Originally posted by oboro
Quote:
Originally posted by Arsi
Και δεν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορές στην αξιολόγηση και τα υπόλοιπα?
Με μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκλίσεις?
Πως είσαι τόσο σίγουρος και κυρίως πως ομαδοποιείς οπτικές?
Δήλαδή,όσοι αντέδρασαν ανήκουν στην ομάδα β και όσοι όχι στην α.Κ αν η αξιολόγηση για το από εδώ και μπρος για κάποιον ηταν ευοίωνη ή αδιάφορη και για σένα δυσοίωνη?
Σε οτι αφορα το συγκεκριμενη περιπτωση ναι, αυτο ειδα να συμβαινει. Το αν υπαρχει ελλειμα η επιλεκτικοτητα στην αντιληψη γενικοτερα σ\' αυτο το φορουμ ειναι ενα αλλο ζητημα. Οσο για τις διακυμανσεις στην αξιολογηση, λυπαμαι αλλα η μεροληψια τις περισσοτερες φορες ακολουθει τη λογικη του μαυρου-ασπρου ακριβως γιατι δεν συμφερει εστω και η παραμικρη κατανοηση του τι πραγματικα συμβαινει να οδηγησει σε περαιτερω αξιολογησεις που τελικα θα διαταραξουν την ηρεμια του \"ξερω γω μωρε, την αποψη της ελεγε, παραβιαζοντας τους κανονες του φορουμ και ενω το παιδι ηταν σε υποτροπη. Τι πεσατε να την φατε?\"
Το αν στο φορουμ υπαρχει αντιληπτικο κενο ειναι ενα γενικοτερο ζητημα, αφου διακυμανσεις στην αντιληπτικοτητα ειναι θανασιμες για τη συνοχη της ομαδας γενικα... παρεμπιπτοντως, αυτο ειναι ενα φορουμ - ενα μεγαλο γκρουπ. Παρομοιωσεις με μικρογραφειες της κοινωνιας ειναι μυθοποιησεις και υπερβολες, σιγα μην ειναι και αντιπροσωπευτικο δειγμα. Ειδικα η δυναμικη της ομαδας μολις παγιωθει δρα σαν πολυ ισχυρο φιλτρο τοσο στην εισοδο και καθιερωση νεων μελων οσο και στη διαμορφωση consensus. Διακυμανσεις οπως στην αντιληψη υπαρχουν αλλα οπως και στην μεροληψια ειναι πολυ μικρες: η αντιληψη σαν ικανοτητα δεν ειναι να πεφτουν ζαρια στο μυαλο μας οποτε συμβαινει κατι και να κρινουμε αναλογως τα νουμερα.
Quote:
*έχεις δίκιο πάντως σχετικά με μένα.δεν έκατσα να ψυχογραφήσω την Κατερίνα,στάθηκα σ\'αυτό που διάβαζα εκείνη τη στιγμή και δε μου ήρθε καν το ερέθισμα να ασχοληθώ περισσότερο.
Ουτε εγω καθισα να την ψυχογραφησω - τουλαχιστον οχι πρωτου τα πρωτα ερεθισματα μου πουν πως κατι δεν παει καθολου μα καθολου καλα. Η αντιληψη εχει την παρενεργεια να οδηγει συχνα σε περισσοτερη αντιληψη μεχρι η μεροληψια, η αυτοματοποιημενη σταση η καποιος αλλος παραγοντας να βαλει φρενο. Πολλες φορες απο την αρχη.