Αν πράγματι έχεις διαβάσει τόσο προσεκτικά το τι έχει γραφτεί εδώ όπως είπες, θα έπρεπε να έχεις δει ότι έχουν γίνει ήδη πολλές παραπομπές από πολλά μέλη σε πολύ υλικό όπως σε βιβλία, άρθρα και βιντεο που αφορούν το ζήτημα.
Printable View
Ξανά έψαξα από την αρχή το νήμα και δεν βρήκα πουθενά κάποια παραπομπή σε βιβλίο ή επιστημονικό άρθρο (τα γνωστά peer reviewed). Μόνο κάτι Links σε βιντεακια στο youtube που τα μισά κιόλας δεν ήταν καν για τους οριακούς, αλλά για τους νάρκισσους. Δεν γνωρίζω με τι ασχολείσαι και ούτε χρειάζεται να μάθω, αλλά στο δικό μου το επάγγελμα, youtube videos και άρθρα από sites δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν ένα δεδομένο.
Επίσης επιμένω ότι οι χειριστικοί σύντροφοι δεν σημαίνει ότι έχουν και cluster b διαταραχή. Η γνώμη μου είναι ότι ο καθένας πρέπει να απομακρύνεται από τοξικούς ανθρώπους και να μην ψάχνει εάν υπάρχει μια αδιάγνωστη διαταραχή. Ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
ΥΓ: Με την ευκαιρία που έψαχνα για τις παραπομπές είδα πως συμπεριφέρεστε στους οριακούς ανθρώπους και πως τους αφήνετε να γράψουν και αυτοί την γνώμη τους. Τρομερή ενσυναίσθηση από τους "survivors".
ΥΓ2: Εγώ όπως είπα, έχω μόνο να κερδίσω πράγματα από μια συζήτηση με τον οποιοδήποτε. Οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν είμαι σίγουρος ότι δέχονται όμως την ανταλλαγή απόψεων. Αναγκάζονται να κοιταχτούν στον καθρέφτη και δεν το αντέχουν.
ΥΓ3: Ένα πράγμα που δεν μου άρεσε στην κοπέλα μου, ήταν ότι κάποιες φορές μου έριχνε τις ευθύνες, όταν δεν ένιωθε καλά. Κάτι τέτοιο βλέπω να γίνεται εδώ αλλά από την αντίθετη πλευρά.
Έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να με προσεγγίσει αλλά τουλάχιστον έχω επιμείνει στο ότι δεν θέλω να τον συναντήσω από κοντά. Πριν λίγο κατάφερε οριακά να με εκνευρίσει βγάζοντας ένα σενάριο από το μυαλό του όπου με πήρε τηλ «για να προειδοποιήσει». Του είπα πως δεν παίζει από την δίκη μου μεριά να έχω καταφύγει σε κανένα εκδικητικό τέχνασμα (περί αυτού πρόκειται το σενάριο του) και επειδή μου απάντησε πως δεν μπορεί να ξέρει κάτι τέτοιο εάν ισχύει, ε τσίμπησα εκεί και του είπα ένα σχόλιο του τύπου «κάτι τέτοια που νόμιζες επι ένα χρόνο». Εκεί πήρε έδαφος και ξεκίνησε να μου πει να μην γίνομαι επιθετική και πως αυτά επέλεξα να κρατήσω από τη σχέση μας αλλά δεν πειράζει. Τώρα βέβαια μου έρχεται να βάλω τα γέλια ενώ το διηγούμαι ξανά σε εσάς. Μάλλον σε καλύτερη κατάσταση βρίσκομαι.
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι κάνω σπουδαία δουλειά. Και ναι, είμαι ερευνητής και έχω μάθει πάντα να στηρίζω τα δεδομένα που παρουσιάζω. Κάτι που δεν κάνεις ούτε εσύ ούτε η υπόλοιπη παρέα. Δύο χρόνια σε αυτό το νήμα και συνεχώς κράζετε τους οριακούς και κλαίγεστε για το πόσο σας κατέστρεψαν, λες και σας ανάγκαζαν να είστε μαζί τους.
Απορώ δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε στην ζωή σας.
Το πιο στενάχωρο είναι ότι δεν καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνετε σε αυτό το νήμα. Έχετε κατηγοριοποιήσει μια μερίδα ανθρώπων μέσα από τις προσωπικές σας εμπειρίες που δεν είναι καν 100% σίγουρο ότι οι σύντροφοι σας είναι οριακοί. Τους αποκαλείτε "αδιάγνωστοι οριακοί" και τους εαυτούς σας "survivors". Δηλαδή έλεος.
Δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις, ειδικά αφού έχετε και 2 ανήλικα παιδιά. Πάντα εμπλέκονται στη ζωή σου και πάντα ξαναγυρνάνε, ακόμα κι αν δεν υπαρχουν παιδιά στη μέση.
ΥΓ: θα δεις και μια "σπαμ" συζήτηση με κάποιον που μάλλον είναι παλιό μέλος και ξαναγράφει, πόσο χαρακτηριστικό! Προσπέρασέ την .
Δεν υπονοώ τίποτα. Εσύ με ρώτησες αν είμαι ερευνητής και σου είπα ναι. Συνεχίζεις όμως να επικεντρώνεσαι στο ποιος είμαι εγώ και όχι σε αυτά που γράφω.
Εγώ δεν σου έχω κάνει καμία προσωπική ερώτηση γιατί δεν με ενδιαφέρει ποιος είσαι. Με ενδιαφέρει όμως να αναδείξω ότι σε αυτό το νήμα κάνει θραύση η ημιμάθεια και ο τραμπισμος. Εσύ και κάποιοι άλλοι κάνετε πολύ θόρυβο και στο τέλος όλοι θα πιστέψουν ότι οι οριακοί είναι όπως τους παρουσιάζετε, που είναι ένα ψέμα.
Έτσι βγήκαν και διάφοροι στην εξουσία, λέγοντας συνεχώς ότι τους κατέβει ανεξάρτητα αν είναι αλήθεια ή ψέμα.
Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα βγάζεις συμπεράσματα. Πρώτα είπες ότι είπα ψέματα, μετά ότι είμαι οριακός, ότι έχω σκοτεινή προσωπικότητα και τώρα ότι είμαι παλιό μέλος.
Όταν συζητάς μόνο με ανθρώπους που έχουν τα ίδια πιστεύω με σένα δεν βγαίνει νόημα. Απλά κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας.
Μην κοιτάς τι θέματα έχει ο (οριακός?) σύντροφος σου, καλύτερα ξεκίνα μια αυτοκριτική.
Αν μιλάμε για διαταραχές πλέγματος Β, οι περισσότεροι κακοποιούν.
Αυτά είναι δικά σου λόγια. Αυτός είναι ο ορισμός του Τραμπισμου. Λες κάτι επανειλημμένως χωρίς να το στηρίζεις πουθενά, χωρίς να έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή ψέμα. Το λες όμως δυο χρόνια τώρα, οπότε όλο και κάποιος σε έχει πιστέψει (βλέπε Epsilon).
Όταν λέει κάποιος κάτι πρέπει να το αποδεικνύει. Δεν πρέπει να αποδεικνύουν οι υπόλοιποι ότι δεν ισχύει αυτό που λέει.
Για αυτό σου είπα πριν για τα επιστημονικά άρθρα, που χρησιμοποιούν τις αναφορές για να στηρίξουν κάτι. Δεν γράφουν ότι να ναι και μετά η υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα κάθετε και κάνει debugging.
Λες ότι σας προσβάλω χωρίς δεδομένα. Εσείς τι κάνετε τώρα δύο χρόνια ; Έχετε κατηγοριοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων (η οποία είναι ήδη ευάλωτη) με βάση τους πρώην συντρόφους σας, στους οποίους κάνατε μόνοι σας την διάγνωση. Χωρίς να έχετε τις κατάλληλες γνώσεις για αυτό.
Αν αυτό δεν είναι ημιμάθεια και τραμπισμός τότε τι είναι;
Όσο για το αποτέλεσμα της διερεύνησης σου εδώ θα είμαι να περιμένω το αποτέλεσμα. Μην ξεχάσεις όμως να ενημερώσεις και τους υπόλοιπους της παρέας
χαχα ωραίος εισαι. Λες ότι "Όταν λέει κάποιος κάτι πρέπει να το αποδεικνύει". Μετά μας κατηγορείς για "ημιμάθεια και τραμπισμό" εντελώς αυθαίρετα χωρίς να αποδεικνύεις τίποτα. αφού λοιπόν λες ότι είμαστε ημιμαθείς και τραμπιστές, απέδειξε το. Εκτός αν θεωρείς ότι εσύ έχεις άλλα δικαιώματα από τους άλλους. Τότε αλλάζει το πραμα.
Επίσης έμμεσα αποδέχεσαι ότι πράγματι μας κατηγορείς χωρίς δεδομένα "εσεις τι κάνετε 2 χρόνια" χαχα
Μιλάμε για απίστευτη μπουρδολογία
Πριν σου απέδειξα ότι είχες γράψει κάτι χωρίς να το στηρίζει πουθενά. Και συνεχίζεις να λες ότι δεν έχω δεδομένα.
Και πάμε άλλη μια φορά. Κατηγορείται τους οριακούς ανθρώπους με βάση τους/τις πρώην συντρόφους σας που έχετε κάνει μόνοι σας την διάγνωση, χωρίς να έχετε τις κατάλληλες γνώσεις. Αυτό δεν είναι δεδομένο για σένα ;
Αμφιβάλλω αν έχετε ποτέ συναναστραφεί με άτομα με οριακή διαταραχή.
τι ακριβώς απέδειξες; μάλλον έχεις φαντασιώσεις αγαπητέ. Πρόσεχε πάντως γιατί αυτά που γράφεις τα διαβάζουν και άλλοι...
Είναι ξεκάθαρο ότι ο μόνος λόγος που μπήκες εδώ είναι να μου κάνεις προσωπική επίθεση και τπτ περισσότερο. Αυτό που λές σαφώς και δεν ειναι δεδομένο. Είσαι σοβαρός; Αυτό είναι το δυνατό σου επιχείρημα;;;;
Το αν έχεις αμφιβολίες ή όχι είναι δικό σου πρόβλημα
είδα ότι έκανες παρέμβαση σε ένα άλλο νήμα που σχολιάζω:
https://forum.psychology.gr/threads/...=1#post1178871
Να σε ενημερώσω ότι αυτό που έκανες ονομάζεται stalking. Δεν θέλω να σε αναστατώσω αλλά αυτό δεν έχει να πει καλά πράγματα για την προσωπικότητά σου.
Φίλε δεν είναι stalking, απλά στο activity stream μπορείς να δεις τα σχόλια από διάφορα νήματα και έπεσα πάνω σε αυτό.
Από ότι φαίνεται κι άλλοι σε κατηγορούν για το ίδιο πράγμα αλλά δεν λες να το καταλάβεις.
Και εσύ και Epsilon κατηγορείται την προσωπικότητα μου χωρίς να με γνωρίζετε. Μην κυνηγάτε ανεμόμυλους παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι με αναστάτωσες πολύ αλλά πιστεύω θα το αντέξω.
Παιδιά που έχετε οριακή διαταραχή, να ξέρετε ότι δεν σας θεωρούμε όλοι κακοποιητες. Μην επηρεάζεστε από τον καθένα που γράφει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι.
[QUOTE=Gohan;1178886]Ειναι ξεκάθαρο stalking δεν μας πείθεις. Ψάξτο πάντως, δεν ειναι καλό αυτο.Quote:
Φίλε δεν είναι stalking, απλά στο activity stream μπορείς να δεις τα σχόλια από διάφορα νήματα και έπεσα πάνω σε αυτό.
Ναι εσύ και η ρεμεντυQuote:
Από ότι φαίνεται κι άλλοι σε κατηγορούν για το ίδιο πράγμα αλλά δεν λες να το καταλάβεις.
Εντάξει είσαι ερευνητής το εμπεδώσαμε. Επειδή κι εγώ είμαι πολύ σχετική για να καταλάβω τη λογική σου περί δεδομένων, περιμένω αρθρογραφία που να αναφέρεται σε ποσοστό των οριακών που έχουν πχ κακοποιητική συμπεριφορά και ποιοι όχι. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις την διαφορα μεταξύ ποσοτικης και ποιοτικής έρευνας επίσης..
Ή δεν έχεις πάντως ξεπεράσει την πρώην σου ή σκοπεύεις να κάνεις σύλλογο προστασίας οριακών.
Εννοείται πως καταλαβαίνω την ποσοτική με την ποιοτική έρευνα. Αλλά όπως είπα και στον Αιολο, όταν κάποιος παρουσιάζει ένα "δεδομένο", όπως "Αν μιλάμε για διαταραχές πλέγματος Β, οι περισσότεροι κακοποιούν." πρέπει να το στηρίξει με μια αναφορά. Δεν είμαι εγώ αναγκασμένος να κάνω debugging στον καθένα που γράφει ό,τι του κατέβει.
Όσον αφορά την ποιοτική έρευνα, δεν έχει γίνει σε αυτό το thread. Γιατί οι περισσότεροι αποκαλείται τους πρώην συντρόφους σας "αδιάγνωστους οριακούς". Άρα μπορεί να έχουν αυτή τη διαταραχή, μπορεί και όχι.
Ο σύλλογος δεν είναι κακή ιδέα, δεν το είχα σκεφτεί.
Το θέμα δημιουργείται από την αναγκαστική επαφή ένεκα των παιδιών. Θα ήθελα να αποστασιοποιηθω για να μπορέσω να κλείσω τις πληγές. Προσπαθώ να προχωρήσω μπροστά. Δεν είναι εύκολο. Από πλευράς μου έχω κόψει κάθε επαφή που δεν έχει σχέση με τα παιδιά. Προχθές με πήρε τηλέφωνο για να ζητήσει χρήματα με ένα αρκετά ασχημο τρόπο.
Αυτή είναι η άποψή μου την οποία εσύ ονοματίζεις "δεδομένο" για να στηρίξεις το χειριστικό παιχνιδάκι που κάνεις που επίσης ονοματίζεις "επιχειρηματολογία". Αν διαφωνείς με την άποψή μου μπορείς κάλλιστα να πεις τη δική σου άποψη και να την τεκμηριώσεις. Φαντάζομαι ότι θα σου είναι εύκολο αυτό αφού όπως φρόντισες να κάνεις σαφές είσαι σπουδαγμένος ερευνητής με κάτι ντοκτορά ναααα!
Δεδομένου του ότι οι περισσότεροι bpd που κυκλοφορούν είναι αδιάγνωστοι, αυτοί που περισσότερο από όλους τους άλλους μπορούν να έχουν άποψη για το εάν υπάρχουν ή ότι bpd κριτήρια είναι οι πρώην σύντροφοι οι οποίοι έχουν απορροφήσει τα περισσότερα δυναμικά. Αυτή είναι η άποψή μου. Αν έχεις άλλη άποψη χέστηκα. Δεν μπορείς όμως να κατηγορείς τους άλλους για τραμπισμό και ημιμάθεια επειδή εσύ έχεις διαφορετική άποψη. Δηλαδή σύμφωνα με το σκεπτικό σου, όποιος εκφράζει μία άποψη (και δεν την τεκμηριώνει επιστημονικά) διαφορετική από τη δική σου (που επίσης δεν τεκμηριώνεις επιστημονικά), είναι ημιμαθής! Έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου ρε φίλε.
Πράγματι η ύπαρξη των παιδιών δυσκολεύει τα πράγματα, με την έννοια ότι δεν μπορείς να αποκοπείς πλήρως, αλλά μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Καταλαβαίνω ότι στην παρούσα φάση είσαι ευάλωτος και είναι εύκολο να επηρεαστείς από συμπεριφορές. Γίνεται όταν πας να πάρεις τα παιδιά ή όταν τα επιστρέφεις να μην έρχεσαι σε επαφή; Ή έστω η επαφή να είναι πολύ σύντομη; Μπορεί να τα φέρνει αυτή; Η επικοινωνία για διάφορα ζητήματα μπορεί να γίνει μέσω μηνυμάτων ή μέσω δικηγόρου; Πας ακόμα στην ψυχολόγο; μήπως θα μπορούσες να το διερευνήσεις αυτό το ζήτημα μαζί της;
Φίλε δεν μπορώ να καταλάβω αν δυσκολεύεσαι να κατανοείς τι σου λένε επειδή έχεις κάποιο πρόβλημα ή απλά δεν σου αρέσει ο αντίλογος.
Θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε την διάγνωση της η πρώην σου, αφού όπως λες είναι οι καλύτεροι διαγνώστες.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ivory δέχτηκε κακοποιητική συμπεριφορά από τον πρώην σύντροφο της. Και είναι στενάχωρο που συνέβη. Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι όντως είναι οριακός, αφού δεν έχει γίνει διάγνωση από κάποιον ειδικό. Ούτως ή άλλως και η ίδια, ένα βιντεακι για ναρκισσους παρέθεσε και όχι για οριακούς.
Κάντε άμα θέλετε ένα thread και μιλήστε όσο θέλετε για τους κακοποιητες συντρόφους σας. Κανείς δεν θα σας πει τίποτα. Αλλά μην κατηγορείτε μια ομάδα ανθρώπων επειδή έχετε εσείς κόμπλεξ.