Κοριτσια δηλ. το μεσημερι σημερα που εχω μακαρονια με κιμα , εγω μπορω να κανω μακαρονια ολικης αλεσης και να φαω με κιμα και σαλατα σε λιγικη ποσοτητα και να εχω κανει και διατροφη ;;;;;
Printable View
Κοριτσια δηλ. το μεσημερι σημερα που εχω μακαρονια με κιμα , εγω μπορω να κανω μακαρονια ολικης αλεσης και να φαω με κιμα και σαλατα σε λιγικη ποσοτητα και να εχω κανει και διατροφη ;;;;;
ναι! να προσεξεις λιγο την ποσοτητα των ζυμαρικων και το λαδι για να κανεις τον κιμα. το καλο με τα ολικης αλεσεως ειναι οτι νιωθεις χορτασμενος με πιο λιγη ποσοτητα:yes:Quote:
Originally posted by Alma libre
evelynkar , σε ευχαριστω πολυ ...........Θα στραγγιξω το κιμα και θα φροντισω να εχω μεγαλυτερη ποσοτητα λαχανικων ............. ευχαριστω και παλι....
Αλμα για να μην μπερδευεσαι στο μυαλο σου να εχεις οτι υδατανθρακες κ αμυλο ειναι το ιδιο πραγμα.Ειτε το λεμα αμυλο ειτε υδατανθρακα.Οποτε ο συνδυασμος ειναι:Πρωτεινη-Αμυλο(η Υδατανθρακας)-Λαχανικα(η Φρουτα)η πιο επιστημονικα:Πρωτεινη-Αμυλο-Βιταμινη CQuote:
Originally posted by Alma libre
Να ρωτησω κατι επειδη δεν το εχω ξεκαθαρισει κοριτσια . στις τριαδες γευματων συνδιαζουμε μια πρωτεινη , υδατανθρακες και αμυλο;;;; οι υδατανθρακες πρεπει να ειναι απο λαχανικα , σαλατα;;;;
Και στις δυαδες τι ακριβως συνδιαζουμε ;;;;;
Σας ευχαριστω ......
lessing σε ευχαριστώ πολυ , παρακολουθω και τα βιντεάκια , απλα εχω πολλες πληροφοριες και μεχρι να τις διαχειριστω ολες ψιλομπερδευομαι.......... Παντως πανω κατω τις τριαδες -δυαδες ακολουθουσα και εγω μεχρι τωρα αλλα με πολυ περιορισμενα φαγητα . Απο χτες προσθετω και άλλες ομαδες τροφων .......Βαρεθηκα να τρωω σαλατα , παξιμαδι και τυρι !!!
Κοριτσια καλημερα.Εγω αυτες τις μερες δεν προνοησα να παρω κατι μαζι μου οταν ημουνα εξω με αποτελεσμα να πεφτω με τα μουτρα στο βραδυνο οποτε δεν εχει νοημα να γραψω τι εφαγα αφου δεν τηρησα τις δυαδες.Αποψε εχει δυαδικτυακο σεμιναριο με θεμα γιατι καταφευγουμε στο φαγητο που εχει πολυ ενδιΑΦΕΡΟΝ.
lessing μου δεν πειραζει συνεχιζεις κανονικα .................... δεν το βαζουμε κατω ............. εγω με τα βιντεακια εχω βοηθειθει παρα πολυ .Με κανουν να καταλαβω αντιδράσεις και φασεις αδηφαγιας που περνω ............
Quote:
Originally posted by zouzouka
Καλημέρα κοριτσάρες!!!
Αν και έχω συμπτωματα αλτσχαιμερ σήμερα (μάλλον θέλω την καφείνη μου για να λειτουργήσω!) θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι έφαγα χθες!
8π.μ.: ένα τοστ με 2 φέτες γαλοπούλας, τυρί κότατζ και 2 μανταρίνια???? δεν είμαι και σίγουρη!!! anyway!
11π.μ.: ένα γιαούρτι 2% με δημητριακά
2μ.μ.: ψάρι ψητό με μαρούλι και πατζάρι και 3-4 κρίθινα παξιμαδάκια
5.30 μ.μ.: ένα πράσινο μήλο
8.30 μ.μ. :λίγα κριτσίνια πολύσπορα
11.00 μμ: ένα γιαούρτι 2% με δημητριακά και λίίίίγο μέλι(ακούς Μαρία??? λίγο μέλι!)
Ό,τι να 'ναι δηλαδή!!!! χαχαχαχαχαχ
Αν υπάρχει ασθένεια "υπεργιαούρτωση" είναι σίγουρο ότι θα την πάθω!
Πάντως ενώ στις 5.30 το μήλο το 'φαγα με μεγάλη δυσκολία αφού ήμουν ακόμα φουσκωμένη απ'το μεσημεριανό(να σας θυμήσω ότι ποτέ οι μερίδες μου δεν είναι μεγάλες!!), και μάλιστα έφαγα το μισό, στις 8 πεινούσα, γεγονός που μου αναπτέρωσε λιγάκι το υθικό.....γιατί έχω αρχίσει να προβληματίζομαι μήπως η ποσότητα του φαγητού στο σύνολο της ημέρας είναι μεγάλη για τις ανάγκες μου....
Χθες δεν γυμνάστηκα γιατί έτρεχα όλη μέρα σε κάτι δουλειές στο κέντρο της Αθήνας! Σήμερα όμως...θα γίνω πάλι fit!
Χαίρεται και πάλι!
Μόλις τελείωσα με τις δουλίτσες μου. Καίτη μην ανησυχείς για τα φουσκώματα είναι φυσιολογικά σε άτομα που αναρρώνουν από ανορεξία ή βουλιμία. Πρόσεξε λίγο τις ποσότητες σου κανε τα τρίωρα σου και σιγά σιγά η αίσθηση της πείνας και του κορεσμού θα λειτουργούν όλο και καλύτερα :). Θα σου πρότεινα στο πρόγευμα και στο απογευματινό να μην τρως γιαούρτι και να το τρως για πρωινό ή για βραδινό. Το πρόγευμα και απογευματινό πρέπει σύμφωνα με την συγκεκριμένη διατροφή να είναι ένα φρούτο απαραίτητα που το συνδυάζεις με ξηρούς καρπούς άψητους ανάλατους (κατά προτίμηση μουλιασμένους) ή με ένα μπισκοτάκι βρώμης ή με ένα κριτσίνι ή με ένα κράκερ, παρόλα αυτά αν θέλεις μπορείς να κάνεις και μικρές τριάδες αν κάνεις αλμυρό σνακ και να προσθέσεις και λίγο τυράκι ή λίγο γιαούρτι. Ίσως τα φουσκώματα να προέρχονται επειδή και στα σνακ σου τρως ολόκληρα γιαούρτια δεν ξέρω...
Προβιοτικά συμπληρώματα έχεις πάρει ποτέ; Σε περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών οι διατροφολόγοι τα προτείνουν για να αποφεύγουμε τα φουσκώματα και για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου και της πέψης. Για σκέψου το μήπως τα δοκιμάσεις, εμένα με έχουν βοηθήσει πάααρα πολύ ;).
Πάντως εγώ γενικά παίζω με τις ποσότητες για να βλέπω πως αντιδρώ αλλά ειδικά στο πρωινό και στο πρόγευμα δεν παίζω. Πάντα τρώω ενδεδειγμένες ποσότητες προκειμένου να ξεκινάω όσο πιο σωστά γίνεται την μέρα μου. Γιατί όσο πιο καλά την ξεκινάμε τόσο πιο καλές πιθανότητες έχουμε να την λήξουμε και καλά. Αν θέλεις να μειώσεις κάποια ποσότητα μείωσε καλύτερα του βραδυνού. Αυτό το βρίσκω πιο λογικό. Πάντως πρόσεχε με τις ποσότητες σου γιατί όπως είπε και η Μαρία επειδή γυμνάζεσαι αρκετά πρέπει ενεργειακά να καλύπτεσαι και επειδή και εγώ δεν έχω εικόνα από τις ποσότητες που τρως μπορεί να σου λέω και κάτι που δεν είναι σωστό.
Υ.Γ. Θα δοκιμάσω να ενισχύσω το απογευματινό μου για να δω πως θα αντιδράσω στο βραδινό ;). Μάλλον θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω μικρή τριαδούλα αντί για δυάδα ή θα φάω φρούτο με 2κ.σ. ξηρούς καρπούς αντί για μία. Για να δούμε....
Μάλιστα doctor! θα κάνω αυτές τις αλλαγές να δούμε πως θα πάει! σήμερα ας πούμε απέφυγα το γιαούρτι στο πρόγευμα, έφαγα κριτσίνια πολύσπορα και ήμουν πολύ καλύτερα, γιατί όταν ήρθε η ώρα του μεσημεριανού πεινούσα!!!
Προβιοτικά συμπληρώματα???? Κάτσε, θα ρωτήσω τον θεό google να δω τι θα μου πει....εννοείς σαν το κεφίρ που πίνεις εσύ? αυτό είναι προβιοτικό???
Πω πω τι κίνηση αυτή σήμερα χεχεχχεχε!
Μαρία καλά έκανες με το μελάκι σου! Χίλιες φορές μέλι που είναι και φυσικό γλυκαντικό και το μεταβολίζει καλύτερα ο οργανισμός μας παρά άλλα γλυκά. Αν με μία κουταλιά της σούπας μέλι απέφυγες το γλυκό τότε μπράβο σου ;). Αγαπάω μέλι και εγώ :love:
Εγώ χθες έφαγα τα εξής:
Πρωινό 8.00: Μία κρέμα βρώμης με 1κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς, 1 κ.γ. μέλι και 1/3 μπανάνα
Πρόγευμα 11.00: 1/2 μήλο και λίγο μπανάνα και ένα μπισκότο βρώμης
Μεσημεριανό 13.00: 1 τοστ με 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, 1/2 μήλο και λίγο μπανάνα πάλι
Απογευματινό 17.00: 1 σοκολάτα ρόφημα (ήμουν εκτός) και αργότερα στις 19.00 1/2 μπανάνα και 1κ.σ. ξηρούς καρπούς
Βραδινό 21.00: Πατατοσαλάτα με 2 μικρές πατάτες βραστές, 1 καρότο, ρόκα, κάπαρη, 1/2 τόνο νερού, 1κ.σ. μαγιονέζα, 2 αυγά βραστά, ελαιόλαδο.
Το βραδινό όπως είπα το προόριζα για δύο μερίδες αλλά τελικά με την πείνα που είχα το έφαγα όλο. Χαζομάρα μου βέβαια γιατί τελικά δεν το χρειαζόμουν και ένιωσα φούσκωμα μετά. Τουλάχιστον άργησα να κοιμηθώ και πρόλαβα να το χωνέψω χιχχιχιχι. Γυμναστική γιοκ :thumbdown:
Τώρα που βλέπω την ημέρα μου γραπτά βλέπω ότι ήταν λογικό να πεινάσω το βράδυ αφού δεν κατάφερα να φάω σωστό μεσημεριανό και το απογευματινό μου το καθυστέρησα. Έλειπα από το σπίτι και δεν είχα οργανωθεί σωστά.
Ναι και αυτό αλλά πουλάνε και στα φαρμακεία σε μορφή χαπιού. Θα βρεις μεγάλη γκάμα στα φαρμακεία. Ο διατροφολόγος μου μου είχε πει ότι επειδή και εγώ είχα διαταραγμένο πεπτικό σύστημα και πεσμένο ανοσοποιητικό κανονικά πρέπει να τα παίρνω για 6 μήνες συνεχόμενα για να στρώσει εντελώς η χλωρίδα του εντέρου και μετά κατά διαστήματα. Βέβαια οικονομικά δεν το σηκώνω να παίρνω συνεχώς γιαυτό πίνω και το κεφίρ όποτε μπορώ. Βοηθάνε πολύ και στην τουαλέτα ;)Quote:
Μάλιστα doctor! θα κάνω αυτές τις αλλαγές να δούμε πως θα πάει! σήμερα ας πούμε απέφυγα το γιαούρτι στο πρόγευμα, έφαγα κριτσίνια πολύσπορα και ήμουν πολύ καλύτερα, γιατί όταν ήρθε η ώρα του μεσημεριανού πεινούσα!!!
Προβιοτικά συμπληρώματα???? Κάτσε, θα ρωτήσω τον θεό google να δω τι θα μου πει....εννοείς σαν το κεφίρ που πίνεις εσύ? αυτό είναι προβιοτικό???
Ναι βρε Έλη, είναι προφανές!!!Quote:
Originally posted by Eli
Πω πω τι κίνηση αυτή σήμερα χεχεχχεχε!
Μαρία καλά έκανες με το μελάκι σου! Χίλιες φορές μέλι που είναι και φυσικό γλυκαντικό και το μεταβολίζει καλύτερα ο οργανισμός μας παρά άλλα γλυκά. Αν με μία κουταλιά της σούπας μέλι απέφυγες το γλυκό τότε μπράβο σου ;). Αγαπάω μέλι και εγώ :love:
Εγώ χθες έφαγα τα εξής:
Πρωινό 8.00: Μία κρέμα βρώμης με 1κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς, 1 κ.γ. μέλι και 1/3 μπανάνα
Πρόγευμα 11.00: 1/2 μήλο και λίγο μπανάνα και ένα μπισκότο βρώμης
Μεσημεριανό 13.00: 1 τοστ με 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, 1/2 μήλο και λίγο μπανάνα πάλι
Απογευματινό 17.00: 1 σοκολάτα ρόφημα (ήμουν εκτός) και αργότερα στις 19.00 1/2 μπανάνα και 1κ.σ. ξηρούς καρπούς
Βραδινό 21.00: Πατατοσαλάτα με 2 μικρές πατάτες βραστές, 1 καρότο, ρόκα, κάπαρη, 1/2 τόνο νερού, 1κ.σ. μαγιονέζα, 2 αυγά βραστά, ελαιόλαδο.
Το βραδινό όπως είπα το προόριζα για δύο μερίδες αλλά τελικά με την πείνα που είχα το έφαγα όλο. Χαζομάρα μου βέβαια γιατί τελικά δεν το χρειαζόμουν και ένιωσα φούσκωμα μετά. Τουλάχιστον άργησα να κοιμηθώ και πρόλαβα να το χωνέψω χιχχιχιχι. Γυμναστική γιοκ :thumbdown:
Τώρα που βλέπω την ημέρα μου γραπτά βλέπω ότι ήταν λογικό να πεινάσω το βράδυ αφού δεν κατάφερα να φάω σωστό μεσημεριανό και το απογευματινό μου το καθυστέρησα. Έλειπα από το σπίτι και δεν είχα οργανωθεί σωστά.
υ.γ.: διάβασα το πρωινό σου και μου τρέξαν τα σάλια...δεν ξέρω γιατί!!!! χιχιιχιιχιχιχχιχι
Φρουτάκι με τα κριτσινάκια φάγαμε; :smilegrin:Quote:
2 μανταρίνια γιατρέ, μη βαράς!Quote:
Originally posted by Eli
Φρουτάκι με τα κριτσινάκια φάγαμε; :smilegrin:Quote:
Χιχιχιχι ναι είναι τέλειο δοκίμασε το το Σκ, έχω δώσει την συνταγή σε προηγούμενη σελίδα, αν αγαπάς βρώμη και κρεμούλες θα ξετρελαθείς! Βάλε και κανελίτσα και λίγο σουσαμάκι από πάνω μιαμ μιαμ μιαμ. Και δουλεύει σα βάλσαμο για το εντεράκι ;). Σήμερα το ξαναέκανα και έβαλα και λιναρόσπορο αλεσμένο! :thumbup:Quote:
υ.γ.: διάβασα το πρωινό σου και μου τρέξαν τα σάλια...δεν ξέρω γιατί!!!! χιχιιχιιχιχιχχιχι