hapydays γεια σου,δεν εχω λαβει πμ,εκτος απο αυτο πριν απο 3 μερες νομιζω οπου & σου απαντησα,σημερα δεν εχω.
Printable View
hapydays γεια σου,δεν εχω λαβει πμ,εκτος απο αυτο πριν απο 3 μερες νομιζω οπου & σου απαντησα,σημερα δεν εχω.
Καλώς όρισες litoa στο club και μην φοβάσαι καλή μου, δεν είσαι μόνη σου όπως καταλαβαίνεις. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως αρκετή άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Αυτό είναι παρήγορο από την μία (γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είμαι τρελή και ότι αυτόν τον φόβο με τις έκτακτες τον έχω μόνο εγώ και κανείς άλλος άνθρωπος στον πλανήτη), από την άλλη είναι και λυπηρό γιατί τόσος κόσμος υποφέρει από αυτό το θέμα και κανείς καρδιολόγος δεν μπορεί να δώσει μια ουσιαστική λύση και όλο αυτό μας έχει μειώσει την ποιότητα ζωής μας, ελπίζω όχι και την ποσότητα! Όταν με πιάνουν οι έκτακτες νιώθω να παραλύω, μου χαλάει η διάθεση στην στιγμή και με κυριεύει ένας τεράστιος φόβος. Δεν υπάρχει κάτι που να με τρομάζει περισσότερο από αυτές. Είναι ο κακός δράκος του παραμυθιού, τι να πω. Όσο για τα πονάκια στην καρδιά αφού έχουμε κάνει όλοι εξετάσεις και έχουμε επισκεφθεί καρδιολόγους, δεν πιστεύω ότι προέρχονται από την καρδιά. Μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι, άγχος, ψυχοσωματικό, έμμονη ιδέα, ακόμα και μυοσκελετικοί, οπότε αυτό δεν με τρομάζει τόσο. Όσο για αυτό που είπες happydays για την διαρροή εκ της μιτροειδούς, μπορεί να μην υπάρχει απλά ο συγκεκριμένος καρδιολόγος να το αξιολόγησε έτσι. Εγώ έχω κάνει πάρα πολλά triplex καρδιάς και ποτέ δεν μου είπαν τίποτα. Μόνο ένας καρδιολόγος μου είπε κάποια στιγμή ότι έχω οριακή πρόπτωση μιτροειδούς, όταν πήγα σε άλλον καρδιολόγο να ξανά κάνω το triplex και του το είπα, γέλαγε, μου είπε με τίποτα δεν έχω πρόπτωση. Οπότε αν στους τόσους στο είπε ένας δεν ισχύει.
Ευχαριστώ πολύ Μαρια!κι εγώ νιώθω ακριβως τα ίδια όταν με πιάνουν οι έκτακτες,ιδίως όταν είναι η μια μετα την αλλη,κάτι που ευτυχώς δε με πιάνει τόσο συχνα.εμένα τον τελευταιο καιρό με πιάνουν πιο συχνα με το που παει να με πάρει ο ύπνος και καποιες είναι πολύ δυνατές,τρανταζεται όλος ο θώρακας και αντανακλανε στα χέρια..πολύ περίεργο..τη μέρα είμαι σε γενικές γραμμές καλυτερα,ποτε έτσι ποτε αλλιως..ο καρδιολόγος μου προτείνει να δοκιμασω κάποιο ήπιο φάρμακο για αγχωδη διαταραχή/αντικαταθλιπτικά,αλλά θα πρεπει να πάω σε κάποιο ψυχίατρο για να το συνταγογραφησει..τι να πω..πραγματικα δε μπορω να καταλάβω πως μου παρουσιαστηκε αυτό το πρόβλημα μες την εγκυμοσύνη,ενω πριν ήμουν μια χαρά.να πω εδώ οτι δεν καπνιζω,δεν πινω αλκοόλ,καφέ και παντα γυμναζομουν κ έτρωγαν σωστα..τι να πει κανεις..παρουσιάστηκαν σε καμια αλλη κοπελα οι έκτακτες στην εγκυμοσύνη;
Εμένα μου παρουσιάστηκαν 10 μήνες μετά την πρώτη μου εγκυμοσύνη και από τότε είναι καθημερινές. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου αμέσως μόλις γέννησα, τις πρώτες μέρες είχα τρελαθεί στις έκτακτες. Σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση με την εγκυμοσύνη. Ίσως υπάρχει προδιάθεση και με την εγκυμοσύνη επιδεινώνετε. Ας μας πει και κάποια άλλη κοπέλα που έχει γεννήσει την γνώμη της πάνω σε αυτό. Όσο αφορά τα αντικαταθλιπτικά έχω ακούσει ότι βοηθάνε, αλλά δεν ξέρω, μπορεί να γίνουν εξάρτηση, είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Αφού παίρνεις τα τενορμίν δεν σε έχουν βοηθήσει; Γιατί να ξεκινήσεις αντικαταθλιπτικά; Έχεις βάλει χόλντερ, πόσες έχεις περίπου την ημέρα;
Ναι Μαρια τα tenormin μ'εχουν βοηθήσει,αλλά κυρίως στο θέμα των αυξημένων παλμών και λιγοτερο στις έκτακτες,ιδίως σ'αυτες κατα τον ύπνο που ανέφεραν και πιο πανω.τώρα όσον αφορα τα αντικαταθλιπτικά ουτε κι εγώ θέλω να πάρω,αλλά δε ξέρω πια τι άλλο να κάνω.έχω σκεφτεί για ρεφλεξολογία,αλλα τοσα έχω δοκιμάσει,σιγά μην κανει αυτό τίποτα..τεσπα η ελπίδα πεθαίνει τελευταια..χολτερ έχω βάλει τρεις φορες μέχρι στιγμής,τη μια είχα 4 κοιλιακές,τη δεύτερη 9 υπερκοιλιακές και την τριτη 15 υπερκοιλιακές.το θέμα είναι οτι οταν έχω το χολτερ κάνω λιγότερες απ'οτι συνήθως και δεν έχουν καταγραφεί και αυτές οι έντονες του ύπνου.πάντως κι εμένα μου κανει εντύπωση που δεν υπάρχει μια λύση γι'αυτο το θέμα,ενω υπαρχουν για πιο σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα..ας ελπισουμε οτι κάποια στιγμη κάτι θα βρεθεί..πάντως αυτή η επικοινωνία είναι αρκετά"θεραπευτική"..!
Γεια σας κοριτσια.Εμενα δεν μου εμφανιστηκαν στις εγκυμοσυνες(και ας ειχα προβλημα μεγαλο στη δευτερη).Μου εμφανιστηκαν 3 χρονια μετα την γεννηση του δευτερου παιδιου μου το οποιο με ξεκανε τελειως στην αυπνια.....ειχα να κοιμηθω 3 χρονια για βραδυ!!!!!!!!!!!!!!Δεν ειχε τιποτα παθολογικο,ομως ξυπναγε και η γκρινιαζε η σπαραζε στο κλαμα...οποτε εκει που εχεις κοιμηθει πεταγεσαι πανω με τρελη ταχυκαρδια για τοσα χρονια!ααχχχ.....τελος παντων,το θεμα ειναι οτι μου εχουν αλλαξει την ζωη μου τοσα χρονια και επειδη ειναι τρομερα ενοχλητικες αλλα και επειδη αυτες ξεκινησαν τον τρομερο(ειναι κατι σαν τερας!)φοβο για τον θανατο,που ολα αυτα δεν τα ειχα....
Ξεχασα να γραψω οτι δεν εχεις(litoa)σχεδον τιποτα σε σχεση με τις παααρα πολλες δικιες μου!Δεν θυμαμαι ακριβως ποσες εδειξε το χολντερ ομως...τελος παντων,πριν απο λιγο,χωρις να εχουν εμφανιστει αυτες,ξαφνικα ενιωσα την καρδια μου να σταματαει για 2 δεπτερολεπτα και να ξαναξεκιναει,το ενιωσα μεχρι το λαιμο....φοβηθηκα!Αλλες φορες τις νιωθω αλλιως,χτυπανε με δυνατα "ντουπ",χανουν χτυπο,δυνατα ομως και αλλες ετσι οπως εγραψα πριν,ξαφνικα σταματαει ο χτυπος για λιγο και ξεκιναει,αλλα μαλακα....τι βασανοοοοο!!!!!!!Οσο για φαρμακα,οπως εχω ξαναγραψει(πως να μην το εχω ξαναγραψει,αν κοιταξει κανεις ημερομηνια εγγραφης μου καο αριθμο μηνυματων....)εχω παρει κατα καιρους διαφορα για αρρυθμιες και ταχυπαλμιες...λιγα πραγματα εκαναν....οσο για τα ηρεμιστικα,κι εμενα μου ειχαν πει να παρω αλλα απ την στιγμη που ειμαι πολυ αρνητικη σ αυτο το θεμα,ο γιατρος μου ειπε οτι καλυτερα οχι....παντως δεν εχω ακουσει οτι τις εξαφανιζουν!
ΡΑΝΗ κι εμένα έχουν διαφορετική μορφή,καποιες φορες νιώθω αυτό το καταραμένο κενό,αλλες δυνατό γκνουπ κι αλλες μέχρι το λαιμό.κι εμένα απο τοτε που μου εμφανίστηκαν μου έφεραν όλες αυτές τις άσχημες σκέψεις,οτι δε θα δω τη Μπέμπα να μεγαλώνει και τα σχετικα..τι να λέμε,άσχημο συναίσθημα..ευτυχώς έχω πολύ στήριξη απο οικογένεια,φιλους,αλλά τι να κανουν κι αυτοι,αν δεν το'χεις νιώσει πραγματικα δε μπορείς να καταλάβεις και λογικό..
Είναι αξιοσημείωτο, ότι όλοι νιώθουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα, τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανησυχίες με αυτό το θέμα. Κι εγώ φοβάμαι ότι δεν θα δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, ότι έτσι άρρυθμα που χτυπάει η καρδιά μου ορισμένες φορές, κάποια στιγμή θα πάθω ανακοπή και ότι δεν μπορεί να είναι τόσο ακίνδυνες αυτές οι έκτακτες. Πάντως και εμένα ΡΑΝΗ, τις αρρυθμίες τις νιώθω με διαφορετικό τρόπο κατά την διάρκεια της ημέρας. Άλλες φορές είναι πολύ δυνατές που νομίζω ότι η καρδιά θα βγει από το στήθος μου και αυτό είναι που με τρομάζει πολύ, άλλες φορές είναι πιο "μαλακές", άλλες φορές νιώθω πρώτα το γκτούπ και μετά το κενό και άλλες φορές νιώθω πρώτα το κενό και μετά ένα μεγάλο γκτούπ. Η αλήθεια είναι ότι σε στιγμές απόγνωσης έχω σκεφθεί και εγώ τα ηρεμιστικά, γιατί σε άλλους τους έχουν βοηθήσει, άλλα δεν θέλω να μπω σε αυτό το "τρυπάκι", άλλωστε είμαστε ακόμα αρκετά νέες για να ξεκινήσουμε τα ηρεμιστικά. Πάντως litoa γιατί δεν δοκιμάζεις να πάρεις βαλεριάνα; Εμένα μου τις έχει ελαττώσει και με έχει βοηθήσει. Πριν ξεκινήσω να την παίρνω είχα συνέχεια έκτακτες, όλη την ώρα.
Εχω απο εχθες κατι τσιμπηματα στη δεξια μερια(οχι δηλδη της καρδιας),πανω ακριβως απ το στηθος,που μια πανε μια ερχονται....τι να ειναι σ αυτο το σημειο???
Πάντως καρδιά δεν είναι, μην ανησυχείς. Η καρδιά είναι αριστερά και στο κέντρο και το έμφραγμα έχει πολύ έντονους πόνους. Από έκτακτες πώς πηγαίνεις, έχεις καθόλου; Εγώ έχω και φοβάμαι.
ΜΑΡΙΑ,ευχαριστώ για την πρόταση.η αλήθεια είναι οτι έχω δοκιμάσει ενα μείγμα βαλεριανας και κράταιγου λίγο πριν ξεκίνησω τα tenormin,αλλά τα σταμάτησα,γιατί ήθελα να δω ποια θα είναι η επιδραση των tenormin και μονο.πάντως σκέφτομαι να ξεκίνησω βαλεριάνα το βράδυ,μήπως με βοηθήσει στις έκτακτες του ύπνου.εγώ έχω βαλεριάνα σε βάμμα και βάζω σταγόνες σε νερό.εσύ Μαρια την εχεις σε αλλη μορφή;όσο για τα πινάκια καλά κρατούν και δεξια και αριστερά..υπομονή σε ολους μας..αναρωτιέμαι τι να κανουν οι παλαιότεροι του φόρουμ.ελπίζω να είναι όλοι καλά..
Μαρια,υπαρχουν καποιες στιγμες που δεν εχω αρρυθμια,αλλα υπαρχουν και χρονικα διαστηματα που θελω να ουρλιαξω και να πω ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!Αυτο με τα τσιμπηματα & εγω θελω να πιστευω οτι ειναι νευρακια που τσιτωνουν.....τι να πω....βαλεριανα ειχα παρει & εγω γιατι ειχα εντονη νευρικοτητα,σαν να τρεμει το σωμα μου & η βαλεριανα με βοηθησε αλλα οχι στις αρρυθμιες...πιστευω οτι αυτες δεν τις κανει καλα τιποτα....δυστυχως!
Εγώ χρησιμοποιώ βαλεριάνα σε κάψουλες. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη σε τέτοια μορφή. litoa, αν θέλεις να πάρεις κάψουλες, πρέπει να βρεις μια καλή εταιρία, γιατί παίζει ρόλο και η ποιότητα της βαλεριάνας, αλλά και πόσα mg βαλεριάνα περιέχει η κάθε κάψουλα. Πάντως, ο παθολόγος που μου είχε προτείνει την βαλεριάνα, μου είχε πει (και έχει δίκιο σε αυτό) ότι με την βαλεριάνα δεν βλέπεις αποτέλεσμα αμέσως, δεν είναι όπως τα ηρεμιστικά, αλλά η δράση της σε πιάνει με την πάροδο του χρόνου, σιγά σιγά, όταν ο οργανισμός θα έχει κάποια επίπεδα της ουσίας.
παιδια εγω valman χρησιμοποιω που κ που στα πολλα ζορια! μπορεις κ να οδηγησεις κ ολα! τελευταια φορα πηρα σε ταξιδι 4 ωρων που με τις κρισεις πανικου το εκανα 7!!! εφτασα στα ορια μου βεβαια!!! μπορω να πω οτι με βοηθουσαν αρκετα!!! εχω κανα δυο χρονια να παρω βεβαια... αλλα τωρα που τα θυμηθηκα....