-
Μαντάμ σου σου αν αποφασίσεις να πας σε ψυχολογο σου συστήνω να βρεις κάποιον ψυχαναλυτη από την ελληνική ψυχαναλυτική εταιρεία. Το λέω από πείρα. Υπερφαγικά από τα 14. Τώρα είμαι 43. Στα 35 πήγα σε ψυχαναλυτή και βρήκαμε τη βαθιά αιτία της διατροφικής διαταραχής σε εμένα και γλίτωσα! Θέλει λεφτα χρόνο και δουλειά αλλά μήπως δε δίνουμε άπειρα λεφτά σε φαγητά και γλυκά; σκέψου το.
-
σας ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις κ την υποστήριξη. αλήθεια πια η διαφορά του ψυχαναλυτή από τον ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή; νομίζω οτι έχει αναλυθεί ξανά το θέμα στο φόρουμ αλλά λίγο που έψαξα δν βρήκα την συζήτηση.
jewel σε ευχαριστώ για την virtual υποστήριξη κ ώθηση!ένιωσα πραγματικά όσο διάβαζα το ποστ σου σαν να μου έδωσε ,κάποιος που με καταλαβαίνει , ένα μικρό πατ πατ στην πλάτη κ μετά σπρωξιματάκι. συνεχίζω με μικρά βήματα προς τα μπροστά. η αλήθεια είναι οτι η υποτροπή με βοήθησε να αντιληφθώ κάποια πράματα ακόμα, για τον εαυτό μου κ το θέμα μου με τις δδ.
η διατροφολόγος επιμένει πως στην παρούσα φάση έχω αρκετά εφόδια από την ίδια κ από την δουλειά που έχω κάνει από μόνη μου(ναναι καλά το φόρουμ κ το συγκεκριμένο τόπικ) κ ότι ξέρω πλέον πως να διαχειριστώ σωστά την διατροφή μου ώστε να μην έχω υπογλυκαιμίες κ άλλα θέματα εξαιτίας της διατροφής αλλά οτι τώρα χρειάζομαι την βοήθεια του ψυχολόγου περισσότερο από του διαιτολόγου κ οτι καλό θα ήταν να δώσω εκεί προτεραιότητα αν κ εφόσον δν μπορώ παράλληλα(λόγω χρημάτων-χρόνου). δηλαδή να δώσω βάση κ στο δεύτερο ημίχρονο.
-
Μαντάμ σου σου οι διαφορές ψυχαναλυτή και ψυχολογου είναι πολλές. Από τις πιο βασικές είναι ότι με τον ψυχαναλυτή θα ψάξετε τις βαθύτερες αιτιες της δ. διαταραχής σε σένα, τον πυρήνα ενώ με τον ψυχολόγο ψυχοθεραπευτή θα αναζητήσετε περισσοτερο πρακτικές λύσεις, πώς θα αποφύγεις τα υπερφαγικά - βουλιμικά ή την ανορεξία αλλά επειδή οι λόγοι θα μείνουν ασυνείδητοι δηλαδή άγνωστοι θα είναι πάντα λειτουργικοί. Σε εμένα ο λογος, στον οποίο φτάσαμε μετά απο πολλή δουλειά ήταν ότι κάθε μπουκιά ήταν σφαίρα, έβλεπα το σώμα μου σαν όπλο και με κάθε υπερφαγικο έκανα επιθέσεις στο σώμα της μάνας μου. Είναι πολύπλοκο αλλά το είπα με μια προταση. Το βρήκαμε και τώρα είμαι ελεύθερη. Γιατί οι δ. διαταραχές είναι μεγάλη σκλαβιά, το ξέρουμε αυτό καλά όλες. Θέλει χρόνο, χρήμα, κίνητρο δυνατό για να απαλλαγείς δια βίου αλλά γίνεται. Τώρα αγαπιομαστε με τη μάνα μου και την καταλαβαίνω. Και αυτό και η εικόνα μου πια για το φαγητο ως φαγητο και όχι ως σφαίρες άξιζαν όλα τα λεφτά του κόσμου και ολη την προσπάθεια που ένας ανθρωπος μπορεί να καταβάλλει
-
Καλησπέρα κορίτσια!
Τί στο καλό, ανάδρομο Ερμή έχουμε και ξαφνικά μας έπιασε όλες να κάνουμε υπερφαγικά?! :roll:
Μαντάμ σου σου μου, συμφωνώ και επαυξάνω με τα girls από πάνω!
Πρώτον τίποτα δεν "χάλασες"! Έκανες ένα διάλειμμα που όμως είναι πολύ διδακτικό! Ακόμα και αν δεν συνειδητοποιείς τώρα αυτά που έχει να σου διδάξει, σίγουρα θα τα συνειδητοποιήσεις σύντομα! Πιστεύω απόλυτα ότι κάθε (φαινομενικό) πισωγύρισμα, ουσιαστικά μας προσθέτει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που κάποια στιγμή θα μας οδηγήσουν σ' αυτό το "κλικ"! Και εγώ έχω περάσει χρόνια υπερφαγικών και αποτυχημένων διαιτών πριν καταφέρω να κάνω το κλικ πέρυσι! Χωρίς την πολύτιμη εμπειρία αυτών, το κλικ δεν θα γινόταν ποτέ. Βέβαια και τώρα είμαι σε μια φάση που αναζητώ ένα δεύτερο κλικ για την οριστική μου θεραπεία! Αν σκεφτόμουν απαισιόδοξα θα έλεγα ότι τα χάλασα όλα με τα υπερφαγικά που έκανα και ότι πάω πάλι πίσω. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι πάω μπροστά, και θέλω να πάω ακόμη πιο μπροστά. Και εσύ έχεις προχωρήσει πολύ, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις!
Δεύτερον, όλα νομίζω ότι μας οδηγούν στην ψυχανάλυση! Και εγώ, εδώ και καιρό έχω καταλάβει ότι η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία δεν πρόκειται να με βοηθήσει! Το να κάνω ψυχανάλυση είναι μια ιδέα με την οποία φλερτάρω εδώ και καιρό. Όμως το μεγάλο της κόστος και το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την θεραπεία με αποτρέπουν από το να κάνω αυτό το βήμα. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά!
Μαντάμ σου σου, μην σε βλέπω να πέφτεις γιατί πέφτω κι εγώ!
Πάμε γερά με τσαμπουκά!
Νέος μήνας αύριο, ας κάνουμε κι οι δυο μας μια νέα αρχή!
;-)
-
μάντζη όλα ξεκίνησαν τότε που είχε πανσέληνο, σεληνιαστήκαμε αυτό έγινε να ξέρεις...
ρε κορίτσια δώστε μου λίγο παραπάνω ανάλυση για την ψυχανάλυση vs ψυχοθεραπεία? πας εκεί κ τι κάνεις με τον ανάλογο γιατρό; γιατί ο ψυχοθεραπευτής δν σε πάει πίσω να βρει την πηγή του κακού;
επίσης τι ωφελεί πλέον να βρω ποιος κ τι φταίει κ ξεκίνησαν όλα; άντε πχ να φταίει η μάνα μου που με θέλει από την μία μοντέλα από την άλλη με ταίζει σαν γάλο. άντε κ πες οτι φταίει ο δάσκαλος της γυμναστικής που μου είπε να χάσω κανά κιλό , άντε κ πες οτι φταίει ο κωστάκης που δν με ήθελε επειδή προτιμούσε μια 5 κιλά πιο αδύνατη κτλ κτλ.
(Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία. )
δν αμφισβητώ την ψυχανάλυση απλά έχω άγνοια.
ίσως μου φαίνεται πιο πρακτικό το να δουλέψω στο τώρα.
-
Μαντάμ, κ εγώ έκανα 2 μέρες υπερφαγίες, είπα, τώρα έγινε και συνεχίζω.. Με έριξε φυσικά ψυχολογικά, αλλά δεν αλλάζει. Τόσο καιρό προσπαθείς, σίγουρα έχεις αδυνατίσει, και σίγουρα τρέφεσαι σωστά.
Πάμε να συνεχίσουμε και σιγά σιγά θα βελτιώσουμε την εικόνα και την ψυχολογία μας!! Σου στέλνω τα φιλιά μου!
-
Παγωμένο νοστιμο γλυκάκι υγιεινό. 3 μερίδες
2 γιαουρτάκια
3 κ.σούπας γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες άρωμα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Τα ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Τρίβω 2 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη να γίνουν τρίμμα (2 μπισκότα για κάθε μερίδα).
Παίρνω ένα ποτήρι του κρασιού. Βάζω 1 κ.σούπας μπισκότο, από πάνω μια κουτ.κρέμα και επαναλαμβάνω σε στρώσεις. Σερβίρεται παγωμένο.
-
καλησπέρα!
πώς είστε;
μόλις συνειδητοποίησα πως την τελευταία φορά που έγραψα είχε προηγηθεί ποσωγύρισμα.. και τώρα πάλι είχα κάτι ανάλογο. Μάλλον πρέπει να μπαίνω πιο συχνά να τα λέω. Τουλάχιστον βλέπω το τελευταίο μου επεισόδιο ήταν σχεδόν 3 εβδομάδες πριν.
Γενικά πάει καλά η διατροφή βλέπω και τα ευχάριστα στην ζυγαριά, αλλά όπως είπα παραπάνω σήμερα είχα ένα πισωγύρισμα. Δεν με καταλαβαίνω ώρες ώρες, από την μία χαίρομαι με την ζυγαριά, από την άλλη φαίνεται πως θέλει πολύ κόπο & δουλειά για να ξεπεράσουμε τελείως αυτές τις κρίσεις.
Anyway από αύριο κανονικά.
Σήμερα:
10.00: γιαούρτι, μήλο, λιναρόσπορο, βρώμη
13.00: καρύδια, μισή μπανάνα
16.00: (φαγητό έξω) σαλάτα πράσινη με ψητά λαχανικά, 2 κομματάκια συκώτι, μια φέτα ψωμί πολύσπορο, κοτόπουλο φιλέτο, 5-6 πατάτες τηγανιτές. (Οι άλλοι πήραν και γλυκό, εγώ αντιστάθηκα.. αλλά μάλλον αυτή η αντίσταση με έκανε να φάω επιπλέον το βράδυ.)
20.30: 2 δαμάσκηνα ξερά
21.00 γιαούρτι με μέλι, καρύδια, μισή μπανάνα, μισό μπαρ δημητριακών
τα "έξτρα": 1 τοστ + 1 φέτα ψωμι τόστ με γαλοπούλα τυρί, φυστίκια peanuts αρκετά, 3 σοκολατάκια υγείας
anywayyyy από αύριο το ξεχνάω και συνεχίζω κανονικά!
Μαντάμ που είσαι????
-
γεια σου πετράδι κ στολίδι του φόρουμ!
μπαίνω που κ που αλλά δν έχω πολλά πράματα να καταθέσω σε τούτο το δόλιο φόρουμ που το έχω καταχραστεί-κακομεταχειριστεί ουκ ολίγες φορές, περισσότερες κ από την καφετιέρα στο γραφείο που λέει κ η σακίρα γιατί διαβάζω στίχους με βαθιά νοήματα (τρία λολ).
να μπαίνεις να μας γράφεις,εγώ εδώ κοντά τριγυρίζω (στον τόπο του εγκλήματος) ,πάντα θα σε διαβάζω κ θα σου απαντάω γιατί κεγώ το έχω ανάγκη.
τα πισωγυρίσματα όπως λένε κ οι σοφοί είναι χρήσιμα γιατί μέσα από αυτά μαθαίνεις κάποια πράματα. μπορείς να γράψεις μία μίνι εκθεσούλα για αυτή σου την υποτροπή προκειμένου να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου, μπορείς κ εδώ ή κ σε μια κόλλα χαρτί που μετά θα πετάξεις.
βέβαια στην δικιά σου περίπτωση δν το λες κ πισωγύρισμα αλλά για να το λες μάλλον περιλάμβανε μπόλικα δυσάρεστα συναισθήματα.
εγώ με την σειρά μου έχω ξεφύγει αρκετά από την πορεία μου, ευτυχώς τα κάμποσα διατροφικά λάθη ίσως καλύπτονται από το οτι άρχισα να περπατάω λιγουλάκι, κ σκέφτομαι αυτή την εβδομάδα να κάνω επιτέλους το επόμενο βήμα να απευθυνθώ σε ψυχολόγο.
προσπαθώ να χωρέσω στο κεφάλι μου την ιδέα οτι δν είμαι κ τόσο χάλια σε αυτά τα κιλά κ οτι δν πρέπει να με πιάνει απελπισία, οτι ο στόχος είναι να τρέφομαι σωστά και όχι να γίνω μοντέλο ,αλλά εκεί το θεριό επιμένει να μην με αφήνει να το βρω με τον εαυτό μου.
αλλά δν είναι μόνο οι τύψεις κ οι δυσάρεστες σκέψεις οι οποίες με σπρώχνουν σε γεύματα τα οποία δν καλύπτουν τις ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτουν αλλά άλλες, αλλά κ οτι όλα στο κεφάλι μου είναι συνδεδεμένα με το φαγητό κ από πουθενά δν μπορώ να ξεφύγω. ακόμα κ όταν η μέρα μου είναι γεμάτη δραστηριότητες κ νιώθω ανυπέρβλητη, το φαγητό είναι ακόμα εκεί για να το χρησιμοποιήσω σαν επιβράβευση. θα έπρεπε να βρω άλλους τρόπους να με επιβραβεύω αλλά ούτε καν ψάχνω.
το θέμα είναι οτι τα ξέρω όλα αυτά ,δν είναι καινούρια αλλά δν μπορώ να βρω το κουράγιο να τα λύσω. τεμπελιάζω κ κυνηγάω την ουρά μου ως συνήθως.
αυτά τα ολίγα. καλημέρα κ καλή εβδομάδα
-
Καλημέρα κοριτσάκια! Εχω πολύ καιρό να μπώ να γράψω, αλλά ήρθε η ώρα νομίζω να ξαναρχίσω.
το 2016 δεν μου χει μπεί καθόλου καλά διατροφικά. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω κάνει υπερφαγικά, και δεν μπορώ να μπώ καθόλου σε μια σειρά.
Σε αντίθεση με όλο τον Δεκέμβριο που πραγματικά κύλησε ιδανικά από άποψη διατροφής. Τρεφόμουν και φερόμουν πολύ καλά στο σώμα μου και αυτό φαινόταν και στην ζυγαριά αλλά και στη διάθεσή μου. Μέσα στις γιορτές είδα κόσμο που είχα να δώ καιρό και μου παν ότι έχω αδυνατίσει κλπ κλπ.
Και εδώ είναι που ξεκινάει η παράνοια. Πως γίνεται ρε γαμώτο τις ίδιες μέρες που μου λένε πως έχω αδυνατίσει.. να κάνω μετά υπερφαγικό??? Αρχικά έλεγα πως είναι επειδή είχα καιρό να φάω γλυκά, πίτες, σουφλέ κ όλα τα άλλα που τρώμε τα χριστούγεννα και άλλωστε όλοι τρώνε λίγο παραπάνω στις γιορτές. Μετά είχαν ξεμείνει και κάποια γλυκά, βασιλόπιτες στο σπίτι συνέχισα να τρώω, κάποιες φορές σε λογικές ποσότητες κάποιες όχι.
Αλλά αυτή την εβδομάδα το κακό παράγινε. Ούτε γιορτές είναι και είχα ξεκάθαρα 2 βουλιμικά/υπερφαγικά. Πφφφφ. έχω να ζυγιστώ από την προηγούμενη εβδομάδα και ευτυχώς δεν είχα απογοητευτεί από το νούμερο τότε. Τώρα όμως αρνούμαι να ξανανέβω, θα χαλαστώ σίγουρα. Το αναβάλω για την επόμενη εβδομάδα..
Μαντάμ ελπίζω να είσαι καλά εσύ και να ξεκίνησε καλύτερα η χρονιά σου!
Όπως και να χει πάντως μας εύχομαι ηρεμία και να λύσουμε επιτέλους όλα αυτά τα εσωτερικά θέματα που μας βασανίζουν και ξεσπάμε στο φαί.
Έτσι για την ιστορία ας γράψω μια αναφορά για σήμερα μπας και την τηρήσω:
για 11.00 έφαγα γιαούρτι με all bran και αποξηραμένα cranberries (χωρίς ζάχαρη)
σε καμιά ώρα μάλλον μήλο με 8-10 αμύγδαλα
μεσημέρι σολομό φρέσκο με ρύζι καστανό και μπρόκολο
απόγευμα μάλλον bar wish (ίσως και μπανάνα)
βράδυ θα δώ.. ελπίζω κάτι ελαφρύ
-
Καλησπέρα στα τριαδοκόριτσα κ μη.... :)
Τι κάνετε....πως είστε; Δυστυχώς λείπω καιρό από το φόρουμ κ δε παρακολούθησα την εξέλιξη σας! Σας σκέφτομαι όμως...Απλά λόγω χρόνου αδυνατώ να μπαίνω συχνά...Πολλή δουλειά ρε παιδιά κ μέσα στα γλυκά συνέχεια...Έχω πάρει μερικά κιλά τον τελευταίο καιρό...επόμενο...λόγω δουλειάς δε μπορώ να κάνω σωστά γεύματα...είμαι μόνη στο μαγαζί χωρίς διάλειμμα οπότε αν έχει κόσμο δε προλαβαίνω να φάω...τεσπά θα ξαναβρώ τις ισορροπίες μου!! Η γυμναστική συνεχίζεται σταθερά ευτυχώς! Περιμένω νέα σας!!
Σας φιλώ!
-
Ωωωω πινκιώ :)
Και σε σκεφτόμουν τελευταίως...
Δεν κουνιέται πολύ το τόπικ..
Τις εγκαταλείψαμε τις τριάδες, άντε έλα να κουνήσεις τα νερά να πάρουμε μπρος και οι υπόλοιπες!
-
γεια σου πινκ μου τι κάνεις ωρέ; μας έλειψες! οι τριάδες δεν είναι το ίδιο!
-
Κορίτσια μου κ εμένα μου λείψατε!! Λέτε να του ξαναδώσουμε ζωή; Πάμε να αρχίσουμε όλες μαζί! Δυναμικά! Κάθε μέρα λέω πως θα προσέξω και κάθε μέρα τα παρατάω! Θέλω τόσο πολύ να ξαναμπώ σε πρόγραμμα αλλά αυτή η θέληση με εγκαταλείπει εύκολα...Μια απογοήτευση τη νιώθω δε μπορώ να πω!
-
άντε να ξεκινήσουμε! εγώ έχω μια κοινωνική υποχρέωση το επόμενο σκ κ θα ήθελα να παρουσιαστώ λίγο πιο κομψή. γιαυτό λοιπόν σκέφτομαι να προσπαθήσω να κάνω τριάδες ,οπότε δεσμεύομαι να γράφω εδώ κάθε μέρα για μια βδομάδα ακόμα κ αν δν τα καταφέρνω κ τόσο καλά, για να ζωντανέψει κ το τόπικ. μετά βλέπω τι θα κάνω
για σήμερα σκέφτομαι προς το παρόν:
πρωί: γάλα κατσικίσιο, 2 κρίθινα παξιμάδια, σταφύλια
δεκατιανό: 1 κουταλιά ταχίνι, σταφύλια
μεσημεριανό: 1 αυγό , 1 μικρή μερίδα ραβιόλα γεμιστα με μοτσαρέλα,ντομάτα σαλάτα.
δεκατιανό: σταφύλια, 1 κρίθινο παξιμάδι
βραδινό: τραχανάς με γιαούρτι και σαλάτα πράσινη
προ ύπνου: 1 ποτήρι γάλα , 1 μικρό φρουτάκι