μετά την υποτροπή μου, κλείνω 4 μήνες και 14 ημέρες. δηλώνω, άπιοτος, άφοβος, λογικά αισιόδοξος και σχετικά ασφαλής. καλά δεν είναι;
Printable View
μετά την υποτροπή μου, κλείνω 4 μήνες και 14 ημέρες. δηλώνω, άπιοτος, άφοβος, λογικά αισιόδοξος και σχετικά ασφαλής. καλά δεν είναι;
καλα μονο?και το ρωτας?
να μπαινεις πιο συχνα να μας λες τετοια χαρουενα νεα..
γερα με τσαμπουκα:):):)
Aριστείδη,συγχαρητήρια!!!Κα� � μια γλυκιά καλημέρα έχεις από δω να σε συνοδεύει.Τέτοια να ακούμε πάντα από όλα τα παιδιά!
Και πισω δεν κοιταμε....
η μαλλον ριχνουμε ενα βλεφαρο για να μαθαινουμε απο τα λαθη μας,για να βλεπουμε τι κερδιζουμε μερα με τη μερα,την ιδια την ζωη!!
μια ζεστή καλημέρα σε όλους. δεν θα κάνω σπουδαία πράγματα σήμερα, αλλά κάτι θα κάνω κι εγώ. δεν είμαι πολυ σπουδαίος αλλά κάτι είμαι κι εγώ. δεν ξέρω αν δίνω πολλά στους άλλους, αλλά κάτι δίνω κι εγώ. και πάνω από όλα, θαυμάζοντας κι αγαπώντας αρκετούς ανθρώπους, αυτό δεν με κάνει να ξεχνάω τη μοναδικότητα του δικού μου εγώ!
τελικά, υποκύπτουμε, συμβιβαζόμαστε ή προσαρμοζόμαστε; παιγνίδι λέξεων. όμως, όσοι τρόμαξαν πολύ και έχασαν πολλά το έμαθαν καλά: η ζωή στο σύνολο της όσο και στο επιμέρους είναι ένα παιγνίδι συναισθημάτων που για όσο μας βολεύουν ή μας ανακουφίζουν τα κρεμάμε δίπλα στα εικονίσματα και τα λατρεύουμε. όταν τα έχουμε χωνέψει καλά, αφού κατάπιαμε τον φορέα αυτών των συναισθημάτων κατά πως μας ήταν βολετό, πάμε στη τουαλέτα και αφοδεύουμε το απομείναν ον. ζούμε τη φαντασίωση ότι η ζωή -αν δεν είναι- μπορεί και να γίνει κατά πως την ονειρευτήκαμε. και δεν συνειδητοποιούμε ότι το όνειρο αυτό είναι άλλο ένα δεκανίκι για να στηρίξουμε μια εγωπάθεια που δεν μας βγαίνει πια! μένουμε μόνοι από επιλογή και από κρυμμένο μίσος για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν. το η \"κόλαση είναι οι άλλοι\" μας έρχεται γάντι! καλά τα είπε ο Σάρτρ. και κάνουμε πως ξεχνάμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις ότι αναγνωρίζουμε στους άλλους δεν είναι παρά αυτό που κουβαλάμε μέσα μας.
εμείς, όχι, δε φταίμε ποτέ, ή φταίμε σπανίως. τείνουμε να ξεχνάμε πως ότι μας συμβαίνει κάποια στιγμή, βαθειά μέσα μας, εμείς το θελήσαμε, δουλέψαμε γι αυτό και στο τέλος το προκαλέσαμε. και για να μη μισήσουμε τον εαυτό μας, εθελοτυφλώντας στην αυτοκαταστροφική μας μανία, μισούμε τους άλλους που δεν μας κατάλαβαν, δεν μας αγάπησαν, δεν μας ένιωσαν κι άλλες τέτοιες-με το συμπάθειο- παπαριές.
γιατί να μη καταλαβαίνω εγώ γιατί δεν με καταλαβαίνουν \"οι άλλοι\"; έτσι και μόνο έτσι θα είμαι ένα βήμα μπροστά, με τα όρια μου σε διπλοσκοπιές, δίχως εκπλήξεις, δίχως προσδοκίες κι ανοιχτός σε ότι καλό έρθει. γιατί θα έχω πάψει να κυνηγώ χίμαιρες και να θρέφομαι από το φόβο του κακού και τις ανασφάλειες που μου απομυζούν χρόνο και ενέργεια. χωρις λατρείες και για αυτό χωρίς μνησικακίες αργότερα. το μόνο άτομο που μπορώ να λατρέψω και να μη απογοητευτώ από αυτό κι έτσι το μισήσω έστω και για λίγο, είμαι εγώ ο ίδιος.
μου πήρε πολύ καιρό να επιλέξω μεταξύ της μιζέριας της προσμονής και της ωμής σιγουριάς του σήμερα. τώρα, γεννημένος ξανά, πετώντας και τα στερνά κομμάτια μνήμης που είχαν απομείνει από τη πεθαμένη μου ζωή, επιλέγω το σήμερα, το εδώ και το τώρα!
η ευτυχία που νόμιζα ότι θα βιώσω κάποτε, ξέρω τώρα ότι εμπεριέχει μέσα της τη θύελλα. τώρα βήμα το βήμα κατακτώ τη γαλήνη, βιώνω το σήμερα που ξέρω τώρα πια ότι είναι μια σχέση δυνάμεων στηριγμένο στη βία. φανερή κι αφανέρωτη. τη προτιμώ φανερή. δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε καν το θάνατο! αφήνομαι στην οργισμένη σιγουριά των συνοριοφυλάκων μου. είμαι ο εργοδότης τους κι είναι συμφέρον τους να με έχουν καλά. κανείς δε μου χρωστάει τίποτα. εγώ σίγουρα κάπου χρωστάω. κι αυτή η αίσθηση χρέους μου δίνει χαρά ακόμα κι όταν όλα συνωμοτούν για να με διαλύσουν. χρωστάω λέω. και μόνο που το λέω αυτομάτως απαλλάσσομαι από αυτό το ίδιο το χρέος. δεν φοβάμαι ότι το σαράκι του ανεκπλήρωτου θα μου ρουφήξει τη ψυχή. έζησα, όπως έζησα, κατόπιν με σκότωσα γιατί δε μου έβγαινε ο λογαριασμός. τώρα είμαι πάλι εδώ, δίχως μνήμη -όσο αυτό γίνεται-, δίχως πάθη, δίχως προσδοκίες, ευχαριστημένος από τη κάθε μέρα που γεννιέται και πεθαίνει μέσα μου, δίχως να κληρονομεί τίποτα στην επόμενη. επιτέλους, είμαι ΕΓΩ, στο κέντρο του δικού μου κόσμου.
eimai 42 k pinw varia apo ta 18-19.kathe mera ta 5 teleytaia xronia 1 lt tsipouro siga siga ap to prwi ws to vradi.h ginaika mou to xei dextei.exei tsimpisei vevaia to sgot klp.an den piw eimai mia mera nevrikos apla.palia epina ouiski pou den to sinistw se sklirous potes giati makroxronia fernei katathlipsi k agxwdh diataraxi...zw mia fisiologiki zwi.kali tixi se olous.
Quote:
Originally posted by kostass
eimai 42 k pinw varia apo ta 18-19.kathe mera ta 5 teleytaia xronia 1 lt tsipouro siga siga ap to prwi ws to vradi.h ginaika mou to xei dextei.exei tsimpisei vevaia to sgot klp.an den piw eimai mia mera nevrikos apla.palia epina ouiski pou den to sinistw se sklirous potes giati makroxronia fernei katathlipsi k agxwdh diataraxi...zw mia fisiologiki zwi.kali tixi se olous.
υποστηρίζεις πως δεν είσαι αλκοολικός? ( αν θέλεις, γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες )
φυσικά, υποστηρίζεις ότι δεν έχεις πρόβλημα με το αλκοόλ. δοκίμασε, έτσι από περιέργεια, να μη πιείς μια εβδομάδα ούτε σταγόνα, ότι κι αν σου τύχει. τότε ίσως δεις τι τρέχει. κι αν έγραφες και στη ζωντανή ελληνική, ισως καταλάβαινα καλύτερα. γεια χαρά σουQuote:
Quote:
Originally posted by ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
φυσικά, υποστηρίζεις ότι δεν έχεις πρόβλημα με το αλκοόλ. δοκίμασε, έτσι από περιέργεια, να μη πιείς μια εβδομάδα ούτε σταγόνα, ότι κι αν σου τύχει. τότε ίσως δεις τι τρέχει. κι αν έγραφες και στη ζωντανή ελληνική, ισως καταλάβαινα καλύτερα. γεια χαρά σου
σωστο........
ειναι τέλεια:) ευχομαι αναλογες επιτυχιες:)Quote:
Kώστα,Quote:
καλώς ήρθες:)
Οταν λες πώς εισαι απλα νευρικος, οταν μια μερα δεν πιεις, τί εννοεις?
Αριστείδη,Quote:
ζούμε τη φαντασίωση ότι η ζωή -αν δεν είναι- μπορεί και να γίνει κατά πως την ονειρευτήκαμε. και δεν συνειδητοποιούμε ότι το όνειρο αυτό είναι άλλο ένα δεκανίκι για να στηρίξουμε μια εγωπάθεια που δεν μας βγαίνει πια! μένουμε μόνοι από επιλογή και από κρυμμένο μίσος για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν. το η \"κόλαση είναι οι άλλοι\" μας έρχεται γάντι! καλά τα είπε ο Σάρτρ. και κάνουμε πως ξεχνάμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις ότι αναγνωρίζουμε στους άλλους δεν είναι παρά αυτό που κουβαλάμε μέσα μας.
εμείς, όχι, δε φταίμε ποτέ, ή φταίμε σπανίως. τείνουμε να ξεχνάμε πως ότι μας συμβαίνει κάποια στιγμή, βαθειά μέσα μας, εμείς το θελήσαμε, δουλέψαμε γι αυτό και στο τέλος το προκαλέσαμε. και για να μη μισήσουμε τον εαυτό μας, εθελοτυφλώντας στην αυτοκαταστροφική μας μανία, μισούμε τους άλλους που δεν μας κατάλαβαν, δεν μας αγάπησαν, δεν μας ένιωσαν κι άλλες τέτοιες-με το συμπάθειο- παπαριές.
γιατί να μη καταλαβαίνω εγώ γιατί δεν με καταλαβαίνουν \"οι άλλοι\"; έτσι και μόνο έτσι θα είμαι ένα βήμα μπροστά, με τα όρια μου σε διπλοσκοπιές, δίχως εκπλήξεις, δίχως προσδοκίες κι ανοιχτός σε ότι καλό έρθει. γιατί θα έχω πάψει να κυνηγώ χίμαιρες και να θρέφομαι από το φόβο του κακού και τις ανασφάλειες που μου απομυζούν χρόνο και ενέργεια. χωρις λατρείες και για αυτό χωρίς μνησικακίες αργότερα. το μόνο άτομο που μπορώ να λατρέψω και να μη απογοητευτώ από αυτό κι έτσι το μισήσω έστω και για λίγο, είμαι εγώ ο ίδιος.
μου πήρε πολύ καιρό να επιλέξω μεταξύ της μιζέριας της προσμονής και της ωμής σιγουριάς του σήμερα. τώρα, γεννημένος ξανά, πετώντας και τα στερνά κομμάτια μνήμης που είχαν απομείνει από τη πεθαμένη μου ζωή, επιλέγω το σήμερα, το εδώ και το τώρα!
η ευτυχία που νόμιζα ότι θα βιώσω κάποτε, ξέρω τώρα ότι εμπεριέχει μέσα της τη θύελλα. τώρα βήμα το βήμα κατακτώ τη γαλήνη, βιώνω το σήμερα που ξέρω τώρα πια ότι είναι μια σχέση δυνάμεων στηριγμένο στη βία. φανερή κι αφανέρωτη. τη προτιμώ φανερή. δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε καν το θάνατο! αφήνομαι στην οργισμένη σιγουριά των συνοριοφυλάκων μου. είμαι ο εργοδότης τους κι είναι συμφέρον τους να με έχουν καλά. κανείς δε μου χρωστάει τίποτα. εγώ σίγουρα κάπου χρωστάω. κι αυτή η αίσθηση χρέους μου δίνει χαρά ακόμα κι όταν όλα συνωμοτούν για να με διαλύσουν. χρωστάω λέω. και μόνο που το λέω αυτομάτως απαλλάσσομαι από αυτό το ίδιο το χρέος. δεν φοβάμαι ότι το σαράκι του ανεκπλήρωτου θα μου ρουφήξει τη ψυχή. έζησα, όπως έζησα, κατόπιν με σκότωσα γιατί δε μου έβγαινε ο λογαριασμός. τώρα είμαι πάλι εδώ, δίχως μνήμη -όσο αυτό γίνεται-, δίχως πάθη, δίχως προσδοκίες, ευχαριστημένος από τη κάθε μέρα που γεννιέται και πεθαίνει μέσα μου, δίχως να κληρονομεί τίποτα στην επόμενη. επιτέλους, είμαι ΕΓΩ, στο κέντρο του δικού μου κόσμου.
εξαιρετικα τα οσα γράφεις. Εξαιρετικα....Τουλάχιστον σε μενα, μοιαζουν τοσο αληθινα τα λογια σου κ τοσο ζωντανα...
Νιωθω πώς ο δρομος που περπάτησες μεχρι το σημερα, μετραει πολλα χιλιομετρα.
Quote:
Originally posted by Sofia
Kώστα,Quote:
καλώς ήρθες:)
Οταν λες πώς εισαι απλα νευρικος, οταν μια μερα δεν πιεις, τί εννοεις?
sofi san na etixe mia stravi stin douleia px.exw katsei k 15 meres xwris to ksidaki mou k den etrekse tpt oute tremoula klp.min kapnizeis min pineis min mamas mh auto mh to allo...kapou allou se xtipaei meta.