Καλέ ποιά χάλασε το ζελέ! :lol:
Printable View
Καλέ ποιά χάλασε το ζελέ! :lol:
μπραβο ελενη μου κ σε εσενα κ στη γιαγια που σε εμαθε
Γλαυκη εγώ ζώ στη Λάρισα με καταγωγή από τη Μακεδονία!!!!!
Λιλάκι κ εγώ φέτος έκανα ελιές άλλα έγιναν λίγο λύσσα!!!!!
Αληθεια ποια χαλασε το ζελε?
Ποσο αλατι εριξες στο κιλο γιωτα?
Α ναι τωρα το θυμηθηκα!Εχω τον αγαπημενο μου ξαδελφο εκει,παντρεμενο με φαρμακοποιο κ αυτος ηταν στην αεροπορια.Πηρε φετος συνταξη.Γι'αυτο εχω ερθει.
Ειμαι ο χαφιες της αν σας λεει κατι αυτο.....
Δεν ξερει να μαγειρευει,δοκιμαζει ομως κ ειναι κ τσεκουρατη στην κριση της κ κατα τα λεγομενα της δεχετε κ ταπερακια προσφορες απο τις φιλες για να ξερετε.δεν ειναι η ταπερτζινα...
Λιλάκι αν θυμάμαι καλά στα 10 κιλά ελιές 4 κιλά αλάτι κ 1 κιλό ξυνό
Ντροπη σου ναταλια.
Γιωτα πολυ αλατι.εμεις τις κανουμε με ξυδι οχι με ξινο.στο ενα κιλο 100γρ αλατι βαζουμε.
Και να φανταστείς ότι η συνταγή ήταν ενός παππού από τη Χαλκιδική από τον οποίο τις αγόρασα!!!!!
Εχετε τελειο παστο στην καλαματα.
Κοριτσαρες ονειρα γλυκα.
ποια ειναι απο καλαματα? ειμαι κ εγω μιση...
Καληνυχτα γλαυκη.
καληνυχτα γλαυκη
απο καλαματα λατρευω το μελιτζανακι τουρσι.που το κανουν γεμιστο
Η γλαυκη αλινα.
Γλαύκη καλό σου βράδυ.
Ναι το συγκλινο οπως το λενε αλλιως μαλλον στη μανηΑν κ εμενα μ'αρεσει κ αυτο που κανετε εκει.Τις τσιγαριδες μεσα στο λιπος.
Κι εγώ είμαι από Καλαμάτα, γι'αυτό ξέρω να φτιάχνω και λαλάγγια :lol: αλλά μένω στην Αθήνα.
Με σκορδο και μαιντανο αλινα ε?εμεις οταν το βαζουμε στο λαδι ριχνουμε μεσα και καρυδια και ψημενα καροτα για να γλυκανει.
Καληνύχτα Μαμα-Γλαυκη!!!!!
Γεμιζουν και λουκανικα και ριχνουν στις τσιγαριδες.μεσα σε καγιανα ειναι τελεια.
η γιαγια μου το γεμιζει με καροτα,σκορδο κ πιπερια κοκκινη κ τα τιληγει με σελινο.ειναι απαιχτο αλα δεν εχω δοκιμασει να το φτιαξω ποτε. γλαυκη εγω κρεας δε τρωω κ ετσι δε τα εχω δοκιμασει ποτε αυτα που εχουμε εδω ,ουτε τα καπνιστα ουτε τα παστα.
τζινα τα λαλαγγια απαιχτα καθε φορα μου στελνει η γιαγια κ τα χτυπαω με φετα! θελω τη συνταγη αφου τα φτιαχνεις
το μονο που δε μπορω αποτη καλαματα ειναι το μαναμμμμμμ τι κανεις μαναμμμμμ ???? χιχιχ ακομα κ η γιαγια μανα μου με λεει!
Την κανω με ελαφρα.καληνυχτα.
Να ρωτήσω τι είναι ο καγιανας?
Αυγα με ντοματα και τσιγαριδα δηλαδη παστο χοιρινο διατηρημενο σε λιπος.
Καληνύχτα Λίλα.
καληνυχτα κ απο μενα φιλακια σας :kiss:
Δηλ είναι στραπατσάδα με τσιγαρίδες!Λιλάκι τσιγαρίδες κάνουμε κ στην πατρίδα μου!!!!!
Τζινάκι δεν πάμε κ εμείς σιγά σιγά για ύπνο?
καλέεεεεεεεεεεεεεε πήγα για ένα φαγάκι του θεού (εγώ βασικά δεν έφαγα κόκα-κόλα ήπια :D ) και γεμίσατε τόσες σελίδες,φτού σας :P Πάω να ξαπλώσω γιατί είμαι πτώμα και θα σας διαβάσω αύριο φιλιά
Αλίνα είναι πολύ εύκολα να γίνουν τα λαλάγγια. Τα υλικά είναι:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή νωπή μαγιά μισό κυβάκι και κάτι
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι παρά κάτι ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Βάζεις το αλεύρι στη λεκάνη και ρίχνεις σιγά σιγά το ελαιόλαδο τρίβοντας ταυτόχρονα το αλεύρι με τα χέρια σου κι έτσι προσπαθείς να λαδώσεις ας πούμε όλο το αλεύρι με το ελαιόλαδο. Μετά ρίχνεις τη μαγιά ξερή ή νωπή που έχεις ανακατέψει σε λίγο χλυαρό νερό και το αλάτι. Προσθέτεις όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη σχετικά μαλακή. Σκεπάζεις τη ζύμη και την αφήνεις να φουσκώσει τουλάχιστον για μία ώρα. Μετά πλάθεις τα λαλάγγια σε ότι σχήμα θέλεις, συνήθως κάνεις μακριές λωρίδες που τις τυλίγεις ξανά και ξανά όπως φαίνονται στις φωτογραφίες. Τα τηγανίζεις σε ελαιόλαδο. Κάποιοι βάζουν και λίγο γαρύφαλλο, κανέλα, ξύσμα κ χυμό πορτοκαλιού και λίγη ζάχαρη και τα κάνουν πιο γλυκά, αλλά εμένα μου αρέσουν τα αλμυρά.
Η Ναταλία μετά από περίπου τέσσερα χρόνια στο φόρουμ έφτασε στα εννιά χιλιάδες posts!!!!!Ευχομαι να τα κάνεις εκατό χιλιάδες και να είσαι δίπλα μας γιατί είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και σε χρειαζόμαστε!!!!!!!!!!
Γιωτάκι μου πάμε κι εμείς. Καλό βράδυ σε όλες τις τσούπρες και καλό ξημέρωμα να έχουμε. Φιλάκια.
Καληνύχτα κούκλες μου!!!!! Ευχαριστώ για τη θετική ενέργεια που μου δώσατε σήμερα κ με βοήθησε πολύ. Να έχετε ένα όμορφο ξημέρωμα!!!!!!!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!
Καληνύχτα!
Καλημέρα!! Χρόνια πολλά σε ολες τις γυναίκες!!!
Καλημέρα σας!
Τις καλύτερες ευχές μου στην εορτάζουσα Αλίνα! Να τα εκατοστήσεις!