
παντα ημουν εντελως γυμνος....
χεχεχε..... ενιωθα πιο ανετα ετσι.
D:D:D