Originally Posted by
ioannis2
Πολύ σωστα τα λες και εσύ και η Φρύνη. Τα απωθημένα είναι η απόδειξη που στέλνουμε προς τα έξω ότι δεν τα χουμε βρει με τον εαυτο μας, ότι μέσα μας υποφέρουμε, ότι η συνείδηση μας δεν ησυχάζει, ειτε μας εκαναν ειτε παθαμε. Η απόδειξη ειναι το ξέσπασμα. Κι αφού, για το λόγο αυτο, στο δικό μας χωρο μας έχουν γυρίσει την πλάτη μη αντέχοντας πλέον να μας ανέχονται και έτσι μείναμε μόνοι βρήκαμε το χωρο αυτο ως καταφυγή, εδω που μπορει να τα λεμε ανετα και να ξεσπαμε ανετα μπροστα σε μια οθόνη, εκμεταλλευομενοι το πλεονέκτημα να αναρταμε όπου θελουμε μηνυματα και να λεμε ότι μας κατεβει ενώ εξω απλα μας γυρνανε την πλατη αμα μας καταλαβουν ως τετοιους. Αλλα και εδω επιλέγεις! Αμα θες διαβαζεις αυτους από τους οποίους αποκομίζεις και ωφελείσαι. Τους υπόλοιπους τους προσπερνας, πρόβλημα τους να σπαταλάνε την ωρα τους μπρος στην οθονη γραφοντας, δε με υποχρεωνει κανενας να τους διαβαζω, εχω πολύ πιο αξιολογα πράγματα για να ασχολούμε στο δικο μου χωρο, ο υπολογιστης ερχεται σε δευτερη μοιρα και τελικα δε μου μενει χρονος να ασχολουμε με τετοιους. Για τετοιους υπαρχουν ειδικοι, ψυχολογοι, ψυχιατροι, αναλογα με το επιπεδο του προβληματος. Ομως δεν απευθυνεται κανεις ευκολα στους γιατρους όπως συμβαινει με τις άλλες παθησεις, εδω πρέπει πρωτα το ίδιο το ατομο να συνειδητοποιήσει και να αποδεχτει ότι έχει πρόβλημα, δεν αρκει να του το υποδειξουν άλλοι. Το δυσκολο ειναι όταν στο άτομο εμπεδωθει η λανθασμενη αντιληψη ότι ειναι μια χαρα, στο τελος θα χασει την επαφη με την πραγματικότητα, το επομενο σταδιο ειναι η ιδρυματοποίηση.
Μαρκελα, δεν έχω πρόβλημα να πολεμώ. Έχω περασει καταστασεις στο παρελθον και ξερω τον τροπο. Απλά εχω πολλά άλλα να κανω και δεν έχω χρονο ούτε αξίζει τον κοπο ουτε θα αποκομισω τιποτα για μενα στο τελος της μερας. Στη χειροτερη περιπτωση απλά πειραματιζομαι πάνω τους. Ελα τωρα να με απασχολει τι εγραψε ο καθενας στον καθενα σε ενα φορουμ υποστηριξης!