Originally Posted by
Έρις
Κύκνε, ο θάνατος είναι μέσα στη ζωή... Καταλαβαίνω ότι δεν τα σου είναι εύκολο να διαχειριστείς τις απότομες αλλαγές στη ζωή κι ότι ταράζεσαι, αλλά δυστυχώς παντού υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας. Επίσης, έχεις πολύ δουλειά να κάνεις με τον εαυτό σου, είναι κάτι παραπάνω από κρίμα να φορτώνεσαι με παραπάνω άσχημες σκέψεις και στεναχώριες, ιδιαιτέρως όταν αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα μέσα σου να διογκώνονται... Δεν το λέω ως κριτική, απλώς έχεις πολλά ανοιχτά μέτωπα νομίζω, ίσως χριεάζεται περισσότερη κινητοποίηση από μέρος σου.
.....Για να σου πω και τη δική μου ιστορία, θέλοντας να σου εξηγήσω με παράδειγμα πως αυτά είναι δυσάρεστα και αναπάντεχα γεγονότα της ζωής... Πριν τέσσερα χρόνια σχεδόν πέθανε ο πατέρας μου, ο οποίος δεν ήταν άρρωστος, ήταν μία χάρα και νέος (54 έτων)... Την ημέρα που πέθανε, έφυγα το μεσημέρι για δουλειά και καθόταν στο τραπέζι με τη μάνα μου κι έπινε το ουζάκι του... και ήταν μία χαρά.... το ίδιο βράδυ στη δουλειά, ήρθε ένας φίλος μου και μου είπε "Πέθανε ο πατέρας σου". Φέτος είναι η χρονιά που πρέπει να γίνει η εκταφή....
....Όλα αυτά μπορούμε απλώς να τα αντιμετωπίσουμε ως προκλήσεις της ζωής, ως μαθήματα ζωής. Ο πόνος στην απώλεια είναι λογικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε εκεί... τα συναισθήματα κυλάνε, οι πληγές κλείνουν για να ανοίξουν καινούργιες με κάποια άλλη αφορμή... μέσα σε όλο αυτό αξίζει να εστιάζουμε και σε κάτι θετικό.....