στειλε κ σε μενα λιγο ρε Lou! :)
Printable View
Και ποιος σου πε οτι μιλαμε μονο για την ηρωινη ? Υπαρχουν τοσες αλλες ουσιες , και η Λακρυμοζα αρχικα αναφεροταν σε κανναβη οχι σε ηρωινη
Οσο για την καλυτερευση της ποιοτητας ζωης του ασθενη, μειδιαζω ειρωνικα. Για ρωτα τι ποιοτητα ζωης εχει καποιος που οι γιατροι επιμενουν να του δινουν αλοπεριντιν , για ρωτα τι φριχτες παρενεργεις εχει, για μαθε για τα μαγκωματα,την τσακισμενη μνημη και συγκεντρωση,τις εντονες ξηροστομιες, την ακαθισια και τα εξωπυραμιδικα, το χασιμο της libido / στυτικη δυσλειτουργια , την πεσμενη διαθεση, και μετα τα λεμε.
Ομως δεν μιλουσα καν για αντιψυχωσικα, μιλουσα για βενζοδιαζεπινες τα οποια ειναι ναρκωτικα , με τη μονη διαφορα οτι τα δινουν στα φαρμακια. Για ρωτα ποσο δυσκολο ειναι να απεξαρτηθει καποιος που εχει εθιστει στο Xanax....
Το αλκοολ ειναι στην ιδια επικινδυνοτητα και βλαβη με το χορτο, σε αλλους τομεις περισσοτερο σε αλλους λιγοτερο ...
Για τους εμπορους δεν ξερεις μην επιμενεις, δεν μιλαμε για τους μεγαλεμπορους που φερνουν κιλα και τονους, μιλαμε για τον dealer της γειτονιας που σπρωχνει κανα χορτο και κανα σκονη για να πινει και αυτος και να βγαλει κ κανα φραγκο
Οταν λοιπον αποφασισεις για ποιες ουσιες συγκεκριμενα μιλαμε, και μαθεις καποια στοιχειωδη γιαυτες, τοτε ισως μπορεσουμε να κανουμε διαλογο .
Παιδια να ξεκαθαρισω πρωτον δεν εχω πουλησει ποτε, κ ποτε δεν θα κανα κατι τετοιο, μπορει εγω να τη πατησα μια φορα αλλα ποτε δεν θα συμπαρασερνα κ αλλους μαζι μου, δευτερον, δεν εχω κανει ποτε κ ουτε προκειται ηρωινη, αυτα που εχω κανει ειναι αυτες οι μαλακιες της ηλικιας μου "ελα μωρε να πιουμε κανα τσιγαρο να γελασουμε"
δεν μπορω να ξερω τι παιρνει ο καθενας....
εγω μιλαω για ΕΜΠΟΡΙΟ.
αν επιτραπει η χρηση, και τα σκληρα δινονται στα νοσοκομεια, το εμποριο θα πεθανει.
οι καναβες θα μπορουσαν να καλλιεργουνται για προσωπικη χρηση απο τους χρηστες...
το ξερω οτι πολλα φαρμακα εχουν τρομερες παρενεργειες. κανεις δεν παιρνει φαρμακα για να μαζοχιζεται. παιρνει ενα φαρμακο καποιος, με τα καλα και τα στραβα του (του φαρμακου) γιατι χωρις το φαρμακο θα ειχε ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΖΩΗ.
και φυσικα το καλο θα ηταν, φαρμαακα χωρις απρενεργειες η και θεραπειες χωρις φαρμακα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.
μεχρι τοτε τι κανουμε/ κλεινουμε στους ασθενεις στα ψυχιατρεια να κοπανιουνται, ενω μπορουν να ζουν στην κοινωνια?
Υπαρχουν εναλλακτικες αυτο το θεμα , στις περισσοτερες περιπτωσεις υπερσυνταγογραφουνται και δινονται παραπανω απο οσο πρεπει με καταστροφικες συνεπειες για τον ασθενη. Το αλοπεριντιν θα πρεπε να απαγορευτει και να προτιμουνται 2ης γενιας αντιψυχωτικα
Εγω δυστυχως ξερω και συναντω καθημερινα πολλες περιπτωσεις ασθενων που βασανιζονται απο τους ψυχιατρους και δεν εισακογονται καθολου τα παραπονα τους για παρενεργειες κλπ. Πολυ συχνα τα φαρμακα ειναι απλα μοντερνα,χημικη λοβοτομη, ας μην ξεχναμε τις τακτικες των ψυχιατρων παλιοτερα (λοβοτομες, ηλεκτροσοκ, αναισθησια/κωμα με ινσουλινη ...)
Στο θεμα μας τωρα, ακομα δεν διευκρινησες για τι ουσιες μιλας. Τι παει να πει "σκληρα" ? Ποια τα "σκληρα" και ποια τα "μαλακα" ?
Ηταν προφανες οτι η Λακρυμοζα μιλαγε για κανναβη.
οχι, δεν ηταν καθολου προφανες, τωρα το διευκρινησε.
κι ασχετως τι 'ψωνιζε" η λακρυ, που ξερεις εσυ τι αλλο πουλουσε ο "γυφτος" ντιλερ κι αν ηταν χρηστης? τον γνωριζεις? την μεγαλυτερη διακινηση ναρκωτικων στην θεσσαλονικη την κανουν γυφτοι...
εγω δεν ξερω κανενα 'μαλακο' εκτος απο την καναβη. ηρωινη, κοκαινη, lsd, xtc, χαπια χωρις συνταγη, ολα αυτα ειναι σκληρα
ποιες εναλλακτικες υπαρχουν για τις ψυχωσεις? για πες τες μας κι εμας...
δεν ξερω ποιο ειναι το φαρμακο που λες και τι γεννιας ειναι. προφανως και καλο ειναι να βελτιωθουν τα φαρμακα και τα προβληματικα να καταργηθουν, ποιος διαφωνησε σε αυτο? αλλα μεχρι τοτε, τι γινεται? τα παραπονα τους δεν εισακουονται, γιατι δνε υπαρχουν τελεια φαρμακα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΝΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕς ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.
απο το να ευχομαστε ομως να σταματησει η συνταγογραφηση, μεχρι να καταριομαστε τα φαρμακα χωρις να προτεινουμε λυσεις, υπαρχει μεγαλο χασμα..
Σου ειπα για την ψυχωση. Αν ειναι να δωθει φαρμακο να ειναι 2ης γενιας (seroquel,abilify κλπ) και οχι παλαιου τυπου (aloperidin ...) Επισης να αποφευγονται τα cocktail φαρμακων και να εισακουγεται η γαμημενη αποψη του ασθενη.
Ουσιασιτκη αντιμετωπιση ομως ειναι η ψυχοθεραπεια με καταλληλο ψυχοθεραπευτη (ή μονος του με εσωτερικο ψαξιμο αν μπορει καποιος) που να ταιριαζει στον ασθενη και να τον βοηθησει να ξεπερασει πχ οτι τον παρακολουθουν ή να συμφιλιωθει με τις φωνες (αν ακουει) κλπ.
Τα παραπανω απο ανθρωπο που εχει νοσηλευτει 2 φορες για ψυχωση και εχει φαει στη μαπα τους "ειδικους της ψυχικης υγειας", και εχασε 1 χρονο απο τη ζωη του μπουκωμενος με φαρμακου απο χασαπηδες γιατρους που δεν δεχοντουσαν να τα μειωσουν/αλλαξουν. Την ιστορια μου αν σενδιαφεριε μπορεις να την βρεις εδω στο Γενικα , το θεμα λεγεται "Χαιρετω" και ειναι στην 2η σελιδα.
συμφωνω απολυτα και με την ψυχοθεραπεια (μονο που σε καποιες παθησεις δεν αρκει. το ξερεις φανταζομαι οτι χρειαζεται ταυτοχρονα ληψη φαρμακων)
και με την χορηγηση των πιο προσφατων και λιγοτερων παρενεργειων φαρμακων, αντι για παλιοτερα προβληματικα φαρμακα.
οπως επισης θεωρω οτι οι γιατροι δεν πρεπει να θεοποιουνται και πρεπει να ψαχνει καλα καποιος σε ποιον να απευθυνθει. δυστυχως οπως και σε ολες τις δουλέιες, κι εκει υπαρχουν ανικανοι και ανενημερωτοι που "λειτουργουν" στου κασιδη το κεφαλι.
αυτο ομως δεν αρκει για να τους τσουβαλιαζουμε ολους.
υπαρχουν καλοι και ενημερωμενοι γιατροι.
να προωθουμε την επικοινωνια, ωστε να τους βρισκουμε ευκολα.
όσο παιρνα ο καιρός τόσο πιο πολύ νοιώθω μόνος, τους περισσότερους αν δεν ψαξω να τους βρω δεν με θυμούνται καθόλου, φαίνεται δε με βρισκουν ενδιαφερον ατομο, κι οι γυναικες δεν θελουν τους ηρεμους και χαμηλών τόνων κι αυτο χειροτερευει περισσότερο το αισθημα αυτο.
Μην σε παιρνει απο κατω βρε Γιαννη.
Εγω οταν ειχα φτασει να σκεφτομαι μονο την αυτοκτονια γυρισαν ολα και τωρα ειμαι σχεδον καλα.
Ισως να βρεις αυτο που ψαχνεις.
Παντως σημερα σκατα ειμαι αλλα το παλευω
ώρες ώρες με παίρνει από κάτω, κι όλο όμως το παλεύω, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει ιδιαίτερα η κατάσταση. φτανω στο σημειο τους ανθρώπους να λέω, απλά να τους αντιμετωπίζω όπως τους αξίζει και αποτελεσματικά και δεν αξίζει να τους παρακαλώ να μου προσφερουν τη φιλία τους. όσον αφορά στο θεμα γυναίκα είμαι εδώ και παρα πολλη καιρό σε κατάσταση περιμένοντας να προβάλει το ιδανικό.
αν έχεις καμια καλή εισηγηση πες μου.
Λοιπον,δεν ξερω αν εχεις διαβασει το πρωτο θρεντ που ανοιξα,οπτε επαναλαμβανω εγω πριν ενα χρονο και κατι μηνες ειχα φτασει σε σχεδον οριακο σημειο
με σοβαρη καταθλιψη και αποπροσωποποιηση που ειχε διαρκεσει σχεδον ενα χρονο.
Και εκει που νομιζα πως ημουν τελειωμενη και πραγματικα σκεφτομουν δεν γινεται να βελτιωσω την ζωη μου,και οτι η μονη επιλογη που εχω ειναι μονο να αυτοκτονησω ,αποφασισα να αλλαξω δραστικα ζωη.
Και ενιωθα και εγω οπως εσυ,οτι οι φιλοι με εχουν ξεγραψει.
Οπως επισης ενιωθα οτι κανενας αντρας δεν μπορει να νιωσει κατι για μενα.
Και εκει γνωρισα εναν ανδρα με τον οποιο ερωτευτηκαμε και με στηριξε,μου εδειξε οτι νοιαζεται για μενα,και κυριως ενιωσα οτι καποιος πιστευει σε μενα επιτελους.
Να φανταστεις οτι γνωριστηκαμε Σεπτεμβρη και απο τον Δεκεμβρη εκλεισα εισητηριο χωρις επιστροφη.
Και απο τοτε τα πραγματα πανε αρκετα καλα.
Δεν μπορω να σου δωσω συμβουλη στο τι μπορεις να κανεις ωστε να αποκτησεις περισσοτερους φιλους ή καποια συντροφο,γιατι δεν σε εχω ψυχολογησει ακομα.
Ισως αν εκανες μια λιστα με τα λαθη που εχεις κανει στην επικοινωνια σου με αλλους ανθρωπους να βοηθουσε.
Είναι μερικά χρόνια που ζω σε αυτη την αναμονή αλλά απολύτως τίποτα, μόνο γνωριμίες που για μένα είναι συμβιβασμοί και γι αυτο δεν κανω τιποτα να τις κρατήσω, γι αυτο και εξακολουθω να είμαι μόνος.
Ευχαριστω για την εισηγηση σου να κανω μια λίστα με τα λάθη που έχω κάνει στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, να βαλω τα δυνατα μου να το κάνω, προς το παρόν έμαθα να διαπιστωνω τον εαυτο μου σε αρκετες περιπτωσεις οταν κάνω λάθη. Αυτη η μεθοδος θα με βοηθησει να δω το προβλημα στα μάτια και να βελτιωθω. Δυστυχως προσπάθειες για τετοια βελτίωση έκανα αρκετες φορες στο παρελθον αλλά χωρίς ανταπόκριση από τους γύρω μου ή χωρις τα αναμενομενα αποτελέσματα και αυτο ειναι που με προκαταβάλλει στο σήμερα και με μπλοκάρει στο να κάνω αυτο που μου εισηγεισαι ή κατι αναλογο.
Για χρονια τωρα παλεύω όμως δεν έχω δει ακόμα λύτρωση όπως είδες εσύ, απλά ακόμα ελπίζω και παλεύω.
Σκεφτομαι διαφορα.. οτι μολις εξοντωσα μια αρκουδα, αν κ ειμαι κατα βαθος φιλοζωη.. σκεφτομαι επισης οτι δεν ξανασχολουμαι με μαλακες που δεν αξιζουν κ ασημαντα ατομακια που στοχο εχουν να μου τη σπασουν.. σκεφτομαι οτι ειναι η 3η μερα μου αφαγιας.. κ οτι εχω εξεταστικη κ δεν εχω ανοιξει βιβλιο!!!!!!
Σκεφτομαι οτι εχεις τρικυμια στο κρανιο
Μακαρι να σε βοηθησει ο Ποσειδωνας με την τριαινα