-
Καλημέρα όμορφες! Λοιπόν να σας πω τα νέα μου. Καταρχάς το πιο σημαντικό, ότι αυτό τον μήνα αδιαθέτησα στην ώρα μου! Μετά από πολύ καιρό που αδιαθετούσα μια στο τρίμηνο, άντε 2μηνο στην καλύτερη, χθες αδιαθέτησα μετά από 33 μέρες από την προηγούμενη περίοδό μου!! Δεύτερον, εχθές πήγα στον ενδοκρινολόγο και μου έγραψε εξετάσεις ορμονολογικές και θυροειδή τις οποίες πρέπει να κάνω 2η με 4η μέρα περιόδου. Συμπτωματικά μόλις επέστρεψα σπίτι από τον γιατρό αδιαθέτησα οπότε αύριο πάω να μου πάρουν κ αιματάκι! Οπότε μέσα στον μήνα παίρνω και τα αποτελέσματα και θα ξέρω τι μου γίνεται. Τώρα, σχετικά με την διατροφή, ο γιατρός μου είπε ότι οι γυναίκες που έχουμε πολυκηστικές το σώμα μας λειτουργεί σαν των διαβητικών οπότε και τέτοια διατροφή πρέπει να ακολουθήσω. Μου εξήγεισαι και τι γίνεται με την ινσουλίνη και όλα τα σχετικά στο σώμα λόγω των πολυκυστικών αλλά ας μην τα αναλύσω τώρα είναι κ πολλά. Θα σας πω τι έφαγα εχθες και γενικά κάπως έτσι θα είναι η διατροφή μου ώστε το σώμα μου να μπορέσει να χάσει λίπος
Πρωί. Γάλα με μισή κούπα δημητριακά ολικής
Σνακ. 2 φρυγανιές ολικής με 30γρ. τυρί λίγων λιπαρών και μισό αγγούρι
Μεσημέρι. Ένα πιάτο φακές με 3κ.γ λάδι ωμό , με 60 γρ τυρϊ λίγων λιπαρών, μια σαλάτα ντομάτα κ αγγούρι κ 5 ελιές και ένα φρούτο εγώ έφαγα μήλο
Σνακ απόγευμα. Μισή μπανάνα και 1 πλακίτσα από σοκολάτα με 70% κακάο(περίπου 15γρ.)
Βράδυ. Βγήκα έξω σε γιορτή μιας φίλης και έφαγα μπόλικη σαλάτα πράσινη, μισό στήθος κοτόπουλο ψητό και μια πηρουνιά κολοκύθια τα οποία επειδή ήταν τηγανιτά κ είχαν αλεύρι γύρω τους δεν έφαγα ψωμί ή άλλο αμυλούχο.
Αυτά κορίτσια μου.
-
Άννα καλά αποτελέσματα με τις εξετάσεις!! Ωραία η διατροφή σου!! Το μόνο που θα άλλαζα είναι το φρούτο από το μεσημέρι θα το έβαζα το πρωί. Απ' όσο ξέρω δεν είναι καλό γενικά να τρώμε το φρούτο μετά το μεσημεριανό.
-
Και εγώ έτσι πίστευα pink αλλά ο γιατρός μου το έβαλε εκεί στο μεσημεριανό. Κάτι κάνει με τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Τώρα να στο εξηγήσω περαιτέρω δεν θυμάμαι!
-
Καλημέρα Σου Σου! Σε γενικές γραμμές καλά τα πήγες. Όσο για το αναψυκτικό αν το πίνουμε σπάνια δεν νομίζω ότι κάνει τόσο κακό. Κ εγώ αναψυκτικά δεν πίνω ποτέ, δεν μου αρέσουν καθόλου αλλά μια φορά στο 2μηνο μπορεί να τύχει να πιω, σιγά! Από αυτό σίγουρα δεν πάχυνα! Χαχαχαχα..
Εμένα εχθές η μέρα μου ήταν η εξής:
Πρωι. Μισή κουπα δημητριακά ολικής με γάλα, ελληνικό με 1κγ. ζάχαρη καρύδας
Σνακ. 2 φρυγανιές ολικής και 30γρ μίλνερ,μισό αγγούρι
Μεσημέρι. 3φλ. τσαγιού μακαρόνια ολικής, 90 γρ. τυρί κ σαλάτα ντομάτα,αγγούρι
Σνακ. Ένα χυμό φυσικό πορτοκάλι
βράδυ. Μισό ντάκο κριθαρένιο, 60γρ. τυρί, ένα αβγό, μιία ντομάτα
Αυτά!
Ελαιόλαδο τρώω συνολικά 3 κσ. την ημέρα.
-
Ας γράψω και τα σημερινά μου..
Πρωι. Ένα κομμάτι τυρόπιτα σπιτική με φύλλο
Σνακ. Ένα μήλο κ 15γρ. σοκολάτα 70% κακάο
Μεσημέρι. Ψάρι ψητό και 3 μικρές πατάτες φούρνου, σαλάτα αγγούρι ντομάτα
Σνακ. Ένα ακτινίδιο, τα υπόλοιπα 15γρ. της σοκολάτας
Βράδυ. Μισό γιαούρτι πρόβειο, μια μπανάνα
-
καλημέρα! Άννα ωραία!
με την σειρά μου για χθες:
πρωί: γάλα κατσικίσιο με 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης
δεκατιανό: 1 μπανάνα, μια γωνίτσα χωριάτικου ψωμιού κ 1 φέτα ψωμί του τοστ ολική΄ς
μεσημεριανό: 2 γεμιστά, σαλάτα πράσινη, 90γρ φέτα
και μετά δν χόρτασα κ έφαγα πάλι 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής
απογευματινό :50γρ καυτερή(!)σοκολάτα μπίτερ και φράουλες
βραδινό: 1 αυγό ,1 φέτα ψωμί ολικής ,και σαλάτα πράσινη
προ ύπνου: 1 ποτήρι γάλα κ λίγες φράουλες αρκετά άγουρες.
ξέρω το παρά_εσα με το ψωμί.
-
Σου σου μια χαρά! Το ψωμάκι στο δεκατιανό να μην είχες φάει και θα ήταν σούπερ η μέρα! Αλλά δεν πειράζει προχωράμε γερά!
Εγώ σήμερα
Πρωι. Ένα τόστ γαλ-τυρί
Σνακ. Ένα μήλο και 10 καρύδια και... υπέκυψα σε έναν πειρασμό έφαγα καμιά 10αρά maltesers.. Δεν πειράζει συνεχίζω γερά..
Μεσημέρι 3 φλ.τσαγιού μακαρόνια ολικής, 90γρ τυρί, ντοματοσαλάτα
Απόγευμα θα πιω ένα καφεδάκι κ ένα φρούτο, μετά γυμναστήριο κ το βράδυ ένα γιαούρτι, ένα φρούτο και 1-2φρυγανιές ολικής.
-
Καλησπέρα κορίτσια!! Βλέπω πετάει η ομάδα!! Και εγώ συνεχίζω στους ίδιους ρυθμούς!!
Σουσουκα πες μου λίγα πράγματα γι' αυτή την καυτερή σοκολάτα...τι; πως; που; :P
Από μένα αν θέλετε κάνα δυο συμβουλές... Περιορίστε γενικά λίγο τον υδατάνθρακα γιατί βλέπω ότι η διατροφή σας βασίζεται σ αυτόν. Προς Θεού δε λέω να τον κόψουμε τελείως απλά η έμφαση να δίνεται στις πρωτεΐνες, ειδικά στα κυρίως γεύματα καθώς μας προσφέρουν καλύτερο κορεσμό, που διαρκεί για πιο πολλή ώρα και επίσης ο οργανισμός κάνει περισσότερο "κόπο" να τις κάψει.
Και επίσης κάτι που έχω παρατηρήσει ότι λειτουργεί πολύ καλά σ' εμένα είναι ο κύριος όγκος των θερμίδων αλλά κ της ποσότητας είναι καλύτερα να υπάρχει στο πρωινό γεύμα. Ένα ολοκληρωμένο πρωινό εκτός του ότι μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να το κάψουμε κ μειώνει την όρεξη για τα υπόλοιπα γεύματα.
Οπότε Αννούλα κ Σουσούκα βάλτε κ κάνα φρουτάκι, ειδικά εσύ Αννούλα γιατί το τοστ όπως έχω ξαναπεί το θεωρώ φτωχή τροφή σε θρεπτικά στοιχεία.
Αννα τις ποσότητες στις έδωσε ο γιατρός; Εμένα η διαιτολόγος μου έδινε 2 φλιτζάνια μακαρόνια και 60 γρ τυρί.
-
πινκ στο μπακάλικο της γειτονιάς μου κ το πέταξα το περιτύλιγμα. άρχισε αυτός να φέρνει ντελι-προντακτς
θα ξαναπάρω και θα σου πω. έχει κ κάτι άλλες σοκολάτες με σταφίδες κ διάφορα άλλα.
τα χθεσινά μου.
π:γάλα κατσικίσιο με 3 κουταλιές πίτουρο βρώμης
δ: 1 μπανάνα, 1 αχλάδι και λίγο ψωμί
μ:2 γεμιστά, 90 γρ φέτα, ντομάτα-αγγούρι σαλάτα
και 1 φέτα ψωμί
α: 1 αχλάδι
β: σαλάτα πράσινη με αρκετό ψωμί κ αρκετό κασέρι-γραβιέρα
προ υπνου: 1 ποτήρι γάλα και 1 αχλάδι.
-
Κορίτσια καλημέρα! Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό αλλά λόγω κωδικού δεν είχα πρόσβαση. Επανήλθα όμως και συνεχίζω δυναμικά την προσπάθεια μου μαζί σας! Όλο αυτό το διάστημα είχα και γω τα σκαμπανεβασματα μου, δεν τα παρατάω όμως! Από την Τρίτη ξεκίνησα πάλι τα τρίωρα και τις τριάδες και ήδη νιώθω πολύ καλύτερα... Ισορροπία σε σώμα και ψυχή! Στόχος μου είναι να αποσυνδεσω τελείως το φαγητό από το συναίσθημα και να πάψω να τιμωρω τον εαυτό μου με "άχρηστο" φαγητό όταν κάτι δεν πάει καλά! Επίσης θέλω να ξεφύγω από την παγίδα του όλα ή τίποτα... Δηλαδή από το γεγονός ότι αν κάνω μια παρασπονδια μετά λέω ας φάω και άλλο και από αύριο ΝΕΑ ΑΡΧΗ! Μέγα λάθος! Κάθε φορά που ξεφεύγουμε σε ένα γεύμα πρέπει στο επόμενο να φάμε κανονικά. Αυτά κορίτσια μου.. Είμαι εδώ για να παίρνω θάρρος από εσάς και να σας στηρίζω και γω όπως μπορώ!! :blush:
-
Καλησπέρααα!!
Σουσουκα τα ξέρεις βγάλε λίγο ψωμάκι βάλε λίγο αμυγδαλάκι :)
Μιτσάκι μου καλώς μας ξανάρθες!! Έχεις ξεκάθαρους στόχους, δύσκολους αλλά σίγουρα όχι ανέφκτους!! Καλή σου επιτυχία!! Θα περιμένουμε νέα σου :)
-
Ευχαριστώ Pink! Την Τετάρτη έχω ζύγισμα.. Θα δείξει πως πήγε η βδομάδα! Θα σας ενημερώσω ;)
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!
-
Mitsaki καλώς ήλθες ξανά στην παρέα μας!
κορίτσια ήθελα να μου πείτε τι άλλο θεωρείται ιδανικό για σνακ πέρα από την δυάδα ξηρό καρπό με φρούτο. να χουμε κ λίγη ποικιλία βρε αδερφέ!
-
Good morning!
Σουσούκα Παστέλι με μέλι μόνο κ σουπερφουντς, το προτιμώ ειδικά όταν είμαι έξω ή στο σπίτι το βάζω στο γιαούρτι! Έχει χύμα ο "Χαρίλαος" στην Άθωνος :)
-
πινκ είσαι κ η πρώτη!
έλεγα να τρώω περιορίσω το μέλι μόνο στο πρωινό.
κ αν κάποια μέρα ξεμείνω από ξηροκάρπια??(αυτό είναι το πρόβλημα μου:lol: κυρίως!!!!)