Keep is BACK....
and better...
Printable View
Keep is BACK....
and better...
Melita thanks και απο μένα για τα καλά σου λόγια! Η κοινωνική αποδοχή είναι και η καλύτερη θεραπεία :)
Δεν είναι θέμα ευχαριστώ. Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τόσο έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό. Καλή δύναμη!!!!
Συμφωνώ vince!! Η κοινωνική αποδοχή μεταφράζεται για εμένα σε έμπρακτη απόδειξη σεβασμού προς τους ψυχικά πάσχοντες. Δεν αρκούν από κάποιους τα μεγάλα λόγια, χρειάζεται και εφαρμογή των όσων λένε. Επίσης η κοινωνική αποδοχή σημαίνει ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει τους ψυχικά πάσχοντες σαν μέλη της που είναι ίσα. Αποτελεί μια αγκαλιά σε ανθρώπους που την αξίζουν. Μέσα από την κοινωνική αποδοχή, δεν αισθάνεσαι άσχημα και απομονωμένος στο σπίτι σου. Αισθάνεσαι μεγαλύτερη ελευθερία, αναγνώριση και αγάπη. Και τα έχουμε ανάγκη αυτά από το κοινωνικό περιβάλλον.Quote:
Originally posted by vince
Melita thanks και απο μένα για τα καλά σου λόγια! Η κοινωνική αποδοχή είναι και η καλύτερη θεραπεία :)
Σε μια κοινωνία δημοκρατική ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν έχει θέση. Αποτελεί γνώρισμα άλλων πολιτευμάτων. Όπως το λες είναι melita, δηλαδή είναι χρέος μας, τιμή και χαρά μας να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι. Είναι δείγμα πολιτισμού.Quote:
Originally posted by melita
Δεν είναι θέμα ευχαριστώ. Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τόσο έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό. Καλή δύναμη!!!!
Μπαίνω καθημερινά στο φόρουμ αλλά δεν γράφω σχεδόν ποτέ εδώ και 2 χρόνια.Quote:
Originally posted by αντωνης25
γραφουν αλλα σε αλλες κατηγοριες...να εισαι σιγουρος γιαυτο
Τις δυο φορές που έγραψα έπαθα ψυχωτικό επεισόδιο μετά από λιγο καιρο.
Τώρα που ξαναγράφω όμως παίρνω την αγωγή μου κανονικά, δεν νομίζω να το ξαναπάθω.
Δεν νομιζω πωσ εχει σχεση...
Kipako moy????? eisai kalaaA???????
Μια χαρουλα χωρις τις δυο τρομαρες:P
Ειμαι πολυ καλα,μπορω να πω ευτυχισμενος.
Ευχαριστω Adzik.
Εσυ τι κανεις? χανεσαι κατα διαστηματα...ελπιζω να περνας καλα για αυτο.
22-5-2006 ο καιρος που γραφτηκε το πρωτο ποστ...σημερα 13-3-2008...και μπορω να πω καμμια σχεση.
Ναι κυλισε πολυ νερο στο αυλακι
1)Αλλαξα και αυξησα φαρμακευτικη αγωγη (δεν υποτιμω τον εαυτο μου αλλα πιστευω αυτο προσφερε πολλα).
2)Η σχιζοφρενεια οσο περναει η ηλικια νομιζω γινεται πιο \"τρυφερη\".
3)Ολα πανε καλα σε διαφορους τομεις της ζωης.
Να δω τι θα λεω σε αλλα δυο χρονια...αν η προοδος ειναι η μιση απο αυτη που εκανα τα τελευταια δυο χρονια θα ειναι περα και απο την πιο τρελλη μου φαντασια (αν και δεν νομιζω οτι θα δω δραματικες αλλαγες απο δω και περα).
Μην τα παρατατε επ\'ουδενι λογω.
Και ενα ευχαριστω σε ολο το φορουμ.
Κανενα επιδομα δινει το κρατοσ?Κιπακο?
Επιδομα?
Εχω ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δωρεαν ως ΑΜΕΑ δηλαδη ΙΚΑ αλλα ετσι κι αλλιως δουλευω...οποτε και αυτο αχρηστο ειναι...καλο να υπαρχει σε περιπτωση που το μελλον στραβωσει πολυ...πολυ...πολυ.
just keep walking συμπαθεστατε αγνωστε
εισαι σπουδαιος αγωνιστης
νομιζω οτι εισαι απο τα πιο ισορροπημενα ατομα που εχω δει να εκφραζονται στο νετ...
Really..ευχαριστω Remedy...εδω που τα λεμε ανησυχω μηπως ειμαι κατα καποιο τροπο υπερλογικος πολλες φορες...κατι σαν το spock:P
Μπράβο Keep! Πάντα καλά φίλε μου να γίνεσαι όλο και πιο δυνατός!! Να σε ευχαριστήσω και εγώ από την δική μου μεριά για τα αξιόλογα post σου που έχεις κάνει τόσα χρόνια τώρα.
o spock ποιοσ ειναι καλε?..ξερεισ καλη ειναι και η λογικη..εγω πεταγομαι στα ακρα η μονο συναισθημα η μονο λιγικη...αυτη η σταθεροτητα (λογικη)σου ειναι σκληρη μεν αλλα καλη..:)
Να εκφράσω την συμπαράσταση μου κι εγώ όσον αφορά τα posts. Αν και δε είμαι από φανατικούς... προσπαθώ να συμβάλω σε ότι μπορώ. Θάρρος θέλει και χρόνο.
Τα post σου keep θα έλεγα ότι εκφράζουν τη λογική της παράλογης αρρώστιας... έτσι όλοι μαθαίνουμε από κάτι.
Τhx ολους...
Quote:
o spock ποιοσ ειναι καλε?
OMG ή εγω γερναω επικινδυνα ή εσυ εισαι πολυ νεα:P
http://img404.imageshack.us/img404/4...lcanmb3.th.jpg
... και για κακό το λες δηλαδη ... ;Quote:
Originally posted by keep_walking
Really..ευχαριστω Remedy...εδω που τα λεμε ανησυχω μηπως ειμαι κατα καποιο τροπο υπερλογικος πολλες φορες...κατι σαν το spock:P
-Ήταν ο αγαπημένος μου ... !
Τ΄αυτάκια του ιδίως ... !
(... αλήθεια από \"αυτάκια\" Keeπακο πωως πάμε ;; αρχίζουν να κάνουν ... \"γωνίτσες\" ; ;) ;) ;) ;) )
χεχεχεχ......... λολ..ε να μου ελεγεσ σικουερστ να καταλαβαινα....αλλα το σταρ τρεκ ε...στα πολυ τελευταια του το προλαβα..χεχε....
Κιπακο μου αυτο το ξερεισ?
Σχιζοφρένεια: Νέα αποτελεσματική θεραπεία
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=2503
Αυτο το νημα το εχω στην καρδια μου...ηταν το πρωτο ουσιαστικο νημα...επικοινωνιας , οταν πρωτογραφτηκα και το λατρευω. Ειπα να το ανεβασω αν και απο τοτε πολλα εχουν αλλαξει:)
Το επανέφερα γιατί έδινε πολλές και σημαντικές πληροφορίες πάνω στο ζήτημα του νήματος.Αλλά πώς να επικοινωνήσεις με ένα άτομο όταν βρίσκεται ας πούμε στη φάση ενός ψυχωτικού επεισοδίου;Ή μίας υποτροπής;Θέλω να πω,δεν είναι πάντα φανταστική η αδυναμία επικοινωνίας,ούτε η δυσκολία έγκειται πάντα στη σφαίρα της ψυχολογίας του πάσχοντα,πάσχουν και οι άλλοι όταν αδυνατούν να προσεγγίσουν ενώ θέλουν.Πόσο μάλλον όταν δεν έχουν τη γνώση ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση γι αυτό.Quote:
Originally posted by tessa
keep walking,
ειναι βασικο χαρακτηριστικο ειδικοτερα της αποδιοργανωτικης σχιζοφρενειας η ελλειψη εκφρασης και συναισθηματων οπως επισης και η ασυναρτησια στο λογο οταν η συμπτωματολογια ειναι εμφανης η υπαρχει αναρρωση απο ψυχωσικο επεισοδιο. Σιγουρα συμβαλλουν και τα φαρμακα. Τα αντιψυχωτικα βεβαια - της παλαιοτερης γενεας-δημιουργουν μια γνωστικη και νευροψυχολογικη επιβαρυνση σε σχεση με την υπολοιπη φαρμακοθεραπεια. Η δικη μου αποψη στο λογο για τον οποιο τα ατομα με σχιζοφρενεια δεν γραφουν στα fora ειναι κυριως γιατι η σχιζοφρενεια ειναι μια κατα καποιο τροπο μυθοποιημενη διαταραχη με πολλα σκοτεινα σημεια για τους περισσοτερους. Ειναι ταμπου και στιγμα ενω το αγχος, η καταθλιψη και η διπολικη διαταραχη ειναι πιο κατανοητα. Για το τελευταιο οι περισσοτεροι δεν ξερουν οτι παραπεμπει στη μανιοκαταθλιψη οποτε δινουν μεγαλυτερο βαρος στον ορο καταθλιψη παρα μανια. Ενω η σχιζοφρενεια μπαινει παντα κατω απο την εννοια της \'τρελλας\', της παρανοιας και της επικινδυνοτητας. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ετσι απλα οι σκεψεις αυτες εχουν γινει πλεον αισθητες στους ασθενεις με σχιζοφρενεια εφοσον πολλοι δεν αισθανονται ανετα μαζι τους, νομιζουν πως εχουν συνεχεια μειωμενη αντιληψη της πραγματικοτητας. Ολα αυτα οδηγουν τους ασθενεις να αποφευγουν να μιλησουν ανοιχτα.
τεσσα
Αυτό θα μπορούσε να είναι μία εξήγηση ίσως;Ναι,και ο φόβος της έκθεσης είναι μία άλλη παράμετρος.Όπως σε ένα φόρουμ με διατροφικές διαταραχές τα άτομα που ποστάρουν λιγότερο είναι αυτά που αντιμετωπίζουν νευρική ανορεξία,καθώς έχει τις δυσκολότερες,πιο\"άγριες\"π� �ευρές απ\'όλες,οπότε και δυσκολία να τις επικοινωνήσει κάποιος,έτσι νομίζω και σε αυτή την περίπτωση.
Keep,καλά έκανες και το χτύπησες.
:)
η γνωση ειναι μεσα μας αλλα δεν ειναι η ευτυχεια. μπορει να ειναι δυναμη αλλα δεν χαριζει παρα μονο δανειζει.
οι σχιζοφρενεις ακουνε αυτο που θελουν να ακουσουν. οι σχιζοφρενεις παραποινιουνται για τα εξης:
οτι καποια απο τα μελη του σωματος τους δεν ειναι δικα τους.
οτι τους κατασκοπευουν
οτι τους κοροιθδευουν
οτι οτι και να πουν ειναι αποτελεσμα του νου τους
οτι απειλουνται προς εξαφαμνηση
οτι ζητανε εκδικηση
πιθανως η σχιζοφρενεια να ειναι ενα ειδος μεταθανατιας ζωης, αυτο το ενα κλικ που μπορει να παραμεινει για λιγο περισσοτερο.
καλο ειναι βεβαια να μην παραμεινει για πολυ καιρο η ψυχωση σε εναν ανθρωπο αλλα να μπορει να λαβει βοηθεια ο πασχων απο τον θεραπευτη του και να λαβει την φαρμακευτικη του αγωγη οσο πιο γρηγορα γινεται. την ψυχωση δεν την επιλεγεις. σε επιλεγει.
σαφως και οι θεωριες αλλαζουν συμφωνα με την υποκειμενικοτητα του ατομου. ολα ειναι σχετικα σε σχεση με τον χρονο και την αποσταση μεταξυ δυο αντικειμενων.
Rain μπράβο δίνεις το καλό παράδειγμα, ότι πάσχουν δήθεν οι άλλοι όταν θέλουν να επικοινωνήσουν με έναν ψυχωτικό. Σιγά μωρέ τι θα πάθουν; Θα τους πέσει ο ....? Ή θα κουραστούν;
Πάσχουν; Άκου πάσχουν!!
Θέλεις να πεις ότι είναι εύκολο έτσι;Οκ,ό,τι πεις.Και μόνο όμως τη δική σου επικοινωνία να παρατηρήσεις,το πώς ερμήνευσες όσα έγραψα,θα το καταλάβεις.Καθόλου εύκολο δεν είναι.Και καθόλου απλό όσο το παρουσιάζεις.Αναφέρθηκα εξάλλου σε συγκεκριμένες καταστάσεις και χρονικά διαστήματα.
Αν μελετήσεις πόσες επιπτώσεις έχει η σχιζοφρένεια ας πούμε όχι μόνο στο άτομο που τον αφορά κατά πρώτον,αλλά και στο άμεσο περιβάλλον του,τα λέμε.Ξέρω γυναίκα(μητέρα)που έχει χρόνια προβλήματα από τις επιπτώσεις της ασθένειας στο οικογενειακό σύστημα.Σοβαρά προβλήματα,όχι ένα άγχος που θα περάσει.Και ξέρω και μένα εδώ που τα λέμε,που η ασθένεια της μητέρας μου-μαζί με όλα όσα έφερε αντάμα-έφτασε εμένα να γίνω κομμάτια και τ\'αδέρφια μου επίσης.
Εάν το άμεσο περιβάλλον δεν μπορεί να καταφέρει την επικοινωνία σε διαστήματα τέτοια,δε βλέπω πως κάποιοι άγνωστοι και άσχετοι περισσότερο ή λιγότερο θα το καταφέρουν καλύτερα.Μιλάμε για οξείες φάσεις πάντα,εκεί εστιάζομαι.
Γιατί τι πρόβλημα έχει η επικοινωνία μου; Εσύ κάνεις λάθος, συγχέεις τη διπολική διαταραχή με τη σχιζοφρένεια. Καμμία σχέση. Στην διπολική διαταραχή υπάρχει συνείδηση, μπορείς να φωνάξεις, να αντικρούσεις επιχειρήματα, να επιτεθείς. Στη σχιζοφρένεια είσαι απλώς ένα άβουλο πλάσμα, που λέει ασυναρτησίες. Άρα τι κακό να κάνεις στους άλλους; Είναι δυνατόν να μιλάμε για τέτοια; Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να επικοινωνήσεις με ένα άτομο που είναι λογικό κατα τ άλλα απλά έχει μερικές κρίσεις παραλογισμού; Τα παρεξηγείς πολύ τα πράγματα. Όσο γι\'αυτή τη γυναίκα που μου λες, μπροεί να έχει σοβαρά προβλήματα, λόγω του στίγματος. Είναι αδύνατον να έχει αυτά τα προβλήματα λόγω της έλλειψης επικοινωνίας. Μα είμαστε σοβαροί τώρα; Τι είναι αυτά που λέμε; Εκτός ότι είναι άδικα, στιγματίζεις και τους ψυχωτικούς, ότι να αυτός δεν μπορεί να επικοινωνήσει άρα μας κουράζει, και άρα δεν τον κάνουμε παρέα αν είναι να πάθουμε σοβαρά προβλήματα! Έλεος!
Η επικοινωνία σου είναι καβγατζίδικη.Αυτά.
Ναι και πάλι θες να στιγματίσεις να πεις ότι είναι από την ασθένεια αυτό ε; Όχι από την προσωπικότητά μου που θίγεται από αυτά που διαβάζεις. Αν δηλαδή εσένα σου θίξω πχ τη μάνα ή τον εαυτό σου δεν θα καυγαδίσεις; Θα το πάρεις στο ελαφρύ; Μην μας το παίζεις και ανώτερη τώρα. Μπορεί να απαντήσεις με έναν τρόπο που έμμεσα να θίγει αν δεν καυγαδίσεις, εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
Αν διαβασετε τις 10 σελιδες του νηματος θα δειτε οτι ειναι ολες \"καθαρες\" απο διαμαχες , παρακαλω να μεινει ετσι.
Δηλαδή πρώτον τα θέματα ανήκουν στο θεματοθέτη για πάντα(ειδικά αυτά που δεν αφορούν κάτι προσωπικό του θεματοθέτη), και δεύτερον keep σε ενδιαφέρει πιο πολύ να μην υπάρχουν διαμάχες στο θέμα σου ή να μην σε στιγματίζουν με αρνητικά λόγια; Διάλεξε. Γιατί εγώ υπερασπίζω μια ομάδα ατόμων αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλον να τον ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει όμως.
Ανοιξε θεμα τοτε...ευτυχως δηλαδη που ανεφερα οτι αγαπαω ειδικα αυτο το νημα...για αυτο το επανεφερα.
Απο κει και περα η Rain δεν ειπε τιποτα στραβο...σαφως και υποφερουν και οι αλλοι οταν υπαρχει ελλειψη επικοινωνιας. Τουλαχιστον αυτοι που ενδιαφερονται γιατι αυτοι που δεν ενδιαφερονται απλως αδιαφορουν.
Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξω θέμα. Απλώς με ενόχλησε αυτό που είπε η Ρέιν, και δεν το ενστερνίζομαι, αν το πιστεύεις κι εσύ τι να σου πω. Το βλέπεις αλλιώς όμως, αλλά δεν παύει να είναι άσχημο. Anyway.
Δεν ειναι κατι που ενστερνιζομαι εγω , υπαρχουν ολοκληροι συλλογοι στηριξης οικογενειων που εχουν καποιον που υποφερει , υπαρχει συλλογος στην Ελλαδα στηριξης για τα αδερφια του ασθενη που υποφερουν , υπαρχουν και φυσικα συλλογοι στηριξης των ασθενων. Δεν υποφερει μονο ο ασθενης αλλα και οσοι τον αγαπανε και ενδιαφερονται. Ενα απο τα πλεον σημαντικα πραγματα στην ζωη και για μερικους και το μονο ουσιωδες ειναι η επικοινωνια.
Το νημα αυτο εγινε γιατι ενοιωθα την τεραστια αναγκη να επικοινωνησω και η επικοινωνια ειχε γινει γολγοθας.
Μια προσπαθεια δηλαδη προσεγγισης των αλλων ανθρωπων γιατι κατι δεν πηγαινε καλα στην \"συνταγη\" της επικοινωνιας.
Ναι, υποφέρουν αν τον αγαπάνε και βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκεται υγείας, αλλά και κοινωνικά. Αλλά όχι επειδή δεν μπορούν να επικοινωνήσουν! Δεν υπάρχει τέτοιος σύλλογος και ούτε θα ήταν λογικός άμα υπήρχε. Εντάξει, η επικοινωνία δεν είναι το παν. Υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά, όπως η υγεία και η αγάπη και άλλα πολλά. Τώρα γι\'αυτούς που είναι το παν, τι να πω. Άλλο εσύ που δεν μπορούσες να επικοινωνήσεις λες. Αυτό είναι ότι εισέπραττες ίσως αδιαφορία και αυτό σε πείραζε. Άρα έλλειψη αγάπης ή έστω συμπάθειας. Εννοώ πάντως η επικοινωνία με την έννοια που τη λέμε εδώ δεν είναι το παν. Όχι με την έννοια που αρμόζει στην δική σου περίπτωση. Και εξάλλου ένας σχιζοφρενής, μπορεί να επικοινωνήσει, απλά όχι πάντα.
lightbluepath θες να μας εξηγήσεις πως εννοείς εσύ την επικοινωνία?
http://www.athenssiblings.com/2008/03/blog-post.html
Επικοινωνια κια ενημερωση για αδερφια και φιλους ατομων με ψυχοκοινωνικες δυσκολιες....ενα παραδειγμα , για οικογενειες γενικα υπαρχουν πολλα.
Οταν αναφερα δεν μπορω να επικοινωνησω , δεν εννοω οτι δεν μιλαγα καθολου αλλα το οτι ειχα δυσκολιες στην επικοινωνια.
Αν εμπαινα πχ στο φορουμ και εγραφα \"ΟΥΓΚ...υποφερω\" θα ειχα μερικα μηνυματα συμπαραστασης αλλα δεν θα μπαιναμε και στο ζουμι του θεματος ετσι?
Ειναι σημαντικο να μπορεις να εκφραζεσαι και να επικοινωνεις με τους αλλους ανθρωπους.
Αυτοί οι σύλλογοι που μου γράφεις, δεν έχουν να κάνουν πιστεύω με την επικοινωνία αυτή καθε αυτή με την έννοια που λέει η Ρέιν πχ, αλλά με την έννοια να μπορείς να στηρίξεις τον άνθρωπό σου.Quote:
Originally posted by keep_walking
http://www.athenssiblings.com/2008/03/blog-post.html
Επικοινωνια κια ενημερωση για αδερφια και φιλους ατομων με ψυχοκοινωνικες δυσκολιες....ενα παραδειγμα , για οικογενειες γενικα υπαρχουν πολλα.
Οταν αναφερα δεν μπορω να επικοινωνησω , δεν εννοω οτι δεν μιλαγα καθολου αλλα το οτι ειχα δυσκολιες στην επικοινωνια.
Αν εμπαινα πχ στο φορουμ και εγραφα \"ΟΥΓΚ...υποφερω\" θα ειχα μερικα μηνυματα συμπαραστασης αλλα δεν θα μπαιναμε και στο ζουμι του θεματος ετσι?
Ειναι σημαντικο να μπορεις να εκφραζεσαι και να επικοινωνεις με τους αλλους ανθρωπους.
Όσο για το ότι υποφέρεις, αυτό τα λέει όλα νομίζω, δεν χρειάζεται να μπεις στο ζουμί. Απλά θέλω να πω, για μένα η επικοινωνία δεν είναι το παν, γι\'αυτό και ποτέ δεν ήμουν ρατσίστρια με τους σχιζοφρενείς. Τώρα πως το παθα, γι\'αυτό δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεός.
Η επικοινωνία είπα έχει δύο έννοιες, την εξήγησα τη μία, τώρα η άλλη που λέει εδώ η Ρέιν, είναι το να μπορείς να συνομιλήσεις δλδ περισσότερο αφορά την ομιλία αυτή καθε αυτή, τη λογική.Quote:
Originally posted by claire
lightbluepath θες να μας εξηγήσεις πως εννοείς εσύ την επικοινωνία?