Quote:
Originally posted by afrula
οχι τα ξερει ολα και με υπερστηριζει κιολας.Δικο μου ειναι το προβλημα.....δυστυχως .....:(
Πρέπει να κάνεις θεραπεία να βάλει ο ψυχολόγος να σε κοιτάνε 2 μετά 4 μετά 8 μετά 10 άτομα επίμονα (!) χωρίς να λένε τίποτα ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να κάνεις αναπνοή και χαλάρωση και ταυτόχρονα λες τις εμπειρίες σου ( και να σε εμποδίζει να δεις καθρέφτη.)
Φαντάζεσαι? Σκληρή θεραπεία αλλά καλλή :P (εχμ και ακριβή αν πρέπει να πληρώσει τόσα άτομα :P)
Αφρούλα όλοι οι άνθρωποι έχουν τέτοιες αβεβαιότητες κατα καιρούς. Οι σκέψεις δηλαδή αυτές \"γιατί με κοιτάει αυτός τώρα\" και \"λες να έχει κάτι το πρόσωπο μου\" κλπ είναι φυσιολογικές σε όλο τον πληθυσμό. Το πρόβλημα σε σένα δεν είναι στις σκέψεις αλλά στις υπερβολικές αντιδράσεις που σου έχουν γίνει συνήθεια σε αυτές τις σκέψεις. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να τις αυξάνει αφού σε εγκλωβίζει σε κύκλους αβεβαιότητας. Μπορείς να βγεις από αυτούς τους κύκλους με μια αρκετά εντατική και κατάλληλη ψυχοθεραπεία από έναν πολύ έμπειρο ψυχολόγο που να έχει και εμπειρία με το δυσμωρφικό τύπο του OCD που έχεις. Πιστεύω ότι όλο και κάποιος στην Αθήνα θα έχει τέτοια εμπειρία. Κρίμα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα (από όσο ξέρω) κάποια κλινική άγχους η OCD όπως στο εξωτερικό που (μάλλον αν έχεις λεφτά) μπαίνεις μέσα για λίγο καιρό και βγαίνεις άλλος άνθρωπος (λόγω της εντατικής και συστηματικής καθημερινής θεραπείας που σου κάνουνε.)