Originally Posted by
Sonia
tzimani σαμποτάρεις συνεχώς τον εαυτό σου και κάνεις βλακείες, συγγνώμη που στο λέω. Βάλε μικρούς στόχους και πρόγραμμα και γράψτα σε ένα τετράδιο και δεσμεύσου στον εαυτό σου ότι δεν θα παρεκκλίνεις από αυτά. Κάνε συμβόλαιο με τον εαυτό σου ρε παιδάκι μου στην τελική. Ένα από τα βασικότερα είναι ότι δεν θα κάνεις μαλακίες με την αγωγή - και συγγνώμη για την έκφραση, αλλά μαλακίες κάνεις. Ένα βήμα μπροστά, δυο βήματα πίσω. Ούτε το γιατρό μόνο σου θα κάνεις.
Ποιος άνθρωπος κάθεται χωρίς να έχει συγκεκριμένο πρόβλημα και χωρίς προτροπή γιατρού να μετράει ζάχαρα από μόνος του και να βγάζει συμπεράσματα; Τα χάπια που σου έδωσε ο ψυχίατρος δεν είναι λύση μόνιμη, είναι μία βοήθεια, αλλά θα την πάρεις όσο χρειαστεί μέχρι να στρώσεις ψυχολογικά. Δεν βλέπεις πιο καθαρά χωρίς τα φάρμακα, πιο σκατά τα βλέπεις όλα.
Σε ευχαριστεί εσένα να έχεις δύο γονείς με τα προβλήματά τους όπως λες και αντί εσύ να τους στηρίζεις να κάθεσαι να κλαις και να σε νταντεύουν αυτοί; Για να καταλάβω δηλαδή! Που σε βοήθησε κι εσένα κι αυτούς όλο αυτό;
Στο δρόμο πότε κινδύνευσες να μείνεις; Είναι ντροπή να εφευρίσκεις φανταστικά προβλήματα και δράματα που δεν υπάρχουν επειδή αρνείσαι να επικεντρωθείς στα πραγματικά ζητήματα, να τα θέσεις στις πραγματικές τους διαστάσεις και να κάνεις κάτι για αυτά. Φέρνεις την καταστροφή εκεί που δεν υπάρχει.
Οι σκέψεις σου και οι πράξεις σου δείχνουν ότι ενώ λες ότι θα αλλάξεις απο εδώ και πέρα, στην πραγματικότητα ακολουθείς το ίδιο μοτίβο. Όλο αμπελοφιλοσοφείς, γίνεσαι drama queen και παιδιαρίζεις για να μην αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου.
Έλα σε παρακαλώ, σοβαρέψου. Είσαι πιο δυνατός από όσο νομίζεις και πολύ πιο έξυπνος, απλά την ενέργειά σου την χαλάς στο να δημιουργείς δράματα και την εξυπνάδα σου στο να πείσεις τον εαυτό σου ότι έχεις μείνει στα 12 κι άρα είσαι ανίκανος για δράση και μένεις στο τίποτα! Μίλα με την ψυχολόγο που σε έβλεπε, όσα έσοδα είχες πριν λίγους μήνες, τόσα έχεις και τώρα. ΓΙατί να μην την δεις; Στην ανάγκη κόψε τα λεφτά από αλλού. Ή έστω, στην τελική δες κάποιον ψυχολόγο σε δωρεάν δομές. Αλλά πήγαινε, και πέρα από γενικότητες πες του ότι θέλω να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους και να τους πετύχουμε μαζί. Να δεσμευτούμε ότι σε 6 μήνες θα έχω καταφέρει αυτό κι αυτό. Όχι να κυνηγάς την ουρά σου!