Δε θα μου φαινοταν περιεργο!
Printable View
Θα μπορούσα να σου γράψω εκατοντάδες περιστατικά που έχουν συμβεί σε φόρουμς, που αρχικά έδωσαν την εικόνα ΤΗΣ καταγγελίας και μετά από καιρό (λίγο ή περισσότερο) κατέπεσαν ως τραπουλόχαρτα.
Θα μπορούσα να σου περιγράψω πολλούς και σοβαρούς λόγους, νομικά κατοχυρωμένους, γιατί η διαχείριση των φόρουμς, ΔΕΝ πρέπει να παίρνει θέση σε pm ανάμεσα στα μέλη (εκτός όσων συνιστούν ποινικό αδίκημα, κάτι που είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να το κάνει), όταν δίδει στα μέλη την επιλογή Προσθήκη στη Λίστα Αγνόησης, όπως επίσης ΔΕΝ πρέπει να παίρνει θέση σε ότι γίνεται ανάμεσα στα μέλη έξω από το φόρουμ.
Τα παραπάνω στα γράφω ως χρόνια χρήστης στο νετ, αλλά και ως ιδιοκτήτης forum, blog κλπ
Το κάθε μέλος, έχει δικαίωμα να ανοίξει οποιοδήποτε νήμα, από την στιγμή που δεν παραβιάζει τους κανονισμούς του φόρουμ, όπως επίσης έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει το που και το πως θα τοποθετηθεί. Κανένα πρόβλήμα
Είναι επίσης αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθε μέλος να απευθυνθεί στον admin και τους mods για κάθε τι που θέλει να καταγγείλει ή που έχει σχέση με το φόρουμ.
Η δική μου αναφορά, έγκειται στο ότι αντιμετωπίζεται μια τρικυμία σε ποτήρι ως τσουνάμι που καταστρέφει πόλεις. Αυτή η μεσημεριανής τηλεοπτικής ζώνης νοοτροπία, δεν μου κάνει. Απλά
να υποθεσουμε οτι τα εκατονταδες περιστατικα εχουν συμβει σε... εσενα?
συμβαινει ομως η σεξουαλικη παρενοχληση να συνιστα ποινικο αδικημα, οποτε τσαμπα ο κοπος σου για την υπερασπιση του λιγουρη...
και πως μπορει καποιος να βαλει καποιον σε λιστα αγνοησης προληπτικα πανεξυπνε?
το συγκεκριμενο αδικημα, πριν τελεσθει, δεν υπηρχε!!!!!
και αρκει μια κουβεντα για να γινει!!!!
ΑΡΑ ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΣΟΥ
χμμμ, μιλάτε για πμ που ξεκινούν μετά από κάποιο συγκεκριμένο ποστ που κάνεις, που δίνει την εντύπωση στον άλλο ότι κάτι μπορεί να γίνει? τα πμ αυτά είναι χυδαία ή όχι?
πάντως, κι εμένα μου φαίνεται ότι δεν γίνεται να ελέγχει η διαχείριση τα πμ, σχεδόν σε κανένα φόρουμ δε γίνεται. από την άλλη, καταλαβαίνω αυτό που έγραψε κάποιος πιο πάνω ότι πολλές φορές πατάνε πάνω στις ενοχές που μπορεί να νιώσεις ότι αδιαφορείς.
κλαιρ, ΚΑΤΟΠΙΝ καταγγελιας, φυσικα και μπορει να τα ελεγξει
εχει γινει καταγγελια στην διαχειριση για συγκεκριμενο περιστατικο
Ναι, το υποκειμενικό μπορεί αρκετές φορές να πλάσει άτοπες ή άστοχες καταγγελίες, ναι υπάρχει περίπτωση να γίνουν παρεξηγήσεις..
όμως αυτό ακριβώς το υποκειμενικό δεν μπορούμε να το ακυρώνουμε, ιδίως εδώ μέσα.. που ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει οτιδήποτε.
Έτσι λοιπόν μπορεί να τύχει σε μένα ένα ενοχλητικό κύμα και με πλάτσα πλούτσα - ignore να ξεμπερδέψω,
κάποιος άλλος όμως αυτό το κύμα να το βιώσει πράγματι ως τσουνάμι!
Αν μάλιστα είναι και σε φάση που ''δεν μπορεί να τρέξει ή να κολυμπήσει'' ακόμα χειρότερα..
Κάποιες σελίδες πριν, αναφέρθηκε ότι υπήρξαν ακόμα και απειλές, πιέσεις και ότι όλο αυτό δε συνέβη μόνο σε ένα μέλος.
Οπότε σαφώς και αφορά σε όλο το φόρουμ. Έστω σε πρώτη φάση ως συζήτηση.
Πιστεύω ότι τόσο η ιδιαιτερότητα αυτού του χώρου, όσο και η φύση των ενοχλήσεων καθιστά απαραίτητη την επέμβαση της διαχείρισης.
Ας μην υποτιμάμε την κρίση της..
*Σε οποιοδήποτε φόρουμ ή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει οτιδήποτε.
Aπό την άλλη, δεν έχουν "όλα" τα μέλη εδώ Facebook; Εκεί το "τσουνάμι" πως το αντιμετωπίζουν; (!)
**!!! Aυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και σοβαρό (συνήθως τα κουτσαβάκια απειλούν μέσω pm, e-mail κλπ) και εάν έχει συμβεί ΚΑΚΩΣ ανοίχτηκε το νήμα με τέτοιο τίτλο, όπως επίσης ΚΑΚΩΣ δεν έχει τοποθετηθεί ο admin για τις ενέργειες που έχει κάνει ή για να διευκρινήσει/ξεκαθαρίσει το τι έχει συμβεί.
τι σχεση εχει η αναφορα στο φμ και αλλους τεοιτους διεθνεις απροσωπους χωρους, οπου για να υπερασπισεις τον εαυτο σου, πρεπει να πας στα δικαστηρια?
εδω ο χωρος ειναι μικρος, με εδρα την ελλαδα, η διαχειριση ειναι γνωστη, ειναι πολυ απλο να γινεται ελεγχος.
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...που λέει και ο θυμόσοφος λαός.
Εαν αναφερεστε γενικα στην παρενοχληση ειμαι και εγω θυμα! ναι και ομως !
Τωρα εαν με τον ορο σεξουαλικη παρενοχληση εννοειτε και το ΠΡΗΞΙΜΟ δλδη την διάχυτη συγκέντρωση υγρών μέσα στα γεννητικα οργανα , τοτε εχω υποστη και σεξουαλικη παρενοχληση!
Με το παραπανω "ελαφρο" κειμενο δεν θελω να υποτιμησω ουτε να κοροιδεψω το θεμα , αφου ειναι μεγαλο κακο να γραφει καποιος με μηνυματα σε καποια κοπελα βλακειες! να γραφει υβρεις ! και φαντασιωσεις του σε καποια - καποιον που δεν του εχει δωσει κανενα τετοιο δικαιωμα ! ουτε κανενα θαρρος για να το κανει ! υπαρχουν τοσα σαιτ στο ιντερνετ που μπορει ο καθενας να ξεδωσει και να γραψει οτι ανωμαλια η οτι φυσικη σεξουαλικη φαντασιωση του ερθει στην κεφαλα του!
Οχι εδω μεσα λοιπον ! ας σεβαστουμε το χωρο , ας σεβασουμε οτι οι πιο πολλοι εδω μεσα εχουμε καποια προβληματα καποιες ασχημες στυγμες και το μονο που δεν μας περισσευη ειναι να γραφουν τετοια στα κοριτσια και γυναικες του φορουμ.!
Προτινω οποια - οποιος εχει παθει κατι τετοιο να μας λεει ποιος ειναι , ν γραφει το ονομα αυτου που γραφει τις βλακειες για να το γνωριζουμε ολοι εδω μεσα. Βεβαια να κανει αντιγραφη το μηνυμα για να υπαρχει και η αποδειξη . Βεβαια το πρωτο που θα επρεπε να κανει οποια την παθει εινα να το καταγκηλει στους υπευθυνους του φορουμ για να τον πεταξουν .
Δεν έχει καμία σχέση αυτός ο χώρος με το facebook.
Εκεί με ένα κλικ πετάς τον άλλο από φίλο σου, τον μπλοκάρεις και δεν ξανα ασχολείσαι ποτέ μαζί του.
Εδώ είναι κοινότητα και υπάρχει κοινό πεδίο δράσης απ' όλα τα μέλη.
Μπλοκάρεις μεν κάποιον, αλλά μετά μπορεί να έχεις "επιπτώσεις" . Αν διαβάσετε προσεκτικά το πρώτο μνμ της ρειν σε αυτό το θέμα θα καταλάβετε τι εννοώ. Και για χιλιοστή φορά θα πω, πως μπορεί κάποιος να έχει τη δυναμη να γράφει το τρολ που τον ακολουθεί στα θέματα, τον ειρωνεύεται ή ακόμη και τον απειλει, με ένα μέλος τσακισμένο ψυχολογικά που έρχεται να αντιμετωπίσει άλλο ένα θέμα που προέκυψε από τα ΔΕΝ θελω του.
Το facebook είναι ένας χώρος διασκέδασης, δεν καταθέτει κανείς την ψυχή του και τα προβλήματα του.
γιώργο...έχεις δει κανένα παιδόφιλο να λέει στο πιτσιρίκι πάμε να σε @@@ ?
Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Υπάρχουν χιλιάδες ύπουλοι μέθοδοι. Θα σου πω μία.
Ανοίγω εγώ η κορνηλία ένα θέμα και γράφω, "δεν αντέχω", "τα βλέπω όλα μαύρα", "δε θέλω πια τη ζωή μου" κλπ κλπ.
Αρχίζει ο κορνήλιος τα πμ. "Πόσο θα ήθελα να σε βοηθήσω, μαύρισε η ψυχή μου κορίτσι μου με αυτά που περνάς, έχω μια παρόμοια ιστορία από πρώην μου που πια είναι μια χαρά....έχεις μσν?"
Πάμε στο μσν, μπιρι, μπιρι, υποστηριξη, κατανόηση, επιτέλους η κορνηλία βρήκε τα αυτιά που έψαχνε. "Μήπως έχεις φεισμπουκ? Να βλέπουμε και ο ένας τον άλλον".
Πάμε φεισμπουκ. Περνάει η κορνηλία τις "εξετάσεις". Εκεί αρχίζει το πανηγύρι.
"Ο έρωτας σου δίνει φτερά, ο έρωτας μπορεί να σε απελευθερώσει από κάθε πάθηση σου, από κάθε τι που σε βαραίνει, εγώ θα σε σώσω".
Η κορνηλία όμως δεν ενδιαφέρεται για ...σεξ. Συμπαράσταση θέλει. Εκεί αρχίζουν τα απανωτά πμ πίεσης. "Γιατί δεν θες να βρεθούμε? Με φοβάσαι? Αφού ξέρεις ποιος είμαι, ξέρεις το όνομα μου, με έχεις δει, για ποιον με πέρασες?"
Η κορνηλία δεν ξέρει πια τι να κάνει, απαντάει, προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά ο τύπος δεν σταματάει συνεχίζει την πίεση.
όλο αυτό θα ήταν πολύ "γλυκό" αν δεν γινόταν σε τόσα μέλη...:)
να συμπληρωσω, οτι δεν ειναι καθολου τυχαιο, που η συγκριση με το φεισμπουκ επανερχεται, απο καποιους που κανουν οτι δεν καταλαβαν τι συζηταμε.
ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ βρισκεται το προβλημα, γι αυτο και επανερχεται.
καποιος εχει περασει το φορουμ για εναν οποιοδηποτε χωρο κοινωνικης δικτυωσης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
δεν ειναι υποχρεωτικο να ειναι κανεις ασθενης για να συμμετεχει εδω
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΤΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ!
οποιος κανει πως δεν καταλαβαινει, θα αναγκαστει να "καταλαβει"
Remedy ,δεν πιστευω να εννοεις εμενα , που ακομη δεν εχω καταλαβει ποιος ειναι ο εκμεταλευτης , ο λιγουρης, ο σαβουρογαμης του φορουμ, παρολο που διαβασα ολο το θεμα ...
Με τη λογικη οτι εδω , κυριαρχει το θεατρο του παραλογου!!!!!!!
Γιατί δεν αναρωτιέται ο καθένας μας τι είναι σεξουαλική παρενλοχηση??
...Σεξουαλική παρενόχληση είναι οταν ο άλλος ειναι εντελλώς αφελής και δεν μπορεί να αντιληφθεί το πόσο ελεηνός μπορεί να γίνει ο συνομηλητης του?Παρενόχληση ειναι να αφήνει να του καταπατά τα όρια του ,ο άλλος???
...Παρενόχληση είναι να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την μοναξιά ή το πρόβλημα του?? Μα.. ο ίδιος δεν ήταν αυτός που του έδωσε αυτό το δικαίωμα???
Και στην περίπτωση που εξακολουθεί να είναι επίμονος?? Μένεις αλώβητος? Θεατής?
Και ας αφήσω τους προβληματισμούς.
Παρενόχληση ειναι :
Να υποτιμά την αξιοπρέπεια σου , πατώντας πάνω στην αδυναμία σου.
Να είναι ταπεινωτικός. <<( παει με την αξιοπρέπεια)>>
Να είναι επίμονος.
Να είναι προκλητικός.
Να απειλήσει ή να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής ελέγχου.
Και τι μπορούμε να κάνουμε?
Απλά
Διακόπτουμε την οποιαδήποτε συνομιλία με τον/την ''δραστη''
Ενημερώνεται ο διαχειρηστής υπεύθυνος της σελίδας.
Ενημερώνουμε άλλα μέλη, χωρίς όμως να προκαλείται πανικός.
Η πορεία θα δείξει.... ( αλύτρωτες θα πάμε γμτ )
Καλησπερα σου!
Οταν εννοεις οτι εχω κανει λαθος τι εννοεις?Οτι βρηκα λαθος αποτελεσμα σε μια ασκηση μαθηματικων?λολ.Οτι ειμαι εκτος θεματος στην εκθεση ιδεων που μας εβαλε η Θεοφανια?
Οταν μπαινεις σε τετοια διαδικασια αξιολογησης ενος ποστ και μαλιστα με απαξιωτικο τροπο οπου δειχνει παντελη ελειψη σεβασμου μαλλον προσπαθεις να ελεγξεις το τι θα γραψει ο αλλος.Αληθεια ομως εφοσον το βρηκες ασημαντο γιατι απαντησες?Θα μπορουσες να το προσπερασεις και να πας παρακατω....εκτος αν σε εχει χρισει καποιος συντονιστη της κουβεντας.λολ
Οσο για το αν εχω δικιο παντα δεν νομιζω οτι εχω προσπαθησει να επιβαλλω σε κανεναν την αποψη μου εκτος το να τοποθετουμαι σε καποια θεματα σημαινει αμεσα οτι επιβαλλω την αποψη μου!
Τωρα αν εχω καταλαβει καλα η αν αυτο που εγραψα ειναι σχετικο με το αρχικο ποστ τι να σου πω?Για μενα εχει και ειναι και το ζουμι της υποθεσης.........λυπαμαι
Συμπερασμα αν δεν σου αρεσουν αυτα που γραφω μην απαντας δεν εισαι υποχρεωμενη!!!!
Φιλικα!!
καλα ενταξει....
για να τελειωνω μπορεις να δεις οτι θες να δεις και αυτο ειναι δικο σου και μονο....
ομως αν δεις την προηγουμενη προταση περι ασκησεων μαθηματικων και την συγκρινεις με την επομενη περι <<εκθεσης ιδεων>> θα δεις οτι ειναι ενα σαρκασμος απενταντι στο πως αντιμετωπιζει η ρεμ την αποψη μου στο θεμα αυτο και τιποτε περισσοτερο...εγω νομιζω οτι ψαχνεσαι αλλα σε λαθος μερος......
μπορεις να απαντας οπως θελεις στην ρεμ κι ας κρινουν οι διαχειριστες περι σαρκασμου η μη, προσωπικα δεν με απασχολει.
σου απαντησα πολυ ξεκαθαρα και χωρις καμια απαξιωση η κοροιδια.
εκανες λαθος εκτιμηση των λεγομενων.
αν δεν θες να το δεχτεις, δεν με ενδιαφερει.
αν σε πειραξε η αληθεια (μου) δεν μπορω να κανω κατι.
δεν εχω να πω κατι αλλο, οσο και να προσπαθεις να πετας το μπαλακι στις στεγες, οσοι εχουν ματια, ειδαν και θα βγαλουν τα συμπερασματα τους. οποτε τσαμπα συγχιζεσαι και επαναλαμβανεσαι..
εχεις προβλημα να δεχθεις την αποψη του αλλου?λεγεται αρνηση και δημιουργει μεγαλα προβληματα δες το...........τα αλλα ολα που γραφεις ειναι εκλογικευσεις και προβολες αφου εισαι σε <<φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης>>.Το κουτσομπολιο δεν σε προαγει σε καθηλωνει.........
ανεμε
αντι να αναλωνεσαι σε διαγνωσεις
που ετσι κι αλλιως δεν εισαι σε θεση να κανεις,
συγκεντρωσου στο πολυ απλο πραγμα που σοπυ ειπα και σε εβγαλε απ τα ρουχα σου και προσπαθεις τοση ωρα να αποπροσανατολισεις την συζητηση που γινεται
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕΣ ΕΠΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΥΜ
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!
αυτο το απλο συζητηθηκε κι απο τοτε χτυπιεσαι σαν το χταποδι οτι δεν δεχομαι την αποψη σου.
ποια ειναι η αποψη σου δηλαδη?????
οτι η θεοφανια ειπε οτι στο φορουμ γινονται θεραπειες????
Ε ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ!!! ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!
ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!