Quote:
Originally posted by nature
Sabb, καλημέρα.
Χάρηκα που εμφανίστηκες, έστω και έτσι.
Το γεγονός ότι ο κρινο συμφωνεί με την άποψή μου και εγώ με τη δική του στο παρόν θέμα, αποδεικνύει ότι και οι 2 μας, όπως και πολλά άλλα μέλη άλλωστε, δεν λειτουργούμε με την επαίσχυντη λογική της συμμαχίας, αλλά προσπαθούμε να διακρίνουμε την ουσία των λόγων κάποιου και όχι αν είναι φίλος μας ή «εχθρός» (η λέξη εχθρός δεν νοείται άλλωστε σ’ένα φόρουμ σαν κι αυτό, ούτε στον διαδικτυακό χώρο).
Είναι προς τιμή μας ότι σε άλλα συμφωνούμε και σε άλλα διαφωνούμε. Διατηρούμε τη λογική μας, ανεξάρτητα από το συναίσθημα.
Κάτι που μπορούσε να συμβεί και με τον πάνο, αν του αφήναμε μια χαραμάδα ανοιχτή και όχι πόρτα στα μούτρα. Σίγουρα, ακόμα και αν έκανε είσοδο οδοστρωτήρα στο φόρουμ, είχε και πολλά να μοιραστεί μαζί μας.
Να μας μάθει και να του μάθουμε……
Κάτι που τελικά μόνο ο κρίνο κατάφερε να το κάνει, ακριβώς επειδή δεν κόλλησε σε συγκεκριμένες λέξεις. Και δεν άρχισε να τον βομβαρδίζει με βρισιές τύπου …παπάρα.
Να είσαι καλά…..
Και κάτι τελευταίο: θα παρακαλούσα τους ελάχιστους που κατάλαβαν ότι ζήτησα τη διαγραφή του κρίνο, να μην κολλάνε σε λέξεις, αλλά να κοιτούν τουλάχιστον την πρόταση, αν όχι την παράγραφο, στο σύνολό της. Το κόλλημα σε λέξεις (*) ποτέ δεν αποδίδει την αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στον τομέα της μετάφρασης, τα κείμενα που μεταφράζονται κατά λέξη είναι για τα σκουπίδια.
Για να βοηθήσω είχα πει περίπου, ότι επιθυμώ (προσωπική επιθυμία δηλαδή και όχι δημόσια απαίτηση) να διαγραφεί ο κρίνο ΑΝ η γιαγιά μου είχε καρούλια…..
Η γιαγιά μου δεν είχε καρούλια οπότε……
(*) από κόλλημα σε λέξεις έχουμε δει αρκετά προβλήματα και εδώ στο φόρουμ. Πιο πρόσφατο, η λέξη «χαπάκηδες» που τροφοδότησε (δικαίως ίσως) όλο το θυμό μιας ομάδας, αλλά, που τελικά δεν ειπώθηκε ποτέ….. Είχε ειπωθεί από τον καθυβριζόμενο κατ’ εξακολούθηση πάνο, αποκλειστικά και μόνο στην ρέμεντυ, «πάρε τα χάπια σου», μην έχοντας πια άλλο τρόπο να αμυνθεί. Τελικά δικαιώθηκε, και αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Ρέμεντυ είναι μάστορας στις βρισιές, τόσο πολύ, που χτες έφερε σε τόσο δύσκολη θέση το «αγαπημένο της φόρουμ».