Quote:
Originally posted by giota73
Καλημέρα σας. Πρώτη φορά γράφω εδώ έχω πολλά να σας πω αλλά ας αρχίσω από τις φοβίες . Δεν ξέρω αν είναι φοβία θα σας το περιγράψω για να το περιγράψω και σε εμένα γιατί αποφεύγω και στον εαυτό μου να το αναλύσω. Λοιπόν οδηγώ περίπου 10 χρόνια. Ημουν άνετη με την οδήγηση, όχι ότι έκανα και μεγάλες διαδρομές αλλά τουλάχιστον στις γειτονικές πόλεις πήγαινα και μάλιστα έτρεχα μ 200 . Εδώ και κάποια χρόνια οδηγώ μέσα στην πόλη μόνο και αυτό με δυσκολία . Ευκολα κάνω τις συνηθισμένες διαδρομές αλλά αν είναι να κάνω κάποια όχι και τόσο συνιθισμένη φοβάμαι. Εκτός πόλης δε με πιάνει τρέμουλο. Εχω την αίσθηση ότι ζαλίζομαι, αν και δεν είναι ακριβώς αυτό. Με αποσυντονίζει η ταχύτητα, ακόμη και αν οδηγεί άλλος. Η εικόνα του δρόμου μπροστά μου με τρομάζει , θαρρείς και χάνω τον εστιασμό μου, αυτό είναι, η εικόνα του δρόμου χωρίς κάποιο άλλο σημείο μπροστά μου, ή δίπλα μου με κάνει να χάνω τον εστιασμό μου, φοβάμαι ότι θα φύγωαπό το δρόμο, θα πε΄σω πάνω σε κανένα. Ωστόσο μέσα στην πόλη που οδηγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω χάσει τις ικανότητές μουστηνοδήγηση, αντιδρώεκεί που χρειάζεται ,θαέλεγα ότι οδηγώ καλά. Αισθάνομαι λοιπόν ότι είναιφόβος αυτόπου με κηριεύει εκτός πολης αλλά δεν ξέρω πως να το αντιμετώπισω. Εχω δοκιμάσει να οδηγήδσω εκτός πολης αλλά δεν είναι δύσκολο, λέω πότε θα τελείωσει και αυτό όχι μόνη μου με συνοδηγό τον άντρα μου. Δεν ξέρω ανα καταλάβατε τίποτα, τουλάχιστον εγώ τόσα μπορώ να καταλάβω δεν μπορώ νατο εξηγήσω περισσότερο. Και δεν έχει συμβεί κάτι κάποιο ατύτχημα για να δικαιολογήσει τους φόβους μου.΄Αυτό πουέχει συμβεί είναι παρατεταμένες ζαλάδες με διάφορα αίτια , κυρίως αυχενικό, δεν ε΄νιωθαικανλη ούτε να περπατήσω όχι να οδηγήσω. Από τότε λοιιπόν ακόμηκαι χωρίς να έχω ζαλάδες φοβάμαι.
Ε,χμμμ..Μόλις διάβαζα την αρχή ήθελα να σε ρωτήσω αν είχε συμβεί ατύχημα.Γιατί εγώ όσες φορές περευρέθηκα σε ατύχημα δεν αντέδρασα άσχημα την παρούσα στιγμή αλλά μου βγήκε μετά σα φοβία και όταν έμπαινα σε αυτοκίνητο για 2 περίπου χρόνια μετά το ατύχημα δεν μπορούσα να μείνω ήρεμη.Πίστευα ότι θα τρακάρουμε,τα αυτοκίνητα γύρω με ζάλιζαν και ότι ήταν πολύ κοντά μας.Το ξεπέρασα δύσκολα αυτό το συναίσθημα.Τις ζαλάδες τις έχεις ελέγξει;Τι είναι αυτό που σε κάνει να συσχετίζεις το άγχος του δρόμου-αυτοκινήτου με τις ζαλάδες που έχουν άλλη αιτία και όχι ψυχολογική όπως μας λες;;;