Σου σου μπράβο Για την καταγραφή. Γιατί πουλάκι μου έσκασες με το μουσλι...
Printable View
Σου σου μπράβο Για την καταγραφή. Γιατί πουλάκι μου έσκασες με το μουσλι...
καλημερα κ απο μενα κοριτσακια τι κανετε;
τρεξιμο πολυ τις προηγουμενες μερες το οποιο συνεχιζεται βεβαιως βεβαιως ....
Εγω σε γενικε ςγραμμες καλα,το ΣΚ μονο τσιμπολογαγα ενα σωρο βλακειες αλλα τερμα,παει κ αυτο σε προγραμμα παλι.
φιλακια
Καλημέρα κούκλες!!
Μαρουλένια όντως είμαι υπερήφανη για το σνακ σου στη δουλειά :bouncing: Όντως κ αυτά τα πατατάκια χάλια είναι βρε παιδί μου καλύτερα να έτρωγες τη σοκολάτα :P όπως επίσης δε μ αρέσουν καθόλου τα μπισκότα με τ πορτοκάλι κ τη σοκολάτα. Νομίζω όμως ότι εφόσον καταλαβαίνεις πότε τρως επειδή είσαι αναστατωμένη κ ότι πιστεύεις ότι θα εκείνη την ώρα θα βρεις παρηγοριά θα πρέπει να σου είναι λίγο πιο εύκολο να πεις "όχι, δε θα μπουκώσω τα συναισθήματά μου σήμερα". Οπότε δούλεψε το σιγά σιγά κ όταν στεναχωριέσαι συζήτα το, κάνει θαύματα.
Μανταμίτσα μου τα ίδια ισχύουν κ για σένα πάνω κάτω. Ξεκίνα με το να κάνεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα, κατά προτίμηση από το πρωί. Μετά πιστεύω κυλάει καλύτερα η μέρα...
Μπλακ μου δε σε φοβάμαι είμαι σίγουρη ότι ήδη είσαι ξανά σε τέλειο δρόμο.
Black καλή δύναμη στο τρέξιμο!!
Έχεις δίκιο Pink κι εγώ αυτό λέω, αφού το καταλαβαίνω γιατί τα κάνω ακόμα...
Και χθες το έπαθα ξανα, υπερφαγικό με πλήρη συνείδηση του τι έκανα εκείνη τη στιγμή και για ποιο λόγο...
Δεν τα κάνω πια εν αγνοία μου, αν θεωρείται αυτό παρήγορο...
Ποια είναι η κίνηση που κάνεις και το σταματάς αυτό το πράγμα;
Ή δε σταματάει ποτέ αυτό το πράγμα;
Να το πάρω απόφαση να ζήσω με αυτό αν είναι...
Χθες
π. 2 φετες ολικής με 2κτγ ταχινομελο, πορτοκαλι και 1 ποτήρι γάλα
δ. μπανάνα και καρύδια
μ. μελιτζάνες ιμάμ με ψωμί και φέτα
α. 2 ποτήρια χυμό χωρίς εξτρα ζαχαρη σοκολάτα γάλακτος 5 σφολιατίνια 2 σοκοφρετάκια 10 μυγδαλα ωμά
μετά είχα φουσκώσει τόσο. κοιμάμαι και νωρίς..
Εφόσον έχεις συνείδηση του γιατί τα κάνεις πλέον τα κάνεις από επιλογή. Γιατί μπορείς αλλά απλά δε θέλεις. Χρειάζεται να σου πω ότι δεν είναι καλό να πίνεις χυμούς εμπορίου κ ας γράφουν χωρίς ζάχαρη πάντα έχουν κάτι άλλο για να συντηρούνται το καταλαβαίνεις κ από τις ετικέτες αν προσέξεις στις διατροφικές πληροφορίες τα σάκχαρα ή χρειάζεται να σου πω ότι εφόσον ήταν η ώρα να κάνεις γεύμα θα ήταν καλύτερα αν κατανάλωνες πρώτα ένα ολοκληρωμένο γεύμα κ μετά να έτρωγες αυτά που έφαγες. Ο οργανισμός μας όταν πεινάει δεν τον ενδιαφέρει με τι θα τον ταΐσουμε εκείνη την ώρα, το ίδιο του είναι είτε φάει πάστα είτε σαλάτα. Η λιγούρα για συγκεκριμένα πράγματα έρχεται από το μυαλό μας και από τις προσδοκίες μας περί γεύσης. Να σου δώσω κ ένα προσωπικό παράδειγμα. Χτες γυρνώντας από το γυμναστήριο κ όντας ξεθεωμένη κ πεινασμένη μου έρχεται η μυρωδιά της πίτσας στο ασανσέρ. Όταν μπήκα στο σπίτι είδα ότι έτρωγαν πίτσες. Να σημειώσω ότι είναι από τα αγαπημένα μου τρόφιμα έβερ. Δε σου κρύβω ότι μπήκα στον πειρασμό να φάω έστω κ λίγο. Αυτό που έκανα όμως ήταν πρώτα να φάω το γιαούρτι μου με τα ολ μπραν χωρίς ζάχαρη που παίρνω κ μια μπανάνα κ μετά να αποφασίσω αν ακόμα θέλω την πίτσα. Σε πληροφορώ ότι με το που κάλυψα την οργανική μου πείνα δεν μου έκανε πλέον καμιά αίσθηση αν όμως ακόμα τη λαχταρούσα θα έτρωγα. Με όλα αυτά θέλω να σας πω ότι όταν πεινάμε πάντα μα πάντα μα ΠΑΝΤΑ πρέπει πρώτα να τρώμε ένα κανονικό γεύμα αλλιώς το μέτρο θα χάνεται, το παιχνίδι είναι στημένο κ καταδικασμένο. Οπότε ναι φεύγει αυτή η παρόρμηση, αλλά θέλει βοήθεια κ συνειδητές επιλογές από μέρους μας. Και πάνω απ' όλα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ναι θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό.
Και δεν έφαγες την πίτσα δηλαδή...
Μάλιστα...
Αυτό το μπορώ και δε θέλω μου θύμισε το γυμναστή στο σχολείο.
Όταν δεν κατάφερνα να κάνω την κωλοτούμπα μου λεγε πως δε θέλω, αν ήθελα θα μπορούσα...
Κι όμως ήθελα, ήθελα να μπορώ, ήθελα να μη γίνομαι ρεζίλι, ήθελα να μην κατρακυλάω άτσαλα στα πλάγια.
Αν ήξερε πόσο πολύ το ήθελα..
Δεν το μπόρεσα όμως ούτε μια φορά...
Ναι δεν πρέπει να έχω πράγματα που δεν κάνει να τρώω σπίτι, συμφωνώ,
αλλά δε ζω μόνη και δεν πάω μόνη ούτε μόνο εγώ στο σούπερ μάρκετ...
Και για τη δική μου την αδυναμία δεν μπορώ να επιβάλλω στον άλλο που στην τελική δεν έχει και κανένα θέμα τι θα τρώει και τι δε θα τρώει....
Μπορώ να μην τρώω αυτά που "ανήκουν" στον άλλον...
Αλλά εκεί αρχίζουν τα δύσκολα...
Ένα επεισόδιο είναι υπερφαγικό κι όταν είναι συνδεδεμένο με ψυχολογικούς παράγοντες..
Εγώ χθες έφαγα ξεκάθαρα από θυμό, στεναχώρια, κούραση κι απόγνωση...
Αυτά που κατανάλωσα δεν αποτελούν καν αγαπημένες μου τροφές που τις λιγουρεύτηκα, όπως η πινκ την πίτσα...
Δεν είχα κουράγιο να αντιμετωπίσω μια κατάσταση και ξεκάθαρα την έφαγα, την κατάπια...
Το συνειδητοποιούσα μπουκιά μπουκιά...
Γιατί δεν την αντιμετώπισες θα μου πείτε αφού το συνειδητοποιούσες...
Γιατί δεν μπορούσα, εδώ κολλάει και το γιατί δεν ήθελα...
Με τη λογική συ φυσικά και το θες, απλά ίσως να μη το θες τόσο δυνατά ή να μην είσαι έτοιμη ακόμα. Προς Θεού δε θέλω να σου ξυπνήσω αρνητικές μνήμες και να με συνδέσεις με το γυμναστή του σχολείου σου :P Απλά εδώ δεν υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί όπως με τη κωλοτούμπα ας πούμε... Είναι καθαρά αυτό-επιβολή και αυτοέλεγχος. Δε θέλω να το παρουσιάσω σαν κάτι εύκολο γιατί δεν είναι. Στην πραγματικότητα το να επιβληθούμε στον εαυτό μας είναι από τα πιο δύσκολα. Και εγώ πέρασα από κάμποσα στάδια μέχρι να μπορώ να σκέφτομαι λογικά κ να βάζω το συναίσθημα από κάτω. Φυσικά κ δε ξύπνησα μια μέρα κ είπα τέρμα κομμένα όλα από σήμερα καθαρή διατροφή και άσκηση και τίποτα άλλο. Σιγά σιγά, αγάλι αγάλι. Ένα βήμα τη φορά, ένα γεύμα τη φορά. Την επόμενη φορά που θα σου έρθει η διάθεση να φας συναισθήματα πες στον εαυτό σου: Όχι δεν θα χρησιμοποιήσω τον θυμό μου, τα νεύρα μου, την απογοήτευσή μου σαν πάτημα για να φάω. Καν' το για μια φορά μόνο, έστω κ με το ζόρι και θα δεις πόσο πιο καλά θα νιώσεις, την επόμενη φορά θα γίνει λιγάκι πιο εύκολο. Η πιο δύσκολη νίκη είναι απέναντι στον εαυτό μας.
Θα διαφωνήσω στο σημείο που λες "Και για τη δική μου την αδυναμία δεν μπορώ να επιβάλλω στον άλλο που στην τελική δεν έχει και κανένα θέμα τι θα τρώει και τι δε θα τρώει...." Διαφωνώ για πολλούς λόγους. Δηλ. υγιεινά πρέπει να τρέφονται μόνο αυτοί που έχουν πρόβλημα βάρους; Δεν πειράζει ας τρεφόμαστε με σαβούρες αρκεί να μη φαίνεται στη ζυγαριά; Η υγιεινή διατροφή θα πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής για όλους ανεξαρτήτως κιλών. Επίσης ναι δε μπορείς να τους το επιβάλλεις αλλά μπορείς να τους ζητήσεις να σε υποστηρίζουν τουλάχιστον σε πρώτη φάση που δεν θα 'σαι τόσο δυνατή. Ζήτα να τρώνε όσο βρίσκονται έξω από το σπίτι τα διάφορα έξτρα.
Όλο αυτά στα λέω όπως θα τα έλεγα σε μια φίλη μου...μην παρεξηγήσεις τον τόνο μου... :smilegrin:
εμένα πάλι μου θύμισες την γιαγιά μου(όλη η σοφία συγκεντρωμένη σε έναν άνθρωπο ,πως γίνεται!)που μου τραγουδούσε όταν με έπιανε το παράπονο το γνωστό άσμα "δν μπορώ μανούλαμ δν μπορώ!σύρε να μου φέρεις τον γιατρόhttp://freesmileyface.net/smiley/lau...hahaha-024.gif
άλλες φορές μια χαρά τα καταφέρνεις, άρα μπορείς. έτυχε κ δν προσπάθησες αρκετά αυτό είναι όλο.
πειρασμοί υπάρχουν παντού κ πάντα για να μας δυσκολεύουν όταν δν έχουμε την αντοχή να παλέψουμε.
τουλάχιστον όπου μπορούμε να το ελέγξουμε ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας στην προσπάθεια.
συμφωνώ με αυτό που λέει η πινκ. μια συζήτηση δν θα έβλαπτε. τώρα άμα δεις οτι δν φτάνει η συζήτηση η μόνη λύση είναι το καλό παράδειγμα. όσο πιο υγιεινά τρόφιμα μπαίνουν στο σπίτι τόσο θα παραγκωνίζονται οι αηδίες. σε βάθος χρόνου θα το δεις.
σε καταλαβαίνω, κεγώ δίνω μάχη στο να μην έχουμε στο ψυγείο γαλοπούλα κ κασέρι σε φέτες γιατί μετά τρώμε από 5 τοστ στην καθισιά μας.
άσε με εκείνα τα πτι φουρ. όταν όμως εγώ δν έφαγα ούτε ένα(μεγάλη νίκη) κ χλαπακιάστηκαν όλα, τότε ξανά δν τα είδα μες το σπίτι. τυχαίο????
Πω πω πω κι ο γυμναστής μας ήταν κ ασχημάντρας.
Όχι καλό μου, εσύ είσαι αέρινη και αιθέρια...
Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να σε συνδέσω με αυτόν!!!
Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων για τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σου.
Μπορεί να είσαι μικρότερη αλλά πραγματικά φαίνεται από τα λόγια σου μία σοφία, που λέει κι η Σουσου.
Και φαίνεται πως όλα όσα λες αποκτήθηκαν μετά από πολύ αγώνα και κόπο και αυτά κάνουν το σεβασμό μου απέναντί σου ακόμα μεγαλύτερο. Αν δεν ήθελα τη γνώμη σας θα κρυβόμουν στη σπηλιά μου όπως έκανα τόσα χρόνια... Θα προσποιούμουν ότι δε συμβαίνει και τίποτα..
Το ζήτημα είναι ακόμα κι όταν χάνω τις μάχες μου να μένω συγκεντρωμένη στον πόλεμο...
Μανταμίτσα, τα γλίτωσες τα πτιφουράκια εεεε;;;; Πες μου γιατί ακόμα κι αν δεν ακουμπάω τα βάζα της μερέντας (τζιζ καιει) μήνες τώρα βρίσκω ανελιππώς ένα καινούργιο κάθε βδομάδα;;;; ΕΕΕΕΕ για πές;;;;;;
Τώρα εγώ τι να πω;; Σας ευχαριστώ για τα γλυκά σας λόγια τόοοοσο πολύ. Σας στέλνω την αγάπη μου. Όντως πέρασα αρκετά αλλά εφόσον (θέλω να πιστεύω) τα κατάφερα είμαι σίγουρη ότι μπορεί ο καθένας. Θέλει δύναμη, υπομονή και αποφασιστικότητα, να δεις ξεκάθαρα τα "θέλω" σου και πάνω απ' όλα θέλει πίστη στις δυνάμεις μας, να πιστέψουμε ότι είμαστε ανώτερες από κάθε πειρασμό. Με λίγη εξάσκηση όλα γίνονται, ΟΛΑ!! Σας φιλώ και πάνω απ' όλα θέλω να προσέχετε τον εαυτό σας, δεν θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς.
<3
Καλημέρα :)
Που λέτε χθες,
π. 2 φρυγανιές σίκαλης, 2 κτγ ταχινόμελο, 1 ποτήρι γάλα, 1 πορτοκάλι
δ. μπανάνα και 5 μύγδαλα ωμά
δ. μαύρη σοκολάτα και λίγα καρύδια
μ. ένα μπολ μπρόκολο και ένα κομματι μακαρόνια ογκραντεν, δε χόρτασα έφαγα και μια φέτα ψωμί
β. 3 πτι μπερ, ενα σακουλακι πατατάκια φυσική γεύση το μικρό, (ντάξει το ξέρω έλεος είμαι)
Και οι δυο χρειάζεται να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη. Εκτός ότι μας χορταίνει περισσότερο από τον υδατάνθρακα ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες για να την μεταβολίσει. Ακόμα δε ξεχνάμε κ τα καλά λιπαρά που είναι σημαντικά. Ξηρούς καρπούς, ταχίνι, ελαιόλαδο ωμό, λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλες κ σολομό, λιναρόσπορο κλπ
Εγώ χτές
11:30 2 φέτες ψωμί+1,5 κ.σ. μέλι+1,5 κ.σ. ταχίνι+1 κούπα γάλα
τζιμ ακήσεις βάρη πόδια+ώμους
15:00 270 γρ ρεβύθια κοκκινιστά+100 γρ κοτατζ+1 μικρό σουτζουκάκι+μαρούλι με λίγο λάδι
19:00 1 ακτινίδιο+1 γιαούρτι 2%+1 χούφτα κάσιους
21:45 σαλάτα "κρητική" 2 μικρές ντομάτες+1/2 αγγουράκι+1 μικρό κρεμμύδι+2 παξιμαδάκια+120 γρ κότατζ+λίγο λάδι
πιο μετά 4 κουτάκια σοκολάτα 96% κακάο
χαιρετω :)
ειμαι παλιο μελος, που παλευα να χασω καποια κιλα που ειχα παρει μες τη διακοπη καπνισματος.
οσο ημουν εδω δεν τα καταφερα... μετα τα χασα αλλα τα ξαναπηρα... εμεινα κ εγκυος, ειχα δ.κ. οποτε δεν πηρα πολλε κιλα γιατι προσεχα... ουσιαστικα 7-8 που τα χασα σε 10 μερες απ τον τοκετο.
τωρα το αστερι μου ειναι 9 μηνων κ εχω παρει 4 κιλα.. τα οποια θελω να χασω μαζι με αλλα τουλαχιστον 10.. οχι μονο για αισθητικους λογους αλλα και για λογους υγειας.
θηλαζω, επομενως δεν ειμαι για αυστηρες διαιτες... γι αρχη θελω να αποκτησω καλες συνηθειες γιατι δε θελω το παιδι μου να νομιζει οτι το νορμαλ ειναι τα κρουσαν κ τα πιτογυρα :dork:
83,5 ημουν σημερα το πρωι,,, αφου ειχα φαει... 5 πανω 5 κατω δεν κανει διαφορα για μενα.
θα αρχισω να γραφω για να εχω κ εγω μια εικονα... θα εκτιμουσα οποιαδηποτε συμβουλη :)
τι εφαγα:
γαλα+3 κ.σ. βρωμη+1 κ.σ. σταφιδες μαυρες.
1 αβγο βραστο
μιση μπανανα κ 10 αμυγδαλα
2 μπιφτεκια, σαλατα με μαρουλι κ ντοματα κ 1 κ.σ. λαδι, 1 φετα ψωμι
1 κομματι κιμαδοπιτα
μιξ: καρυδια σταφιδες ταχινι λιγο μελι
3 κομματια κιμαδοπιτα...
1 portokali
1 mirko spitiko krouasan me pralina
οπως θα καταλαβαινετε δεν τρωω ανα τριωρο... προσπαθησα ομως σημερα να τρωω εστω κατι ωστε να μη λυσσαω κ πεφτω με τα μουτρα στη γρηγορη ενεργεια... με το μωρο δυσκολο να χεις προγραμμα κ επισης τρως πολλες ωρες, αφου κοιμαται κατα τις 3 τα ξημερωματα.... πφ...
(pink τα κιλα τα εχασες με τριαδες???? οπως κ να τα εχασες.... μπραβο σου!!! :) )
νερο 2 λιτρα ως τωρα... παει κ ο λιγοστος υπνος... θα κατουριεμαι..
Καλώς όρισες smart :)
Να το χαίρεσαι το αστέρι σου!!
Νομίζω πως στην περίοδο του θηλασμού πρέπει να τρως αρκετά και καλά...
Έχεις κάποιο περιορισμό απο το γιατρό σου στις τροφές;
(πχ κάποιες φίλες μου δεν τρώγαν αβγά, ξηρούς καρπούς και κάποια κρέατα όσο θηλαζαν)
Εδώ εμείς που δεν έχουμε μωρά και δεν μπορούμε να μπούμε σε πρόγραμμα, φαντάζομαι ένα παραπάνω εσύ!!!
Καλή δύναμη και προσπάθεια...
Εγώ χθες:
π. ψωμί και κασέρι, ένα ποτήρι γάλα
δ. μπανάνα και 5 μύγδαλα
μ. σπανακοτυρόπιτα και μπανάνα
α. 5 μαύρα σοκολατάκια και 4 πτι μπερ
β. κουνουπίδι σαλάτα, μαύρο ψωμί, φακή 2 ελιες
Κορίτσια καλημέρα! Επειδή βλέπω ότι αντί τριάδες τρώτε σε τετράδες ή πεντάδες, σας παραθέτω ενδεικτικό πρόγραμμα των τριάδων όπως το σημειώνει το βιβλίο. Σημειώστε το να το έχετε, γιατί όσο αυξάνονται τα ποστ θα το χάσετε. Αυτά και καλή συνέχεια σας στην πορεία σας!
Το πρόγραμμα των τριάδων είναι το εξής:
ΠΡΩΙΝΟ:
- Φρούτο ή χυμός
- Γάλα ή γιαούρτι ή Τυρί
- Δημητριακά ή Ψωμί ή Ξηροί Καρποί ή Ταχίνι ή Μέλι
Μεσημεριανό
- Λαχανικά
- Κρέας ή Ψάρι ή Κοτόπουλο ή Αυγό ή Τυρί
- Πατάτα ή Ρύζι ή Μακαρόνια ή Ψωμί ή Όσπρια
Βραδινό
- Φρούτα ή λαχανικά
- Γαλακτοκομικά ή Πρωτεϊνούχες τροφές (η 2η επιλογή του μεσημεριανού)
- Δημητριακά ή αμυλούχα
Ενδιάμεσα γεύματα (σνακ), να είναι:
- 1 φρούτο (ή 1 ποτήρι χυμό) και
- 1 μπάρα δημητριακών ή μία μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς άψητους ή 1 μικρό κομμάτι παστέλι ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ή 1-2
κουλουράκια με σπανάκι (ή καρότο ή καλαμπόκι) ή κράκερς ή 1-2 μπισκότα ντιτζέστιβ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις σοκολάτες και τα γλυκά: Καλό είναι να αποφεύγονται. Αν όμως το θέλετε πολύ φάτε ως κάτι εναλλακτικό απ'τα σνακ.
Από σοκολατοειδή: ή 1 σοκολατάκι ή 1 μπάρα απ'όλη την σοκολάτα και συμπληρώνετε με ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Έχετε 5 γεύματα ημερησίως δηλαδή, που το καθένα καλό είναι να απ'έχει 3-4 ώρες το πολύ, όχι παραπάνω. Τα κυρίως γεύματα καλό είναι να διαρκούν 20 λεπτά το ελάχιστο και να μασάτε πολύ καλά την κάθε μπουκιά.
Η κάθε μερίδα γεύματος είναι 1 φλιτζάνι (1 κεσές γιαουρτιού, προς διευκόλυνση σας).
Όχι υπερβολές στην διατροφή των τριάδων. Το πρόγραμμα -όπως λέει και το βιβλίο- πρέπει να διατηρείτε με τρόπο σαν να παίρνουμε φάρμακο σε σταθερές ώρες. Έτσι δίνουμε την δυνατότητα να έχουμε "απασχολημένο" το στομάχι, πριν προλάβει να "διαμαρτυρηθεί". Και... ακούμε μόνο το στομάχι, όχι το μυαλό, ώστε να ελέγχουμε την συναισθηματική μας υπερφαγία.
Σημειώνεται καθημερινά τι τρώτε, τις ώρες, που ήσασταν και τα συναισθήματα σας.
Καλή επιτυχία!