Originally Posted by
Ορέστης
Ο αδερφος μου βεβαια δεν φταιει για το χαρακτηρα του. Μεγαλωσε σαν μοναχοπαιδι κακομαθημενο που του εκαναν ολα τα χατιρια. Οι γονεις μου, που χρησιμοποιουσαν την εκτρωση ως μεθοδο αντισυλληψης, με αφησαν να γεννηθω οταν ο αδελφος μου επαθε σοβαρα εγκαυματα παιζοντας με τα σπιρτα. Φοβηθηκαν την πιθανοτητα να μεινουν ατεκνοι. Μετα βεβαια μετανιωσαν την επιλογη τους και ελεγαν γιατι δεν το ριχναμε κι αυτο οπως τα αλλα.
Οταν γεννηθηκα ο αδελφος μου ζηλευε πολυ και πεταγε παντοφλες απ οτι μου εχουν πει στη θεια μου για να της πεσω κατω. Αυτο ειναι συνηθισμενο προβλημα σε μικρα παιδια και οι γονεις τα βοηθανε να τα ξεπερασουν. Ο πατερας μου ομως ως πασχων απι ναρκισσιστικη διαταραχη της προσωπικοτητας, ενω κακομαθαινε ως πρωτοτοκο τον αδερφο μου, δεν παρελειπε να τον ταπεινωνει συχνα, και να υποδαυλιζει τη ζηλια του για να τον χειραγωγει. Τσακωνονταν και μετα ο πατερας μου που παντα μου φεροταν με σκληροτητα επαιρνε τρυφερο υφος και φωναζε ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Ορεστη ελα κοντα μου. Για να τον ακουσει ο αδελφος μου αυτο, καταλαβαινετε. Εγω φυσικα δεν τσιμπαγα, αλλα το μισος στην καρδια του αδερφου μου φουντωνε. Θεωρουσε με εναν σχεδον μεταφυσικο τροπο, εμενα υπευθυνο για καθε κακο που του συνεβαινε, για καθε ματαιωση και ανεκπληρωτη φιλοδοξια. Ολα αυτα νομιζω ειναι μετουσιωσεις του υποσυνειδητου "φταιει ο αδελφος μου που οι γονεις μου δεν με αγαπανε".
Ετσι κυλησε μια ζωη που ο αδελφος μου ηταν ευτυχισμενος να βοηθαει τους γονεις μου να μου καταστρεφουν τη ζωη, και ο πατερας μου ηταν ευτυχισμενος να τον εχει συνεργατη.
Για παραδειγμα: Οταν ημουν 13 ο πατερας μας απαγορευσε στην οικογενεια τις διακοπες. Ουτε η κακομοιρα η μανα μου που δουλευε διπλοβαρδιες ειχε την αδεια να παει εστω για μια ημερα.
Οταν ημουν 16 πεθανε ο παππους μου οριζοντας κληρονομους της περιουσιας στο χωριο εμενα και τον αφελφο μου. Αμεσως ο πατερας μου που χρονια επιθυμουσε να τα πουλησει ολα και να τα φαει στο τζογο και αλλες διασκεδασεις, γνωριζοντας οτι δεν θα πηγαινα με τα νερα του, επιασε τον αδελφο μου και εκαναν συμφωνια. Απο φετος αυτος, και οχι εγω, θα μπορουσε να πηγαινει διακοπες. Σε ανταλλαγμα για αυτο το προνομιο θα μου εκρυβαν την αληθεια για τη διαθηκη, και την περιουσια θα διαχειριζοταν ο πατερας μου οπως ηθελε. Ετσι κι εγινε. Ο μεγαλος πηγε το ιδιο καλοκαιρι καμπινγκ στην Ιο και συντομα αρχισαν οι πουλησιες. Καταλαβαινετε οτι αν ο πατερας μου επετρεπε και σε εμενα καποια στιγμη να παω καπου, θα εχανε τη λαβη που ειχε στον αδελφο μου.
Μετα απο λιγα χρονια οι τραπεζες αρχισαν να δινουν στεγαστικα και αλλα δανεια μεχρι και σε ανθρωπους σαν τον πατερα μου. Ο αδερφος μου ηταν εκει να του κανει πλατες με ανταλλαγμα καποια προνομια ελευθεριας και φυσικα αυτο που υποσυνειδητα ερμηνευε ως αγαπη.
Κατι επιανε το αυτι μου, τι συμβαινει χ τον ρωταγα. Χαμογελαγε ο χ. Παρεπιπτοντως οτι ημουν συγκληρονομος του παππου μου το εμαθα σε ηλικια 32 ετων απο εναν μπαρμπα που εσπασε τη σιωπη (για τους δικους του συμφεροντολογικους λογους). Ο πατερας μου ειχε πεθανει εδω και μερικα χρονια και ακομα μου το κρατουσαν κρυφο.
Απο τα 13 μου μεχρι και σημερα, οσες φορες και αν το ονειρευτηκα, κυριολεκτικα και μεταφορικα, δεν καταφερα ακομα να παω διακοπες ουτε μια μερα.